Kanada – Francie 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakousko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
konec
Švédsko
9:1 (5:0, 2:0, 2:1)
Rakousko
Čtvrtek 16.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:02
    Rakušané se skoro dostali k druhému gólu! Dominic Zwerger byl po přihrávce před Henrikem Lundqvistem úplně sám, ale ani po třech střeleckých pokusech nedostal kotouč do švédské sítě.
     
    51:23
    S postupujícím časem nechávají Švédové v obraně velká okénka. Nyní jeli opět dva Rakušané na jednoho Švéda. Hofer nakonec volil střelu před přihrávkou T. Rafflovi, ale těsně přestřelil.
     
    48:40
    A další šance Rakouska! V levém kruhu se objevil Alexander Rauchenwald, který dostal přesnou přihrávku. Jeho rána těsně minula pravý horní růžek švédské branky.
    47:46 Michael RAFFL - 9:1
     
    47:46
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se zasloužené branky dočkali! Fabio Hofer vybojoval kotouč ve střední třetině. Následně se dostal do útočného pásma, kde přesnou přihrávkou našel MICHAELA RAFFLA, který nemilosrdně vymetl pravý horní růžek švédské branky. Asistence: Fabio Hofer, Markus Schlacher.
     
    47:24
    Největší šance Rakouska v zápase! Erik Gustafsson nahrál na útočné modré Petera Schneidera, který jel samostatný nájezd na Lundqvista, ale puk mu sjel z hole a pořádně ani nevystřelil. Pak ještě akce pokračovala, ale Schneider přihrávkou před branku nikoho nenašel.
    45:31 Elias PETTERSSON - 9:0
     
    45:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Hrubá chyba Petera za brankou, který přišel o puk. Landeskog našel v ideální pozici Lidholma, který už mohl zakončovat, ale akci vyšperkoval přihrávkou na ještě lépe postaveného ELIASE PETTERSSONA, který zakončoval do prázdné branky. Asistence: Elias Lindholm, Gabriel Landeskog.
    42:40 Oliver EKMAN-LARSSON - 8:0
     
    42:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    OLIVER EKMAN-LARSSON dostal od Wennberga krásnou přihrávku z rohu kluziště mezi kruhy, kde byl úplně sám a nedal Starkbaumovi šanci. Asistence: Alexander Wennberg, Patric Hörnqvist.
     
    42:29
    Pěkná kombinace Švédska branku nepřinesla. Patric Hörnqvist totiž z bezprostřední blízkosti zakončil jen do připraveného rakouského brankáře.
     
    41:53
    Landeskog ve velké šanci. Kroužil, kroužil jako orel nad Tatrami, ale když se odhodlal vystřelit, Starkbaum ho vychytal a poradil si i s dorážkou.
     
    41:07
    Raphael Herburger hákoval, čehož si rozhodčí samozřejmě všimli a po 40 sekundách ho posílají na trestnou lavici. Švédové totiž měli dlouho výhodu, ale nakonec nic nebezpečného nevymysleli.
     
    37:30
    Rakušané by si zasloužili alespoň jednu branku, o tom není pochyb. Thomas Hundertpfund totiž nastřelil brankovou konstrukci.
     
    34:35
    Oliver Ekman-Larsson omylem zasáhl svého protihráče do obličeje. Odsedí si tak dvě minuty na trestné lavici za vysokou hůl.
    33:22 Elias LINDHOLM - 7:0
     
    33:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Sedmá branka pro severský tým! Gabriel Landeskog našel přesnou přihrávkou ELIASE LINDHOLMA, který z velkého úhlu překonal přesouvajícího Bernharda Starkbauma. Tenhle gól jde trochu na vrub rakouského brankáře. Asistence: Gabriel Landeskog, Elias Pettersson.
     
    30:14
    Neuvěřitelný obranný zákrok Raphaela Herburgera! Oskar Lindblom totiž ujížděl sám na branku, ale právě dřívě jmenovaný puk v pádu vypíchl do bezpečí.
    29:13 Dennis RASMUSSEN - 6:0
     
    29:13
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Krüger v oslabení skvěle naše zcela volného DENNISE RASSMUSSENA u pravé tyče. Tomu sice střela vůbec nesedla, ale puk se nakonec doplížil za brankovou čáru. Mocný skok dvou Rakušanů už na brance nic nezměnil. Asistence: Marcus Krüger.
     
    28:56
    Vyloučen Mario Kempe na podrážení. Byl to zbytečný faul v útočném pásmu.
     
    28:37
    Seveřané nebyli daleko k šestému gólu! John Klingberg totiž našel Mattiase Ekholma, který jen kvůli špatnému zpracování nedokázal zakončit do odkryté rakouské klece.
     
    26:40
    Velká šance Rakouska! Michael Raffl byl s pukem u pravé tyče Lundqvistovy branky, ale zbytečně ještě volil přihrávku, která skončila v zemi nikoho.Zatím největší příležitost Rakouska.
     
    25:00
    Mattias Ekholm vystřelil z pravé strany do tyče! Puk se odrazil od tyčky za brankáře Starkbauma a tam zůstal, ale pohotoví Rakušané nakonec dokázali odpálit puk do bezpečí.
     
    21:15
    John Klingberg zabránil Fabiovi Hoferovi ve střele za cenu dvouminutového oslabení, provinil se hákováním.
     
    18:22
    Mario Kempe si nabruslil až do mezikruží. Následovala rychlá střela nad beton, ale Bernhard Starkbaum předvedl perfektní reakce a střelu dokázal zpacifikovat svou lapačkou.
     
    15:28
    Obrovská šance Švédů nakonec nekončí gólem, ale nakonec faulem Patricka Petera, který jde pykat za sekání.
    14:39 Adrian KEMPE - 5:0
     
    14:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    ADRIAN KEMPE vystřelil zpoza obránce střelu nad rameno Starkbauma a střílí pátý gól. Asistence: Anton Lander, Mattias Ekholm.
     
    13:42
    Seveřanům přesilová hra velmi rychle končí. Patric Hörnqvist ihned po buly také zahákoval svého soupeře.
     
    13:38
    Další zbytečný faul Rakušanů znamená další přesilovku pro Švédsko. Raphael Herburger také hákoval a už sedí na lavici hanby.
     
    11:32
    Dominic Zwerger to nyní při napadání přehnal. V útočném pásmu úplně zbytečně hákoval, a Rakousko si tak zahraje další oslabení.
    07:32 Adam LARSSON - 4:0
     
    07:32
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přihrávkou napříč brankovištěm našel Nylander nádherně ADAMA LARSSONA, který dorážel za bezmocného Starkbauma. Asistence: William Nylander.
    05:41 William NYLANDER - 3:0
     
    05:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Druhý nejproduktivnější hráč mistrovství WILLIAM NYLANDER dostal krásnou přihrávku zpoza branky od Wennberga a zdvihl puk za Starkbaumova záda. Asistence: Alexander Wennberg, Patric Hörnqvist.
     
    03:07
    Rakousku potvrzuje, že je nejvylučovanější tým šampionátu a zahraje si první oslabení v zápase. Thomas Raffl zastavil střelu Louie Erikssona hákováním, a už tak sedí na trestné lavici.
    02:37 Marcus KRÜGER - 2:0
     
    02:37
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Lindblom nahrál mezi kruhy MARCUSI KRÜGEROVI, jeho střelu ještě Starkbaum vyrazil, ale na dorážku stejného hráče už neměl. Asistence: Oskar Lindblom.
     
    01:48
    Rakušani mohli okamžitě vyrovnat! Lukas Haudum vyslal Dominica Zwergera do samostatného úniku. Rakouský forvard se zkusil prosadit obyčejnou střelou, ale Henrik Lundqvist prokázal svou pozornost a připsal si první zákrok v zápase.
    1:09 Gabriel LANDESKOG - 1:0
     
    01:09
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Druhé akci Tři korunek už ale neodolali. Marcus Pettersson našel zpoza branky GABRIELA LANDESKOGA, který při svém prvním střídání na šampionátu hned skóruje! Před brankou byl zcela nehlídaný a posunul si puk ke vzdálenější tyči a zakončil. Asistence: Marcus Pettersson, Elias Lindholm.

    David Schlegel

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. Landeskog (M. Pettersson, E. Lindholm), 3. Krüger (Lindblom), 6. W. Nylander (Wennberg, Hörnqvist), 8. A. Larsson (W. Nylander), 15. A. Kempe (Lander, Ekholm), 30. Rasmussen (Krüger), 34. E. Lindholm (Landeskog, E. Pettersson), 43. Ekman-Larsson (Wennberg, Hörnqvist), 46. E. Pettersson (E. Lindholm, Landeskog) – 48. M. Raffl (Hofer, Schlacher)


    Švédsko: H. Lundqvist (Markström) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), J. Klingberg, Ekholm (A), M. Pettersson, E. Gustafsson, Hägg – Wennberg, Hörnqvist (A), W. Nylander – E. Lindholm, E. Pettersson, Landeskog – A. Kempe, Eriksson, Lander – Krüger, Lindblom, Rasmussen – M. Kempe.
    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Wolf, Schlacher, Peter, Strong – Schneider, T. Raffl (C), Herburger – M. Raffl, Hofer, Baumgartner – Rauchenwald, Zwerger, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund (A), Cijan.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Staňo (SVK) – Dalton (GBR), Sormunen (FIN)

    Diváci: 8386
    ocianews.com