USA – Velká Británie 6:3 (kon.) | Švýcarsko – Norsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 3:2 (kon.)
Rusko – Itálie 10:0 (kon.)
konec
Rusko
10:0 (4:0, 4:0, 2:0)
Itálie
Středa 15.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    45:27 Jevgenij DADONOV - 10:0
     
    45:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Itálii se nepovedla útočná akce a do protiakce šlo Rusko. JEVGENIJ DADONOV nahrál na levý kruh Kovalčukovi, jenž zakončoval z první do brusle bránícího hráče. Právě Dadonov se dostal k dorážce a bekhendem překonal bezmocného italského brankáře. První desítka na turnaji. Asistence: Ilja Kovalčuk.
    44:52 Nikita KUČEROV - 9:0
     
    44:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nejproduktivnější hráč základní části NHL přidává ke třem asistencím také branku. NIKITA KUČEROV dostal přihrávku mezi kruhy a svižnou střelou k pravé tyčce nedal jedinou šanci Roiovi v brance. Asistence: Dinar Chafizullin a Nikita Zajcev.
    36:25 Michail GRIGORENKO - 8:0
     
    36:25
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Favorité přidávají další gól i v oslabení. Alexandr Barabanov obral o puk protihráče a předložil jej před prázdnou bránu pro MICHAILA GRIGORENKA, který nezaváhal. Asistence: Alexandr Barabanov.
    33:41 Jevgenij DADONOV - 7:0
     
    33:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Naprosto neuvěřitelně krásná akce Ruska přináší sedmou trefu sborné! Nikita Kučerov si najel k levé tyčce a vyzval na hranici brankoviště ke skórování JEVGENIJE DADONOVA. Ten se rychlou střelou nezmýlil. Asistence: Nikita Kučerov a Nikita Gusev.
    26:03 Ilja KOVALČUK - 6:0
     
    26:03
    Rusko právě vstřelilo branku!
    De Filippo Roia si poprvé sáhl na kotouč, až když ho vyndal ze své sítě. Rusové velmi dlouho kombinovali v útočném pásmu až se puku zmocnil ILJA KOVALČUK a přesnou ranou křížem do horního rohu zvýšil na 6:0. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    20:18 Jevgenij KUZNĚCOV - 5:0
     
    20:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Opět je tu rychlá ruská branka na startu třetiny! JEVGENIJ KUZNĚCOV byl vyslán do samostatného úniku a střelou po ledě překonal bezmocného Bernarda, jenž v brance končí. Asistence: Alexandr Ovečkin a Dmitrij Orlov.
    16:14 Alexandr OVEČKIN - 4:0
     
    16:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDR OVEČKIN se poprvé na turnaji prosazuje, no to to trvalo! Osmička ruského národního týmu a Washingtonu Capitals dostala nabito na levý kruh, odkud se z první prosadila přes rameno Bernada. Asistence: Jevgenij Kuzněcov.
    13:15 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:0
     
    13:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Třetí branka ruského výběru, prosazuje se třetí odlišný střelec. JEVGENIJ KUZNĚCOV dostal na první tyčku parádní přihrávku od Barabanova a rychlou střelou prostřelil Bernarda potřetí v duelu. Asistence: Alexandr Barabanov.
    08:30 Dinar CHAFIZULLIN - 2:0
     
    08:30
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko bylo aktivní a dostává se do dvoubrankového vedení! DINAR CHAFIZULLIN si krásně najel mezi kruhy, kam dostal milimetrovou přihrávku od Guseva. Bek s trojkou na zádech vystřelil k levé tyčce a Bernard nakonec nezakročil. Asistence: Nikita Gusev a Nikita Kučerov.
    00:31 Nikita ZAJCEV - 1:0
     
    00:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Následně se Rusové dostali do útoku a pořádně rozebrali defenzívu Italů. NIKITA ZAJCEV dostal na konci celé akce přihrávku na pravý kruh, odkud prostřelil marně natahujícího se Bernarda. Asistence: Nikita Gusev a Nikita Kučerov.

    David Panuška

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 1. N. Zajcev (N. Gusev, Kučerov), 9. Chafizullin (N. Gusev, Kučerov), 14. Kuzněcov (Barabanov), 17. Ovečkin (Kuzněcov), 21. Kuzněcov (Ovečkin, Orlov), 27. Kovalčuk (Kuzněcov), 34. Dadonov (Kučerov, N. Gusev), 37. Grigorenko (Barabanov), 45. Kučerov (Chafizullin, N. Zajcev), 46. Dadonov (Kovalčuk)


    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov – Malkin, Grigorenko, Dadonov – Ovečkin, Kuzněcov, Barabanov – Anisimov, Kučerov, N. Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk – Kaprizov.
    Itálie: Andreas Bernard (21. De Filippo Roia) – McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Trivellato, Pavlu, Hofer, Marchetti – Insam, D. Kostner, Miceli – Ramoser, Bardaro, Rosa – Gander, Andergassen, de Luca – Hochkofler, S. Kostner, Lambacher.

    Rozhodčí: Kaukokari, Rantala – Jensen, McCrank

    Diváci: 7 535
    thejrc.org