Vltavín – Dobrovice 1:0 (kon.) | Olympia Radotín – Jirny 0:0 (zruš.) | Vyšehrad – Písek 1:0 (kon.)
Králův Dvůr – Velvary 8:1 (kon.) | Litoměřicko – Brozany 2:0 (kon.) | Domažlice – Karlovy Vary 4:0 (kon.)
Ústí n/O – Benešov 0:0 (4:5 po pen.) | Živanice – Štěchovice 2:1 (kon.)
konec
FK Králův Dvůr
8:1 (3:0)
TJ Slovan Velvary
Sobota 18.05.2019, 10:30 • Fotbalový stadion, Králův Dvůr • Česká fotbalová liga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Králova Dvora, který svého soupeře porazil poměrem 8:1. I ve druhém dějství jsme sledovali celou řadu přesných zásahů, domácí se dokonce prosadili ještě v pěti případech, přičemž soupeř dokázal reagovat pouze jedinkrát. Domácí celek dnes využil snad každou vyloženou šanci, hodně tomu napomohla špatná defenzivní činnost soupeře, která se mnohdy nechovala zrovna zodpovědně. (12:25:35)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    88
    Po krátkém přerušení se už opět pokračuje ve hře. Mezitím došlo k přenesení hry na Kovaříka, který vyváží míč po pravém křídle.
     
    87
    Hosté si tak rozehrávku ještě jednou zopakovali. V tomto případě míč plachtil k hranici malého vápna, kde byl opět úspěšnější Krček.
     
    86
    Hrací předmět doskákal ven z hrací plochy, což znamenalo rohový kop pro Slovan. Krček musel ven z branky, přičemž boxoval zpět do zámezí.
     
    84
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází David Kůžel, přichází Jakub Nejedlý.
    84. KŮŽEL - 8:1
     
    84
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Navíc je tu další přesný zásah domácích! Slovan se soustředil na útočení, načež došlo k velice přesné kolmici na DAVIDA KŮŽELA, který pelášil sám na branku. Měsíček byl v tomto případě bez šance, přízemní rána byla velice přesná.
     
    83
    Kůžel sice uspěl v hlavičkovém souboji, avšak v době přihrávky se nacházel v ofsajdu. Jednalo se o hraniční záležitost, avšak zřejmě správnou.
     
    79
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Jiří Sedláček, přichází Jiří Rešl.
     
    79
    Krček byl vyrušen, avšak se nejednalo o nic vážnějšího. Míč totiž sotva doskákal ven z hrací plochy, na řadu tak přijde odkop od branky.
     
    78
    Dolák se velice úchvatným způsobem proháčkoval až k hranici šestnáctky, kde byl opět poslán k zemi. Hlavní sudí opět použil píšťalku.
    77. NOVÁK - 7:1
     
    77
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Je tu další branka domácího celku! Rozehrávku volného kopu si pochopitelně vzal na starost domácí kapitán Balšánek, který místo zakončení ještě centroval, díky čemuž našel hlavu RUDOLFA NOVÁKA, jenž zamířil k pravé tyči.
     
    77
    Králův Dvůr dostal možnost ze standardní situace. K míči se nakonec postavil Kůžel, jehož přímý střelecký pokus skončil pouze na zdi.
     
    76
    Následoval nedovolený zákrok v blízkosti středového kruhu, čehož si všiml také hlavní sudí. Kapitán Obrtlík rozehrál nakrátko na Havla.
     
    75
    Nakonec jsme sledovali další rohový kop v podání hostů, avšak ani v tomto případě se domácí brankář nezapotil – následovat bude odkop.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Michal Obrtlík (TJ Slovan Velvary).
     
    73
    Hodně ostrým zákrokem si před malým momentem pomohl hostující Tenkl, který doslova nevybíravě poslal na zem domácího Balšánka.
     
    72
    I tak na řadu přišel rohový kop, který se snášel směrem do branky. Krček si na tento centr počíhal, navíc míč ihned sevřel do rukavic.
     
    71
    Před malým momentem se do zakončení pokoušel dostat Kalaš, který ještě přihrával do tandemu na Vopata, jenž nepropálil blok protihráčů.
     
    68
    I tak hráči Slovanu stále prohrávají o pět branek, což je doslova fatální manko. Uvidíme, zda se podaří výsledek ještě o něco snížit.
    67. TENKL - 6:1
     
    67
    Velvary právě vstřelily branku!
    Alespoň čestný úspěch v podání hostů! Velvary totiž zahrávaly rohový kop, přičemž se kroucená nabídka doslova zakroutila až do malého vápna, kde se nacházel TOMÁŠ TENKL, který pohotovou hlavičkou překonal brankáře Krčka.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Tomáš Tenkl (TJ Slovan Velvary).
     
    64
    Do vzdušného souboje se dostával Zelenka, který v souboji s protihráčem dokázal uspěl. Následovala zpětná přihrávka v podání Balšánka.
     
    63
    Střídání v týmu FK Králův Dvůr: ze hřiště odchází Josef Bouček, přichází Jan Bíba.
    62. SEDLÁČEK - 6:0
     
    62
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Domácí celek stále nemá dost! Ani v tomto případě se obrana Velvar nejevila přesvědčivým způsobem. Před brankáře se dostal Kůžel, který ještě přihrával pod sebe, avšak jeden z hostů odkopl míč z brankové čáry. O úspěšnou dorážku se ale postaral JIŘÍ SEDLÁČEK, který tak kompletuje hattrick.
     
    62
    Před malým momentem si práci s míčem vyzkoušel také domácí brankář Krček, který to v tomto případě zkoušel dalekonosným odkopem.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, herní projev Slovanu se nikterak nemění. Navíc si domácí vybojovali další autové vhazování.
    60. PETR - 5:0
     
    60
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Tohle zavání pořádným debaklem! Hostující obrana naprosto propadla ve středu hrací plochy, balónu se chopil Bouček, který rychlostním způsobem zamířil až do pokutového území, kde celou akci ještě vyšperkoval přihrávkou na MARTINA PETRA, který zamířil do odkryté branky.
     
    60
    Až nyní se Slovan po delší době dostal na polovinu soupeře, kde Kovařík zasekával kolem Doláka, načež přihrával na kolegu Vopata.
     
    59
    Navíc na řadu přišel další rohový kop, který pochopitelně rozehrával kapitán Balšánek. Jeho přízemní rozehrávka přinesla prudké zakončení nad.
     
    58
    V úvodu druhého poločasu zatím sledujeme lehce nezáživnou podívanou. Králův Dvůr se i v tomto případě prezentoval další nepřesností.
     
    57
    I další útočná akce domácích skončila u pokutového území, tentokráte měl daleko k balónu Balšánek. Měsíček si staví míč k odkopu.
     
    56
    Dolák sváděl rychlostní souboj s Ludvíkem, přičemž mnohem důraznější byl druhý jmenovaný hráč, kterému se podařilo vybojovat odkop.
     
    55
    Vopat se dokázal protáhnout až do pokutového území, kde ještě zkoušel přihrávat pod sebe, jenomže centr narazil do přesily protihráčů.
     
    54
    Kůžel sice zastihl míč před brankovou čárou, avšak pomezní sudí si všiml ofsajdového postavení. Volný kop obstará brankář Měsíček.
     
    53
    O provedení autového vhazování se ihned postaral domácí Zelenka, který nabídkou podél autové čáry našel Doláka, jenž vybojoval další aut.
     
    52
    Následně se k rozehrávce standardní situace postavil Balšánek, který posílal do vápna vysoký centr, jenž se podařilo odvrátit Obrtlíkovi.
     
    51
    Střídající Doležal se pokoušel dostat za míčem, přičemž po souboji s brankářem upadl na zem. Je z toho žlutá karta za simulování.
     
    50
    Pro Velvary se skutečně jedná o hodně složitou situaci, prohrávají už o čtyři branky. Dost možná je o osudu tohoto zápasu rozhodnuto.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Jan Ludvík (TJ Slovan Velvary).
    49. SEDLÁČEK - 4:0
     
    49
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Je tu další branka v hostující svatyni! Zdánlivě nenápadná akce domácího celku nabídla zakončení JIŘÍHO SEDLÁČKA, který i v tomto případě mířil velice přesně. Slovan tak bude muset dotahovat čtyřbrankové manko.
     
    49
    Na opačné straně se k sympatickému zakončení dostal střídající Kalaš, který to zkoušel levou nohou, jenž vyprodukovala střelu nad branku.
     
    48
    Hodně nebezpečnou střílenou nabídkou to zkoušel domácí Sedláček, který posílal míč do malého vápna, kam se vrhl také brankář Měsíček.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary: ze hřiště odchází Marek Polák, přichází Jan Kalaš.
    Střídání v týmu TJ Slovan Velvary: ze hřiště odchází Miroslav Müller, přichází Michal Doležal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned tři přesné zásahy. V úvodu utkání jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak střelecky se prosazoval pouze jeden celek, a sice Králův Dvůr. Ten se v krátkém časovém sledu dostal do dvoubrankového vedení, načež ke konci poločasu vstřelil ještě jednu branku. Velvary sice nepředváděly zrovna špatný fotbal, avšak soupeř dokázal využít snad každou vyloženou šanci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Tohle se Slovanem nevypadá už vůbec dobře, prohrává totiž už o tři branky. Stále do konce zápasu zbývá celkem dostatek času.
    42. BALŠÁNEK - 3:0
     
    42
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Je tu další branka domácího celku! Tentokráte to Králův Dvůr zkoušel po pravém křídle, odkud přiletěl do pokutového území velice přesný centr, na který si v tomto případě naskočil JAKUB BALŠÁNEK, který hlavičku poslal k bližší tyči, na což byl brankář krátký.
     
    42
    Balšánek opět kroutil míč do malého vápna, avšak i v tomto případě si Měsíček připsal snadnou práci. Jeho celek se snaží vyvézt balón.
     
    41
    Domácí to zkoušeli rychlým protiútokem, přičemž se k centru z levé strany dostal Petr, avšak jeho nabídku odklidil do zámezí jeden z protihráčů.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    36
    Nosek si nakonec neporadil s neposedným míčem, navíc se s ním objevil za postranní čárou, čehož si všiml pomezní rozhodčí.
     
    35
    Zelenka za sebe nepustil přihrávku od protihráče, jenomže míč se přeci jenom dostal za postranní čáru. Velvary budou moci vhazovat.
     
    34
    Tenklovi uskočil balón od kopačky, čehož využil domácí Hell, který okamžitě přihrával zpět na brankáře Krčka, který ho sevřel do své náruče.
     
    33
    Málem bylo sníženo! Pavlíček si seběhl pro zpětnou přihrávku, následně pravačkou mířil pod břevno, avšak trefil pouze horní brankovou konstrukci.
     
    32
    Dvojice domácích hráčů se nakonec nedokázala protáhnout kolem postranní lajny, tam totiž obětavým zákrokem zasahoval hostující Ludvík.
     
    31
    Nyní to bude pro hostující celek nesmírně složité, prohrává už o dvě branky. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času na vyrovnání.
    30. KŮŽEL - 2:0
     
    30
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Králův Dvůr se doslova probil až do pokutového území, kde se sám před brankáře dostal DAVID KŮŽEl, který posléze zametl hrací předmět do prázdné branky. Se Slovanem to nevypadá vůbec dobře!
     
    30
    Kůžel se pokoušel dostihnout dalekonosný pas, avšak ten se nakonec snesl přímo k Měsíčkovi, který ho okamžitě sevřel do své náruče.
     
    29
    Velvary se chystaly podniknout rychlou protiakci, jenomže Pavlíček nedokázal přesně přihrát. Následně hlavičkoval za postranní lajnu Kovařík.
     
    28
    Domácí hráči jsou v posledních minutách výrazně aktivnější. Nyní Balšánek rozehrával další standardku, jeho vysoký centr skončil v náruči brankáře.
     
    27
    Z velké vzdálenosti to zkoušel hostující Tenkl, jehož rána měla dobrou razanci, avšak u přesnosti to pokulhávalo. Míč směřoval vedle branky.
     
    26
    Balšánek chtěl po zisku míče nastartovat Sedláčka, avšak přihrávka na druhého jmenovaného neprošla. Místo toho bude Slovan vhazovat.
     
    25
    Střílený centr nakonec narazil pouze do jednoho z protihráčů, načež se za nákopem pokoušel dostat Vopat, který ho nezastihl na hrací ploše.
     
    24
    Z obrany se sice podařilo vystoupit hostujícímu Kovaříkovi, avšak bylo to za cenu nedovoleného zákroku. Standardní situace pro Králův Dvůr.
    19. SEDLÁČEK - 1:0
     
    19
    Králův Dvůr právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, který nenápadný Kůžel ještě vracel zpět do malého vápna, kde se nacházel zcela osamocený JIŘÍ SEDLÁČEK, který už neměl problém se zametením míčem do prázdné branky.
     
    19
    Balšánek dokázal najít volného Petra, ten si ale neporadil s neposedným míčem. Aby toho nebylo málo, tak Velvary nedokázaly odklidit balón.
     
    18
    Až nyní se hrací předmět opět zjevil za postranní čárou, což přineslo autové vhazování pro Noska, který v tísni zkoušel najít útočníka Müllera.
     
    17
    V rychlostním souboji to lépe zvládl domácí zadák Zelenka, který navíc udržel balón na hrací ploše. Králův Dvůr ho vyváží na druhou stranu.
     
    16
    Jako poslední se dotkl míče domácí hráč, logicky jsme sledovali další rohový kop. Na přední tyči zasahoval Hell, který navíc dalekonosně odkopl.
     
    15
    Na řadu přišel druhý rohový kop pro Slovan. Nosek se postavil k rozehrávce, přičemž se jeden z hostů dostal ke střele, která skončila kousek vedle.
     
    14
    Velvary se rozhodly uklidnit hru, přičemž do kombinace zapojily také brankáře Měsíčka, který konstruktivní rozehrávkou přihrával do strany.
     
    13
    Krček posílal na druhou stranu dalekonosný pas, který si nakonec dokázal najít Kůžel, jehož zpětná přihrávka nebyla příliš povedená.
     
    12
    K míči se postavil sám kapitán Balšánek, který kroutil míč ke vzdálenější tyči, kde se do hlavičky tlačil Šebek, který ale rovněž neuspěl.
     
    11
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Nosek, který u hranice pokutového území fauloval Petra. Následovat bude standardní situace.
     
    10
    Na řadu přišel úvodní rohový kop tohoto zápasu. Rozehrávka nakrátko přeci jenom přinesla vzdušnou nabídku, jenž skončila v náruči brankáře.
     
    9
    Do rozhozené obrany si to namířil hostující Pavlíček, který se nakonec nedostal k zakončení. O to se až posléze postaral Vopat, jenž trefil protihráče.
     
    8
    Krček si opět vyzkoušel práci s balónem, přičemž ho posílal na pravou stranu, kde se do hlavičkového souboje dostával Dolák, jenž ale neuspěl.
     
    7
    Nosek se po levém křídle dostal až k hranici pokutového území, odkud zkoušel centrovat ke vzdálenější tyči, avšak míč skončil vedle svatyně.
     
    6
    V ofsajdovém postavení se zjevil domácí Kůžel, jednalo se o zcela jasný ofsajd. Mezitím se o rozehrávku volného kopu postaral Obrtlík.
     
    5
    Také domácí brankář Krček si poprvé v utkání vyzkoušel práci s míčem, přičemž to dalekonosným pasem zkoušel Novák, avšak neúspěšně.
     
    4
    K míči se dostal hostující brankář Měsíček, který dalekonosně odkopával na druhou polovinu, kde se Müller nedokázal prosadit ve vzduchu.
     
    3
    O autové vhazování se postaral domácí Bouček, který si pro spolupráci nakonec vybral Petra, jenž vybojoval další autové vhazování.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosé, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Start utkání se o něco protáhne.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Králův Dvůr: Krček – Bouček, Hell, Novák, Zelenka, Petr, Šebek, Balšánek (C), Dolák, Sedláček, Kůžel
    Náhradníci: Špicl – Bíba, Rešl, Nejedlý

    TJ Slovan Velvary: Měsíček – Kovařík, Obrtlík (C), Ludvík, Nosek, Vopat, Havel, Tenkl, Polák, Müller, Pavlíček
    Náhradníci: Šídlo – Kafka, Doležal, Kalaš, Pospíšil, Mucha

    Rozhodčí: Raplík – Drábek, Brychta.
     
    TJ Slovan Velvary

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Velvary, kterým pro změnu patří jedenáctá pozice, což není špatné. Velvary mají na svého dnešního soupeře náskok čtyř bodů, navíc v posledních zápasech konečně začaly vyhrávat. Špatnou formu probudil velice překvapivý výsledek na hřišti Vltavína, kde Slovan doslova šokoval, neboť zvítězil výsledkem 3:1. Nacházející kolo sice přineslo porážku, avšak v minulém kole Velvary opět bodovaly, tentokráte si vyšláply na páté Domažlice, který nakonec prohrály po pokutových kopech. Slovan je až třináctým nejlepším celkem na hřišti soupeř, naposledy bodoval právě na hřišti Loka.
     
    FK Králův Dvůr

    Fotbalisté Králova Dvora se po sedmadvaceti kolech nacházejí až na čtrnácté pozici tabulky, což určitě není zrovna optimální. Králův Dvůr má nyní na svém kontě jednatřicet bodů, manko na vedoucí Zápy je už pětadvaceti bodové. Domácí celek tohoto zápasu se v posledních týdnech nenachází v dobré formě, vyhrál totiž pouze jeden z posledních pěti zápasů. V minulém kole navíc nestačil na domácí Benešov, který na svém stadionu zvítězil těsným poměrem 2:1. Králův Dvůr je na vlastním stadionu vůbec nejhorším celkem v celé soutěži, dohromady na svém hřišti odehrál třináct zápasů, ve kterých zvítězil pouze pětkrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Králův Dvůr a TJ Slovan Velvary.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Suchý

    Branky: 19. Sedláček, 30. Kůžel, 42. Balšánek, 49. Sedláček, 60. Petr, 62. Sedláček, 77. Novák, 84. Kůžel – 67. Tenkl

    Karty:   49. Ludvík (VEV), 51. Doležal (VEV), 66. Tenkl (VEV), 74. Obrtlík (VEV)


    FK Králův Dvůr: Krček – Bouček (63. Bíba), Hell, Novák, Zelenka, Petr, Šebek, Balšánek (C), Dolák, Sedláček (79. Rešl), Kůžel (84. Nejedlý)
    Náhradníci: Špicl – Bíba, Rešl, Nejedlý

    TJ Slovan Velvary: Měsíček – Kovařík, Obrtlík (C), Ludvík, Nosek, Vopat, Havel, Tenkl, Polák (46. Kalaš), Müller (46. Doležal), Pavlíček
    Náhradníci: Šídlo – Kafka, Doležal, Kalaš, Pospíšil, Mucha

    Rozhodčí: Raplík – Drábek, Brychta
    ocianews.com