Dánsko – Francie 5:4 (3:2 po s.n.) | Švýcarsko – Itálie 9:0 (kon.) | Německo – Velká Británie 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakousko 5:2 (kon.) | Slovensko – Finsko 2:4 (kon.) | Norsko – Česko 2:7 (kon.)
konec
Norsko
2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
Česko
Sobota 11.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Přeji pěkný sobotní večer a vítám vás u textového přenosu z Mistrovství světa v ledním hokeji. Druhý den šampionátu měl přinést hned tři utkání v každém z hostitelských měst, přičemž program v Bratislavě vyvrcholí zápasem mezi Norskem a Českem. Druhý duel naší reprezentace startuje přesně v 20:15, buďte u toho!
     
    Nominace Norska na MS:

    Brankáři:
    Jonas Arntzen (Leksand/Švédsko), Henrik Haukeland (Turku/Finsko, Henrik Holm (Stavanger/Norsko).

    Obránci:
    Alexander Bonsaksen (KooKoo/Finsko), Christian Bull (Storhamar/Norsko), Stefan Espeland (Vålerenga/Norsko), Jonas Holøs (Fribourg/Švýcarsko), Johannes Johannesen (Stavanger/Norsko), Christian Kåsastul (Frisk Asker/Norsko), Elend Lesund (Mora/ Švédsko), Mattias Nørstebø (Frölunda/Švédsko).

    Útočníci:
    Kristian Forsberg (Stavanger/Norsko), Michael Haga (Mora/Švédsko), Tommy Kristiansen (Sparta Sarpsborg/Norsko), Tobias Lindström (Vålerenga/Norsko), Andreas Martinsen (Chicago Blackhawks/NHL), Sondre Olden (Vídeň Capitals/EBEL), Mathis Olimb (Skellefteå/ Švédsko), Mats Rosseli Olsen (Frölunda/Švédsko), Thomas Valkvæ Olsen (Leksand/Švédsko), Alexander Reichenberg (Färjestad/ Švédsko), Niklas Roest (Sparta Sarpsborg/Norsko), Martin Røymark (Vålerenga/Norsko), Patrick Thoresen (Storhamar/Norsko), Mathias Trettenes (Krefeld Penguines/Německo).
     
    Norsko

    Počet bodů: 0
    Skóre: 2:5
    Poslední utkání: Rusko vs. Norsko 5:2

    Norové jsou pravidelnými účastníky nejvyšší skupiny mistrovství světa od roku 2006. Pro každého byli vždy velmi nepříjemným soupeře, nicméně v posledních letech se jim nedaří zcela podle představ. Do čtvrtfinále se totiž naposledy probojovali v roce 2012, tedy na šampionátu, kde Češi získali svou poslední medaili.

    Seveřané by se tak velmi rádi podívali po dlouhé době mezi největších osm celků. V úvodu základní skupiny mají však velmi náročný program, již včera se utkali s Ruskem, dnes je čeká náš výběr a v pondělí vyzvou obhájce titulu ze Švédska.
     
    Rusko vs. Norsko

    Branky a nahrávky: 9. Dadonov (Malkin, Kučerov), 15. Anisimov (Grigorenko, Orlov), 29. Kučerov (Sergačjov), 30. Dadonov (Malkin, N. Gusev), 42. N. Gusev (Kučerov, Chafizullin) – 57. Valkvae Olsen (Reichenberg), 58. Holös (Martinsen).

    Rusko: Vasilevskij – Sergačjov, Nestěrov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov – Dadonov, Malkin, Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, S. Plotnikov, Andronov – Kovalčuk. Trenéři: Vorobjov, Zdanovs, Gaťjatulin, Kudašov a Žamnov.

    Norsko: Haukeland – Holös, Lesund, Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Reichenberg, Bull – Olden, M. Olimb, P. Thoresen – Rosseli Olsen, Haga, Valkvae Olsen – Trettenes, Lindström, Martinsen – Röymark, K. Forsberg, Kristiansen. Trenéři: Thoresen, Nilsen a Alcen.

    Úvod zápasu patřil Norům, kteří byli o něco aktivnější než jejich soupeř. Rusové si ale trpělivě počkali na šance, které proměnili a dostali se do dvoubrankového vedení. Seveřané se Sbornou drželi krok zhruba do půli zápasu, poté už byl na ledě pouze jeden tým.

    Norsko se dočkalo až v závěru, kdy korigovalo výsledek na 2:5 z jejich pohledu. Na větší zdramatizování zápasu jim ovšem nezbyl čas. Tři body tak získali hráči z největší země světa.
     
    Nominace Česka na MS:

    Brankáři: Patrik Bartošák (Vítkovice), Šimon Hrubec (Třinec), Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL),

    Obránci: Michal Moravčík (Plzeň), Petr Zámorský (Hradec Králové), David Musil (Třinec), Radko Gudas (Philadelphia/NHL), Filip Hronek (Detroit/NHL), Jan Kolář (Chabarovsk/KHL), Jan Rutta (Tampa Bay/NHL), David Sklenička (Laval/AHL),

    Útočníci: Dmitrij Jaškin, Jakub Vrána (oba Washington/NHL), Jan Kovář (Plzeň), Michael Frolík (Calgary/NHL), Robin Hanzl (Spartak Moskva/KHL), Filip Chytil (New York Rangers/NHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta/Švýc.), Ondřej Palát (Tampa Bay/NHL), Michal Řepík (Podolsk/KHL), Dominik Simon (Pittsburgh/NHL), David Tomášek (Jyväskylä/Fin.), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Hynek Zohorna (Pelicans Lahti/Fin.), Tomáš Zohorna (Chabarovsk/KHL).
     
    Česko

    Počet bodů: 3
    Skóre: 5:2
    Poslední utkání: Česko vs. Švédsko 5:2

    Česko do turnaje nevstupovalo coby člen skupiny největších favoritů na titul. Ten totiž naposledy získalo v roce 2010, kdy se mu v Německu povedl malý hokejový zázrak. Poslední medaili poté Češi vybojovali o dva roky později, kdy v boji o bronz porazili Finsko. Od té doby hokejisté se lvem na prsou cenný kov z velkého turnaje nepřivezli.

    O to větší je tak jejich motivace na letošním šampionátu uspět. Důležitým aspektem jsou samozřejmě fanoušci, kteří to na Slovensko mají hodně blízko. Už na zápase se Švédskem byla fantastická atmosféra a dá se tak očekávat, že i do dnešního utkání půjdou čeští hokejisté se skvělou podporou za zády.
     
    Česko vs. Švédsko

    Branky a nahrávky: 2. Vrána (Kubalík), 37. Kubalík (Jan Kovář), 41. Frolík (Simon, Voráček), 56. Vrána (Hronek), 60. Jan Kovář (Voráček) – 21. Hörnqvist (W. Nylander, E. Pettersson), 24. Lindblom (E. Gustafsson, Bratt)
    Rozhodčí: Gofman (Rusko), Iverson (Kanada) – Hancock (USA), Sormunen (Finsko).

    Česko: Bartošák – Hronek, Kolář, Moravčík, Rutta, Gudas, Sklenička, D. Musil – Voráček, Simon, Frolík – Jaškin, Chytil, Palát – Vrána, Jan Kovář, Kubalík – Řepík, T. Zohorna. Trenéři: Říha, Reichel a Mlejnek.

    Švédsko: H. Lundqvist – A. Larsson, Ekman-Larsson, Ekholm, Gustafsson, Hägg, M. Pettersson – E. Pettersson, Hörnqvist, W. Nylander – A. Kempe, E. Lindholm, Lindblom – L. Eriksson, Lander, Bratt – Krüger, M. Kempe, Rasmussen. Trenéři: Grönborg, Garpenlöv a Popovic.

    Lepší vstup do turnaje si čeští hokejisté nemohli přát. Hned v úvodu zápasu šli totiž do vedení a v podstatě celou první třetinu Švédy k ničemu nepustili. Seveřané se rozjeli až na začátku prostřední periody, kdy otočili skóre.

    Svěřenci trenéra Říhy ale nic nezabalili a ještě před druhou sirénou srovnali. Závěrečné dějství patřilo opět naší reprezentaci, která třemi brankami skolila svého soupeře a nakonec zvítězila 5:2!
    Naváží Češi proti Norsku na skvělý vstup do šampionátu?
     
    Úvodní sestavy:

    Norsko: Haukeland (Holm) – Lesund, Holös, Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Bull, Reichenberg – Olden, P. Thoresen, M. Olimb – Rosseli Olsen, Haga, Valkvae Olsen – Martinsen, Trettenes, Lindström – Kristiansen, Röymark, K. Forsberg.

    Česko: Hrubec (Bartošák) – Hronek, J. Kolář, Moravčík, Rutta, Gudas, D. Sklenička, D. Musil – Simon, Frolík, Voráček – J. Vrána, Palát, Chytil – Řepík, Jan Kovář, D. Kubalík – H. Zohorna, Jaškin, T. Zohorna.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Schukies (GER) – Leermakers (NED), Shishlo (RUS).
     
    Do brány českého týmu se nakonec postaví Šimon Hrubec, kterého tak čeká premiéra na světovém šampionátu!
     
    Kromě brankoviště zaznamenala sestava naší reprezentace ještě několik změn. Jakub Vrána se po famózním výkonu ve včerejším utkání posunul do druhého útoku k Ondřeji Palátovi a Filipu Chytilovi. Dmitrij Jaškin tak putuje do čtvrté lajny, v níž nastoupí s Tomáše Zohornou a jeho bratrem Hynkem, jenž byl dopsán na soupisku. Do třetí formace se poté posunul Michal Řepík.
     
    Kluziště již opouští opozdilci z rozbruslení. Utkání začne přibližně za dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Češi stejně jako včera oblékli bílé dresy, Norové nastoupí v červeném.
     
    Hala se pomalu ale jistě naplňuje, dnes to opět bude pořádný hukot.
    Češi už jsou v bratislavské aréně. Nechybí ani Patrik Bartošák. Ten včera pomohl ke skalpu Švédů, poté odcestoval do Ostravy k porodu svého syna a dnes bude připraven na lavičce jako náhradní brankář.

     
    Oba týmy již nastoupily na led, za chvíli jdeme na to!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Češi ovládli úvodní buly a zakládají první útok.
     
    00:42
    První střelu českého týmu měl nakonec na svědomí Jakub Vrána, jehož pokus ukryl Henrik Haukeland do své lapačky. Následně se před ním strhla menší strkanice, kterou ale sudí velmi rychle ukončili.
     
    01:03
    Michal Moravčík to zkusil od modré čáry, jeho projektil ovšem mezi tři tyče nezamířil.
     
    01:29
    Další slibně se vyvíjející akci naší reprezentace zastavil ofsajd.
     
    02:00
    Dmitrij Jaškin si po kruhu málem vybruslil až do zakončení, na poslední chvíli jej ale jeden z obránců Norska zastavil.
     
    02:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otevírají skóre! Jakub Voráček se dostal za bránou ke kotouči a pěkným pasem našel na modré FILIPA HRONKA, který se napřáhl a zamířil přesně mezi betony norského brankáře. Střelu možná ještě někdo lehce tečoval, puk je každopádně v síti. Asistence: Jakub Voráček, Michael Frolík.
    02:33 Filip HRONEK - 0:1
     
    03:15
    Filip Chytil se se spoluhráčem dostávali do přečíslení dva na jednoho, křižná nahrávka ale neprošla přes vracejícího se bránícího hráče.
     
    03:45
    Michal Řepík našel krásnou přihrávkou z obranného pásma na útočné modré Dominika Kubalíka, který vjel do pásma a trefil hrudník připraveného Henrika Haukelanda.
     
    04:13
    Andreas Martinsen posílal z rohu touš do brankoviště, kde číhal Tobias Lindström. Ten do Martinsenovi nabídky šikovně vložil hůl, jenže puk nakonec zamířil mimo a Šimon Hrubec nemusel zasahovat.
     
    04:52
    Jakub Voráček vybídl k zakončení Dominika Simona, tomu se ale zpracování nepovedlo zcela podle představ a proti jeho pokusu se tak Henrik Haukeland stihl přesunout.
     
    05:46
    Sondre Olden se proháčkoval až ke střele, kterou však zblokoval jeden z českých obránců.
     
    06:09
    Filip Chytil zkusil štěstí z velkého úhlu a norský gólman se po jeho střele musel k tyči pořádně natáhnout, puk nakonec lízl boční síť.
     
    06:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi navyšují vedení! Dominik Kubalík přihrál z rohu na modrou FILIPU HRONKOVI a ten povedenou ranou zamířil tentokrát do horního rohu norské svatyně! Filip Hronek tak střílí svůj druhý gól v zápase! Asistence: Dominik Kubalík, Michal Řepík.
    06:34 Filip HRONEK - 0:2
     
    06:58
    Chvíli to vypadalo, že Norové půjdou do nebezpečného protiútoku, Češi se ale rychle zorientovali a zastavili soupeřovu akci už ve středním pásmu.
     
    07:42
    Tommy Kristiansen se za vlastní bránou dopustil nepovoleného zákroku, odchází si tak odpykat dvě minuty. Vyloučen je za hrubost a Češi hrají přesilovku!
     
    08:07
    Filip Hronek našel na kruhu napřahujícího se Dominika Simona, ten ale trefil pouze gólmana Norů.
     
    08:46
    Po nepřesné přihrávce Jakuba Voráčka seveřané vyhazují. Oba týmy střídají.
     
    09:22
    Jan Rutta tvrdě vypálil od modré, jeho projektil kdosi tečoval a málem z toho byla třetí branka. Henrik Haukeland však stihl na poslední chvíli vykopnout svůj beton.
     
    09:42
    Norsko hraje v plném počtu.
     
    09:56
    Ondřej Palát nyní trochu smolně upadl na útočné modré lajně přímo pod nohy protihráče a Norové budou hrát přesilovku.
     
    09:56
    Norové zatím nevystřelili na bránu, uvidíme, zda to v přesilové hře změní.
     
    10:14
    Norsko právě vstřelilo branku!
    A máme sníženo! Andreas Martinsen našel svým křížným pasem na levé straně napřahujícího se TOBIASE LINDSTRÖMA, který propálil marně se natahujícího Šimona Hrubce. Norové se tak prosadili hned ze své první střely! Asistence: Andreas Martinsen, Jonas Holös.
    10:14 Tobias LINDSTRÖM - 1:2
     
    10:36
    Čechům se norské snížení nelíbí, hned se tedy vydali do útočného pásma. Tam ale jejich akce skončila jen na zadním mantinelu.
     
    12:04
    Tým ze severu Evropy první trefa viditelně nabudila. Češi se ale dostali ke kotouči a uklidňují hru.
     
    13:10
    Šimon Hrubec měl trochu zakrytý výhled, pokus Mathiase Trettenese od modré čáry ale pokryl.
     
    13:33
    Po tvrdém hitu Radka Gudase zůstal na ledě ležet Mats Rosseli Olsen. Na led je přivolán zdravotník.
     
    13:33
    Trojnásobný vítěz Ligy mistrů se nakonec zvedl a za pomoci svých spoluhráčů odjel na střídačku.
     
    13:33
    Radko Gudas (CZE) nakonec inkasoval menší trest za hru kolenem.
     
    13:44
    Norové už roztáčí přesilovkový kolotoč.
     
    14:09
    Mathis Olimb fantasticky nahrál na teč mezi kruhy Andreasi Martinsenovi, který tečoval kotouč parádně směrem na českou bránu. Jenže mezi tyčemi se ještě lepším zákrokem zaskvěl Šimon Hrubec a vyrazil puk mimo!
    14:09 Martinsenova nepříjemná teč.
     
    14:21
    Následně si Šimon Hrubec poradil i s dalekonosným pokusem Patricka Thoresena. Vzápětí se před ním strhla další strkanice.
     
    14:38
    Andreas Martinsen (NOR) a Tomáš Zohorna (CZE) putují na trestnou lavici za hrubost.
     
    14:57
    Michael Haga se středem hřiště dobře probíjel do palebné pozice, čeští beci se ale nenechali zaskočit a vybruslili hrozící nebezpečí včas.
     
    15:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko navyšuje v oslabení vedení! Nikdo z Norů totiž nenapadal MICHAELA FROLÍKA, který si z obranného pásma vybruslil až do toho útočného a ranou z mezikruží překonal Henrika Haukelanda. Asistence: Filip Hronek.
    15:32 Michael FROLÍK - 1:3
     
    16:23
    Mathias Trettenes zkusil překvapit Šimona Hrubce střelou z úhlu, český brankář si ovšem mezeru mezi tyčí a tělem pohlídal.
     
    17:08
    Lední medvědi teď zatlačili naše hokejisty v jejich obranné třetině. Všechny potíže Čechů nakonec vyřešil Šimon Hrubec, kterého branka z prvního pokusu soupeře nijak nerozhodila.
     
    17:25
    V rychlé protiakci přihrál Dominik Simon před bránu zcela osamocenému Ondřeji Palátovi, na jehož teč ale Henrik Haukeland zareagoval včas.
    17:25 Palátovu teč zastavil Haukeland.
     
    17:34
    Michal Řepík číhal po buly u pravé tyče, kde se snažil za brankovou lajnu tečovat rychlý křižný pas. Mířil ale o kousek vedle.
     
    18:12
    Ofsajd českého celku byl nakonec posouzen jako úmyslný. Hra se přesune před Šimona Hrubce.
     
    18:28
    Filip Chytil to zkusil z pravého kruhu a málem uspěl. Henriku Haukelandovi totiž puk vypadl z lapačky, naštěstí pro něj se ale před ním nenacházel nikdo, kdo by mohl dorážet.
     
    19:23
    Zakázané uvolnění seveřanů.
     
    19:40
    Jakub Voráček se na chvíli pasoval do role beka a poslal střílenou nahrávku na k tyči si najíždějícího Jana Koláře, jenž se blýskl tečí z levého kruhu. Mířil ale těsně vedle.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu. Česká republika do ní vstoupila fenomenálně, včetně Filipa Hronka, který během prvních sedmi minut vsítil dvě branky. Naši reprezentanti se tak dostali do zaslouženého vedení, neboť v úvodu nepustil svého soupeře vůbec k ničemu. Norové se však díky snížení v přesilové hře dostali zpět do hry. Následně mohli i srovnat, když hráli další početní výhodu, jenže v té se prosadil Michael Frolík. Na kostce tak svítí stav 1:3 z pohledu Norska, které je dnes zapsáno jako domácí tým.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Norsko: 9
    Česko: 12
     
    Druhá třetina začne přibližně v 21:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Dominik Simon našel na pravém kruhu Michaela Frolíka, jehož pokus byl tečován mimo brankovou konstrukci.
     
    20:54
    Druhou periodu začala naše elitní formace náporem. Ten vyvrcholil střelou Jakuba Voráčka, kterého bez větších potíží Henrik Haukeland vychytal.
     
    21:32
    Michael Haga se z ničeho nic ocitl sám před Hrubcem, který ale proti jeho zakončení zasáhl svým betonem.
    21:32 Hagovo zakončení zlikvidoval Hrubec.
     
    22:27
    Norové si nepohlídali střídání a jsou potrestání za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Alexander Reichenberg.
     
    22:46
    Dominik Simon našel pěkným křížným pasem Michaela Frolíka, tomu ale puk přeskočil hůl.
     
    22:59
    Jakub Voráček naznačil, že bude z pravého kruhu nahrávat, a poté nekompromisně vystřelil. A lízl horní tyčku!
    22:59 Voráček trefil horní tyč norské klece.
     
    23:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají přesilovku! Jakub Voráček chvíli rozmýšlel, co s kotoučem a poté jej poslal do brankoviště, kde jej za záda Henrika Haukelanda tečoval MICHAEL FROLÍK. Máme tu tak druhého dvougólového střelce. Asistence: Jakub Voráček, Dominik Simon.
    23:17 Michael FROLÍK - 1:4
     
    24:19
    Do zajímavé pozice se nyní dostal Dominik Kubalík, který ale bekhendem zamířil mimo.
     
    24:32
    Jan Kovář si vybruslil mezi kruhy a poté vyslal na Haukelanda svižnou střelu, norský reprezentant byl však v pozoru.
     
    25:39
    Norové jeli tři na dva, kvůli nepřesné přihrávce ovšem Šimona Hrubce vůbec neohrozili.
     
    26:10
    Vzápětí Šimon Hrubec, který Třinci vychytal titul, ukryl nahození soupeře před dotírajícím Martinem Röymarkem. Následuje komerční přestávka.
     
    26:48
    Hynek Zohorna poslal touš do chumlu před Haukelandem. Ten si i přes vydatnou clonu Zohornův pokus našel a zasáhl.
     
    27:32
    Michalu Řepíkovi se málem podařilo do samostatného úniku vyslat Dominika Kubalíka, jenže jeho přihrávku na poslední chvíli zlikvidoval jeden z Norů.
     
    28:54
    Hra je nyní plná nepřesností na obou stranách.
     
    29:01
    Vše vrcholí icingem hráčů s nápisem „Norge“ na dresech.
     
    29:18
    David Musil objel celé pásmo a poté našel na modré čáře Filipa Chytila, který svým zakončením nadělal norskému brankáři nemalé problémy. Henrik Haukeland ovšem situaci ustál.
     
    29:50
    Michal Moravčík přihrál na levý kruh pro vhazování Filipu Hronkovi, který pálil z první. Tentokrát ovšem mezi tři tyče nezamířil.
     
    30:36
    Michal Řepík zavezl kotouč do útočného pásma a vyzval ke střele Michala Moravčíka. Toho ale vychytal Henrik Haukeland.
     
    31:05
    Dominik Kubalík už byl v palebné pozici, ještě chtěl ale vylepšit prostor pro Jana Kováře. Ten by z pravého kruhu mířil do poloodkryté brány, nahrávka ale byla nepřesná.
     
    31:36
    Dmitrij Jaškin následně adresoval svůj pas Tomáši Zohornovi, jenž prověřil Haukelandovy reflexy z mezikruží. Maskovaný muž skandinávského celku obstál.
    Druhým dvougólovým střelcem je Michael Frolík.

     
    32:21
    Andreas Martinsen se po levém křídle natlačil až do zakončení a rozezněl tyč Hrubcovy klece. Teď měl český brankář štěstí.
    32:21 Martinsenova šance, po níž zazvonila tyč.
     
    32:31
    Po nahrávce Jakuba Voráčka tvrdě pálil od modré lajny Radko Gudas, jenže Henrik Haukeland měl velmi dobrý výhled a puk ukryl do své rukavice.
     
    33:15
    Atmosféra v hale je vskutku bouřlivá, jako doma se v Bratislavě teď musejí cítit především čeští hokejisté. Prakticky celá hala je totiž na nohou a za skandování "Kdo neskáče, není Čech!" si užívá zápas.
     
    33:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Halou zní i při druhém utkání Česka píseň „Ne pětku ne“! Dominik Kubalík totiž přihrál mezi kruhy MICHALU ŘEPÍKOVI, jehož okamžitou dělovku si do vlastní sítě tečoval jeden z beků. Svěřenci trenéra Miloše Říhy tak znovu dosáhli mety pěti branek. Asistence: Dominik Kubalík, Filip Hronek.
    33:36 Michal ŘEPÍK - 1:5
     
    34:09
    Henrik Haukeland se dnes opravdu nenudí. Nyní musel zneškodnit střelu Davida Skleničky.
     
    34:51
    Fanoušci se výborně baví, arénou putuje mexická vlna.
     
    35:19
    Šimon Hrubec si po delší chvíli připisuje zákrok, když do své náruče ukryl projektil Mathiase Trettenese.
     
    36:00
    Michal Moravčík (CZE) si odsedí dvě minuty za hrubost. Norové si zahrají přesilovku.
     
    36:28
    Češi se dostali ke kotouči a šetří cenné vteřiny.
     
    36:44
    Norům se početní výhoda zatím vůbec nedaří, paradoxně je u puku více bránící čtveřice.
     
    37:26
    Nakonec vypálil Jonas Holös, jenže jeho ne moc povedená střela trefila Šimona Hrubce.
     
    37:46
    Tobias Lindstrom dostal na levý kruh křižnou nahrávku a vypálil z první, Šimon Hrubec se musel natáhnout rychle od tyče k tyči!
     
    38:03
    Naši hokejisté oslabení zvládli, Michal Moravčík už je na ledě.
     
    39:01
    Hraje se poslední minuty druhé třetiny.
     
    39:54
    Po zakázaném uvolnění Norska se na kostce objevil záběr na Jaromíra Jágra, který je bouřlivě přivítán všemi českými fanoušky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

    Na dnešním utkání nechybí legenda českého hokeje - Jaromír Jágr, který zdravil skandující diváky.
     
    Prostřední dvacetiminutovka je minulostí. Čeští hokejisté stabilizovali svou hru a nadále byli aktivnějším celkem. Po Filipu Hronkovi svou druhou trefu zaznamenal i Michael Frolík. Náskok naší reprezentace poté navýšil ještě Michal Řepík. Stav po čtyřiceti minutách je tak 1:5, pokud chtějí Norové aspoň nějaký bodový zisk, budou muset hodně přidat.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině (celkem):

    Norsko: 6 (15)
    Česko: 17 (29)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 21:54.
     
    Nejvytíženějším hráčem je zatím i tentokrát Radek Gudas, který v prvních dvou třetinách strávil na ledě čtrnáct minut a dvacet vteřin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Norové se rozhodli vystřídat gólmany. Henrika Haukelanda nahradil v bráně Henrik Holm.
     
    40:44
    Norové jeli dopředu ve dvou proti Filipu Hronkovi, situaci ale překombinovali a nevystřelili.
     
    40:52
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané snižují! Mathis Olimb nahodil od modré puk na bránu a těsně před Hrubcem jeho pokus za brankovou čáru tečoval SONDRE OLDEN. Asitence: Mathis Olimb.
    40:52 Sondre OLDEN - 2:5
     
    41:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Norové se ze snížení ale neradovali dlouho, pár vteřin po snížení už je to totiž znovu o čtyři branky! Jakub Vrána našel na pravém kruhu napřaženého Jana Ruttu, jenž okamžitě vypálil. Do jeho dělovky ještě stihl vložit hůl FILIP CHYTIL, který tak oslavil první gól na turnaji! Asistence: Jan Rutta, Jakub Vrána.
    41:30 Filip CHYTIL - 2:6
     
    42:10
    Po dalším náporu Čechů vyhazují Norové kotouč až k Šimonu Hrubcovi.
     
    42:47
    Jako další prověřil Henrika Holma Jan Kolář. Norský gólman jeho střelu vyrazil do rohu.
     
    44:27
    Radko Gudas vybídl svým pokusem Filipa Chytila k další teči, černá guma se ale od hokejky českého mladíka odrazil do Holmova betonu.
     
    44:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už je debakl! Jan Kovář přihrál od modré najíždějícímu DOMINIKU KUBALÍKOVI, který nikým neatakovaný zamířil přesně mezi Holmovi betony. Pro Henrika Holma to je velmi nepříjemné přivítání do zápasu. Asistence: Jan Kovář.
    44:52 Dominik KUBALÍK - 2:7
     
    45:39
    V rohu u Holmovy brány se na slušnou chvilku zastavila hra, protože oba celky bojovaly o kotouč. Nakonec ze situace vyplynulo jen vyhození za modrou čáru.
     
    46:32
    Dominik Simon obral o touš váhajícího obránce a poté tvrdě vypálil. Henrik Holm jen tak tak stačil zasáhnout.
    46:32 Simonův pokus zastavil Holm.
     
    46:36
    Erlend Lesund poslal za bránou na led Šimona Hrubce, čehož si nemohl nevšimnout Radko Gudas. Ihned přijel za norským protihráčem a důrazně mu vysvětloval, že takhle to nepůjde. Na trestnou lavici odjeli oba hráči, shodně vyfasovali dvě minuty za hrubost. Pokračovat se tak bude ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě.
     
    47:20
    Jedovatému projektilu Jakuba Vrány z vrcholu kruhu vystavil parádní semafor Henrik Holm, jenž skvělým zákrokem podržel svůj tým.
     
    48:18
    David Musil (CZE) obdržel menší trest za sekání. Norové budou hrát osmnáct vteřin ve čtyřech proti třem a poté začne jejich klasická přesilovka.
     
    48:32
    Šimon Hrubec po tvrdé ráně Jonase Holöse chvíli nevěděl, kde má puk. Nakonec jej však našel ve své výstroji. Vzápětí došlo ještě na menší postrkování, ale nyní už hráči míří na střídačku.
     
    48:36
    Norsko je v plném počtu.
     
    49:03
    Tobias Lindstrom nemířil z vrcholu mezikruží vůbec špatně, jenže Šimon Hrubec se zaskočit nenechal.
     
    49:22
    Češi opět zahrozili ve vlastním oslabení. Před bránou dostal trochu více prostoru Dmitrij Jaškin, který ale Holma ani nadvakrát neprostřelil.
     
    50:20
    Naše reprezentace se ubránila, jenže okamžitě půjde k velké nelibosti fanoušků opět do čtyř.
     
    50:28
    Rovnovážný počet hráčů na ledě ale nevydržel dlouho. Michal Moravčík se totiž provinil hákováním a už odjíždí do boxu časoměřičů. Česko bude hrát znovu v oslabení.
     
    50:34
    Dominik Kubalík zblokoval pokus Jonase Hölose a poté poslal puk až na druhou stranu kluziště.
     
    51:11
    Po chybě v norské rozehrávce jel Michal Řepík málem sám na bránu, jenže mu utekl kotouč.
     
    51:58
    Tvrdá střela Stefana Espelanda byla tečována mimo Hrubcovu svatyni. Následně se Češi opět osvobozují.
     
    52:30
    Tým ze srdce Evropy hraje v plném počtu hráčů.
     
    53:04
    Nahození Alexandera Reichenberga i s menšími problémy Šimon Hrubec pokryl.
     
    53:04
    Do Ondrej Nepela Areny dnes na zápas zavítalo 9033 skvělých fanoušků!
     
    54:04
    Protiútok Norska zastavil hvizd rozhodčího, který signalizuje postavení mimo hru.
     
    54:33
    Norové jeli dva na jednoho, o šanci skórovat je však parádním obranným zákrokem připravil Filip Hronek.
     
    55:58
    Utkání už se spíše jen dohrává, ani jeden tým se nikam nežene.
     
    56:20
    Nyní ale musel zasahovat Šimon Hrubec, který svými betony vyrazil střelu Martina Röymarka.
     
    56:27
    Stadionem obíhají mexické vlny, diváci si závěr zápasu zcela užívají. Dnes se totiž jedná o doposud nejvyšší návštěvu MS!
     
    57:10
    Dominik Simon zkoušel přihrát od modré najíždějícímu Davidu Musilovi, jenže člen slavné hokejové rodiny na puk těsně nedosáhl.
     
    58:01
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a s největší pravděpodobností i celého zápasu.
     
    58:16
    Rutta zůstal sám viset na pravém křídle a po přihrávce z obranného pásma sjížděl před Holma. Pokus o rozhození norského gólmana ale nevyšel, Holm celý záměr přečetl.
     
    58:32
    Všichni fanoušci vstali ze svých sedadel a děkují českému týmu za dnešní výkon.
     
    59:00
    Jsme v poslední minutě zápasu. Češi zcela kontrolují hru a nepřipouští nějaký slabší závěr, který by se odehrával před jejich klecí.
     
    59:10
    Češi si přihrávají ve své obranné třetině a vyčkávají konec zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Česká republika: Z rukou Jaromíra Jágra se ocenění dočkal Michael Frolík!

    Norsko: Jonas Hölös
    Češi vítězí podruhé za sebou na úvod šampionátu. Na svém kontě mají už dvanáct vstřelených gólů.

     
    Zápas je u konce! Češi po zápase se Švédy předvedli další famózní výkon, když svého soupeře předčili ve všech ohledech. Norové sice chvílemi kousali, využili však pouze dvě šance a prohrávají i druhé utkání šampionátu. Česká reprezentace nastřílela seveřanům sedm branek a po dvou zápasech má tak velmi dobré skóre 12:4.
     
    Střely na bránu ve třetí třetině (celkem):

    Norsko: 9 (23)
    Česko: 13 (42)
     
    Čeští hokejisté si tak zaslouženě poslechnou svou hymnu.
     
    Svěřenci trenéra Miloše Říhy budou mít nyní jeden den volna a pondělí se střetne s výběrem Ruska!
     
    Z naší strany je to pro dnešek vše, přejeme vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:36:12)

    Klára Petrásková

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 11. Lindström (Martinsen, Holös), 41. Olden (M. Olimb) – 3. Hronek (Voráček, Frolík), 7. Hronek (D. Kubalík, Řepík), 16. Frolík (Hronek), 24. Frolík (Voráček, Simon), 34. Řepík (D. Kubalík, Hronek), 42. Chytil (Rutta, J. Vrána), 45. D. Kubalík


    Norsko: Haukeland (41. Holm) – Lesund, Holös (C), Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Bull, Reichenberg – Olden, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Rosseli Olsen, Haga, Valkvae Olsen – Martinsen, Trettenes, Lindström – Kristiansen, Röymark, K. Forsberg.
    Česko: Hrubec (Bartošák) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Chytil, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Schukies (GER) – Leermakers (NED), Shishlo (RUS)

    Diváci: 9033
    ocianews.com