Rennes – Guingamp 1:1 (kon.) | Lille – Bordeaux 1:0 (kon.) | Marseille – Lyon 0:3 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:1 (1:0)
EA Guingamp
Neděle 12.05.2019, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:10. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12. (16:53:29)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Rennes nakonec uhrálo s Guingampem před domácím publikem remízu 1:1.

    Rennes bylo od samého úvodu aktivnějším týmem. Právě tým Tomáše Koubka se dostal po zásluze do vedení. Nápor českého brankáře prodloužil hlavou Niang přesně do kroku Sarrovi, který skvěle přeloboval hostujícího gólmana. Rennes poslalo míč i podruhé do sítě, ale gól Nianga nebyl uznán pro faulu na Caillarda.

    Po změně stran se tempo zápasu lehce snížilo. Deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí stoper Gerzino Nyamsi. Následně se Guingamp dostal do obrovského tlaku a vytěžil vyrovnání, když se prosadil střídající Alexandre Mendy. V samém závěru ještě mohl hosty poslat do vedení Marcus Thuram, ale nařízenou penaltu skvěle zachytil Tomáš Koubek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Neproměněná penalta
     
    90+3
    Balon si postavil na značku pokutového kopu Marcus Thuram. Po zbžděném rozběhu pálil po levé ruce Tomáše Koubka, ale český brankář ustál situaci vyrazil míč a poté už přišla jen nepřesná dorážka mimo tři tyče.
    90+2. Penaltový zákrok
     
    90+2
    Neskutečné! Hlavní rozhodčí nařizuje pokutový kop pro Guingamp! Bensebaini zahrál rukou ve skluzu proti centru Ikoka.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+1
    Marcus Coco pospíchal za nakopnutým balonem na pravém kraji. Po přihrávce od Ikoka dokázal ještě najít na hranici vápna Thurama, ale ten už byl obsazený.
     
    90
    Také Rennes se ještě dostalo do útoku. Del Castillo však přihrával Niangovi jen na paty. Thuram poté šel až do vápna, kde ale našel jen připraveného Koubka.
    89. Alexandre MENDY - 1:1
     
    89
    Guingamp právě vstřelil branku!
    Guingamp využívá přesilové situace a těsně před koncem druhé půle srovnává stav. Thuramovu ránu ještě Tomáš Koubek dokázal vyrazit před sebe, ale míč se dostal přesně do pohybu střídajícímu ALEXANDRE MENDYMU a ten už českého gólmana propálil.
     
    88
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Hatem Ben Arfa, přichází Jérémy Gelin.
     
    87
    Ludovic Blas spolupracoval s Rouxem, poté centroval do vápna Thuram, ale ten trefil jen spoluhráče. Rennes se může na moment osvobodit z vlastní poloviny.
     
    86
    Od rohového praporku centroval Rebocho. V hlavičkovém souboji se prosadil k zakončení Mendy, ale branku Tomáše Koubka ani tentokrát neohrozil.
     
    85
    Phiri vedl útočnou akci hostujícího celku. Také Coco byl u balonu, ale jeho centr byl sražen jen na rohový kop. Guingamp se nadechuje k náporu.
     
    84
    Alexandre Mendy mohl srovnat krok. Po přihrávce Cocoa pálil bez přípravy z prvního doteku, ale jen do míst, kde byl připraven Tomáš Koubek.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Da Silva posílal příliš pomalou malou domů a Koubek měl co dělat, aby míč zasáhl jako první.

    Vít Schück

    Branky: 17. Sarr (Niang) – 89. A. Mendy

    Karty:   24. Bourigeaud (REN), 26. Nyamsi (REN) – 35. Blas (GUG)   80. Nyamsi (REN)

    Neproměněná penalta: 90+3. Thuram (GUG), brankář Koubek zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 2:10. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.
    Stade Rennes: Koubek – Zeffane, Da Silva (C), Nyamsi, Bensebaini – Sarr (78. Johansson), Grenier, Bourigeaud, Siliki (65. Del Castillo) – Ben Arfa (88. Gelin), Niang.
    Náhradníci: Diallo – H. Traoré, Johansson, Del Castillo, Hunou, Gelin, Camavinga.

    EA Guingamp: Caillard – Ikoko, Sorbon (C), Kerbrat, Rebocho – Blas, Phiri, Didot (67. Roux) – Coco, Deaux (46. A. Mendy), Thuram.
    Náhradníci: Johnsson – Eboa Eboa, Fofana, N'Dong, A. Mendy, Roux, Carnot.

    Rozhodčí: Abed – Berchebru, Hebrard
    thejrc.org