Francie – Slovensko 3:6 (kon.) | Rakousko – Norsko 3:5 (kon.) | Finsko – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Itálie 8:0 (kon.)
konec
Finsko
5:0 (0:0, 3:0, 2:0)
Velká Británie
Pátek 17.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:49 Mikko LEHTONEN - 5:0
     
    59:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna hokejová laskominka na závěr dnešního střetnutí! Henri Jokiharju naprosto geniálně našel na druhé straně najíždějícího MIKKA LEHTONENA, jenž už neměl těžkou práci a trefuje poloodkrytou branku Bownse. Asistence: Henri Jokiharju.
     
    58:45
    Je tu ale ještě jeden trest pro britského hráče. Na dvě minuty si půjde posedět Ben Davies.
    57:27 Kristian KUUSELA - 4:0
     
    57:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tohle už je definitivní pojistka pro finský tým, který třetí třetinu hraje vyloženě na pohodu. Do odkryté branky se trefuje KRISTIAN KUUSELA a Finové si dojdou pro tři body. Asistence: Veli-Matti Savinainen.
     
    56:20
    Velká Británie hraje bez brankáře!
     
    56:00
    Velká Británie si bere oddechový čas.
     
    54:10
    Finsko jde znovu do čtyř, Británie tak bude moci vstřelit alespoň čestný gól. Tedy pokud sehraje přesilovku lépe než v předchozím případě. Zchladit hlavu za katr půjde Juhani Tyrväinen, který se dopustil nedovoleného bránění.
     
    50:00
    Veli-Matti Savinainen mohl v tomto střídání dvakrát skórovat. Nejprve si najížděl do střely z pravé strany hřiště, přičemž branku netrefil, následně tečoval střelu od modré čáry jednoho ze svých spoluhráčů. Ani tento druhý pokus v síti neskončil.
     
    43:00
    A je tu první přesilová hra pro hráče Velké Británie. Na trestnou lavici usedá Tyrväinen za podrážení.
    34:59 Joel KIVIRANTA - 3:0
     
    34:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Takový náskok už by si dnes Finsko mělo udržet, vede totiž již o tři branky! Od modré čáry napřáhl Miika Koivisto, jeho pokus Ben Bowns pouze vyrazil před sebe, kde stál nikým nehlídaný JOEL KIVIRANT, jenž si puk popostrčil bruslí a následně zakončil bekhendem do odkryté klece. Asistence: Miika Koivisto, Juhani Tyrväinen.
     
    34:30
    Před brankou se zjevil Kristian Kuusela, který mohl přidat další gól, ale nakonec minul bránu.
    29:10 Betteridge nepřekonal finského brankáře mezi betony
     
    29:10
    Ale skórovat mohla také Velká Británie! Oliver Betteridge dostal přihrávku zpoza branky a vypálil, jenže jeho dobře mířenou ránu zneškondil Jussi Olkinuora! Tohle byla velká šance.
     
    28:03
    Tyrväinen našel pěknou přihrávkou před brankou volného Savinainena, jenž pálil z první, ale tato velká šance gólem nekončí! Ben Bowns znovu dokázal zasáhnout a připisuje si úspěšný zákrok!
    25:08 Atte OHTAMAA - 2:0
     
    25:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A reprezentanti Finska vedou už o dvě branky! ATTE OHTAMAA si sebral odražený puk z rohu na útočné modré čáře, najel si na střed pole, párkrát zamíchal s kotoučem a vytvořil si zajímavou palebnou pozici. Té také využil a vystřelil přes obránce, puk následně zaplul pod horní tyčku Bownsovy branky, který prakticky nic neviděl, a tak jen těžko mohl reagovat. Asistence: Juhani Tyrväinen, Veli-Matti Savinainen.
     
    21:43
    A bude tu další přesilová hra pro finský tým. Za podrážení putuje k trestoměřičům Colin Shields, který dnes opravdu nehraje dobrý zápas.
    20:24 Toni RAJALA - 1:0
     
    20:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    No ale na první gól ve druhé třetině jsme vskutku nečekali příliš dlouho! TONI RAJALA si přebral přihrávku na vlastní modré čáře, nabrala rychlost a dostal se až na vrchol pravého kruhu, odkud natáhl a naprosto přesně vymetl pavučinku britské brány. Tady neměl Ben Bowns moc šancí na úspěch, finský hráč to trefil naprosto parádně. Asistence: Mikko Lehtonen, Jussi Olkinuora.
     
    19:40
    Budou k tomu mít minimálně příležitost, zahrají si totiž druhou přesilovku v zápase. Na trestnou lavici již usedá Evan Mosey, který dostává menší trest za hákování.
     
    18:08
    Střela od modré čáry zapříčinila vznik dalšího závaru před Bownsem, Kakkova formace se snažila skórovat, ale ani jeden z útočníků puk do brány nepropasíroval. Bowns pozorný.
     
    17:20
    No a branka paradoxně mohla padnout na druhé straně! Tim Billingsley vyslal nenápadnou střelu zápěstím z pravé strany, puk Olkinuoraovi však vypadl a dojíždějící Jonathan Phillips málem doklep skákající puk za čáru, to se mu ale nepodařilo a při Finsku teď stálo štěstí.
     
    12:34
    A v zápětí měl obrovskou příležitost i Veli-Matti Savinainen, který netrefil poloprázdnou branku z bezprostřední blízkosti!
     
    12:00
    Colin Shields teď vyrobil pořádnou hrubku na své vlastní modré čáře, čehož málem využil Marko Anttila, který se řítil sám na gólmana Bownse, svoji příležitost však neproměnil. Britský gólman si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    10:53
    Sakari Manninen našel zpoza brány nejproduktivnějšího hráč turnaje Kakka, který pálil zápěstím, avšak Bowns byl připravený na svém místě a chytá! Tohle však byla další obrovská šance Finska.
     
    09:00
    Finsko už se začíná probouzet, teď tečoval těsně před Bownsem Savinainen, ale puk míjí branku.
     
    07:30
    No! Tak tohle byla asi největší šance Finska v zápase! Ben Bowns nyní pořádně zabrnkal na nervy svým fanouškům, když zdánlivě lehký lob, který na něj letěl, nedokázal chytnout do lapačky a vznikla pořádná srkumáž před jeho brankovištěm. Nejblíže ke gólů měl Niko Ojamäki, jenž však nedokázal propasírovat černou pryž za brankovou čáru.
     
    05:54
    Je tu první vyloučení. Finsko si zahraje početní výhodu, na trestnou lavici je je poslán Ben O'Connor za hrubost.
     
    02:45
    Naopak! Velká Británie vystrkuje růžky. Brett Perlini projel středem pole a dokázal vystřelit, finský strážce svatyně měl co dělat, aby střelu zneškodnil betonem. Poté raději podržel puk.

    Sanny Muharem

    Branky a nahrávky: 21. Rajala (Lehtonen, Olkinuora), 26. Ohtamaa (Tyrväinen, Savinainen), 35. Kiviranta (Koivisto, Tyrväinen), 58. Kuusela (Savinainen), 60. Lehtonen (Jokiharju)


    Finsko: Olkinuora (Vehviläinen) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Ilomäki, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Luostarinen, Savinainen (A) – Anttila (C), Tyrväinen, Kiviranta.
    Velká Británie: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Billingsley, Mosey, Ehrhardt – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Betteridge, Lachowicz, J. Phillips (C) – Kirk, Davies, Lewis – Ferrara.

    Rozhodčí: Linus Öhlund (SWE), Stephen Reneau (USA) – Joep Leermakers (NED), Nathan Vanoosten (CAN)
    thejrc.org