Bordeaux – Remeš 0:1 (kon.) | Guingamp – Nîmes 2:2 (kon.) | Lille – Angers 5:0 (kon.)
Lyon – Caen 4:0 (kon.) | Monaco – Amiens 2:0 (kon.) | Montpellier – Nantes 1:1 (kon.)
PSG – Dijon 4:0 (kon.) | Saint-Étienne – Nice 3:0 (kon.) | Štrasburk – Rennes 0:2 (kon.)
Toulouse – Marseille 2:5 (kon.)
konec
Lille OSC
5:0 (2:0)
Angers SCO
Sobota 18.05.2019, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12. (22:51:17)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém poločase ani celou minutu a zápas končí. Lille sestřelil na domácí půdě Angers 5:0!

    Lille vstoupilo do zápasu ve velkém stylu, ihned z první útočné akce se dostalo do vedení, když se prosadil po přihrávce Bamby Nanitamo Ikoné. Ani druhý zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Po souhře s Ikoném napálil míč k pravé tyči Nicolas Pépé. Hosté se už radovali ze snížení, ale gól Bahokena byl odvolán po prokázaném ofsajdu.

    Po změně stran se ani jeden z týmů nemohl dostat do tlaku. Až Jonathan Bamba využil povedeného celku Celika a přidat třetí branku. Následně byl právě Celik faulován ve vápně a nařízený pokutový kop s ledovým klidem proměnil Nicolas Pépé. V samém závěru poté završil zápas pátým gólem po samostatné akci Luiz Araújo.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Luiz Araújo si při oslavě gólu svlékl dres a byl potrestán žlutou kartou.
    90+1. Luiz ARAÚJO - 5:0
     
    90+1
    Lille právě vstřelilo branku!
    V samém závěru přidává Lille pátý zásah! Domácí se po zisku balonu hnali ve velkém počtu směrem do útoku. LUIZ ARAÚJO si to namířil individuálně až do vápna, kličkou se zbavil bránícího Traorého a Butelleho snadno prostřelil.
     
    90
    U středu trávníku musel skousnout tvrdý zákrok domácí Luiz Araújo. Hlavní rozhodčí ale Taita žlutou kartou nepotrestal, kombinace Lille může pokračovat.
     
    88
    Santamaríovi se podařilo získat míč ve středovém kruhu, rychle přihrával na pravou stranu, kde už startoval směrem do útoku Manceau. Prudký centr ale stačil pokrýt Mike Maignan.
     
    87
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Loïc Rémy, přichází Rui Fonte.
     
    86
    Ani střídajícímu Kangovi se nepodařilo projít kolem obranné linie domácího celku. Přetažený centr ještě sebral pro hosty Fulgini, ale dále se již Angers nedostalo.
     
    85
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Zeki Celik, přichází Jérémy Pied.
     
    84
    Už jen méně než deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Lille s přehledem hlídá své vedení, o obranné odkop se ale tentokrát musel postarat José Fonte.
     
    83
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Wilfried Kanga.
     
    82
    Ismaël Traoré rozběhl prudkou přihrávkou Taita, který zkoušel přelobovat Maignana, ale branku z hranice vápna netrefil.
     
    81
    Naopak Lille je nyní při chuti. Do vápna prošel z pravé straně Pépé, který se ale dostal až do velkého úhlu a už nemohl zakončovat na hostující branku.
     
    80
    Angers nechce odjet s debaklem a tak se snaží ještě zabojovat v závěrečné desetiminutovce. S Bahokenem si narazil Fulgini, ale do vápna neprošel.
     
    78
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nanitamo Jonathan Ikoné, přichází Luiz Araújo.
    77. Nicolas PÉPÉ - 4:0
     
    77
    Lille právě vstřelilo branku!
    Balon si na značku pokutového kopu postavil NICOLAS PÉPÉ. Třiadvacetiletý ofenzivní fotbalista se nerozmýšlel příliš dlouho, napálil míč k pravé straně, Butelle stranu nevystihl.
     
    76
    Aït-Nouri navíc inkasuje žlutou kartu za zákrok na Celika.
    75. Penaltový zákrok
     
    75
    A je to pokutový kop! Lille bude moci přidat čtvrtý zásah!
     
    74
    Hlavní rozhodčí jde k videu zkontrolovat zákrok na Celika v pokutovém území.
     
    73
    Angers se ještě nadechuje k náporu. Fulgini spolupracoval s Bahokenem, ale dále něž několik metrů před vápno se nedostali.
     
    72
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Farid El Mellali.
    71. Jonathan BAMBA - 3:0
     
    71
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille odskakuje do tříbrankového náskoku. Domácí dlouho sekundy obléhali pokutového území Angers, na pravé straně už mohl zakončovat Pépé, ale ještě nacentroval do malého vápna, odkud se hlavou prosadil JONATHAN BAMBA. Ludovic Butelle byl daleko od balonu.
     
    70
    Lille drží balon ve středu pole a vyčkává na vhodný moment k útoku. Obrana hostujícího celku se však stále dokáže přesunovat bez balonu ze strany na stranu.
     
    69
    Přece jen se Stéphane Bahoken dostal ke střele. Prudkou ránu z hranice pokutového územ ale nasměroval do třicáté řady za brankou domácího celku.
     
    68
    Nasazený s přibývajícím časem klesá. Lille si ji jisto svým dvoubrankovým vedení a hosté se nemohou dostat do nadějnější pozice od samého začátku zápasu.
     
    67
    Youssouf Koné spěchal s balonem po levé straně, následně zvolil přihrávku více k ose trávníku, kde už čekal na míč Thiago Maia. Více se ale Lille nezadařilo.
     
    66
    Ve vápně zůstal ležet po kontaktu s Fulginim Jonathan Bamba. Domácí ještě mohli pokračovat v útoku, ale raději zakopli míč za postranní čáru.
     
    65
    Prudkou ránu ke vzdálenější tyči si ale Mike Maignan dokázal udržet v rukavicích. Po rychlém rozehrávce upadl ve středu pole Vincent Pajot.
     
    64
    Těsně před šestnáctkou byl faulován hostující Flavien Tait. Šance na vstřelení branky z volného přímého kopu také pro Angers.
     
    63
    Po přihrávce Ikoného pálil z prvního doteku Bamba, Butelle byl ale u své tyče včas a míč vyrazil mimo branku. Lille bude pokračovat rohovým kopem.
     
    62
    S Bahokenem musel svést tvrdý souboj José Fonte. Domácí stoper ale dokázal Bahokena čistě zastavit, navíc se píská faul útočníka Angers.
     
    61
    Nicolas Pépé zkoušel individuálně proskočit do vápna, ale proti pěti soupeřům se ke střele neprosadil. Naopak na druhé straně pálil Tait, ale našel jen obránce před sebou.
     
    60
    I po hodině hry vede Lille na domácí půdě nad Angers o dva góly. Ve druhém poločase se ani jeden z týmů nemůže prosadit do souvislejšího tlaku.
     
    59
    K rozehrávce volného přímého kopu zpoza vápna se postavil Jonathan Bamba, míč mu ale znovu nesedl na kopačku a podle toho to také dopadlo.
     
    58
    Lille se dostalo opět ke slovu. Soumaré našel na levé straně Koného, ten ještě přistričil do středu pole, kde byl faulován Ikoné.
     
    56
    Z velké dálky pálil na Butelleho Rémy. Hostující brankář sice balon neudržel na první pokus, ale daleko od něj nebyl nikdo další a tak mohl balon přikrýt do rukavic.
     
    55
    Ve druhém poločase zatím tempo zaostává za úvodním dějstvím. Za nakopnutým balonem se vydal útočník Stéphane Bahoken, ale ocitl se jen v ofsajdu.
     
    54
    Znovu to vypadalo na smrtící kontr domácího týmu. Bamba byl v nadějném náběhu na levé straně, poradil si s Pavlovićem, ale ke střele se již nedostal.
     
    53
    Gabriel musel vypomoci Maignanovi s prudkým pasem do vápna, od mladého stopera Lille se balon odrazil pouze těsně vedle pravé tyče.
     
    52
    Ihned po zisku Soumarého pádil směrem k vápnu Pépé, Soumaré opravdu hledal svého spoluhráče v úniku, ale balon sklouzl po trávníku až k brankáři.
     
    51
    Angers kombinovalo na levé straně, s Taitem si narazil střídající Aït-Nouri, poté se zapojil do spolupráce také Pajot, ale to už získal balon Soumaré.
     
    50
    S Celikem spolupracoval u postranní lajny Pépé, balonu se ale zmocnil u středu pole Flavien Tait. Po několika nepřesnostech mohli domácí odkopnout do bezpečí.
     
    49
    Faulem se provinil také útočící Rémy. Pajot chtěl pro útočníka Lille dokonce žlutou kartou, ale hlavní rozhodčí byl mírnější.
     
    48
    Od Maignana putoval balon k nohám Pépého, který na středu hřiště dokázal dokonale zpracovat. Do hry se zapojil také Ikoné, ale tomu už balon odskočil od kopačky.
     
    47
    Youssouf Koné skončil na trávníku po souboji s Fulginim, domácí se dostali k balonu ještě na útočné polovině, ale pokračují pouze v kombinaci.
     
    46
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Théo Pellenard, přichází Rayan Aït-Nouri.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Spokojeněji odcházejí do šaten domácí fotbalisté, kteří vedou nad Angers o dvě branky.

    Lille vstoupilo do zápasu ve velkém stylu, ihned z první útočné akce se dostalo do vedení, když se prosadil po přihrávce Bamby Nanitamo Ikoné. Ani druhý zásah na sebe nenechal dlouho čekat. Po souhře s Ikoném napálil míč k pravé tyči Nicolas Pépé. Hosté se už radovali ze snížení, ale gól Bahokena byl odvolán po prokázaném ofsajdu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Pellenard byl pod tlakem při rozehrávce, nakonec ale napálil napadajícího Pépého, od kterého se balon odrazil až za postranní lajnu.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase tři minuty.
     
    45
    Lille se už v závěru první půle nikam nežene a kontroluje náskok od dva góly. Fonte si několikrát vyměnil míč s Gabrielem, následně byl ve hře také Koné.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Zeki Celik. Turecký obránce spolupracoval u postranní lajny s Pépém, ale dále než několik metrů za polovinu se nedostali.
     
    42
    José Fonte i jeho parťák ze stoperské dvojice Gabriel jsou zpět na nohou a hra může pokračovat. Lille pokračuje v kombinaci ve střední části trávníku.
     
    41
    Po několika tvrdých zákrocích musel hlavní rozhodčí uklidňovat situaci. Fonte zůstal na trávníku, ale hosté ještě pokračovali v útoku. Žlutou kartu nakonec dostává Vincent Pajot.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Lille i nadále kontroluje zápas, nad Angers vede i před poločasem o dvě branky.
     
    39
    Manceau se vydal do útoku po pravém kraji, po narážečce s Bahokenem se dostal už do blízkosti vápna, ale na Fonteho se opět nepřišel.
     
    38
    Domácí ubránili rohový kop a rychle se vydali do protiútoku. Bamba vyslal do útoku Pépého, který se prodral do vápna, ale prudkou ránou Butelleho znovu nepřekonal.
     
    37
    Po faulu Koného rozehrávali hosté volný přímý kop z pětatřiceti metrů. Balon sice prolétl až k Taitovi, ale ten nedokázal následně přetlačit Celika.
     
    36
    Balon propadl po prudkém centru až ke vzdálenější tyči, kde byl Pépé. Tvrdé zakončení křížem si ale Ludovic Butelle pohlídal.
     
    35
    Ikoné nedokázal zastavit míč směřující na pravou stranu. Domácí se ale rychle zmocnili balonu zpět, po souhře s Koné mohl útočit Bamba.
     
    34
    Angers drží balon v kombinaci. Santamaría si nahrál s Pajotem, poté přišla přihrávka na Bahokena, který ale ztratil míč v souboji s Maiou.
     
    32
    Další velká šance hostujícího celku. Po rozehrávce rohového kopu propadl míč k nohám Fulginiho, ale ten už nedokázal včas reagovat a míč poslal nad branku.
     
    31
    I po více než půlhodině hry vede Lille nad Angers o dva zásahy. V posledních minutách se ale hosté snaží o snížení a derou se více a více do útoku.
    30. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    30
    Angers sice dostali míč do sítě. Stéphane Bahoken si zaběhl za obranu na průnikovou přihrávku, následně prostřelil Maignana tvrdou ránou do diagonály. Hrotový útočník Angers se však nacházel v ofsajdu.
     
    29
    Lille pokračuje v ofenzivním představení. Po nahrávce Bamby zakončoval nebezpečně z pokutového území Rémy, ale branku netrefil.
     
    28
    Nanitamo Ikoné zkoušel obstřelit obrannou zeď prudkou ránou, ale balon až příliš podebral a tak střela doplachtila vysoko na tribunu.
     
    27
    Před šestnáctkou si vykoledoval žlutou kartu Mateo Pavlović. Lille bude mít k dispozici další nadějnou příležitost.
     
    26
    Nanitamo Ikoné se vymotal z obležení hned několika soupeřů, poté chtěl přihrávat Rémymu, ale ten stál až za Traorém na hranici pokutového území.
     
    25
    Po krátké odmlce se domácí znovu pustili do útoku. Ikoného přihrávka na Pépého ale nebyla z nejpřesnějších. Nakonec pálil ze střední vzdálenosti Thiago Maia.
     
    23
    Zdravotní potíže má Loïc Rémy. Hrotový útočník Lille musel s lékařem opustit hrací plochu, domácí ale přečkali další rohový kop soupeře.
     
    22
    Angers nebylo daleko od snížení. Prudký pas z místa přestupku tečoval na první tyči Bahoken, ale Maignan skvěle vytlačil balon mimo branku.
     
    21
    Volný přímý kop si vzal na starost Angelo Fulgini, ale dvaadvacetiletý záložník trefil prudkou ránou jen obrannou zeď Lille.
     
    20
    Po dvaceti minutách vede Lille nad Angers o dva góly. Hosté zatím nemají příliš co nabídnout, nyní byl ale před vápnem faulován Flavien Tait.
     
    19
    Flavien Tait centroval do pokutového území od rohového praporku. Před Maignanem hlavičkoval Pavlović, ale branku netrefil. Lille se s přehledem ubránilo.
     
    18
    Lille nepolevuje ani při dvoubrankovém náskoku. Maia zkoušel nahrávat skrz obranu na Rémyho, ale balon skončil až u brankáře Angers.
    16. Nicolas PÉPÉ - 2:0
     
    16
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille přidává v rychlém tempu druhý zásah! NICOLAS PÉPÉ dostal přihrávku od Ikoného, následně ještě mohl nahrávat Rémymu, ale zpoza pokutového území zvolil střelu, která parádně zapadla k pravé tyči. Butelle znovu nezasáhl.
     
    15
    Po první brance tempo zápasu lehce pokleslo. Lille sice i nadále drží balon pod kontrolou, ale až do pokutového území se dostává sporadicky.
     
    14
    Také Angers se pokusilo zaútočit. Manceau byl na pravé straně v nadějném náběhu, ale přihrávku do pokutového území už Bahokenovi nenaservíroval.
    13. Nicolas Pépé napálil z blízkosti břevno
     
    13
    Do otevřené obrany mířil Bamba, po přihrávce od Bambry mohl pálit Pépé, který ale našel pouze břevno hostující branky. Ludovic Butelle byl zcela bez šance.
     
    12
    Soumaré zkoušel najít průnikovou přihrávkou Bambu, ten ještě posílal míč na Pépého, ale ten už byl obsazený bránícím Pellenardem.
     
    11
    Fulgini spolupracoval s Bahokenem, následně byl ve hře i Tait, ale domácí se včas vrátili před vlastní pokutové území a akce zastavili čistě.
     
    10
    Standardní situace se sice domácím nevydařilo, ale následně po rohovém kopu prosadil k hlavičce Gabriel. Jeho pokus však zamířil jen vedle přední tyče.
     
    9
    Pépé přihrával podél postranní lajny k Rémymu, ten byl stažen k zemi a domácí budou moci rozehrávat nebezpečný volný přímý kop.
     
    8
    Fotbalisté Angers se drží u balonu ve střední části trávníku. S Pajotem si narazil Tait, ale dále se už hostující hráči neprodrali.
     
    6
    Lille se snadno dostalo k míči ve středu pole. Pépé postupoval směrem do útoku, přihrávku na Celika ale nedal přesnou.
     
    5
    Angers se snaží o rychlé vyrovnání stavu. Po prudkém pasu do pokutového území se ale dostal k balonu pouze domácí obránce José Fonte.
    3. Nanitamo Jonathan Ikoné - 1:0
     
    3
    Lille právě vstřelilo branku!
    Lille se z první šance dostává do vedení! Fantastický start domácího celku. Bamba vysunul NANITAMA IKONÉHO, který se v pokutovém území zmocnil míč a prudkou ránou k přední tyči bleskově překonal Butelleho.
     
    3
    Angers se dokonce dostalo ke střele. Ze střední vzdálenosti ohrozil Maignana prudkou ránou k tyči Bahoken, Lille však stačilo zasáhnout.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali hostující fotbalisté. Po přenesení hry na pravou stranu se dostal k balonu Fulgini, ale na Koného nevyzrál.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte, Gabriel, Y. Koné – Maia, Soumaré – Pépé, Ikoné, Bamba – Rémy.
    Náhradníci: Koffi – Reinildo, Mendes, Pied, Dabila, R. Fonte, Araújo.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré, Pavlović, Pellenard – Santamaría – Fulgini, Reine-Adélaïde, Pajot, Tait – Bahoken.
    Náhradníci: Boucher – El Mellali, Bamba, Thomas, Cissé, Aït-Nouri, Kanga.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    01.09. 2018 Angers – Lille 1:0
    24.02. 2018 Lille – Angers 1:2
    27.08. 2017 Angers – Lille 1:1
    11.02. 2017 Lille – Angers 1:2
    05.11. 2016 Angers – Lille 1:0
     
    Lille OSC

    Lille až do předposledního kola loňské sezony bojovalo o záchranu. Tři vítězné zápasy v řadě ale celek ze severu Francie udrželo v nejvyšší francouzské soutěži.

    V přípravě Lille zářilo. S Portem se podařilo Lille zvítězil 2:1, když po jedné brance vstřelili Soumaoro s Mothibou. Utkání s Evertonem rozhodovaly až pokutové kopy, které dopadly lépe pro francouzský celek. Španělský Betis v přípravě šel proti Lille do vedení, ale ještě do poločasu Francouzi otočili průběh utkání. V závěru druhé půle však srovnal na konečných 2:2 Canales.

    Skvělý start si Lille připsalo i v nové sezoně Ligue 1. V úvodu jako jediný tým dlouho naháněl suverénní PSG. A druhá pozice patří Lille i dvě kola před koncem. Před měsícem Lille naprosto deklasovalo pařížské celek v domácím prostředí 5:1, v posledním kole ale mělo co dělat na domácí půdě s Bordeaux, když rozhodl jediný gól Rémyho.
     
    Angers SCO

    Angers už nemá o co v posledních dvou kolech hrát. Na aktuální třinácté pozici má dostatečný náskok nad sestupovými příčkami. Ani do pohárové Evropy už se Angers nepodívá, když na čtvrté Saint-Étienne ztrácí propastných sedmnáct bodů. Tabulkou se ale posunout výše ještě může. Pokud by v posledních dvou zápasech Angers zvítězilo, tak může pomýšlet na postup dokonce do první desítky.

    V posledních zápasech nemá Angers stabilní formu. V Caen i Bordeaux sice vyhrálo těsně 1:0, poté ale padlo shodně 1:2 s Lyonem i PSG. Právě před týdnem čelilo Angers francouzským mistrům, po brankách Neymara s Di Maríou odpovídal až těsně před koncem Tait.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje již předposledním sedmatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Lille, které před domácím publikem přivítá Angers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 3. Ikoné (Bamba), 16. Pépé (Ikoné), 71. Bamba (Celik), 77. Pépé (pen.), 90+1. Araújo

    Karty:   90+1. Araújo (LIL) – 27. Pavlović (AGR), 41. Pajot (AGR), 76. Aït-Nouri (AGR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 12:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    Lille OSC: Maignan – Celik (85. Pied), J. Fonte, Gabriel, Y. Koné – Maia, Soumaré – Pépé, Ikoné (78. Araújo), Bamba – Rémy (87. R. Fonte).
    Náhradníci: Koffi – Reinildo, Mendes, Pied, Dabila, R. Fonte, Araújo.

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré, Pavlović, Pellenard (46. Aït-Nouri) – Santamaría – Fulgini, Reine-Adélaïde, Pajot (72. El Mellali), Tait – Bahoken (83. Kanga).
    Náhradníci: Boucher – El Mellali, Bamba, Thomas, Cissé, Aït-Nouri, Kanga.

    Rozhodčí: Letexier – Mugnier, Rahmouni
    thejrc.org