Francie – Slovensko 3:6 (kon.) | Rakousko – Norsko 3:5 (kon.) | Finsko – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Itálie 8:0 (kon.)
konec
Francie
3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
Slovensko
Pátek 17.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:50 Anthony RECH - 3:6
     
    57:50
    Francie právě vstřelila branku!
    Slovensko sice bylo v útočném pásmu, ale stačil jeden protiútok a skóruje Francie! ANTHONY RECH celou akci táhl a také si jí zakončil! Dostal se na vrcholek kruhu a střelou mezi betony propálil Rybára. Asistence: Alexandre Texier a Olivier Dame-Malka.
    45:41 Ladislav NAGY - 2:6
     
    45:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Steel aréna praská ve švech, jelikož Slovensko využívá další početná výhodu a vede už o čtyři góly! LADISLAV NAGY čekal u pravé tyčky na přihrávku, kam jí také dostal. Slovenský hráč už neměl nejmenší problém poslat puk do odkryté branky. Asistence: Marko Daňo a Martin Marinčin.
    42:41 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:5
     
    42:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se prosazují v početní nevýhodě a udělali obrovský krok k zisku potřebných tří bodů! Po zakázaném uvolnění proběhlo buly v útočném pásmu Slovenska. Po krátké mezihře se kotouč dostal na hůl MICHALA ČAJKOVSKÉHO, jehož nádherná rána zapadla přesně do šibenice! Asistence: Dávid Buc.
    40:16 Erik ČERNÁK - 2:4
     
    40:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, Slováci se prosazují už po šestnácti vteřinách! Tomáš Tatar skvělým způsobem vybojoval kotouč u mantinelu, načež ho posunul na Pánika. Ten našel z druhé vlny sjíždějícího ERIKA ČERNÁKA, jenž parádní ranou nedal Hardymu šanci! Asistence: Richard Pánik a Tomáš Tatar.
    35:09 Alexandre TEXIER - 2:3
     
    35:09
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie využívá svojí první početní výhodu v zápase a vypadá to, že tu bude ještě drama! ALEXANDRE TEXIER dostal přihrávku na modrou, trochu si popojel a vyslal nádhernou ránu na přední tyč. Nutno dodat, že Patrik Rybár toho moc neviděl, jelikož před ním velmi dobře clonil soupeř. Asistence: Florian Chakiachvili a Damien Fleury.
    32:16 Antonin MANAVIAN - 1:3
     
    32:16
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi měli výhodu, ale ta nakonec nebude potřeba! Florian Hardy ani nestihl dojet na střídačku. Kotouč se totiž dostal na hůl ANOTNINA MANAVIANA, který si z pozice obránce sjel na spodní okraj kruhu a střelou zápěstím nedal Rybárovi šanci. Asistence: Kévin Hecquefeuille a Charles Bertrand
    25:31 Libor HUDÁČEK - 0:3
     
    25:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci znovu využívají přesilovou hru a dostávají se do tříbrankového vedení. LIBOR HUDÁČEK dostal přihrávku mezi kruhy. Byl v pohybu, předvedl nádhernou kličku, kterou vykoupal francouzského gólmana. Prosazuje se tedy podruhé ve třech zápasech! Asistence: Richard Pánik a Erik Černák.
    19:10 Matúš SUKEL' - 0:2
     
    19:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko předvedlo rychlý protiútok a střílí druhou branku dnešního utkání! Martin Fehérváry vyslal krásnou střelu na teč, kterou tečoval MATÚŠ SUKEL přesně do protipohybu Hardyho, který neměl šanci zasáhnout. Asistence: Martin Fehérváry a Tomáš Tatar.
    13:25 Richard PÁNIK - 0:1
     
    13:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Třetí početní výhodu už Slováci využívají a dostávají se do vedení! Andrej Sekera vypálil tvrdě od modré, načež Florian Hardy vyrazil puk jen před sebe. Tam si nejlépe počínal RICHARD PÁNIK, jenž doklepl puk do sítě. Asistence: Róbert Lantoši a Andrej Sekera.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 33. Manavian (Hecquefeuille, Bertrand), 36. Texier (Chakiachvili, Fleury), 58. Rech (Texier, Dame-Malka) – 14. Pánik (Lantoši, Sekera), 20. Sukeľ (Fehérváry, Tatar), 26. L. Hudáček (Pánik, Černák), 41. Černák (Pánik, Tatar), 43. Čajkovský (Buc), 46. Nagy (Daňo, Marinčin)


    Francie: Hardy (46. Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Crinon, Hecquefeuille, Janil, Manavian, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Valier, Treille, Bertrand – Berthon, Leclerc, Ritz – Perret.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch – Pánik, L. Hudáček, Tatar – Krištof, Nagy, Studenič – Lantoši, Sukeľ, Daňo – Buc, Zigo, Liška – Lunter.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Schukies (GER) – Kaderli (SUI), Lhotský (CZE)

    Diváci: 7440
    thejrc.org