USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Norsko
Středa 15.05.2019, 16:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči střetnutí byli určeni Patrick Thoresen (NOR) a Andres Ambühl (SUI).
     
    59:27
    Sven Andrighetto vybídl k zakončení do odkryté klece Grégoryho Hofmanna, jehož ránu z voleje ale vychytal fantastickým přesunem Henrik Holm.
     
    58:35
    Niklas Roest (SUI) si odsedí dvě minuty za sekání.
    58:04 Tobias LINDSTRÖM - 4:1
     
    58:04
    Norsko právě vstřelilo branku!
    O to ale vzápětí přichází! Alexander Reichenberg vyslal do samostatného úniku TOBIASE LINDSTRÖMA, jenž si chvíli pohrával s kotoučem a poté jej poslal mezi betony švýcarského gólmana. Asistence: Alexander Reichenberg.
    56:02 Andres AMBÜHL - 4:0
     
    56:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Branka je potvrzena! Simon Moser přihrál na levý kruh Joëlu Genazzimu, který vypálil a jeho dělovku do sítě úspěšně tečoval ANDREAS AMBÜHL! Norsko reklamovalo postavení hráče v brankovišti, jenže neuspělo a ztrácí oddechový čas. Asistence: Joël Genazzi, Simon Moser.
     
    56:02
    Gól Švýcarska se bude ještě kontrolovat u videa na popud trenéra severského týmu.
     
    53:35
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Roman Josi – 2 min., sekání).
     
    51:23
    Bonsaksen narazil tvrdě na mantinel zezadu Foru a vysloužil si 2+10 minut za vražení na hrazení. Menší trest odsedí Olden.
    49:01 Grégory HOFMANN - 3:0
     
    49:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Krutá chyba Norů zřejmě stojí severský celek body! V obranném pásmu totiž zachyboval Olimb a napadající Martschini jej obral o puk. Navíc vznikla situace 2 na 1, kterou Martschini vyřešil před brankou jednoduchou nahrávkou na GRÉGORYHO HOFMANNA. Švýcarský člen druhé formace už to pak měl snadné a překonal ležícího Holma – 3:0! Asistence: Lino Martschini.
     
    48:22
    Kevin Fiala našel parádním křížným pasem přes celou šíři pásma sjíždějícího Michaela Foru, který měl před sebou zcela odkrytou bránu. Naneštěstí ale mířil až moc přesně a trefil tyč!
    44:56 Lindströmovo zakončení
     
    44:56
    Tobias Lindström se hned po vhazování dostal k bekhendovému zakončení, s kterým měl Leonardo Genoni hodně velké problémy. Norský útočník se vzápětí dostal ještě k dorážce, která mířila těsně vedle tyče!
    44:14 Praplanova střela na horní tyč
     
    44:14
    Praplan si objel branku a z bekhendu střílel na delší tyč, jenže přesně trefil právě tyčku, Holm pak zasáhl! Smůla pro švýcarský tým.
     
    30:27
    Po úpravě ledu se rozehraje další hra v nerovném počtu. Vyloučeným hráčem je Andres Ambühl za podrážení.
     
    28:50
    Andres Ambühl přihrával svému spoluhráči a jeho pas si málem srazil do vlastní klece jeden z obránců Norska. Henrik Holm se ale ještě neodlepil od tyče a stačil zasáhnout.
     
    28:03
    Andreas Martinsen (NOR) tvrdě narazil Philippa Kurasheva na mantinel a vysloužil si trest na 2+10 minut za vražení na hrazení.
     
    24:40
    Michael Fora (SUI) putuje na trestnou lavici za hákování. Seveřané budou hrát početní výhodu.
    20:34 Nico HISCHIER - 2:0
     
    20:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarsko navyšuje vedení! Kevin Fiala přihrál na hranici brankové čáry NICU HISCHIEROVI, který nejdříve naznačil, že pojede za bránu a následně zasunul kotouč k bližší tyči. Henrik Holm už se začínal přesouvat a na Hischierovu kulišárnu už nestihl reagovat. Asistence: Kevin Fiala.
     
    19:50
    Nico Hischier nyní velmi nebezpečně tečoval pokus Vincenta Praplana od modré lajny, Henrik Holm ale stihl na poslední chvíli zareagovat.
     
    17:29
    Nico Hischier (SUI) se provinil sekáním. Chvíli se bude hrát čtyři na čtyři a poté začne norská početní výhoda.
     
    16:34
    Fiala zakombinoval na pravé straně s Hischierem, nic zásadního z toho nevzešlo. Zajímavější byla následná střela právě Fialy, kterou zastavila levá tyčka!
     
    16:13
    Bull doslova hodil útočícího Diaze na brankáře Holma, čímž donutil hlavního sudího zvednout ruku a vyloučit norského beka za nedovolené bránění.
     
    14:07
    Diaz z vrcholku kruhu vypálil na delší tyč, Holm vykopl kotouč přímo na hůl dorážejícího švýcarského hráče, ten ale Holmův beton napodruhé neprostřelil!
    14:01 Šance norského týmu
     
    14:01
    Niklas Roest našel svým pasem v brankovišti číhajícího Martina Röymarka, jenž se jeho střílený pas snažil nasměrovat za brankovou čáru. Proti byl Leonardo Genoni, který stačil vytasit svůj pravá beton.
     
    08:33
    Norsko si však zahraje přesilovku. Romain Loeffel (SUI) je vyloučen za sekání.
     
    06:50
    Z ničeho nic měli Švýcaři další šanci na gól! Na druhé straně od hráče s pukem si najel Haas pro kotouč a přihrávku i dostal. Nepřesná střela v kombinaci se zásahem norského gólmana ale drží stav 1:0!
    05:30 Andres AMBÜHL - 1:0
     
    05:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Arénou opět zní švýcarský goal horn, země helvétského kříže jde totiž do vedení! Rychlý přechod do útoku totiž značil volného Bertschyho u levého mantinelu. Před branku sjíždějící ANDRES AMBÜHL si klepl o přihrávku, dostal ji a kličkou do protipohybu gólmana rozradostnil fanoušky – 1:0! Asistence: Christoph Bertschy, Romain Loeffel.

    Jonáš Majtyka

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 6. Ambühl (Bertschy, Loeffel), 21. Hischier (Fiala), 50. Hofmann (Martschini), 57. Ambühl (Genazzi, S. Moser) – 59. Lindström (Reichenberg)


    Švýcarsko: Genoni (Mayer) – Y. Weber, Josi (A), Loeffel, Genazzi, Diaz (C), Frick, Fora – Praplan, Hischier, Fiala – Hofmann, Kurashev, Martschini – Scherwey, Haas, Andrighetto – S. Moser (A), Bertschy, Ambühl – Rod.
    Norsko: Holm (Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, M. Olimb (A), P. Thoresen (A) – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Reichenberg, Lindström, Martinsen – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Tufts (USA) – Dalton (GBR), Nikulainen (FIN)

    Diváci: 4 673
    thejrc.org