Beerschot – Charleroi 0:3 (kon.) | Oostende – Westerlo 0:3 (kon.) | Waasland-Beveren – Cercle Brugge 2:1 (kon.)
Waregem – Kortrijk 0:5 (kon.) | St.Gilloise – Mouscron 3:3 (kon.)
konec
KV Oostende
0:3 (0:1)
KVC Westerlo
Sobota 11.05.2019, 20:00 • Versluys Arena, Ostende • Belgická liga • O Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den, vítám Vás u 8. kola Skupiny o Evropskou ligu. Dnes se podíváme na vyrovnaný duel mezi KV Oostende – KVC Westerlo. Oba celky se drží v úplném středu této tabulky a bodů mají také stejně. Kdo z těchto dvou vyhraje, to se dozvíme již večer.
     
    Oba týmy se nachází v samotném středu tabulky, ovšem Westerlo má o bod více. Jak Oostende, tak Westerlo si v minulém kole připsali prohru. Poslední vzájemný zápas skončil bez gólové radosti. Domácí trápí silná marodka a v utkání jim budou chybět až 5 hráčů, za to hostům pouze jeden. Ve Versluys Aréně se očekává napínavý a vyrovnaný zápas, který odstartuje již ve 20:00.
     
    Vzájemná utkání

    20.4.2019 – Westerlo – Oostende 0:0
    25.2.2017 – Westerlo – Oostende 0:4
    19.11.2016 – Oostende – Westerlo 5:0
    29.11.2015 – Westerlo – Oostende 0:1
    1.8.2015 – Oostende – Westerlo 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Ondoa – De Bock, Faes, Milović, Nouri – Vandendriessche, Marquet – Boonen, Vanlerberghe, D'Haese – De Sutter.
    Náhradníci: Dutoit – Lombaerts, F. Sakala, Guri, Nkaka, Nastić, Jonckheere, Ndenbe.

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Corstjens, Biset, Ghandri – G. Dewaele, Antunes, Van Eenoo, Van Den Bogaert – De Schryver, Gboho, Brüls.
    Náhradníci: van Hout – Petrov, Naessens, Buyl, Soumah, Van Genechten, Janssens.

    Rozhodčí: K. Van Damme – F. Lemaire, T. Vanpoucke.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté v černých dresech, domácí nastoupili v dresech žlutých.
     
    2
    Na míči jsou hráči v černých dresech a kombinují na své polovině, uvidíme co mají v plánu.
     
    4
    Čtyři minuty za námi a stále se žádný tým nepokusil zahrozit, sledujeme opatrný fotbal.
     
    5
    Indy Boonen měl v plánu poslat mezi dva obránce Suttera, jeho přihrávka však neměla hlavu ani patu, takřka přihrávka do prázdna.
     
    7
    Wout Faes poslal do vápna centr z levé strany, ten ale sbíral rovnou brankář.
     
    8
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    Chyba v obraně znamená první branku!! Hosté se doslova z první šance dostali do vedení. Ze středu hřiště přišel dlouhý nákop, ten ale získal jeden z obránců, ovšem nečekal rychlý attack od AMBROISE GBOHA, a ten se tak dostal sám na bránu a pohotově zakončil.
    8. Ambroise GBOHO - 0:1
     
    10
    Málem se nám opět měnilo skóre. Obránci mají asi ještě šlofíka, páč znovu zaspali. Lukas Van Eenoo se dostal přes dva obránce, až k zakončení, jeho pozemní pokus ale likvidoval Ondoa.
     
    12
    Po úvodních minutách zápasu musím říct, že jsou zatím lepší hosté. Domácí se podstatě k ničemu nedostali a dnes to budou mít velmi těžké.
     
    14
    Za domácí barvy se dopředu tlačil Tom De Sutter, jeho putování do vápna hostů, však čistým soubojem ukončil Maxime Biset.
     
    15
    Z pravé strany zkusil centrovat Gilles Dewaele, míč ve vápně však ihned odkopl jeden z obránců.
     
    16
    Menší faul na straně Westerla, pro domácí je tu volný kop.
     
    17
    Volný kop byl dobře zahraný, ovšem hráči ve vápně byli za obránci, tudíž snaha na vyrovnání je prozatím z domácí strany marná.
     
    19
    Pro domácí je tu první rohový kop.
     
    20
    Rohový kop byl poslán na přední tyč, kde se o jakousi hlavičku pokusil Goran Milović, ta mu ale nevyšla podle plánů a dopředu nyní mohou hosté.
     
    21
    Ambroise Gboho ukázal rychlé nohy a probil se mezi dvěma obránci, ti aby ho zastavili, museli faulovat. Pro hosty je tu velmi nadějný přímý kop.
     
    22
    Za kop se postavil Christian Brüls a zkusil střelu přímo, k jeho radosti moc nechybělo.
     
    24
    Hosté se přesunuli na polovinu domácích, kde kombinují a plánují druhou branku.
     
    25
    Parádní souhra! Nader Ghandri nacentroval do brankoviště domácích, tam se o hlavičku pokusil dnešní střelec Ambroise Gboho, no a Ondoa byl určitě rád, že nemusel zasahovat.
     
    26
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Indy Boonen, přichází Fashion Sakala.
     
    28
    Domácí poprvé zahrozili a otřáslo to celý stadion. Zpoza vápna se o střelu pokusil Tom De Sutter, jeho rána ale skončila na tyči.
     
    29
    I na druhé straně se dějí věci. Hosté se dostali do menšího protiútoku, Christian Brüls posunul míč na pravou stranu, kde byl volný Nader Ghandri, a ten zkusil dobrou střelu do protipohybu. Ondoa ale na střelu vyzrál.
     
    30
    Z následného rohového kopu Westerla, nic velkého nebylo.
     
    32
    Domácí hráč Robbie D'Haese, byl ošetřován poměrně delší dobu, nakonec se ale rozhodl pokračovat, tak uvidíme, zda utkání dohraje.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Wouter Corstjens (KVC Westerlo).
     
    34
    A znovu hosté ! Guillaume De Schryver viděl v dobré pozici Gboha, ovšem přihrávku, kterou na něj vyslal, mu šla na paty, tudíž ji nezastihl.
     
    37
    V posledních minutách se i domácí snažili o nějaké ty ohrožení a to se jim také povedlo, všechny tři pokusy však lapil brankář Koen Van Langendonck.
     
    40
    Hráči Westerla poměrně polevili a nechávají domácí hrát, ti dnes ale obuli špatné kopačky, protože ze všech vyslaných střel na bránu, nebyli žádné nebezpečné.
     
    42
    Ani Allez Allez Allez domácím nepomáhá ke vstřele gólu, to by se na Anfieldu nestalo.
     
    43
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Robbie D'Haese, přichází Michiel Jonckheere.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Pro domácí se tento zápas vyvíjí poměrně smolně, jelikož již museli dvakrát střídat z důvodu zranění, to je v závěru utkání bude určitě mrzet, hold svalům neporučíš.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Za námi je konec prvního poločasu, ten zcela ovládli hosté. V úvodu až po nějakou 30. minutu byli lepší hosté, páč dokázali vstřelit gól a domácí skoro k ničemu nepustili. V závěru již domácí ožili a na branku stříleli, gólu se však nedočkali. Domácí také museli dvakrát střídat z důvodu zranění, což je velmi nepříjemné.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté začínají úplně stejně jako na začátku utkání. Ambroise Gboho získal dobrou přihrávku a následně putoval směrem k braně. Wout Faes mu nedokázal odstavit míč, celou akci ukončil až zákrok Ondoi.
     
    49
    Hosté zahrávali rohový kop, ten však pouze prolétl brankovištěm, jelikož se žádný z hostujících hráčů do zakončení nepustil.
     
    51
    Hosté pokračují velmi aktivně. Gilles Dewaele se probil až do brankoviště, kde chtěl následně střílet, na poslední chvíli mu do střely vlétl jako drak Goran Milović a střelu náramně zblokoval.
     
    53
    Laurens De Bock znovu v akci a tentokrát to byl on, co blokoval střelu hostů. Z následného rohu Westerla nic závažného nebylo.
     
    56
    Domácí se začínají tlačit dopředu a v posledních dvou minutách poměrně hodně ohrozili branku hostů, na prostřelení Koena Vana Langendoncka to ale nestačilo.
     
    58
    Koen Van Langendonck opět musel lehnout na zem a vychytat nepovedenou střelu Fashiona Sakaly, ovšem kdyby pro míč neskočil, byl by v síti.
     
    60
    Oba týmy drží brankáři. Na druhé straně ovšem o něco více Ondoa, páč na něj lítají střely velké a hlavně dobře zkombinované, nebýt jeho, skóre by bylo tak o dva góly větší.
     
    62
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    Chudák Ondoa, obránci ho nechali do čista samotného. Guillaume De Schryver bojoval na hraně vápna, na druhé straně viděl volného AMBROISE GBOHA a míč na něj úspěšně posunul, ten již Ondou prostřelil.
    62. Ambroise GBOHO - 0:2
     
    64
    A další dobrý pokus. Z levé strany přišel centr na zadní tyč, kde ihned z první střílel Christian Brüls, jeho ránu ale Ondoa chytil.
     
    67
    Christian Brüls míchal míč mezi dvěma obránci, nakonec však na ně kličky nevyzrály a o míč vzápětí přišel.
     
    69
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Ambroise Gboho, přichází Sava Petrov.
     
    71
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    Tomu říkám nástup! z levé strany přišel centr z kopačky Bogaerta, ten našel ve vápně čerstvého Petrova a jemnou tečí dostal míč za Ondoovi záda.
    71. Sava PETROV - 0:3
     
    72
    Pro Ondou je tento zápas opravdu smolný, od trenéra dostal dnes šanci místo Dutoita a rovnou dostane tři góly, ovšem obrana domácích je dnes na vavřínech.
     
    73
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Amin Nouri, přichází Sindrit Guri.
     
    74
    Na středu hřiště přichází poměrně zbytečný faul od Eenaa, má jediné štěstí, že mu za to hlavní sudí neudělil žlutý kartonek.
     
    77
    Domácí se snaží alespoň o čestný gól, obrana Westerla jim to ale nechce dovolit.
     
    80
    Blíží se konec zápasu, do konce základní hrací doby, nám zbývá 10 minut, uvidíme, zda se domácím podaří vsítit alespoň jednu branku.
     
    82
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Guillaume De Schryver, přichází Stephen Buyl.
     
    84
    Hosté zahrávali přímý kop, ten směřoval na přední tyč, ovšem míče se zmocnil jeden z obránců a domácí zakládají protiútok.
     
    87
    Z velké dálky vyzkoušel Ondou Lukas Van Eenoo, ovšem jeho dalekonosná střela nebyla nijak těžká a chytil by ji i brankář začátečník.
     
    88
    Ovšem vzápětí na to se do zakončení z dálky opřeli i domácí a to už by jen tak ledajaký brankář nechytil. Střela z kopačky Guriho letěla dobře k levé tyči, Koen Van Langendonck ji ale skvěle chytil.
     
    89
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Gilles Dewaele, přichází Yentl Van Genechten.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 2 minuty!
     
    90+1
    Petrov se dostal do do úniku 1 na 1, Ondoa však ukázal, že góly nejsou jeho vinnou a ránu Petrova vyrazil na roh!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Po rohovém kopu se již nic nestalo a rozhodčí tak v klidu ukončil tento zápas. V druhém poločasu hosté pouze potvrdili, že si dnes zasloužili vyhrát a domácí nedali moc šancí. V závěru už tomu bylo jinak, domácí se snažili o čestný gól, tomu ale Koen Van Langendonck nedovolil. Hráčem utkání byl zvolen střelec dvou gólů Ambroise Gboho.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 4:11. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:7.
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:55:43)

    Gerard Filip

    Branky: 8. Gboho, 62. Gboho, 71. Petrov

    Karty:   32. Corstjens (WES)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 4:11. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 5:7.
    KV Oostende: Ondoa – De Bock, Faes, Milović, Nouri (73. Guri) – Vandendriessche, Marquet – Boonen (26. F. Sakala), Vanlerberghe, D'Haese (43. Jonckheere) – De Sutter.
    Náhradníci: Dutoit – Lombaerts, F. Sakala, Guri, Nkaka, Nastić, Jonckheere, Ndenbe.

    KVC Westerlo: Van Langendonck – Corstjens, Biset, Ghandri – G. Dewaele (89. Van Genechten), Antunes, Van Eenoo, Van Den Bogaert – De Schryver (82. Buyl), Gboho (69. Petrov), Brüls.
    Náhradníci: van Hout – Petrov, Naessens, Buyl, Soumah, Van Genechten, Janssens.

    Rozhodčí: K. Van Damme – F. Lemaire, T. Vanpoucke
    ocianews.com