USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
Německo
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Slovensko
Středa 15.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    Německo vyhodilo puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici německého brankáře a Marek Čiliak míří na střídačku. Také Slováci budou hrát v šesti!
     
    59:33
    Slovensko si vyžádalo oddechový čas a pokusí se ještě vyrovnat!
    59:33 Leon DRAISAITL - 3:2
     
    59:33
    Německo právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné! Jeden ze slovenských obránců po přihrávce Marka Daňa neudržel puk mezi kruhy útočného pásma a Německo šlo do úniku! Ten vedl na pravém křídle LEON DRAISAITL, který si stáhl kotouč na kruhu a nekompromisně jej přišpendlil nad brankářovu lapačku! Asistence: Frederik Tiffels, Dominik Kahun.
    58:08 Markus EISENSCHMID - 2:2
     
    58:08
    Německo právě vstřelilo branku!
    A risk bez brankáře hokejistům v bílých dresech vyšel skvěle! MARKUS EISENCHMID dostal přihrávku na vrcholek levého kruhu, odkud se trefil přesně na pravé rameno slovenského brankáře! Asistence: Yannic Seidenberg, Dominik Kahun.
     
    57:42
    Němci získali puk z buly, usadili se v útočném pásmu a Mathias Niederberger spěchá na střídačku. Německo v šesti.
     
    57:35
    Hra je přerušena a Němci si vyžádali oddechový čas. Po něm se bude vhazovat ve středním pásmu, takže se Mathias Niederberger opět vrací mezi tři tyče.
     
    57:24
    Mathias Niederberger je na střídačce a Němci hrají v šesti! Leon Draisaitl se dostal k bekhendovému zakončení z mezikruží, Marek Čiliak zakročil vyrážečkou!
     
    53:38
    Vyloučení v týmu Slovensko (Ladislav Nagy – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    48:22
    Michal Krištof vystřelil od modré čáry a puk skončil v síti! Rozhodčí ale okamžitě a bez váhání rozpažuje. Gól platit nemůže pro postavení Tomáše Tatara v brankovišti.
     
    47:29
    Němci jsou kompletní a Yannic Seidenberg vystrašil slovenské hokejisty, jeho prudká rána z osy hřiště se otřela o boční síť!
     
    46:14
    Puk od Richarda Pánika mířil před brankoviště, kde stál Marko Daňo, ten ale zblízka neprostřelil ležícího brankáře Německa!
     
    44:25
    Vyloučení v týmu Německo (Yasin Ehliz – 2 min., držení).
     
    40:37
    Slovensko začalo ve velkém stylu! Martin Marinčin vystřelil z pravé strany a po dorážce se pak natahoval Marián Studenič, před kterým zívala prázdná brána, na kotouč ale nedosáhl.
     
    34:29
    Leonhard Pföderl dostal přihrávku před brankoviště, kde se dostal dokonce ke dvěma dorážkám, obě ale Marek Čiliak zastavil svými betony!
     
    33:15
    Vyloučení v týmu Slovensko (Patrik Koch – 2+2 min, vysoká hůl).
    29:55 Libor HUDÁČEK - 1:2
     
    29:55
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A opravdu! Slovensko dvěma bleskovými góly v přesilových hrách otáčí vývoj utkání! LIBOR HUDÁČEK, který hraje teprve druhý zápas po nemoci, se trefil z levého kruhu nad brankářovu lapačku! Asistence: Richard Pánik, Tomáš Tatar.
    28:30 Andrej SEKERA - 1:1
     
    28:30
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A vyšlo! Slováci dostali puk hned po buly na modrou čáru, kde se do něj vší silou opřel ANDREJ SEKERA a nechytatelná dělovka skončila až v síti! Asistence: Erik Černák, Tomáš Tatar.
     
    28:23
    Vyloučení v týmu Německo (Moritz Müller – 2 min., podrážení).
     
    28:23
    Libor Hudáček se natlačil mezi dva obránce a mířil sám na bránu, jenže byl podražen! Rozhodčí budou vylučovat, diváci by ale raději viděli trestné střílení a hlasitě pískají.
     
    28:01
    Vyloučení v týmu Německo (Moritz Seider – 2 min., držení).
     
    27:19
    Tohle byla obrovská smůla! Richard Pánik dostal přihrávku na okraj pravého kruhu a z první střílel za přesouvajícího se brankáře, trefil ale pouze tyč!
    23:54 Marc MICHAELIS - 1:0
     
    23:54
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tohle je tvrdá rána pro Slováky, kteří byli před chvíli blízko vedení. Markus Eisenschmid objel bránu a přesnou přihrávkou uvolnil mezi kruhy MARCA MICHAELISE, který se bez přípravy trefil nad betony přesouvajícího se brankáře! Asistence: Markus Eisenschmid.
     
    23:28
    Teď bylo Slovensko opravdu jen milimetry od vstřelení prvního gólu, Dávid Buc trefil pravou tyč německé svatyně! Akce pokračoval a od modré čáry ještě vystřelil Tomáš Tatar, jeho ránu už si Mathias Niederberger pohlídal.
     
    12:36
    Róbert Lantoši měl dost času mezi kruhy! Měl před sebou sice blokujícího hráče, toho ale dokázal obstřelit, jenže puk znovu mířil jenom na hruď dobře postaveného Mathiase Niederbergera.
     
    10:52
    Vyloučení v týmu Německo (Benedikt Schopper – 2 min., nedovolené bránění).
     
    03:13
    Vyloučení v týmu Slovensko (Marián Studenič – 2 min., podrážení).

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 24. Michaelis (Eisenschmid), 59. Eisenschmid (Y. Seidenberg, Kahun), 60. Draisaitl (Tiffels, Kahun) – 29. Sekera (Černák, Tatar), 30. L. Hudáček (Pánik, Tatar)


    Německo: Niederberger (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, Schopper, Nowak, J. Müller – Ehliz, Hager (A), Pföderl – Kahun, Draisaitl (A), Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer – Bergmann.
    Slovensko: Čiliak (Rybár) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar (A), Krištof, Pánik – Nagy (A), Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Lunter, Buc, Liška – Zigo.

    Rozhodčí: Martin Fraňo (CZE), Max Sidorenko (BLR) – Jiří Ondráček (CZE), Dmitrij Šišlo (RUS)

    Diváci: 7440
    thejrc.org