USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
USA
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Velká Británie
Středa 15.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu z MS na počtenou! (18:33:40)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    USA – Patrick Kane
    Velká Británie – Ben Bowns
     
    Je konec! Kdo čekal velkou kanonádu Spojených států, ten se tedy šeredně spletl! Británie totiž odehrála nejlepší zápas na celém šampionátu a dokázala Američanům vstřelit hned tři branky. Nakonec ale Británie přece jen padla 3:6. Za dnešní výkon se ale rozhodně nemusí stydět, Spojené státy měly chvílemi opravdu problémy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Velká Británie (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Benjamin Davies.
     
    59:34
    Colin White v pádu dokázal získat puk, ale to od něj bylo vše. Hned v následující moment o něj přišel a zápas už se v poslední minutě jen dohrává.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    58:51
    Ben Bowns předvedl neskutečný zákrok! Jack Hughes už de facto jen dorážel do prázdné, když v tu ránu se objevila na ledě lapačka britského gólmana, která pokus včerejšího oslavence zastavila!
     
    58:24
    Americká první lajna se drží v útočném pásmu, ale je to spíše takový symbolický tlak. Nepřicházejí totiž žádné střely ani střelecké pozice.
     
    57:35
    Do dalšího útoku se tentokrát hnaly Spojené státy. Patrick Kane chtěl poslat přihrávku svému křídlu, jenže jeho pas byl zastaven první hráčem soupeře.
     
    57:14
    Diváci jsou nyní hodně slyšet, jelikož jsou rozhodně spokojení s výkonem svých miláčků. Britové rozhodně dnes odehráli skvělou partii proti Američanům.
    56:28 Benjamin DAVIES - 6:3
     
    56:28
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A právě díky tomu, že hraje v plném počtu střílí dnes už třetí branku! BENJAMIN DAVIES dostal skvělou přihrávku od obranné modré, díky čemuž se dostal do úniku. Nakonec si to připravil na střelou, kterou vymetl pavouky ve vzdálenější šibenici! Asistence: Robert Lachowicz a Tim Billingsley.
     
    56:20
    Británie hraje v plném počtu!
     
    56:07
    Patrick Kane chtěl poslat puk na Ryana Sutera, jenž si sjížděl od modré. Jeho pas byl ale pomalý, takže ho Británie zastavila a poslal puk přes všechny čáry.
     
    55:33
    Američané se poté ještě drželi v pásmu, nakonec také vypálili. Byla z toho dobrá rána, jenže mířila přesně do míst, kde byl Bowns připravený a pozorný.
     
    55:14
    Clayton Keller se dlouho rozmýšlel, kam posune kotouč v rámci svého celku. nakonec toho moc nevymyslel a poslal puk na modrou pro obránce.
     
    54:26
    Dylan Larkin v obrovské šance, ale Ben Bowns předvedl tedy parádní zákrok! Stihl totiž velmi rychle vykopnout beton proti jeho střele z první ze středu hřiště.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Benjamin Davies – 2 min., nedovolené bránění).

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. J. van Riemsdyk (P. Kane, Suter), 30. Keller (Q. Hughes, Demko), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (D. Ryan, P. Kane), 41. P. Kane (Kreider, Hanifin), 50. D. Ryan (Glendening, Hanifin) – 16. Hammond (D. Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz, Billingsley)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Swindlehurst, Billingsley, Ehrhardt, Mosey – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Lachowicz, Davies, Betteridge – Ferrara, Myers, J. Phillips (C).

    Rozhodčí: Tobias Björk (SWE), Manuel Nikolič (AUT) – Miroslav Lhotský (CZE), Andreas Malmqvist (SWE)

    Diváci: 5510
    thejrc.org