San Jose – St. Louis 2:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (0:1, 2:2, 0:1) Stav série: 1:1
St. Louis Blues
Úterý 14.05.2019, 03:10 • SAP Center, San Jose • Play-off NHL • Finále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že St. Louis Blues srovnalo konferenční finále, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokus zrovna vstáváte. (05:42:21)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) žádný bod, žádná střela, 20:12 čas na ledě, -1
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Robert Bortuzzo (STL) 1+0
    2. Logan Couture (SJS) 2+0
    3. Joel Edmundson (STL) 0+2
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 562 diváků.
     
    V sérii je vyrovnáno! St. Louis hrálo trpělivě a s nutnou dávkou štěstí zvítězilo. Ovšem Blues byli dnes efektivní a zaslouženě se tak radují z vítězství. Pokud se zaměříme na hru San Jose, tak to mělo místy obrovský tlak, ale recept na překonání Jordana Binningtona našel ve druhé části jen Logan Couture. Ani to nestačilo, a tak sledujeme vyrovnaný stav konferenčního finále.

    Střely na branku: 26:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:10.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Tak ještě jedno přerušení, protože San Jose Sharks nezvládlo dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru. Martin Jones se tak vrací zpátky do brankoviště.
     
    59:15
    San Jose přihrávala zpoza branky do nebezpečného prostoru, kde se nacházel Joe Pavelski, který puk netrefil. Následně Blues vyhodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    58:30
    U pravé tyče zůstal zcela osamocený Timo Meier, jenž mohl snížit na rozdíl jediného gólu. Ovšem Jordan Binnington se skvěle přesunul a černou gumu zastavil.
     
    58:25
    Nahození ze středního pásma schoval hostující gólman do lapačky. Trochu to vypadalo, že puk vyklepe a zkusí sám ohrozit bránu soupeře, ale celou situaci si rozmyslel.
     
    58:03
    Po přejetí modré čáry si na osu hrací plochy najel Joonas Donskoi, jenž mířil do horní části branky. Ovšem Jordan Binnington trefil puk lapačkou a vytěsnil ho nad branku.
     
    57:38
    Martin Jones míří na střídačku a pouští do hry šestého hráče San Jose!
     
    Střely na branku: 20:25.
    56:52 Oskar SUNDQVIST - 2:4
     
    56:52
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je dost možná rozhodnuto! Alexander Steen skvělou zadovkou přihrál mezi kruhy, kde se nacházel OSKAR SUNDQVIST. Jeho pokus mířil do horní části branky a hlavně do protipohybu Martina Jonese. Asistence: Alexander Steen a Alex Pietrangelo.
     
    56:30
    St. Louis Blues již nikam nepospíchá a soustředí se na bránění. Sluší se říct, že Tomáš Hertl je zpátky na ledové ploše.
     
    55:31
    Jay Bouwmeester posunul černou gumu na spoluhráče, jenž ji přihrál k soupeři. Puk se rychle vrátil do pásma, kde se nacházel Joe Pavelski, který branku přestřelil.
     
    54:30
    Tomáš Hertl byl zasažen kotoučem do obličeje a okamžitě míří do útrob stadionu. Doufejme, že se český útočník rychle vrátí zpátky do hry.
     
    54:15
    Od modré čáry vypálil až příliš přesně Colton Parayko, jehož pokus zazvonil na břevno. Nyní byl domácí brankář jen v pozici diváka.
     
    53:59
    Vedle branky se nacházel Ryan O'Reilly, jenž se pokusil o rychlý výpad. Ovšem Jonesův beton zůstal u první tyče připraven.
     
    53:12
    Vladimir Tarasenko zaparkoval za branku, odkud hledal spoluhráče. Ovšem kotouč se odrazil od Justina Brauna do náruče domácího maskovaného muže, jenž zůstal ve střehu.
     
    52:42
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Joe Thornton – 2 min., podrážení).
     
    52:06
    Domácímu celku se v útočném pásmu moc nedaří, soupeři se totiž znovu podařilo vyhodit a prostřídat unavené hráče.
     
    51:12
    Alexander Steen obral o kotouč Logana Coutura a hnal se do útočného snažení po pravé straně. Ovšem při zabrzdění v pásmu podklouzl a o černou gumu přišel.
     
    Střely na branku: 16:20.
     
    50:37
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Robert Thomas – 2 min., hákování).
     
    49:56
    Erik Karlsson našel na pravé straně najetého Brenta Burnse, jenž přihrál zpátky mezi kruhy. V nebezpečném prostoru se nacházel Kevin Labanc, jehož pokus z jedné mířil na branku. Ovšem Robert Bortuzzo do střely padl a zastavil ji.
     
    49:19
    Nejlepším domácím hráčem je dnes Logan Couture, který opět vletěl do pásma a zakončil. Jeho pokus tentokrát mířil jen těsně nad horní tyč branky.
     
    Střely na branku: 15:20.
     
    48:36
    Ivan Barbašev zachytil přihrávku po mantinelu a uháněl do šance. Ruský útočník pak hledal najetého spoluhráče, ale trefil pouze vracející se ho soupeře.
     
    47:23
    Už to vypadalo, že Tomáš Hertl pojede sám na brankáře. Jenže českému hráči scházela rychlost, a tak u něj obránci byli včas.
     
    46:49
    Od mantinelu před branku přihrával Marcus Sörensen, který ale nenašel žádného ze spoluhráčů. Černá guma tak proletěla jen do rohu hrací plochy.
     
    45:48
    Neskutečný Martin Jones! Domácí brankář musel zastavit snad tři střely, které z mezikruží vyslal Oskar Sundqvist. Je to právě muž s jednatřicítkou na zádech, kdo drží San Jose ve hře o vítězství.
     
    45:07
    Patrick Maroon projel mezi mantinelem a soupeřem do pásma, kde se pokusil o střelu. Ovšem jeho pokus z pravého kruhu byl sražen vedle brány.
     
    43:42
    Od levého mantinelu zakončoval Vince Dunn, jehož pokus proletěl jen vedle bližší tyče. Akce hostujícího mužstva chvíli trvala, jenže další zakončení nepřišlo.
     
    43:05
    Joonas Donskoi objel branku se pokusil se přihrát před ní kolem první tyče. Jenže obránci byli pozorní a celou akci přerušili.
     
    41:50
    Před branku se nacpal Tomáš Hertl, jenž měl kotouč na bekhendu. Ovšem branku netrefil i proto, že byl v rozhodujícím momentu atakován.
     
    41:20
    Vince Dunn na modré čáře neudržel puk a musel s ním zpátky do středního pásma. Je jasné, že Blues početní výhodu už nevyužijí.
     
    41:06
    Na levém kruhu se ocitl Vladimir Tarasenko, jenž střelu schoval za obránce. Ovšem Martin Jones zůstal pozorný a zaznamenal další úspěšný zákrok.
     
    40:20
    Hostujícímu celku se nepodařilo přejít modrou čáru, a tak San Jose posílá černou gumu za branku soupeře.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce bylo San Jose opět aktivnější, ovšem o rychlý zásah se postaral Vince Dunn. Ovšem poté se hrála přesilová hra St. Louis a během ní se prosadil Logan Couture, jenž následně srovnal těsně po ní. Po vyrovnání se bojovalo o každý kousek ledu a Blues poslal zpátky do vedení Robert Bortuzzo. Do třetí dvacetiminutovky pak nastoupí hosté v výhodou zbytku početní výhody.

    Střely na branku: 15:15.
    Střely na branku ve druhé třetině: 6:9.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Brenden Dillon – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    39:28
    Za domácí brankou bojoval o kotouč Patrick Maroon, jenž o kotouč přišel. San Jose poté vyhodilo černou gumu mezi diváky a rozhodčí se nyní radí, zda to bylo s tečí nebo ne.
     
    38:23
    Pomalu se blížíme k závěru druhé třetiny, St. Louis pozorně brání. Domácí hráči se snaží překonat hráz nahozením, ale šance zatím nepřichází.
    36:34 Robert BORTUZZO - 2:3
     
    36:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo velmi pohledné snažení hostujícího beka, který vrací Blues do vedení! ROBERT BORTUZZO přihrál na Tylera Bozaka, jenž předal kotouč na modrou čáru, kde se nacházel Joel Edmundson. Ten našel najetého parťáka z obrany, jenž si stáhl mezi kruhy puk do bekhendu a poslal jej do levé šibenice. Asistence: Joel Edmundson a Tyler Bozak.
     
    36:03
    Po vyrovnání se bojuje o každý kousek ledu, ani jeden z celků se do výrazných šancí moc nedostává.
     
    35:02
    Na pravé straně přenechal puk Vladimir Tarasenko, který se následně hnal před branku. Ovšem Jaden Schwartz trefil soupeřovu hůl, a tak se Rus k zakončení nedostal.
     
    33:55
    Do otevřené obrany se hnal Robert Thomas, který mohl přihrávat nebo střílet! Hostující útočník si vybral druhou možnost, jenže mezeru mezi betony nenašel.
     
    33:10
    Od modré čáry vystřelil Joel Edmundson, jehož pokus zastavil před brankou soupeř. Ovšem San Jose se dál než do středního pásma nedostalo.
     
    32:21
    Před branku se pak hnal Timo Meier, jehož zakončení z hranice brankoviště zastavil Jordan Binnington. Hostující gólman chytá výborný zápas a místy přivádí soupeře k zoufalství.
     
    31:59
    St. Louis Blues nemohlo přejít z vlastního pásma, a tak raději vyhodilo za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak vrátí před hostujícího maskovaného muže.
     
    31:02
    Český útočník si vyjel zpoza branky do střelecké pozice. Ovšem svým pokusem trefil hůl soupeře, od které se černá guma odrazila nad branku.
     
    30:37
    Od pravého mantinelu přihrával mezi kruhy Sammy Blais, který našel jen soupeře. Z útočného snažení hostujícího celku tak vůbec nic nebylo.
     
    Střely na branku: 14:12.
     
    30:13
    Domácí brankář si do statistik připisuje další zákrok, když si počíhal na střelecký pokus z levé strany. Po přerušení následuje reklamní přestávka, po níž se bude vhazovat před domácím gólmanem.
     
    29:38
    Robert Bortuzzo nahodil puk za branku, kam se vydal Martin Jones, jemuž se nepodařilo rozehrát na spoluhráče. Následně střílel od modré nepřesně již jmenovaný obránce.
     
    28:52
    Střelu od modré čáry zastavil v předbrankovém prostoru Erik Karlsson. Švédský obránce nastartoval útok domácího celku, ale k zakončení nedošlo.
     
    Střely na branku: 14:11.
    26:54 Logan COUTURE - 2:2
     
    26:54
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Timo Meier po podklouznutí získal kotouč, který přes celé střední pásmo předal na rozjetého spoluhráče. LOGAN COUTURE se tak hnal do zakončení po levé straně a z kruhu pro vhazování se znovu nemýlil. Asistence: Timo Meier.
    24:57 Logan COUTURE - 1:2
     
    24:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks ve vlastním oslabení našli recept na překonání hostujícího gólmana! LOGAN COUTURE vystihl úmysl Alexe Pietrangela a hnal se sám na branku. Nejproduktivnější hráč nejprve soupeře odmítl a poté zasunul černou gumu kolem betonu do branky. Bez asistence.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Marcus Sörensen – 2 min., faul loktem).
    24:16 Vince DUNN - 0:2
     
    24:16
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Z ničeho nic je tu další branka Blues! Po vyhraném vhazování přihrál Ryan O'Reilly na modrou čáru, kde se nacházel VINCE DUNN. Jeho skrytá střela pak skončila přesně v levé šibenici Jonesovy branky. Domácímu brankáři totiž dobře clonil Sammy Blais, a tak se puk zastavil až za brankovou čárou. Asistence: Ryan O'Reilly a David Perron.
     
    24:04
    Zakončení z pravé strany skončilo pod lapačkou Martina Jonese, který po dlouhé době zaznamenal zákrok. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    23:45
    Před branku se snažil natlačit Vladimir Tarasenko, který ale v souboji se soupeřem podklouzl. Hra se tak otáčí zpátky před branku San Jose.
     
    23:00
    Od inkasované branky jsou Žraloci lepším celkem, ale nemohou najít recept na překonání hostujícího gólmana. St. Louis se následně osvobodilo posunutím puku do středního pásma.
     
    22:21
    Zpoza branky přihrával do střelecké pozice Alexander Steen, ovšem našel jen soupeře. Poté se do akce hnalo San Jose, ale tentokrát ani ono nezakončilo.
     
    21:48
    Jeden z hostujících hráčů se snažil zastavit puk před brankou, ovšem přikopl jej k soupeři. Kevin Labanc se pak ocitl sám před brankářem, kterého ale nepokořil.
     
    20:35
    Ovšem útočná akce Blues netrvala dlouhou. Střelou z levé strany se prezentoval Marc-Édouard Vlasic, jenže hostující brankář byl znovu pozorný.
     
    20:16
    Hned v úvodu druhé třetiny se střelou od modré čáry prezentoval Brent Burns, jehož pokus vyrazil Jordan Binnington. Hra se alespoň na malou chvilku otočila před druhou z branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do úvodní třetiny druhého konferenčního finále lépe vstoupilo St. Louis, které se zásluhou Jadena Schwartze ujalo vedení. Ovšem obraz hry se rychle změnil, jakoby inkasovaný gól pomohl spíše Sharks. San Jose totiž najednou přebralo taktovku a více se dostávalo k šancím. Jenže Jordan Binnington se rozchytal a všechny puky mířící na svou svatyni zastavil.

    Střely na branku: 9:6.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Zpoza branky přihrával Tomáš Hertl, jenž na pravém vrcholu kruhu viděl Brenta Burnse. Zakončení ofenzivního beka mířilo na zadní tyč, ale ve stejném prostoru se nacházela také vyrážečka brankáře.
     
    19:04
    St. Louis Blues se malou chvíli nacházelo pod tlakem, a tak raději vyhodilo přes všechny čáry. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat před brankou, kterou hájí Jordan Binnington.
     
    18:42
    První pokus Erika Karlssona zastavil bránící hráče. Následná střela švédského obránce skončila jen v lapačce hostujícího gólmana, který si výhled dobře našel.
     
    18:04
    San Jose Sharks se opět hnalo za vyrovnáním, ale nezvládlo přechod přes útočnou modrou čáru. Pro ofsajde se hra vrátí zpátky do neutrální zóny.
     
    17:40
    Kombinace hostujícího mužstva končí za branou, odkud Sharks znovu vyhazují. Je jasné, že po této početní výhodě se stav zápasu měnit nebude.
     
    17:03
    V krátkém sledu podruhé vyhodil přes všechny čáry Erik Karlsson. Ovšem St. Louis se opět žene do další akce a je znovu usazené v pásmu.
     
    16:08
    Od modré čáry se o zakončení z první pokusil Vince Dunn, jenže v důležitém momentu zlomil hůl. Následně se San Jose se štěstím osvobodilo.
     
    Střely na branku: 7:6.
     
    15:46
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Evander Kane – 2 min., podrážení).
     
    14:50
    Hraje se velmi dlouhou bez přerušení, St. Louis nahodilo kotouč za branku, kde se jej také zmocnilo. Od modré čáry vyslal nepříjemnou ránu Alex Pietrangelo. Ovšem Martin Jones vytáhl další zákrok betonem.
     
    14:03
    Za další útočnou akcí se hnal David Perron, který měl proti sobě tři soupeře, a tak pochopitelně k puk přišel. Jeho spoluhráči byli totiž daleko, protože střídali.
     
    13:00
    Od modré čáry střílel Erik Karlsson, jehož pokus mezi kruhy tečoval Joe Pavelski. Puk poté po ledě mířil do prostoru tří tyčí, ovšem Jordan Binnington byl znovu připraven.
     
    12:14
    Od modré čáry nahazoval kotouč před branku Justin Braun, jehož pokus se snažil tečovat Joonas Donskoi. Ovšem hostující brankář byl dobře postaven a černou gumu zastavil.
     
    11:30
    St. Louis zastavilo další akci soupeře už u červené čáry, ovšem kotouč nahozením pouze odevzdalo. Budeme sledovat další útok domácího celku.
     
    11:00
    Přihrávku ve středním pásmu zachytil Erik Karlsson, který se tak vydal do protiakce. Jeho zakončení od mantinelu vyrazil Jordan Binnington před sebe, ale v tomto prostoru se nacházel obránce.
     
    Střely na branku: 3:5.
     
    10:33
    St. Louis po tlaku soupeře posunulo černou gumu alespoň do středního pásma. Poté se Sharks hnali do útoku, který opět zastavuje nedovolené postavení – ofsajd.
     
    09:52
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Brent Burns, jenže ani on nezamířil přesně. Ovšem akce San Jose stále trvá.
     
    08:44
    Přihrávku z levého rohu převzal na pravém kruhu Marc-Édouard Vlasic, jenž okamžitě zakončoval. Domácí útočník v nadějné příležitosti branku soupeře přestřelil.
     
    08:15
    Blues vyhráli souboj za vlastní brankou a středem okamžitě vyhazují přes všechny čáry. San Jose se ovšem žene za další útočnou akcí.
     
    07:44
    Joe Pavelski zavezl po pravé straně kotouč do pásma, o které ale San Jose po jeho zadovce přišlo. Následně se Žraloci provinili proti pravidlům ofsajdem.
     
    06:54
    Nabídku na teč vyslal Erik Karlsson, jehož nahození od modré čáry skončilo v lapačce gólmana. Před brankou operoval Tomáš Hertl, jenž černou gumu tentokrát do branky nedopravil.
     
    06:34
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jay Bouwmeester – 2 min., podrážení).
     
    06:20
    Fantastický Martin Jones, jemuž po chvilce pomohla tyč! Kotouč před branku dostal Oskar Sundqvist, jehož pokus vyrazil domácí brankář ramenem. Poté přišlo zakončení z pravé strany, jenž zase orazítkovalo brankovou konstrukci.
     
    Střely na branku: 2:4.
     
    05:39
    Přihrávku po mantinelu neudržel v útočném pásmu Robert Thomas. Ovšem St. Louis se rychle vrátilo do třetiny, ale z předbrankového prostoru nezakončilo.
     
    04:25
    Ve vlastním oslabení ujela dvojice Melker Karlsson – Barclay Goodrow. Druhý jmenovaný nejprve neprocpal přihrávku přes padajícího beka. Poté si se zakončením na první tyč poradil gólman.
     
    04:04
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Tomáš Hertl – 2 min., podrážení).
     
    03:59
    Hned po brance jakoby ožilo San Jose, které se tlačilo za vyrovnáním. Jenže Blues se osvobodili vyhozením přes všechny čáry.
    02:34 Jaden SCHWARTZ - 0:1
     
    02:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je tu velmi rychlá branka, které se dočkali Blues! Nejprve po střele od modré čáry nezametl kotouče do prázdné branky Joel Edmundson. Ovšem akce trvala dál a Vladimir Tarasenko přihrál mezi kruhy, kde se nacházel JADEN SCHWARTZ. Jeho pokus pak zamířil do horní části branky a poprvé pohnul stavem zápasu. Asistence: Vladimir Tarasenko a Joel Edmundson.
     
    01:58
    Gustav Nyquist si najel do středového kruhu, odkud přihrával na pravou stranu. Ovšem místo spoluhráče našel jen soupeře.
     
    01:00
    Marcus Sörensen si sice nahodil puk k zadnímu mantinelu, ale následně prohrál souboj. Na druhou stranu se hnal Patrick Maroon, ale ani on se zakončení nedočkal.
     
    00:30
    St. Louis se ve vlastní třetině zmocnilo puku, ale útočnou akci přibrzdil na malou chvilku Joe Pavelski. Poté přišel pokus z pravé strany, který skončil v moci Martina Jonese.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál Logan Couture, ovšem San Jose se do pásma dostalo jen za cenu nahození na hostujícího brankáře, jenž kotouč podržel v lapačce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dobré ráno, jsou tři hodiny, což znamená, že je čas na další utkání NHL. Už za pár minut oba celky vjedou na ledovou plochu, případně přijdou hráči a realizační týmy na střídačku. Následně bude zahrána hymna, po které se vše bude chystat k zahajovacímu vhazování. Do utkání zasáhne také Tomáš Hertl, jenž patří k tahounům San Jose.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns (A), Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Braun, J. Ryan – Nyquist, Couture, Meier – Pavelski (C), Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Goodrow, Donskoi.

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Rozhodčí: McCauley, Charron – Amell, Cherrey.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS)
    Radim Šimek (SJS) – zranění
    Lukáš Radil (SJS)

    Jakub Jeřábek (STL)
     
    1. zápas série – 1:0

    První duel tohoto konferenčního finále skončil výhrou Žraloků. Ti po první třetině vedli 2:1. Po té druhé už to ale z jejich strany bylo lepší. Měli před třetí částí hry náskok o tři góly, když byl průběžný stav 5:2. Bluesmanům se však podařilo vrátit zpátky do zápasu a snížili na 5:3. Ovšem střelou do prázdné klece při powerplay St. Louis pečetil první sériový bod Logan Couture. Dnes je tedy na programu druhé utkání v SAP centru v San Jose, kde se Žraloci pokusí zvládnout i další domácí duel, naproti tomu hosté budou usilovat o srovnání série a zapsat důležitý bod před cestou do St. Louis. Čeká nás tak další napínavá bitva, kterou si rozhodně nenechte ujít.
     
    St. Louis Blues

    Hosté ze St. Louis Blues měli čtvrtfinále konference o jeden zápas kratší. V sérii s Winnipegem vedli 3:1 na zápasy a doma tak mohli o postupu do semifinále konference rozhodnout. A tak se také stalo. Po výhře 3:2 kanadský celek vyřadili a na Bluesmany čekaly Hvězdy z Dallasu. A zde se postup do finále konference rodil stejně těžce, jako Žralokům. Celá série se Stars totiž došla také do rozhodujícího sedmého duelu a v něm to bylo hodně vyrovnané. Základní hrací doba skončila remízou 1:1 a na řadu došlo na prodloužení, a to dokonce na dvě. To druhé ale trvalo přesně pět minut a padesát vteřin. Maroon totiž prostřelil gólmana Dallasu a bylo nad slunce jasné, že hráči St. Louis Blues vybojovali konferenční finále. Na ledě tak na jedné straně vypukla obrovská radost a oslava, na té druhé pak zklamání a smutek z vyřazení. Takový je hokej, dále vždy může jít jen jeden tým, a tím je letos velmi dobře hrající St. Louis.

    Nejproduktivnější hráči play-off

    Jaden Schwartz – 12 bodů (8+4)
    Alex Pietrangelo – 11 bodů (2+9)
    Ryan O'Reilly – 10 bodů (3+7)
     
    San Jose Sharks

    Hokejisté San Jose Sharks se v prvním kole play-off utkali s Las Vegas. Série byla v prvních čtyřech duelech v režii Golden Knights. Ti totiž vedli už 3:1 na zápasy. Avšak Žraloci zabrali a dokázali utéci hrobníkovi z lopaty, když srovnali stav na 3:3 a vynutili si rozhodující sedmý duel. V něm už prohrávali 0:3, jenže díky vyloučení Eakina na pět minut a do konce utkání načali velký obrat, během čtyř minut nasázeli Vegas čtyři branky a vedli. Vegas nakonec ještě srovnalo, ale v závěru prvního prodloužení rozhodl o postupu dále Goodrow. Hráčům Vegas tak San Jose oplatilo loňské vyřazení v semifinále konference. Do sedmého duelu došla i série s Coloradem, kde to bylo hodně vyrovnané. A znovu se v něm radovali hráči San Jose, kteří po těsné výhře 3:2 propluli do konferenčního finále. Stále tak živí naději na vytoužený zisk Stanley Cupu. Ale to ostatně i ostatní zbylé týmy.

    Nejproduktivnější hráči play-off

    Logan Couture – 17 bodů (11+6)
    Brent Burns – 15 bodů (5+10)
    Tomáš Hertl – 14 bodů (9+5)
     
    Hezké časné úterní ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje. V NHL začaly už finálové série obou konferencí a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na druhý duel finále Západní konference mezi týmy San Jose Sharks a St. Louis Blues.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 25. Couture, 27. Couture (Meier) – 3. Schwartz (Tarasenko, Edmundson), 25. Dunn (R. O'Reilly, Perron), 37. Bortuzzo (Edmundson, Bozak), 57. Sundqvist (Steen, Pietrangelo)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Burns (A), Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Braun, J. Ryan – Nyquist, Couture, Meier – Pavelski (C), Hertl, E. Kane – Labanc, J. Thornton (A), Sörensen – M. Karlsson, Goodrow, Donskoi.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Rozhodčí: McCauley, Charron – Amell, Cherrey

    Diváci: 17 562
    San Jose 2 4 St. Louis
    #1 Neděle 12.05.2019 • 02:15
    San Jose - St. Louis 6:3
    #2 Úterý 14.05.2019 • 03:10
    San Jose - St. Louis 2:4
    #3 Čtvrtek 16.05.2019 • 02:00
    St. Louis - San Jose 4:5 po prodl.
    #4 Sobota 18.05.2019 • 02:08
    St. Louis - San Jose 2:1
    #5 Neděle 19.05.2019 • 21:10
    San Jose - St. Louis 0:5
    #6 Středa 22.05.2019 • 02:05
    St. Louis - San Jose 5:1
    thejrc.org