Carolina – Boston 1:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
1:2 (0:0, 1:2, 0:0) Stav série: 0:3
Boston Bruins
Středa 15.05.2019, 02:11 • PNC Arena, Raleigh • Play-off NHL • Finále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    V samotném závěru se pokusil ohrozit prázdnou branku Brad Marchand, který ale nezamířil přesně. S napadáním poté přispěchal David Backes a už to vypadá, že Boston těžkou bitvu zvládne.
     
    56:38
    Mezi kruhy si najel Sebastian Aho, který směřoval kotouč pod horní tyčku. Ovšem kotouč vyrazil finský brankář, jenž je dnes zatím rozdílovým mužem zápasu.
     
    47:08
    Neuvěřitelný Tuukka Rask! Teuvo Teräväinen přihrál od pravého mantinelu před branku, kam si najel Jordan Staal. Domácí útočník nastavil hůl a usměrnil černou gumu na branku. Jenže finský gólman se přesunul a opět skvěle zasáhl.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:16
    Rozhodčí si celou situaci prohlédli ještě jednou a pořádně v klidu. Jejich výrok se jim potvrdil, a tak stav zápasu zůstává stále stejný. Carolina tak je pořád na dostřel jediného gólu.
    44:16 Neuznaná branka Bostonu pro kontakt útočníka s brankářem
     
    44:16
    Od modré čáry se napřáhl Torey Krug, jehož pokus před branko tečovala dvojice Jake DeBrusk – Jaccob Slavin. Právě od domácího beka se kotouč odrazil do branky, ovšem rozhodčí viděl kontakt mezi útočníkem a brankářem, a tak hned rozpažil. Jenže Boston reaguje a využívá trenérskou výzvu.
     
    43:43
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Calvin de Haan – 2 min., podrážení).
     
    41:52
    K odraženému puku se u levé tyče dostal Sebastian Aho, jenž měl před sebou odkrytou branku. Finský útočník kotouč dlouho zpracovával, a tak se Tuukka Rask stihl přemístit.
     
    36:45
    Teuvo Teräväinen přihrál do předbrankového prostoru, kde se nacházel Andrej Svečnikov. Domácí útočník měl na hokejce vyrovnání, ale z jasné pozice branku jen těsně minul.
    33:48 Calvin de Haan - 1:2
     
    33:48
    Carolina právě vstřelila branku!
    Drama je na světě a doufejme, že se Carolina nyní vrátí k výkonu z první části hry! Po vhazování směřovala černá guma na levou stranu, odkud se napřáhl CALVIN DE HAAN, jehož pokus zamířil přesně mezi Raskovy betony. Finský brankář nestihl položit před mezeru širokou hůl, a tak poprvé loví kotouč z branky. Asistence: Justin Faulk a Sebastian Aho.
     
    33:31
    Od modré čáry nahodil puk před branku Calvin de Haan, jehož pokus byl zastaven. K černé gumě se pak dostal Jordan Staal, jenž střelou po ledě branku minul.
     
    32:49
    Přihrávku přes obránce přebral Sebastian Aho, který mířil pod horní tyčku branky. Jenže Tuukka Rask se s kotoučem výborně přesunul a zasáhl ramenem.
     
    29:53
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Micheal Ferland – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:18
    Nino Niederreiter objel branku a snažil se kotouč zamést k tyči. Ovšem Tuukka Rask černou gumu vyrazil a poradil si také s dorážkou Jordana Staala.
    26:28 Brad MARCHAND - 0:2
     
    26:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté se rychle vrátili do útočné třetiny a využili početní výhodu! BRAD MARCHAND si najel mezi kruhy, kde si přehodil puk na bekhend a mířil pod horní tyč. Ovšem puk se snažil zachytit Calvin de Haan, jenž jej srazil mezi brankářovy betony. Asistence: David Krejčí a Charlie McAvoy.
     
    24:56
    U modré čáry si střeleckou pozici našel David Pastrňák, jehož pokus vyrazil Curtis McElhinney před sebe. K dorážce se dostal ještě atakovaný Patrice Bergeron, který zamířil jen těsně vedle brány.
     
    24:47
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Nino Niederreiter – 2 min., vysoká hůl).
     
    23:04
    Hostující celek je po vstřelené brance při chuti! Marcus Johansson se dvakrát ocitl mezi kruhy. Poprvé zamířil vedle levé tyče a druhým trefil rameno dobře postaveného gólmana.
    21:21 Chris WAGNER - 0:1
     
    21:21
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je tu úvodní branka zápasu, o kterou se postarali po chybě soupeře hráči Bruins! Brock McGinn trefil jen brusli Seana Kuralyho, jenž přihrál na Joakima Nordströma. Jeho pas před brankou usměrnil za bezmocného brankáře CHRIS WAGNER, kterému už stačilo jen nastavit správně hůl. Asistence: Joakim Nordström a Sean Kuraly.
     
    18:27
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., vražení na hrazení).
     
    15:38
    Z levého kruhu střílel Dougie Hamilton, jehož ránu vyrazil Tuukka Rask betonem před sebe. K dorážce se ještě prodral Micheal Ferland, ale černá guma zapadla vedle pravé tyče.
     
    14:19
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Charlie Coyle – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Saku Mäenalanen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Torey Krug – 2 min., hrubost).
     
    14:19
    Nino Niederreiter prohodil puk přes obránce na Saka Mäenalanena. Domácí útočník už byl sám před hostujícím brankářem, ale z bekhendu trefil jen Raskův beton. Do finského brankáře po odpískání sekl ještě již zmíněný švýcarský útočník, a tak se za brankou strhla nepřehledná mela.
     
    11:32
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., vysoká hůl).
     
    11:26
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jake DeBrusk – 2 min., sekání).
     
    10:41
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., držení hole).
     
    10:09
    Bruins vyhráli vhazování a okamžitě přišla střela od modré čáry. Puk byl zastaven před brankou, kde se nacházel David Backes, jenž puk za brankářova záda nedošťoural. Na hostujícího útočníka se potom sesypali hned tři soupeři a hlavně Justin Williams mu pár ran uštědřil.
     
    08:19
    Hra ve čtyrech moc úspěšných akcí nepřinesla, spíše se oba celky oťukávaly. Ovšem hned poté tu byla šance jako hrom. Pokus zprava vyrazil Curtis McElhinney před sebe, kam dojížděl Brandon Carlo, jenž byl atakován a tak prázdnou část branky netrefil.
     
    06:23
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Justin Williams – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Torey Krug – 2 min., hrubost).
     
    02:55
    Do předbrankového prostoru si tentokrát najel Justin Williams, jehož bekhendový pokus od pravé tyče zneškodnil opět brankář s finským pasem.
     
    00:55
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    00:10
    Úvodní vhazování třetího konferenčního finále vyhrál Jordan Staal. Z pravého kruhu vypálil Teuvo Teräväinen, jehož pokus minul odkrytou branku Bostonu.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 34. de Haan (Faulk, Aho) – 22. Wagner (Nordström, Kuraly), 27. Marchand (Krejčí, McAvoy)


    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk (A), Pesce, de Haan, H. Fleury – T. Teräväinen, J. Staal (A), Svečnikov – Williams (C), Aho, Niederreiter – B. McGinn, McKegg, Foegele – Mäenalanen, Wallmark, Ferland.
    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Knorr, Racicot

    Diváci: 18 768
    Carolina 0 4 Boston
    #1 Pátek 10.05.2019 • 02:00
    Boston - Carolina 5:2
    #2 Neděle 12.05.2019 • 21:00
    Boston - Carolina 6:2
    #3 Středa 15.05.2019 • 02:11
    Carolina - Boston 1:2
    #4 Pátek 17.05.2019 • 02:00
    Carolina - Boston 0:4
    ocianews.com