Francie – Slovensko 3:6 (kon.) | Rakousko – Norsko 3:5 (kon.) | Finsko – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Itálie 8:0 (kon.)
konec
Francie
3:6 (0:2, 2:1, 1:3)
Slovensko
Pátek 17.05.2019, 16:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:08 Bucova šance
     
    58:08
    Slovensko mohlo ihned odpovědět! Dostalo se totiž do přečíslení dvou na jednoho, kdy si hráči vyměňovali puk celkem často. Nakonec dostal finální přihrávku Dávid Buc, jenže proti němu se skvěle natáhl Florian Hardy, jenž puk zastavil betonem.
    57:50 Anthony RECH - 3:6
     
    57:50
    Francie právě vstřelila branku!
    Slovensko sice bylo v útočném pásmu, ale stačil jeden protiútok a skóruje Francie! ANTHONY RECH celou akci táhl a také si jí zakončil! Dostal se na vrcholek kruhu a střelou mezi betony propálil Rybára. Asistence: Alexandre Texier a Olivier Dame-Malka.
    52:57 Tatar netrefil puk před brankou Francie
     
    52:57
    Richard Pánik si v rychlém protiútoku počkal na příjezd Tomáše Tatara, kterému stačilo jen puk usměrnit do branky. Místo toho ale Tatar puk netrefil a veškeré vzrušení bylo zbytečné.
     
    45:41
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Florian Hardy, přichází Henri-Corentin Buysse.
    45:41 Ladislav NAGY - 2:6
     
    45:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Steel aréna praská ve švech, jelikož Slovensko využívá další početná výhodu a vede už o čtyři góly! LADISLAV NAGY čekal u pravé tyčky na přihrávku, kam jí také dostal. Slovenský hráč už neměl nejmenší problém poslat puk do odkryté branky. Asistence: Marko Daňo a Martin Marinčin.
     
    43:46
    Vyloučení v týmu Francie (Peter Valier – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:07
    Slovensko hraje v plném počtu!
    42:41 Michal ČAJKOVSKÝ - 2:5
     
    42:41
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci se prosazují v početní nevýhodě a udělali obrovský krok k zisku potřebných tří bodů! Po zakázaném uvolnění proběhlo buly v útočném pásmu Slovenska. Po krátké mezihře se kotouč dostal na hůl MICHALA ČAJKOVSKÉHO, jehož nádherná rána zapadla přesně do šibenice! Asistence: Dávid Buc.
     
    41:07
    Vyloučení v týmu Slovensko (Marko Daňo – 2 min., nedovolené bránění).
    40:16 Erik ČERNÁK - 2:4
     
    40:16
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo rychlé, Slováci se prosazují už po šestnácti vteřinách! Tomáš Tatar skvělým způsobem vybojoval kotouč u mantinelu, načež ho posunul na Pánika. Ten našel z druhé vlny sjíždějícího ERIKA ČERNÁKA, jenž parádní ranou nedal Hardymu šanci! Asistence: Richard Pánik a Tomáš Tatar.
    38:33 Velká skrumáž před francouzskou brankou
     
    38:33
    To už byla velká skrumáž, která vznikla před branku Hardyho! Ten totiž puk neudržel, a ten se ocitl pod ním. Snažilo se ho dorážet několik hráčů, ale puk se nacházel úplně jinde, čehož si všiml Francouz jenž vyhodil přes všechny čáry.
     
    37:57
    To byla pěkná akce Slovenska, kdy puk šel velmi rychle z hokejky na hokejku. Tu finální přihrávku dostal Andrej Sekera, jehož rána na zadní tyč šla těsně vedle!
     
    37:45
    Vyloučení v týmu Francie (Alexandre Texier – 2 min., podrážení).
    35:09 Alexandre TEXIER - 2:3
     
    35:09
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie využívá svojí první početní výhodu v zápase a vypadá to, že tu bude ještě drama! ALEXANDRE TEXIER dostal přihrávku na modrou, trochu si popojel a vyslal nádhernou ránu na přední tyč. Nutno dodat, že Patrik Rybár toho moc neviděl, jelikož před ním velmi dobře clonil soupeř. Asistence: Florian Chakiachvili a Damien Fleury.
     
    34:14
    Vyloučení v týmu Slovensko (Erik Černák – 2 min., vysoká hůl).
    32:16 Antonin MANAVIAN - 1:3
     
    32:16
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi měli výhodu, ale ta nakonec nebude potřeba! Florian Hardy ani nestihl dojet na střídačku. Kotouč se totiž dostal na hůl ANOTNINA MANAVIANA, který si z pozice obránce sjel na spodní okraj kruhu a střelou zápěstím nedal Rybárovi šanci. Asistence: Kévin Hecquefeuille a Charles Bertrand
     
    27:48
    S velkými šancemi se nám právě roztrhl pytel a tato může Francouze rozhodně mrzet! Alexandre Texier byl totiž sám před gólmanem, přesto nedokázal ani zakončit!
     
    27:22
    Matúš Sukeľ se nyní málem proměnil z role střelce na roli nahrávače! Dostal se se svým spoluhráčem do přečíslení, jenže Marko Daňo nedokázal poslat puk do sítě!
    26:06 Další Fleuryho šance
     
    26:06
    Damien Fleury v obrovské šanci! Znovu to zkusil takovou střelou nad lapačku. Tu sice Rybár vyrazil nad sebe. Puk se však snášel, načež skončil jen těsně vedle tyčky!
    25:31 Libor HUDÁČEK - 0:3
     
    25:31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci znovu využívají přesilovou hru a dostávají se do tříbrankového vedení. LIBOR HUDÁČEK dostal přihrávku mezi kruhy. Byl v pohybu, předvedl nádhernou kličku, kterou vykoupal francouzského gólmana. Prosazuje se tedy podruhé ve třech zápasech! Asistence: Richard Pánik a Erik Černák.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu Francie (Peter Valier – 2 min., faul loktem).
    19:10 Matúš SUKEL' - 0:2
     
    19:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko předvedlo rychlý protiútok a střílí druhou branku dnešního utkání! Martin Fehérváry vyslal krásnou střelu na teč, kterou tečoval MATÚŠ SUKEL přesně do protipohybu Hardyho, který neměl šanci zasáhnout. Asistence: Martin Fehérváry a Tomáš Tatar.
    18:28 Velká šance Fleuryho
     
    18:28
    A to klidně mohlo být srovnáno! Damien Fleury se totiž také dostal do úniku, načež pálil. Patrik Rybár jeho ránu vyrazil a posléze puk schoval do lapačky. Důležitý zákrok v podání Rybára.
     
    18:03
    Róbert Lantoši mohl přidat druhou branku svého týmu! Dostal se toitž do samostatného úniku, načež to zkusil po ledě. To mu však nevyšlo a Hardy nyní svůj tým hodně podržel!
    13:25 Hudáček atakoval před gólem francouzského gólmana
     
    13:25
    A branka je nakonec uznána, i když tedy být nemusela! Libor Hudáček totiž jasně najel do gólmana, který tak nemohl chytat. Rozhodčí ale situaci posoudili takto a Slovensko se dostává do vedení!
    13:25 Richard PÁNIK - 0:1
     
    13:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Třetí početní výhodu už Slováci využívají a dostávají se do vedení! Andrej Sekera vypálil tvrdě od modré, načež Florian Hardy vyrazil puk jen před sebe. Tam si nejlépe počínal RICHARD PÁNIK, jenž doklepl puk do sítě. Asistence: Róbert Lantoši a Andrej Sekera.
     
    12:15
    Vyloučení v týmu Francie (Antonin Manavian – 2 min., hákování).
     
    08:52
    Francie hraje v plném počtu!
     
    06:52
    Vyloučení v týmu Francie (Damien Fleury – 2 min., hákování).
     
    04:09
    Francie hraje v pěti!
     
    02:09
    Vyloučení v týmu Francie (Pierre Crinon – 2 min., podrážení).

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 33. Manavian (Hecquefeuille, Bertrand), 36. Texier (Chakiachvili, Fleury), 58. Rech (Texier, Dame-Malka) – 14. Pánik (Lantoši, Sekera), 20. Sukeľ (Fehérváry, Tatar), 26. L. Hudáček (Pánik, Černák), 41. Černák (Pánik, Tatar), 43. Čajkovský (Buc), 46. Nagy (Daňo, Marinčin)


    Francie: Hardy (46. Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Crinon, Hecquefeuille, Janil, Manavian, Dame-Malka – Texier, Guttig, Rech – Fleury, Claireaux, Bozon – Valier, Treille, Bertrand – Berthon, Leclerc, Ritz – Perret.
    Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera, Černák, Marinčin, Čajkovský, Fehérváry, Koch – Pánik, L. Hudáček, Tatar – Krištof, Nagy, Studenič – Lantoši, Sukeľ, Daňo – Buc, Zigo, Liška – Lunter.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Schukies (GER) – Kaderli (SUI), Lhotský (CZE)

    Diváci: 7440
    thejrc.org