Kanada – Francie 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakousko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
konec
Kanada
5:2 (3:0, 0:1, 2:1)
Francie
Čtvrtek 16.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:03
    Darnell Nurse ztratil při kličce kotouč a Francie se vydala do přečíslení. Anthony Rech poslal puk na Alexandra Texiera, který si s ním ještě popojel, ale Harta překonat nedokázal!
     
    58:31
    Oba týmy hrají ve čtyřech!
     
    57:37
    Vyloučení v týmu Francie (Florian Chakiachvili – 2 min., vysoká hůl).
     
    57:17
    Vyloučení v týmu Kanada (Thomas Chabot – 2 min., sekání).
     
    56:31
    Vyloučení v týmu Kanada (Anthony Mantha – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Francie (Damien Fleury – 2 min., hákování).
    50:27 Mark STONE - 5:2
     
    50:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané rychle otočili hru a střílí pátou branku v dnešním utkání! MARK STONE přijel z druhé vlny mezi kruhy, kde ho krásně zpoza branky našel Jonathan Marchessault. Stone se s tím nepáral a parádní ranou rozvlnil síť za francouzským brankářem. Asistence: Jonathan Marchessault.
    48:48 Anthony MANTHA - 4:2
     
    48:48
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už Kanada svou převahu proměňuje ve čtvrtou branku! Po brance už volala první situace, kdy francouzský gólman pustil střelu, jež se nakonec došourala jen na brankovou čáru, kde ho vytáhl francouzský hráč. Jenže jako tank tam přijel ANTHONY MANTHA, jenž dorazil puk do odkryté sítě!
    42:55 Anthony RECH - 3:2
     
    42:55
    Francie právě vstřelila branku!
    Jenže Francie potrestala chybu Kanady ve svém obranném pásmu a už je to jen o gól! ANTHONY RECH vybojoval puk za brankou, najel si před ní a parádní střelou pod břevno rozvlnil síťku. Bez asistence.
     
    41:33
    Sam Reinhart ve velké šanci! Puk se nyní několik vteřin odrážel z hokejky na hokejku. Nakonec spadl právě ke kanadskému útočníkovi, který si vyjel před branku a zkusil to střelou pod břevno. Henri-Corentin Buysse puk vyrazil, a ten spadl jen těsně vedle!
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
    36:13 Damien FLEURY - 3:1
     
    36:13
    Francie právě vstřelila branku!
    A nakonec využívá svou přesilovou hru. Mohlo by tady být ještě drama! Florian Chakiachvili posunul puk na nejlepšího střelce svého týmu – DAMIENE FLEURYHO, který parádní ranou vymetl pavouky na bližší tyči! Asistence: Florian Chakiachvili a Anthony Guttig.
     
    35:13
    No, moc asi ne! Mathieu Joseph se totiž dostal do přečíslení. Posílal přihrávku na Anthonyho Cirelliho, jenže ten na puk o kousek nedosáhl!
     
    34:19
    Vyloučení v týmu Kanada (Darnell Nurse – 2 min., podrážení).
     
    33:27
    A znovu Kanada ve velké akci! Dylan Strome jel totiž sám na gólmana. Zkusil střelu pod horní tyčku, jenže francouzský gólman jí vyrazil za svou branku!
     
    32:52
    Mathieu Joseph se dostal k dorážce puku a Kanada skoro mohla slavit čtvrtý zásah! vyslal totiž střelu z první, jenže Henri-Corentin Buysse skvěle zasáhl svým betonem!
     
    30:13
    Francie hraje v plném počtu!
     
    28:13
    Vyloučení v týmu Francie (Valentin Claireaux – 2 min., držení).
     
    27:26
    Tak tohle už byla gólovka! Kanada totiž ztratila pu, díky čemuž se dostal do šance Sacha Treille. Ten vypálil bekhendem, jenže jeho střela se zastavila na tyči!
     
    27:03
    Francie se dostala do přečíslení a mohla vstřelit první branku! Eliot Berthon posílal puk před branku, kde byl jeho spoluhráč, ale kanadský hráč stihl celou situaci dojet a puk zachytit!
     
    25:51
    Kanada hraje v pěti!
     
    23:51
    Vyloučení v týmu Kanada (Damon Severson – 2 min., podrážení).
     
    22:54
    A nutno dodat, že Francie má dnes také neuvěřitelné štěstí a dobře postavené tyče! Přišla totiž další dobrá rána, jež se odrazila od tyčky!
     
    19:55
    A že si tedy život zkomplikovala až moc! Damon Severson dostal přihrávku, najel si do dobré pozice a poslal puk po ledě. Henri-Corentin Buysse nepředvedl zrovna dobrý zákrok, ale nakonec se z Kanaďan k dorážce nikdo nedostal.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:00
    Kanada mohla ještě přidat další branku a vést o čtyři branky! Kanadský hráč totiž napřáhl na modré a jeho rána se jen odrazila od tyčky!
    16:15 Anthony CIRELLI - 3:0
     
    16:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to byla nádherná akce Kanady, která vede již o tři branky! Sean Couturier poslal nádhernou zadovku zpoza branky na ANHOTNYHO CIRELLIHO, jenž ranou z první nedal šanci francouzskému gólmanovi, přestože byl celkem v úhlu. Asistence: Sean Couturier a Sam Reinhart.
     
    14:55
    Jeden z kanadských hráčů nyní ukázal, že má i fotbalové vlohy! Ve velmi těžké pozici udržel puk na modré a posunul ho na Josepha. Jeho střela ale byla sražena!
     
    12:22
    Přesto mohla znovu inkasovat! Anthony Cirelli dostal skvělou přihrávku a pálil z první na přední tyč! Kotouč se odrazil buď od kraje tyčky nebo lapačky!
    10:50 Darnell NURSE - 2:0
     
    10:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    A tak za to právě pyká! Kanada se totiž dostala do útočného pásma velmi rychle. S pukem jel celou dobu Jonathan Marchessault, jenž ukázal velký přehled o hře. Poslal puk křižně na DANRELLA NURSE, který neměl problém trefit odkrytou část klece. Asistence: Jonathan Marchessault a Pierre-Luc Dubois.
     
    09:53
    Jared McCann dostal skvělou přihrávku mezi kruhy! Vyslal taky parádní ránu zápěstím, po které se francouzský gólman jen ohlédl. Střela ale skončila na tyčce!
    08:19 Anthony MANTHA - 1:0
     
    08:19
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané dvě vteřiny před koncem početní výhody o dva muže využívají početní výhodu! ANTHONY MANTHA dostal křižnou přihrávku na vrcholek kruhu a ukázal, že má formu. Jeho parádní rána z první totiž skončila na přední šibenici. Asistence: Shea Theodore a Damon Severson.
     
    08:15
    Shea Theodore ve velmi dobré pozici! Vypálil prudkou ránu z vrcholku kruhu, jenže francouzský gólman skvěle natáhl svou ruku s lapačkou!
     
    06:40
    Vyloučení v týmu Francie (Eliot Berthon – 2 min., hákování).
     
    06:22
    Vyloučení v týmu Francie (Olivier Dame-Malka – 2 min., sekání).
     
    04:21
    Střelu od modré srazil francouzský hráč na svého gólmana, a ten měl co dělat, aby puk zastavil. Kotouč navíc zůstal vedle betonu, jenže rozhodčí to nejspíše neviděl, takže odpískal.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 9. Mantha (Theodore, Severson), 11. Nurse (Marchessault, Dubois), 17. Cirelli (Couturier, S. Reinhart), 49. Mantha, 51. Mark Stone (Marchessault) – 37. Fleury (Chakiachvili, Guttig), 43. Rech


    Kanada: Hart (M. Murray) – Nurse, Severson, Stecher, Chabot, P. Myers, Theodore – Dubois, Mark Stone, Marchessault – Couturier, S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris, Mantha – Jost, Henrique, D. Strome – Joseph, Bertuzzi.
    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Hecquefeuille, Chakiachvili, Thiry, Janil, Crinon, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Ritz, Treille, Bertrand – Valier, Berthon, Leclerc – Perret.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Reneau (USA) – Lhotský (CZE), Malmqvist (SWE)
    ocianews.com