Dánsko – Francie 5:4 (3:2 po s.n.) | Švýcarsko – Itálie 9:0 (kon.) | Německo – Velká Británie 3:1 (kon.)
Lotyšsko – Rakousko 5:2 (kon.) | Slovensko – Finsko 2:4 (kon.) | Norsko – Česko 2:7 (kon.)
konec
Norsko
2:7 (1:3, 0:2, 1:2)
Česko
Sobota 11.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    44:52 Dominik KUBALÍK - 2:7
     
    44:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle už je debakl! Jan Kovář přihrál od modré najíždějícímu DOMINIKU KUBALÍKOVI, který nikým neatakovaný zamířil přesně mezi Holmovi betony. Pro Henrika Holma to je velmi nepříjemné přivítání do zápasu. Asistence: Jan Kovář.
    41:30 Filip CHYTIL - 2:6
     
    41:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Norové se ze snížení ale neradovali dlouho, pár vteřin po snížení už je to totiž znovu o čtyři branky! Jakub Vrána našel na pravém kruhu napřaženého Jana Ruttu, jenž okamžitě vypálil. Do jeho dělovky ještě stihl vložit hůl FILIP CHYTIL, který tak oslavil první gól na turnaji! Asistence: Jan Rutta, Jakub Vrána.
    40:52 Sondre OLDEN - 2:5
     
    40:52
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané snižují! Mathis Olimb nahodil od modré puk na bránu a těsně před Hrubcem jeho pokus za brankovou čáru tečoval SONDRE OLDEN. Asitence: Mathis Olimb.
    33:36 Michal ŘEPÍK - 1:5
     
    33:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Halou zní i při druhém utkání Česka píseň „Ne pětku ne“! Dominik Kubalík totiž přihrál mezi kruhy MICHALU ŘEPÍKOVI, jehož okamžitou dělovku si do vlastní sítě tečoval jeden z beků. Svěřenci trenéra Miloše Říhy tak znovu dosáhli mety pěti branek. Asistence: Dominik Kubalík, Filip Hronek.
    23:17 Michael FROLÍK - 1:4
     
    23:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi využívají přesilovku! Jakub Voráček chvíli rozmýšlel, co s kotoučem a poté jej poslal do brankoviště, kde jej za záda Henrika Haukelanda tečoval MICHAEL FROLÍK. Máme tu tak druhého dvougólového střelce. Asistence: Jakub Voráček, Dominik Simon.
    15:32 Michael FROLÍK - 1:3
     
    15:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česko navyšuje v oslabení vedení! Nikdo z Norů totiž nenapadal MICHAELA FROLÍKA, který si z obranného pásma vybruslil až do toho útočného a ranou z mezikruží překonal Henrika Haukelanda. Asistence: Filip Hronek.
    10:14 Tobias LINDSTRÖM - 1:2
     
    10:14
    Norsko právě vstřelilo branku!
    A máme sníženo! Andreas Martinsen našel svým křížným pasem na levé straně napřahujícího se TOBIASE LINDSTRÖMA, který propálil marně se natahujícího Šimona Hrubce. Norové se tak prosadili hned ze své první střely! Asistence: Andreas Martinsen, Jonas Holös.
    06:34 Filip HRONEK - 0:2
     
    06:34
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi navyšují vedení! Dominik Kubalík přihrál z rohu na modrou FILIPU HRONKOVI a ten povedenou ranou zamířil tentokrát do horního rohu norské svatyně! Filip Hronek tak střílí svůj druhý gól v zápase! Asistence: Dominik Kubalík, Michal Řepík.
    02:33 Filip HRONEK - 0:1
     
    02:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi otevírají skóre! Jakub Voráček se dostal za bránou ke kotouči a pěkným pasem našel na modré FILIPA HRONKA, který se napřáhl a zamířil přesně mezi betony norského brankáře. Střelu možná ještě někdo lehce tečoval, puk je každopádně v síti. Asistence: Jakub Voráček, Michael Frolík.

    Klára Petrásková

    Jonáš Majtyka

    Branky a nahrávky: 11. Lindström (Martinsen, Holös), 41. Olden (M. Olimb) – 3. Hronek (Voráček, Frolík), 7. Hronek (D. Kubalík, Řepík), 16. Frolík (Hronek), 24. Frolík (Voráček, Simon), 34. Řepík (D. Kubalík, Hronek), 42. Chytil (Rutta, J. Vrána), 45. D. Kubalík


    Norsko: Haukeland (41. Holm) – Lesund, Holös (C), Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Bull, Reichenberg – Olden, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Rosseli Olsen, Haga, Valkvae Olsen – Martinsen, Trettenes, Lindström – Kristiansen, Röymark, K. Forsberg.
    Česko: Hrubec (Bartošák) – J. Kolář, Hronek, Moravčík, Rutta, D. Sklenička, Gudas (A), D. Musil – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Chytil, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Řepík – Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna.

    Rozhodčí: Kaukokari (FIN), Schukies (GER) – Leermakers (NED), Shishlo (RUS)

    Diváci: 9033
    thejrc.org