USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
USA
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Velká Británie
Středa 15.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
     
    Americké statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Jack Eichel (4+0)
    Nejlepší střelec týmu: Alex DeBrincat – 3
    Nejlepší nahrávač týmu: Eichel – 2
    Nejtrestanější hráč: Colin White – 4 minuty
    Vhazování: Luke Glendenning – 60%
    +/-: Quinn Hughes – +5

    Brankáři:

    Cory Schneider – 2 zápasy, 1 výhra, úspěšnost zákroků – 90,32%, průměr inkasovaných branek – 2,91.
    Thatcher Demko – 1 zápas, 1 výhra, úspěšnost zákroků 95,83%, průměr inkasovaných branek – 1.

    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 50%
    Oslabení: 60%
     
    Spojené státy

    Američané nevstoupili do turnaje zrovna ideálně. Hned na úvod se totiž potkali se slovenským týmem. Zápas se jim však moc nepovedl a prohráli celkem zaslouženě 1:4. V dalším zápase už ale Spojené státy naprosto jasně potvrdili roli favorita. Francii totiž smetli jednoznačně 7:1 a připsali si první tři body do tabulky skupiny A. Američané sehráli ještě jeden zápas, který zatím patřil k jedněm z nejhezčích na turnaji, utkali se v něm s Finskem. Dostali se sice do vedení 2:0, jenže hráči Suomi stihli stav ještě do konce druhé periody srovnat. Šlo se tedy do prodloužení, kde Spojeným státům vystřelil bonusový bod Dylan Larkin. USA tedy získaly dosud pět bodů a jsou až na pátém místě tabulky, nicméně už je ze silnějších soupeřů čeká pouze Kanada.

    Spojené státy by podle nejnovějších zpráv měly získat do svých obranných řad ještě jednu posilu. Tým má totiž posílit mladý obránce Zach Werenski. Je však otázkou, jestli stihne už tento zápas.
     
    Poslední zápas:

     USA – Finsko 3:2p

    Branky a nahrávky: 1. Skjei (DeBrincat, Eichel), 11. J. Gaudreau (Eichel), 64. D. Larkin (Q. Hughes, Keller) – 20. Manninen (Pesonen, Koivisto), 40. Ojamäki (Manninen, Kaski).

    USA: Schneider (Demko) – Suter, Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin, P. Kane – Eichel, J. Gaudreau, Kreider – J. Hughes, Keller, J. van Riemsdyk – D. Ryan, White, Glendening – Vatrano.

    Finsko: Vehviläinen (Olkinuora) – Lehtonen, Ohtamaa, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Koivisto, Hakanpää – Tyrväinen, Rajala, Kuusela – Kakko, Manninen, Pesonen – Savinainen, Ojamäki, Luostarinen – Anttila, Sallinen, Lammikko.
     
    Britské statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Mike Hammond (1+0)
    Nejlepší střelec týmu: Mike Hammond – 1
    Nejtrestanější hráč: Robert Lachowicz – 12 minut
    +/-: Jonathan Phillips -1

    Brankáři:

    Ben Bowns – 3 zápasy, 0 výher, úspěšnost zákroků 85%, průměr inkasovaných branek – 6,89.
    Jackson Whistle – 2 zápasy, 0 výher, úspěšnost zákroků 84,85%, průměr inkasovaných branek – 6,23.

    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 0%
    Oslabení: 40%
     
    Velká Británie

    Velká Británie postoupila na mistrovství světa po dlouhých pětadvaceti letech, takže je v roli outsidera, kterou zatím plní beze zbytku. Světlou výjimkou byl zápas s Německem, který byl dramatický až do samostatného konce. Britové totiž na začátku třetí periody srovnali stav na 1:1, čímž zatím vstřelili jedinou branku na turnaji. Němci však vstřelili ještě dva góly a nakonec vyhráli 3:1. Poté schytala Británie už jen dva vysoké debakly. Proti Kanadě padla 0:8 a proti Dánsku to bylo ještě o branku horší – 0:9.
     
    Poslední zápas:

     Velká Británie – Dánsko 0:9

    Branky a nahrávky: 9. Jesper Jensen (Eller, M. Lauridsen), 10. Bau Hansen (Boedker, Regin), 13. Poulsen (Olesen), 22. Bruggisser (Boedker, Madsen), 24. Eller (Jensen Aabo, Regin), 25. Nicklas Jensen (Eller, M. Lauridsen), 31. Nicklas Jensen (Storm, Eller), 36. Poulsen (Jesper Jensen, Olesen), 52. Poulsen (Jakobsen).

    Velká Británie: Bowns (22. Whistle) – Lee, Richardson (A), O'Connor, D. Phillips, Ehrhardt, Mosey, Swindlehurst – Lachowicz, Davies, J. Phillips (C) – Farmer, Perlini, Shields – Lake, Hammond, Dowd (A) – Kirk, Myers, Betteridge – Ferrara.

    Dánsko: Dahm (Galbraith) – Jensen Aabo, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Bruggisser, Nicholas Jensen, O. Larsen, Lassen – Nicklas Jensen (A), Eller, Storm – Boedker (C), Regin (A), Madsen – Meyer, Jesper Jensen, Bau Hansen – Olesen, Jakobsen, Poulsen.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.

    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Swindlehurst, Billingsley, Ehrhardt, Mosey – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Lachowicz, Davies, Betteridge – Ferrara, Myers, J. Phillips (C).

    Rozhodčí: Tobias Björk (SWE), Manuel Nikolič (AUT) – Miroslav Lhotský (CZE), Andreas Malmqvist (SWE).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První zápas v rámci dnešního dne v Košicích právě začal! Američané, kteří vyhráli úvodní buly hrají dnes v modrých dresech, zatímco Britové v bílých,
     
    00:32
    A Spojené státy už mohly klidně o jednu branku vést! Dylan Larkin dostal na straně spoustu volného prostoru. Chtěl zkusit blafák, jenže nedokázal kotouč zvednout nad beton!
     
    01:17
    Jack Eichel si chtěl obhodit svého soupeře, ale vůbec se mu to nepovedlo. Britský obránce puk vypíchl, navíc se s ním rovnou vydal do útočného pásma.
     
    01:50
    Tribuna už burácí, jelikož Británie vyslal první střelu na Demka. Dallas Ehrhardt vypálil od modré a americký gólman puk vyrazil jen před sebe. Zde ještě dorážel soupeř, ale Demko sklapl své betony včas.
     
    02:13
    No, kdo by čekal, že americký brankář bude mít na začátku více práce než jeho kolega? Thatcher Demko si musel připsat další zákrok a bude se u něj vhazovat.
     
    02:18
    Spojené státy sice vyhráli vhazování, jenže jim to nebylo vůbec k ničemu. Vyhodily totiž jen na zakázané uvolnění a znovu se u nich bude vhazovat.
     
    02:39
    Frank Vatrano se dostal ke střele od mantinelu, ovšem Ben Bowns si místečko u tyčky pohlídal. Následně vyhodili Britové jen na zakázané uvolnění.
     
    03:08
    Obrovské šance na straně Američanů! Alec Martinez pálil od modré, ale jeho pokus vyrazil gólman betonem. Poté se ještě Bowns dostal z brankoviště, a tak od modré vypálil Adam Fox, jenže trefil jen soupeře místo prázdné branky!
     
    04:00
    Spojené státy jsou nastěhované v útočném pásmu a svírají svého soka. Nyní se však moc nedomluvily, a tak ukořistili přihrávku Britové na své hole.
     
    04:23
    Jenže u kotouče dlouho nezůstali. Naopak se do rychlého protiútoku vydaly Spojené státy zásluhou Dereka Ryana, ale Ben Bowns si připsal úspěšný zákrok.
     
    04:50
    Británie se ale znovu připomněla celkem zajímavou střelou! Ben O'Connor vypálil od modré a jeho rána byla ztečována do protipohybu gólmana. Ten však stihl reflexivně zaklapnout své betony včas!
     
    05:08
    Velká Británie pokračuje v hodně aktivní hře, vždyť se dostala k další střele. Od modré vypálil Luke Ferrara, ovšem jeho rána jen zaduněla o mantinel.
     
    05:47
    Adam Fox dlouho kroužil s pukem, ale nikdo ze spoluhráčů mu nenajel tak, aby mu mohl přihrát do dobré střelecké pozice. Tak se hraje na modré.
     
    06:14
    Nyní již střela přišla, ovšem rána z první z křídla byla nepřesná. tak se dostali Britové do velké šance! Luke Ferrara pálil a jeho ránu vyrazil Demko jen vedle sebe. Tam ještě dorážel Benjamin Davies, jenže branku nedal!
     
    07:05
    No, jestli budou hrát Američané takhle, můžeme se dočkat dalšího překvapení na letošním šampionátu. Británie je zatím rovnocenným soupeřem.
     
    07:32
    Dallas Ehrhardt si počkal s pukem, chvilku s ním zamíchal a zbavil se soupeře ve svém obranném pásmu. Následně vyslal svého spoluhráče do útoku.
     
    07:55
    Ten tam toho sice moc nevymyslel, jenže to samé se dá říct i o Američanech. Ti totiž vyhodili puk jen na zakázané uvolnění. Zatím jim to tedy nelepí.
     
    08:14
    Další hrubka Spojených států, které si tentokrát neposlaly zrovna přesnou přihrávku v útočném pásmu. Od USA rozhodně čekaly lidé více.
     
    08:38
    Robert Farmer se mohl klidně dostat do samostatného úniku! Už dostával přihrávku na útočnou modrou, jenže o kousek na ní nakonec nedosáhl.
     
    09:03
    No, Británie opravdu není zakřiknutá a hraje naprosto vyrovnanou partii s megafavoritem tohoto utkání. Je před námi krátká pauza a čištění ledu.
     
    09:22
    Ryan Suter dostal hodně prostoru, takže si od modré sjel. Nakonec vypálil, ale jeho rána nebyla prudká, a tak Ben Bowns bez větších potíží zasáhl.
     
    09:45
    Velká Británie podstoupila několik soubojů u mantinelu a rozhodně se jí to vyplatilo. Získala totiž kotouč a může se znovu vydat do útoku.
     
    09:58
    Tak tato šance Britů už volala po brance! Matthew Myers byl dobře připravený na hranici brankoviště, ale přihrávku zpoza branky nedokázal usměrnit za brankovou čáru! Thatcher Demko se stihl přesunout.
    09:58 Střela a dorážka britského celku
     
    10:40
    Spojené státy rozjíždějí svůj kolotoč a mají ve hře o jednoho člena navíc, jelikož budou hrát početní výhodu. Zatím jsou usazené v pásmu.
     
    10:51
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Mike Hammond – 2 min., držení).
     
    10:56
    Jack Eichel prohrál vhazování se svým britským protějškem, ale nakonec se svými spoluhráči dokázali ještě získat kotouč do svého držení.
     
    11:33
    Nakonec Američané i vypálil, ovšem nebyla z toho žádná velká šance. To na druhé straně se dostal k puku Brit, který prověřil Demka. Ten byl u své tyče včas.
     
    12:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    První velká šance Spojených států ještě brankou neskončila, ovšem ta druhá už ano! Patrick Kane vypálil z křídla a Bowns jeho dobrou střelu vyrazil jen před sebe. Tam se nejrychleji zorientoval JAMES VAN RIEMSDYK, jenž posunul puk za brankovou čáru. Asistence: Patrick Kane a Ryan Suter.
    12:17 James van Riemsdyk - 1:0
     
    13:00
    To je pro Velkou Británii opravdu škoda, na druhou stranu Američané ukázali, proč mají jedny z nejlepších přesilových her na turnaji.
     
    13:27
    Ben Lake sebral kotouč u mantinelu a rovnou se vydal do rychlého protiútoku. Nakonec to vzal na sebe, ale Thatcher Demko si bližší tyčku pohlídal.
     
    14:15
    Derek Ryan si chtěl obhodit svého soka u mantinelu, ale ten jeho úmysl přečetl. U puku je tedy Británie, ale nemůže se dostat ze svého obranného pásma.
     
    14:37
    Alex DeBrincat jako nejlepší střelec svého týmu v obrovské šanci! Vystihl nepřesnou rozehrávku a jel sám na gólmana. Toho chtěl překonat bekhendovým blafákem, jenže nedokázal zvednout puk nad beton. Bowns podržel tým.
     
    14:44
    Robert Dowd ukázal, že není vůbec pomalým hráčem. Mělo se totiž pískat zakázané uvolnění,ovšem britský rychlík stihl puk dojet dříve.
     
    15:08
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Aréna bouří, jelikož Británie střílí svůj druhý gól na turnaji a srovnává skóre! Znovu se navíc trefil MIKE HAMMOND, který zapisuje druhou branku na turnaji. Tentokrát obral David Phillips soupeře o puk a posunul ho právě na Hammonda. Jeho první střelu sice Demko ještě vyrazil, ale na dorážku do prázdné branky už neměl nárok! Asistence: David Phillips.
    15:08 Mike HAMMOND - 1:1
     
    15:29
    Johnny Gaudreau na druhé straně také ve velmi dobré šanci! Dostal se totiž do dobré střelecké pozice, jenže jeho rána zápěstím jen orazítkovala horní tyč!
     
    15:50
    Chris Kreider byl na brankovišti hodně aktivní. Snažil se zamést puk do branky, ovšem Ben Bowns byl na své tyčce doslova přilepený a puk nepustil.
     
    16:28
    Johnny Gaudreau se nyní neodhodlal vypálit, což byla možní škoda, jelikož Bowns toho moc neviděl. Američané mají nyní obrovský tlak v útočném pásmu.
     
    17:00
    Jenže je to zatím absolutně bez střelby. Britové však nemají síly napadat svého soka, takže Spojené státy mohou kombinovat dále celkem v klidu.
     
    17:30
    Jenže teď na útočné modré jeden Američan chyběl, čehož Británie dokonale využila. Dostal puk z pásma a celá unavená pětka mohla vystřídat.
     
    18:10
    Američané mohli jít znovu do vedení! Jack Hughes dostal přihrávku na brankoviště, ale byl v pádu, takže mohl puk jen posunout. Ten projel pod betonem Bownse, jenže se odrazil od tyčky zpět pod beton!
    18:10 Jack Hughes a jeho zakončení do tyče
     
    18:36
    Derek Ryan si nyní ukousl příliš velké soustu. Měl proti sobě dvojici protihráčů, jenže tu obehrát nedokázal, takže do útoku se může vydat Británie.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    19:26
    Patrick Kane se snažil zachytit v těžké pozici přihrávku mezi kruhy, ale to se mu nepovedlo. Vypadá to, že po první periodě bude stav nerozhodný 1:1!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    No, kdo by to byl čekal, že americký superfavorit dnešního utkání bude hrát s Velkou Británií po první třetině 1:1? Hodně napověděl už začátek utkání, kdy se Britové prezentovali hodně povedeným výkonem a hráli vyrovnanou partii. Pak ale dostali Spojené státy možnost přesilové hry a tu využily, když se na brankovišti nejrychleji zorientoval James van Riemsdyk, který vstřelil první branku tohoto utkání. Británie se však nenechala zahanbit a po necelých třech minutách srovnala stav utkání. Mike Hammond dostal puk od spoluhráče, který sebral puk soupeři v obranném pásmu, a nadvakrát překonal amerického gólmana.

    Další třetina začne přibližně v 17:02.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 18 – 13
    Vhazování: 7 – 11!
    Trestné minuty: 0 – 2
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Ben Lake se dostal ke střele od mantinelu, kterou Demko jen vyrazil před sebe. Tam se snažil ještě dorážet Brett Perlini, který ale skončil v brance místo puku.
     
    20:24
    Na druhé straně se hnali také Američané do útoku, ale ani se do něj nedostali. Puk byl totiž zbržděn a Spojeným státům je pískán ofsajd.
     
    21:00
    Clayton Keller si klepl o přihrávku, kterou také nakonec dostal. Jeho ránu Ben Bowns moc neviděl, ovšem střela nakonec jen prosvištěla okolo tyčky.
     
    21:30
    Chris Kreider dostal přihrávku do celkem dobré pozice a vypálil ránu z první. Proti té se však stihl britský brankář přesunout a jeho pokus zneškodnit.
     
    22:01
    Luke Ferrara vystihl nepřesnou přihrávku svého soupeře a vyvezl puk alespoň na polovinu, odkud poslal puk do pásma Američanů a mohl vystřídat.
     
    22:19
    Na druhé straně se připomněly také Spojené státy. Vypálily, ovšem britský gólman puk celou dobu viděl, takže mu nedělalo problém jej chytnout.
     
    22:53
    Benjamin Davies vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale zatím je to spíše boj u mantinelu. Ten nakonec vyhrály Spojené státy americké.
     
    23:31
    Dylan Larkin dostal přihrávku na střed hřiště a dostal svůj tým do útočného pásma. Jeho následný pas už ale přesný nebyl a Američané přišli o puk.
     
    23:51
    Nyní se Velké Británii nepovedla rozehrávka, přestože její hráči nebyli pod tlakem. Poslali puk na zakázané uvolnění a bude se vhazovat po pravici Bownse.
     
    24:05
    Nyní už měli Britové ale štěstí! Vznikla totiž skrumáž před britským gólmanem a dlouho nikdo nevěděl, kde je puk. Ten nakonec vyplaval jen těsně vedle tyčky!
     
    24:42
    Chris Kreider se svým spoluhráčem vybojovali puk v útočném pásmu a už to vypadalo, že se dostanou do přečíslení. Britové se však stihli včas vrátit.
     
    24:59
    Další střelou na britskou branku se prezentoval Quinn Hughes. ten si sjel od modré, ovšem jeho ránu bez větších potíží Ben Bowns chytil do své moci.
     
    25:22
    To už také zavánělo brankou! Clayton Keller vypálil a Bowns vyrazil jeho pokus jen před sebe. Jack Hughes se tam snažil dorážet, ale branka mu zatím není souzena.
     
    26:00
    V obranném pásmu Američanů jsme viděli pěkný hit v podání hráče Spojených států. Následně je ale zastavilo ofsajdové postavení.
     
    26:25
    Patrick Kane nyní udělal velký kus práce. Udržel puk proti soupeři a posunul jej na DeBrincata. Ten jen poslal puk po mantinelu, ale puk sebraly znovu USA.
     
    26:53
    Američané přece jen měli ve druhé periodě převahu a střílí zaslouženou vedoucí branku, která však není po právu uznána! Ryan Suter vyslal dobrou ránu od modré, kterou Ben Bowns vyrazil jen do hokejky amerického hráče. Ta však byla vysokou nad brankovou konstrukcí, a tak nemůže být gól uznán. Stále máme tedy vyrovnaný stav!
    26:53 Neuznaná branka USA
     
    26:53
    Nakonec zde ale máme britskou výzvu, takže rozhodčí se jedou podívat na video!
     
    27:18
    Američané jsou ale nahecovaní a drží se znovu v útočném pásmu. Přišla dobrá střela od modré, kterou Bowns vyrazil jen před sebe. Americký hráč byl ale při dorážce zahákován, takže Spojené státy budou hrát přesilovku.
     
    27:24
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Mike Hammond – 2 min., hákování).
     
    27:58
    Velká Británie začala svou početní výhodu dobře, jelikož vyhodila puk přes všechny čáry až k americkému gólmanovi, odkud musí Spojené státy znovu začít.
     
    28:29
    Británie poté vyhodila ještě dvakrát, přesto byly USA v dobré šanci! Patrick Kane dostal křižnou přihrávku, ale jeho dobrá rána z první šla těsně vedle.
     
    29:07
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Další využitá přesilová hra a tentokrát už o brance nemůže být žádný pochyb! CLAYTON KELLER se dostal do úniku, když pláchl obraně. Nakonec to zkusil kličkou přes vyrážečku a puk nakonec dopadl za brankovou čáru. Asistence: Quinn Hughes a Demko.
    29:07 Clayton KELLER - 2:1
     
    29:42
    Quinn Hughes předvedl, že je také velmi slibným talentem do budoucnosti, vždyť mu je teprve devatenáct! Ukázal šikovné ruce, díky nimž se proháčkoval do zakončení, ale jeho rána bekhendem šla nad.
     
    30:25
    Rozhodčí sice signalizovali zakázané uvolnění na americké straně, ale americký hráč byl nakonec u puku jako dříve, Spojené státy jsou v útoku.
     
    30:46
    A mohlo to být o dvě branky! Střela od modré totiž britskému brankáři jen vypadla a hned dvojice hráčů se snažila dorážet na hranici brankoviště, Rozhodčí však přerušil hru, přestože byl puk vidět. Následuje úklid ledu.
     
    31:00
    Také Patrick Kane ukázal, proč je jedním z nejlepších hráčů NHL. Několika rychlými kličkami se dostal do střelecké pozice, ale Ben Bowns jeho pokus udržel.
     
    31:20
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy už vedou o dvě branky a jsou teď jasným pánem na ledě! CHRIS KREIDER dostal skvělou přihrávku na brankoviště od Eichela a neměl problém posunou puk do odkryté části branky. Asistence: Jack Eichel a Ryan Suter.
    31:20 Chris KREIDER - 3:1
     
    31:46
    James van Riemsdyk se hnal s dalším útokem. Nakonec neměl vůbec komu nahrát, tak podržel puk a Američané jsou znovu usazení v útočném pásmu.
     
    32:09
    Ben Bowns se nakonec musel mít na pozoru. Přišla totiž střela od modré, proti které musel britský gólman však sklapnout betony, to se mu však povedlo.
     
    32:18
    Velká Británie se dostal do rychlého protiútoku a klidně to mohlo být zase jen o jednu branku. Robert Dowd to vzal na sebe, ale jeho pokus Demko chytil.
     
    33:08
    Colin White našel krásným pasem od modré svého spoluhráče na hranici kruhu. Tomu však rána nesedla, jelikož při ní upadl a puk nedojel až k brance.
     
    33:40
    Britové drželi puk dlouho ve svém obranném pásmu a nemohli se za žádnou cenu vykombinovat. Nakonec poslali puk alespoň za modrou.
     
    34:11
    Následně ještě zablokovali střelu a poslali kotouč tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Celá pětka Británie tedy mohla v klidu vystřídat.
     
    34:40
    Jack Eichel také ukázal, že má velmi šikovné ruce. Předvedl dvě rychlé kličky a mohl pálit. V tu chvíli mu ale puk ujel, takže nemohl zakončit.
     
    35:31
    Obrovský závar před brankou Američanů, který měl hned dvě fáze. Při té první se puk nakonec vyklubal mimo branku, jenže při té druhé přišla střela od modré. Puk nakonec zůstal v brankovišti, kam se nahrnulo hned několik hráčů, ovšem kotouč za čárou neskončil!
    35:31 Závar před americkou brankou
     
    35:39
    Další obrovské šance Britů! Robert Dowd se po buly dostal před gólmana, kterého chtěl překonat bekhendem. Ten puk vyrazil, jenže u něj byl nejrychleji další britský hráč, jenž ho poslal těsně vedle tyčky!
     
    36:27
    A diváci Velké Británie si dnešní zápas opravdu užívají. Británie navíc hraje opravdu dobrý zápas, možná nejlepší v rámci celého mistrovství.
     
    37:04
    Dylan Larkin se dostal s kotoučem okolo mantinelu bez potíží až do útočného pásma. Následně ještě hledal Kreidera, ovšem až k němu puk nedojel.
     
    37:38
    Američané se chtěli dostat do rychlého protiútoku, ovšem zastavilo je ofsajdové postavení. Vhazovat se tedy bude na obranné modré Británie.
     
    37:54
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy se ještě v této třetině dostávají do tříbrankového vedení, to si Britové až ani nezaslouží. ALEX DEBRINCAT získal odražený puk, do kterého se opřel a jeho dobrá rána se zatřepotala až v síti. Asistence: Derek Ryan a Patrick Kane.
    37:54 Alex DEBRINCAT - 4:1
     
    38:24
    Velká Británie se však ničeho nezalekla a ihned se vydala do útočného pásma. Tam ale puk velmi rychle ztratila a do dalšího útoku mohou Američané.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    39:17
    Alec Martinez měl dobrou šanci na střelu z první, jenže puk mu podjel pod hokejkou a Spojené státy se musí vracet až ke svému gólmanovi.
     
    39:54
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Británie střílí druhou branku a necelých sedm vteřin před koncem periody snižuje náskok soupeře! BRETT PERLINI získal kotouč v útočném pásmu a skvělou ranou rozradostnil většinu diváků ve Steel aréně! Bez asistence.
    39:54 Brett PERLINI - 4:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jsou za námi již dvě třetiny dnešního utkání, po kterých vedou Spojené státy o dvě branky. Američané se sice prosadili celkem brzy, ovšem gól jim nebyl uznán na základě hry vysokou holí, což prokázala trenérská výzva. Přesto poté vstřelili tři góly za sebou. Prosadili se Clayton Keller, Chris Kreider a Alex DeBrincat. To však nebylo vše, jelikož necelých sedm vteřin před koncem se do puku opřel Brett Perlini, který ještě vykřesal jiskřičku naděje pro svůj tým.

    Další třetina začne přibližně v 17:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Úvod třetí třetiny se nese ve znamení hry s pukem Velké Británie. Ta dneska opravdu nemá co ztratit, tak bojuje o nějaké body ze všech svých sil.
     
    41:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Skrumáž v brankovišti znamená znovu vedení Američanů o tři branky! Nejrychleji se totiž zorientoval PATRICK KANE, který poslal odražený puk do sítě! Asistence: Chris Kreider a Noah Hanifin.
    41:00 Patrick KANE - 5:2
     
    41:00
    Jenže máme zde další výzvu od britského gólmana, tak uvidíme, jak to tentokrát dopadne.
     
    41:00
    Branka je uznána! Rozhodčí tedy neshledali žádný přestupek proti pravidlům a Američané mohou slavit.
     
    41:43
    A Velká Británie je obdrženou brankou hodně opařená. Američané mají velký tlak a pálí jednu ránu za druhou. Ben Bowns se musí mát hodně na pozoru.
     
    42:18
    James van Riemsdyk se nyní snažil dorážet na brankovišti, ale svou druhou branku v dnešním zápase zatím nepřidal. Bowns se roztáhl totiž na brankové čáře.
     
    42:51
    Nyní přišla střela od modré, kterou se snažil clonit Jack Hughes. To se mu sice nepovedlo, přesto kotouč vypadl Bownsovi z lapačky. To nebylo přesvědčivé.
     
    43:31
    Spojené státy pokračovaly v solidní tlaku na útočné polovině. Jack Hughes byl volný u druhé tyčky, ale až k němu se přihrávka nakonec nedostala.
     
    43:38
    Dylan Larkin v hodně zajímavé pozici! Ben Bowns totiž vyrazil kotouč jen vedle sebe, tak to tam chtěl poslat Larkin o jeho záda. To se mu však nepovedlo.
     
    44:10
    Alex DeBrincat se dostával do útočného pásma, když byl zastaven na hranici faulu. Rozhodčí však nic nepískají, takže se normálně pokračuje ve hře.
     
    44:36
    Velká Británie nyní neví kudy kam. Vypadá to, že Američané přepli na vyšší rychlostní stupeň a jsou jasně lepším týmem na ledě. Chybí tomu jen další branky.
     
    45:08
    Brady Skjei si najel s pukem až do útočného pásma k mantinelu, načež chtěl posunout puk před branku. Jeho přihrávka byla včas zastavena.
     
    45:56
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Matthew Myers – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:08
    Patrick Kane nyní vymyslel parádní přihrávku na Eichela, ovšem ten jeho prudký pas musel nakonec zpracovat, takže nemohl pálit z první.
     
    46:47
    Další ukázka hokejového myšlení amerického kapitána. Nyní posílal puk do brankoviště, kde měl hokejku nastavenou Riemsdyk, který branku nakonec minul.
     
    47:26
    Jack Eichel v gólové šance! Vyslal totiž velmi dobrou střelu zápěstím na zadní tyč, ale jeho rána se odrazila od tyčky zpět do hřiště!
     
    47:39
    Británie byla až dosud pod tlakem a nemohla vystřídat. Teď už Ben Bowns kotouč udržela a unavená obranná čtyřka konečně mohla vystřídat.
     
    47:56
    Británie hraje v pěti!
     
    48:03
    Robert Farmer se opřel do puku na modré, ale jeho střela nebyla ani trochu přesná. Letěla hodně mimo a na teč také nikdo nemohl dosáhnout.
     
    48:52
    Clayton Keller byl už hodně dlouho na ledě a neměl síly na to, aby se vrhnul do útoku. Tak jen nahodil kotouč a odjel na střídačku vystřídat.
     
    49:10
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané jsou v této třetině jasně lepším týmem a střílí už šestou branku v utkání! Luke Glendening poslal přihrávku na DEREKA RYANA, jenž si puk zpracoval a pěknou ranou bekhendem zády k brance rozvlnil síť za Bownsem. Asistence: Luke Glendening a Noah Hanifin.
    49:10 Derek RYAN - 6:2
     
    50:03
    Luke Ferrara se snažil ze všech sil dostat přes obránce amerického celku, ale to s emu nepovedlo. Spojené státy tedy mají puk na hokejkách a mohou útočit.
     
    50:51
    Ryan Suter posílal puk na Jacka Hughese, ale ten byl dobře bráněný. Navíc se puk dostal až do hlediště. Následuje pauza a krátký úklid ledu.
     
    51:08
    Ben Lake nahodil kotouč do rohu útočného pásma, ale jako první se k němu dostal jen Quinn Hughes. Ten se bez potíží ubránil a Američané útočí.
     
    51:24
    A dostali se nakonec až ke střele. Tu však Ben Bowns celkem dobře viděl, takže neměl nejmenší problémy zasáhnout. Následuje buly po jeho levici.
     
    51:49
    Jack Eichel dostal skvělou zadovku od svého spoluhráče. Ta však nebyla moc rychlá, takže Ben Bowns se stihl proti jeho střele přesunout!
     
    52:33
    Co si budeme povídat. Utkání už je rozhodnuté a rozhodně nemá takové tempo jako do šestého gólu Američanů. Britové se snaží, ale kvalitu na to nemají.
     
    53:18
    Spojené státy se usadily v útočném pásmu a vyslaly zajímavou střelu. Ta byla sražena do ochranné sítě a následuje krátké čištění ledu.
     
    53:30
    Dnešní utkání sleduje 5510 diváků.
     
    54:00
    Velmi dobrou šanci měl nyní americký James van Riemsdyk, který mohl vstřelit další gól svého týmu. Tentokrát však vypálil těsně vedle tyčky.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu Velká Británie (Benjamin Davies – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:26
    Dylan Larkin v obrovské šance, ale Ben Bowns předvedl tedy parádní zákrok! Stihl totiž velmi rychle vykopnout beton proti jeho střele z první ze středu hřiště.
     
    55:14
    Clayton Keller se dlouho rozmýšlel, kam posune kotouč v rámci svého celku. nakonec toho moc nevymyslel a poslal puk na modrou pro obránce.
     
    55:33
    Američané se poté ještě drželi v pásmu, nakonec také vypálili. Byla z toho dobrá rána, jenže mířila přesně do míst, kde byl Bowns připravený a pozorný.
     
    56:07
    Patrick Kane chtěl poslat puk na Ryana Sutera, jenž si sjížděl od modré. Jeho pas byl ale pomalý, takže ho Británie zastavila a poslal puk přes všechny čáry.
     
    56:20
    Británie hraje v plném počtu!
     
    56:28
    Velká Británie právě vstřelila branku!
    A právě díky tomu, že hraje v plném počtu střílí dnes už třetí branku! BENJAMIN DAVIES dostal skvělou přihrávku od obranné modré, díky čemuž se dostal do úniku. Nakonec si to připravil na střelou, kterou vymetl pavouky ve vzdálenější šibenici! Asistence: Robert Lachowicz a Tim Billingsley.
    56:28 Benjamin DAVIES - 6:3
     
    57:14
    Diváci jsou nyní hodně slyšet, jelikož jsou rozhodně spokojení s výkonem svých miláčků. Britové rozhodně dnes odehráli skvělou partii proti Američanům.
     
    57:35
    Do dalšího útoku se tentokrát hnaly Spojené státy. Patrick Kane chtěl poslat přihrávku svému křídlu, jenže jeho pas byl zastaven první hráčem soupeře.
     
    58:24
    Americká první lajna se drží v útočném pásmu, ale je to spíše takový symbolický tlak. Nepřicházejí totiž žádné střely ani střelecké pozice.
     
    58:51
    Ben Bowns předvedl neskutečný zákrok! Jack Hughes už de facto jen dorážel do prázdné, když v tu ránu se objevila na ledě lapačka britského gólmana, která pokus včerejšího oslavence zastavila!
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    59:34
    Colin White v pádu dokázal získat puk, ale to od něj bylo vše. Hned v následující moment o něj přišel a zápas už se v poslední minutě jen dohrává.
     
    59:51
    Vyloučení v týmu Velká Británie (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Benjamin Davies.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Kdo čekal velkou kanonádu Spojených států, ten se tedy šeredně spletl! Británie totiž odehrála nejlepší zápas na celém šampionátu a dokázala Američanům vstřelit hned tři branky. Nakonec ale Británie přece jen padla 3:6. Za dnešní výkon se ale rozhodně nemusí stydět, Spojené státy měly chvílemi opravdu problémy.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    USA – Patrick Kane
    Velká Británie – Ben Bowns
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a u dalšího onlajnu z MS na počtenou! (18:33:40)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. J. van Riemsdyk (P. Kane, Suter), 30. Keller (Q. Hughes, Demko), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (D. Ryan, P. Kane), 41. P. Kane (Kreider, Hanifin), 50. D. Ryan (Glendening, Hanifin) – 16. Hammond (D. Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz, Billingsley)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Swindlehurst, Billingsley, Ehrhardt, Mosey – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Lachowicz, Davies, Betteridge – Ferrara, Myers, J. Phillips (C).

    Rozhodčí: Tobias Björk (SWE), Manuel Nikolič (AUT) – Miroslav Lhotský (CZE), Andreas Malmqvist (SWE)

    Diváci: 5510
    thejrc.org