Kanada – Francie 5:2 (kon.) | Švédsko – Rakousko 9:1 (kon.) | Finsko – Dánsko 3:1 (kon.)
Česko – Lotyšsko 6:3 (kon.)
konec
Švédsko
9:1 (5:0, 2:0, 2:1)
Rakousko
Čtvrtek 16.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z Bratislavy vám přejeme pěkné odpoledne a přihlásíme se opět ve 20:15, kdy hrají čeští hokejisté s Lotyšskem. (18:31:34)
     
    Statistiké okénko:

    Střely na branku: 36:22.
    Vyloučení: 4:5
    Trestné minuty: 8:10.
    Nejlepší hráči: Adam Larsson – Manuel Ganahl.
    Diváci: 8386.
     
    Třetí třetinu vyhráli Švédové 2:1, na střely 14:11, ale spíše než hokejem upoutala pozornost nespoutaná oslava hokeje rakouských a švédských fanoušků, kteří vytvořili vláček a za zpěvu písně Rivers of Babylon obešli celý stadion. Prakticky zaplněné hlediště, v němž je celá řada českých fanoušků, tahle oslava velmi zaujala a řada fanoušků si ji nahrávala na mobil.

    Po hokejové stránce nebylo co řešit. Švédové rychle vedli po osmi minutách 4:0 a bylo rozhodnuto. Pak polevili a dopřáli Rakušanům relativně milosrdného výsledku 9:1. Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Rakušan Manuel Ganahl a Švéd Adam Larsson.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Fabio Hofer opět hledal najíždějícího Michaela Raffla, ale přes švédského beka tentokrát přihrávka před branku neprošla.
     
    58:29
    Nahození John Klingberga je sražené do ochranné sítě. Následovat bude vhazování před Bernhardem Starkbaumem.
     
    57:54
    Rakušané mají ve třetí třetině více prostoru k útočení a už poněkolikáté si vypracovali slušnou příležitost. Pro Švédy je nyní důležité hlavně se nezranit a do soubojů již moc nechodí.
     
    57:44
    Také Thomas Raffl se mohl střelecky prosadit. Avšak jeho rána od modré byla ztečována jen mimo tři tyče.
     
    56:51
    A teď pustili slavný hit Rivers of Babylon i z éteru a fanoušci to náležitě ocenili.
     
    55:56
    Rakušané sice prohrávají 1:9, ale nic si z toho nedělají, tancují a oslavují hru zvanou hokej. Udělali se švédskými fanoušky mašinku a procházejí se po stadionu za zpěvu hitu "Rivers of Babylon" od Boney M. Takhle vypadá skutečná družba.
     
    55:27
    Dnešní utkání sleduje 8386 diváků.
     
    55:02
    Rakušané se skoro dostali k druhému gólu! Dominic Zwerger byl po přihrávce před Henrikem Lundqvistem úplně sám, ale ani po třech střeleckých pokusech nedostal kotouč do švédské sítě.
     
    54:48
    Anton Lander si déle zpracovával přihrávku. I přesto se ke střele dostal, ale kotouč poslal jen mimo branku.
     
    54:10
    Bernhard Starkbaum musel po delší době zasáhnout. Nic složitého to pro něj nebylo, bude se tak vhazovat po jeho levé ruce.
     
    52:30
    Gustafsson pálil od modré, střela by šla mimo, ale trefila brusli jednoho z bránících Rakušanů, která puk nasměrovala na branku, ale Starkbaum si s pokusem poradil.
     
    51:39
    Zaviněním Clementse Unterwegera končí kotouč mimo hrací plochu. Hra se tak přesune do středního pásma.
     
    51:23
    S postupujícím časem nechávají Švédové v obraně velká okénka. Nyní jeli opět dva Rakušané na jednoho Švéda. Hofer nakonec volil střelu před přihrávkou T. Rafflovi, ale těsně přestřelil.
     
    50:24
    Od modré pálil Thomas Raffl, ale Lundqvista tento pokus nemohl překvapit.

    David Schlegel

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. Landeskog (M. Pettersson, E. Lindholm), 3. Krüger (Lindblom), 6. W. Nylander (Wennberg, Hörnqvist), 8. A. Larsson (W. Nylander), 15. A. Kempe (Lander, Ekholm), 30. Rasmussen (Krüger), 34. E. Lindholm (Landeskog, E. Pettersson), 43. Ekman-Larsson (Wennberg, Hörnqvist), 46. E. Pettersson (E. Lindholm, Landeskog) – 48. M. Raffl (Hofer, Schlacher)


    Švédsko: H. Lundqvist (Markström) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), J. Klingberg, Ekholm (A), M. Pettersson, E. Gustafsson, Hägg – Wennberg, Hörnqvist (A), W. Nylander – E. Lindholm, E. Pettersson, Landeskog – A. Kempe, Eriksson, Lander – Krüger, Lindblom, Rasmussen – M. Kempe.
    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Wolf, Schlacher, Peter, Strong – Schneider, T. Raffl (C), Herburger – M. Raffl, Hofer, Baumgartner – Rauchenwald, Zwerger, Haudum – Ganahl (A), Hundertpfund (A), Cijan.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Staňo (SVK) – Dalton (GBR), Sormunen (FIN)

    Diváci: 8386
    ocianews.com