Dánsko – USA 1:7 (kon.) | Lotyšsko – Rusko 1:3 (kon.) | Kanada – Německo 8:1 (kon.)
Itálie – Norsko 1:7 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 1:7 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Itálie
1:7 (0:1, 0:0, 1:6)
Norsko
Sobota 18.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek z naší strany vše, My děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. Třeba u některého ze dvou večerních duelů mistrovství světa! (18:35:37)
     
    Statistické okénko:

    Střely: 17:35.
    Přesilovky: 4:2.
    Využití: 0:1.
    Nejlepší hráči: Angelo Miceli (Itálie) a Kristian Forsberg (Norsko).
     
    Itálie nastoupila do utkání dobře a po čtyřiceti minutách držela velice nadějný výsledek. Nakonec vše ale rozhodla třetí třetina, kde se Norsko prosadilo hned šestkrát a duel končí dalším debaklem. Italy může těšit jedna věc, a to fakt, že se jim konečně povedlo vstřelit branku, kterou dal Angelo Miceli. Za severský celek se prosadila hned sedmice hráčů. Itálie si to rozdá s Rakouskem v přímém souboji o udržení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Itálie se ještě mohla dočkat jedné branky! Ivan de Luca zavezl kotouč do pásma a nahazoval na první tyčku. Zde se Peter Hochkofler a Alex Lambacher dostali asi k pěti pokusům, ale ani jeden v brance neskončil!
    59:09 Stefan ESPELAND - 1:7
     
    59:09
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec ta sedmá branka přichází. Nyní to byl čistý průstřel obránce STEFANA ESPELANDA, jenž dostal nabito a svou dělovkou zamířil přímo mezi betony Andrease Bernarda. Asistence: Christian Bull a Michael Haga.
     
    58:20
    Norská aktivita poté pokračovala, ale Italové kotouč nakonec vybojovali a vyhodili jej až za branku Henrika Holma.
    57:49 Bernardův výborný zákrok proti Lindströmovi
     
    57:49
    Tobias Lindström dostal nabito k levé tyčce, odkud se z první dostával ke střele. Fenomenální Andreas Bernard se ovšem přesunul a betony skvěle chytá!
     
    57:36
    Anthony Bardaro ve střední třetině lehce nešťastně fauloval jednoho z Norů a dostává dvě minuty. Seveřané tak mohou přidat sedmou branku.
     
    57:02
    Italové se houževnatě hnali do útočné třetiny, ale u modré čáry kotouč lehce utekl a nakonec je z toho ofsajd. Pokračovat se bude vhazováním ve střední třetině.
     
    56:54
    Mathis Olimb dostal zpoza branky parádní přihrávku. Už to vypadalo, že puk po střele švihem skončí v pravé šibenici italské branky, na poslední chvíli ale výtečným zákrokem zakročil gólman v modrém dresu Andreas Bernard.
     
    56:33
    Patrick Thoresen si nyní s kotoučem najel do útočné třetiny a od pravého mantinelu posílal přihrávku do lepších pozic. Jeho spoluhráči se zde ovšem nedokázali prosadit.
     
    55:41
    Alexander Bonsaksen odjíždí z trestné lavice, Norsko je na hřišti opět kompletní.
     
    55:02
    V roli falešného beka se ke kotouči na modré čáře dostal Marco Insam. Ten z první zakončoval, ale jeho rána nakonec skončila jen na brusli bránícího Nora.
     
    54:46
    Anthony Bardaro vystřelil z levého kruhu přímo do místa, kde už měl norský gólman Henrik Holm připravenou vyrážečku, kterou kotouč vyrazil až někam na tribunu.
     
    54:10
    Angelo Miceli dlouho vedl kotouč a nakonec s ním najel až k levému kruhu. Následně po zemi poslal přihrávku do brankoviště, ale tam zakončení nepřišlo. Italové stále na kotouči.

    David Panuška

    Libor Kokoška

    Branky a nahrávky: 43. Miceli (Helfer, S. Kostner) – 16. Reichenberg (Lesund, Martinsen), 42. Trettenes (M. Olimb), 44. Haga (Valkvae Olsen, Bonsaksen), 48. Lindström (Martinsen), 50. Olden (Holös, M. Olimb), 52. Röymark, 60. Espeland (Bull, Haga)


    Itálie: Andreas Bernard (De Filippo Roia) – Trivellato, Hofer, McMonagle, Helfer, Tauferer, L. Zanatta, Pavlu, Marchetti – Gander, Andergassen, Traversa – S. Kostner, Bardaro, Miceli – Insam, Ramoser, Rosa – Hochkofler, de Luca, Lambacher.
    Norsko: Holm (Haukeland) – Holös, Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, P. Thoresen, M. Olimb – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Lindström, Martinsen, Reichenberg – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Romasko (RUS), Tufts (USA) – McCrank (CAN), Nikulainen (FIN)

    Diváci: 8872
    thejrc.org