Chievo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Empoli – Turín 4:1 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Milán – Frosinone 2:0 (kon.) | Juventus – Atalanta BC 1:1 (kon.) | Neapol – Inter 4:1 (kon.)
konec
AC Milán
2:0 (0:0)
Frosinone Calcio
Neděle 19.05.2019, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný nedělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší italská soutěž Serie A pokračuje předposledním sedmatřicátým kolem a my se společně zaměříme na utkání AC Milán, které před domácím publikem přivítá Frosinone.
     
    Frosinone Calcio

    Frosinone bojovalo v loňské sezoně v Serii B. Po dvaačtyřiceti odehraných kolech skončilo Frosinone na třetí pozici, ze které vede cesta do nejvyšší soutěže před barážová utkání. Nejprve si v semifinálovém dvojutkání poradilo Frosinone s Cittadelou, následně otočilo nepříznivý stav z úvodního zápasu proti Palermu. O postupové branky se postarali v domácím prostředí Maiello s Cianem.

    V přípravným duelech si nováček Serie A nejprve poradil s kanadským týmem Oakville Blue Devils 2:0. Následně ale s o poznáním silnějším celkem ze Španělska Betisem prohrál na domácí půdě jasně 1:3.

    Do aktuální sezony ale Frosinone nevstoupilo nejlépe. Už od samého úvodu nového ročníku se pohybuje na sestupových pozicích, jinak to není ani po šestatřiceti odehraných kolech. Před měsícem sice Frosinone porazilo velmi těsně Fiorentinu i Parmu, ale dvě kola před koncem soutěže už má jistý sestup zpět do Serie B. Před týdnem Frosinone padlo na domácí půdě s Udinese 1:3.
     
    AC Milán

    Fotbalisté AC Milán musí v posledních dvou kolech naplno bodovat a ještě čekat na zaváhání soupeřů, pokud chtějí ještě pomýšlet, že se zahrají v příští sezoně Ligu mistrů. Z šesté pozice ztrácí AC na vytoužené čtvrté místo, které aktuálně patří Alatantě. Ta ale dnes hraje na trávníku Juventusu a tak by se mohl milánský celek alespoň lehce přiblížit.

    AC mělo dlouho situaci s postupem do Ligy mistrů ve svých rukou, ale na konci března a úvodu dubna nevyhrálo hned čtyřikrát v řadě, získalo jen jeden bod a propadlo se do nepříjemného boje. V posledních dvou kolech už ale Milánští dokázali vyhrát, 2:1 v domácím prostředí s Bolognou, před týdnem poté rozhodla souboj proti Fiorentině jediná branka Calhanogla.
     
    Poslední tři vzájemné zápasy

    26.12. 2018 Frosinone – AC Milán 0:0
    01.05. 2016 AC Milán – Frosinone 3:3
    20.12. 2015 Frosinone – AC Milán 2:4
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek, Borini.
    Náhradníci: Reina, An. Donnarumma – Cutrone, Laxalt, C. Zapata, J. Mauri, Biglia, Castillejo, Conti.

    Frosinone Calcio: F. Bardi – Goldaniga, Ariaudo, Brighenti – F. Zampano, Paganini, Sammarco, Maiello, Beghetto – Ciano, Trotta.
    Náhradníci: Iacobucci – Dionisi, Ghiglione, Krajnc, M. Capuano, Cassata, Ciofani, Simič, Errico, Valzania, Pinamonti, Molinaro.

    Rozhodčí: Manganiello – Schenone, Lo Cicero.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupili fotbalisté domácího týmu. Bakayoko hledal na pravé straně Susa, který byl v nadějném náběhu, ale balon mu v klíčovou chvíli odskočil od kopačky.
     
    3
    Také Frosinone se poprvé v zápase dostalo s míčem na útočnou polovinu. Zampano posílal přihrávku podél postranní čáry na Ciana, který ale byl obsazen hned dvojicí soupeřů.
     
    4
    Beghetto převzal míč na polovině trávníku, následně přizval do kombinace Torttu, který sice dokázal odcentrovat do vápna, ale v něm byl osamocený Romagnoli.
     
    5
    Hlavičkový souboj musel svést s Cianem domácí obránce Musacchio. AC Milán se muselo zatáhnout až téměř do svého vápna, ale Paganini vycestoval s balonem až za koncovou čáru.
     
    6
    Suso vyslal první přesnou střelu na Bardiho. Brankář Frosinone byl u své tyče ještě s předstihem a balon snadno sebral do rukavic.
     
    7
    Frosinone rozehrávalo rohový kop, který si ale dokázal pokrýt Gianluigi Donnarumma. Po rychlé rozehrávce se domácí dožadovali odpískání faulu na Piateka, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    8
    Milánští fotbalisté se ještě udrželi u balonu na útočné polovině. Z pravé straně zkoušel kroutit míč do šestnáctky Kessié, ale trefil jen před sebou stojícího Goldanigu.
     
    9
    Rohový kop AC nevyšel podle představ, prvotní centr dokázal odvrátit hlavou Ariaudo, následně ještě loboval do šestnáctky Bakayoko, ale to už byl Piatek v ofsajdu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. AC je sice více u balonu, ale do pořádného ohrožení hostující branky se nedostalo.
     
    11
    Další tvrdý zákrok na Calganogla už se píská. Tureckého záložníka seslal k zemi nedovoleným přistrčením Edoardo Goldaniga. AC může pokračovat v kombinaci.
     
    12
    Hodně zblízka se podíval na trávník také hostující Andrea Beghetto. Hlavní rozhodčí odpískal faul proti domácího týmu, Frosinone ale u balonu příliš dlouho nevydrželo.
     
    13
    Už už to vypadalo, že by se Tratta mohl dostat do šance, ale balon mu odskočil od kopačky až k Donnarummovi. Na druhé straně pálil pouze do soupeře před sebou Piatek.
     
    14
    Ani jeden z týmů se v úvodu zápasu nemůže dostat do stabilnějšího tlaku. Na pravé straně zkoušel vykouzlit přihrávku do vápna Franck Kessié, ale domácí nedokázali přetlačit Goldanigu.
     
    15
    Při snaze získat míč ještě na útočné polovině fauloval Hakan Calhanoglu. Tvrdý zákrok odnesl Brighenti, který se jen těžce zvedá z hrací plochy.
     
    16
    Rychlý protiútok hosté dokázal ihned za polovinou trávníku zkrotit Bakayoko, následně se domácí hnali do vápna, ale skluzem zasáhl čistě Ariaudo.
     
    17
    Aktivita milánského celku se přece jen zvyšuje. Zblokovaný centr Rodrígueze se odrazil od Brighentiho za koncovou čáru. Rozehrávka rohového kopu ale skončila mizerným pokusem Susa.
     
    18
    Také Frosinone se připomnělo na trávníku. Zampano si narazil s Paganinim, který ale už nedokázal dále posunout balon na osamoceného Trottu.
     
    19
    Ani další náznak protiútoku se domácím nevydařil. Prudkou přihrávku z vlastního vápna měl chytat na útočné polovině Suso, ale v souboji s Sammarcem neuspěl.
     
    20
    Ani dvacet minut úvodní branku nepřineslo. Milánští potřebují v boji o příčky zaručující evropské poháry nutně bodovat, ale Frosinone se zatím lehce brání.
     
    21
    Abate nevěděl, že je u zadní tyče sám a tak odhlavičkoval míč na rohový kop. Frosinone se může po dlouhé době přesunout až před Donnarummu.
     
    22
    AC Milán se ale s lehkostí ubránilo rohovému kopu. Následně mohl jít do kontru Calhanoglu, ale ještě před půlící čárou ho stačil faulovat Maiello.
     
    24
    Calhanogluva přihrávka měla směřovat na Piateka, který byl ale pokrytý hned dvěma bránícími hráči soupeře. Rozehrávat může Bardi.
     
    25
    Zápas pokračuje v poklidném tempu. Bakayoko vyhrál hlavičkový souboj ve středu pole, poté vyzval ke spolupráci Kessiého, ale ten byl předskočen Paganinim.
     
    26
    První nadějná příležitost zápasu. Prudký centr zkoušel na zadní tyči zasáhnout Fabio Borini. Balon se mu ale mezi tři tyče umístit nepodařilo.
    26. Šance AC zůstala nevyužita
     
    27
    Milánský tým pokračoval v lehkém tlaku rozehrávkou od rohového praporku. Přetažený centr ale neměl šanci v pokutovém území nikdo zasáhnout.
     
    28
    Po přihrávce Kessiého pádil za balonem Suso, míč mu ale podjel pod kopačkou a skončil až za postranní lajnou.
     
    29
    Ricardo Rodríguez spěchal s balonem na útočnou polovinu, po prudkém pasu si ale míč zpracoval pouze rukou Krzysztof Piatek a domácí musí odevzdat hrací předmět.
     
    30
    První půlhodina čistou brankovou příležitost nenabídla. Domácí tým se čím dál více tlačí do pokutového území Frosinone, ale Bardi ještě zasahovat nemusel.
     
    31
    Po nakrátko rozehraném rohovém kopu se odvážil k centru Abate. V pokutovém území si ale pomohl v bitvě o důležitý prostor faulem Borini.
     
    33
    Ciano prodloužil míč na Trottu, ten ještě vracel balon na Maiella, který ale nedokázal prudkou přihrávku do pokutového území zachytit.
     
    34
    Na pětadvaceti metrech od branky Frosinone byl faulován Tiemoué Bakayoko. AC bude mít šanci zahrozit z volného přímého kopu.
     
    35
    Francesco Bardi si nechal postavit pětičlennou zeď, která byla ještě nastavena o hráče domácího celku. Calhanoglu ale pálil jen s tečí hráčů před ním a Bardi mohl lehce zasáhnout.
     
    36
    Luca Paganini měl okolo sebe spoustu prostoru po zisku balonu, k úniku po levé straně vyzval Zampana, který si ještě chtěl pomoci narážečkou s Cianem, ale následně se dostal do ofsajdu.
     
    37
    Piatek už mohl pálit, ale ještě se chtěl přihrávkou na Boriniho zbavit soupeře. Následně si ale pro balon sjel po trávníku Bardi, kterého do hlavy zasáhl vlastní spoluhráč.
     
    38
    Po krátkém ošetření je Francesco Bardi v pořádku a zápas může pokračovat bez větší prodlevy. Frosinone útokem středem trávníku neuspělo.
     
    39
    Po přihrávce Calhanogla zkoušel pálit z otočky Piatek, míč měl připravený přesně na pravačku, ale prudkou ránu poslal jen vedle bližší tyče. Bardi zasahovat nemusel.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí jsou stále více u balonu, ale do jasné brankové příležitosti se ne a ne dostat.
     
    42
    Bardi musel být u své první tyče připraven. Nebezpečný centr kroutil do pokutového území Ignazio Abate, ale našel právě jen Bardiho.
     
    43
    Ricardo Rodríguez vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Domácí se udrželi u balonu na útočné polovině, ale přes aktivní obranu Frosinone se nedostali do vápna.
     
    44
    Minutu před pauzou měli hosté k dispozici rohový kop. Před Donnarummou se ale dostal k hlavičce pouze domácí obránce Romagnoli. Milánský celek následně balon odkopl do bezpečí.
     
    45
    Goldaniga přistrčil v souboji Boriniho. Domácí ještě před koncem první půle mohli rozehrávat volný přímý kop. Calhanoglu zkoušel najít v šestnáctce Abateho, ale balon jen prošel do autu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ani sekundu navíc a tak první poločas končí bezbrankovou remízou.

    Ani jeden z týmů se nedokázal dostat v úvodní pětačtyřicetiminutovce do tlaku. AC Milán sice držel balon větší část pod kontrolou, ale brankář Frosinone Francesco Bardi nemusel ani jednou předvést těžký zákrok. Na druhé straně Gianluigi Donnarumma zasahovat nemusel dokonce vůbec.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující hráči. Dlouhý nákop až k vápnu AC ale skončil až za koncovou čárou.
     
    48
    Obrovská šance v úvodu druhé půle! Piatek sice zůstal po souboji s Goldanigou na trávníku, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. K balonu se dostal ve stoprocentní příležitosti Fabio Borini, ale branku trestuhodně netrefil.
    48. Fabio Borini fanoušky AC nepotěšil
     
    49
    AC Milán pokračuje ve zvýšené aktivitě směrem dopředu. Piatek zkusil přihrát Susovi, který ale u koncové lajny pouze fauloval Brighentiho.
     
    50
    Pokutový kop pro Frosinone! Abate fauloval v šestnáctce Paganiniho a rozhodčí byl nekompromisní! Navíc je z toho ještě žlutá karta.
    50. Penaltový zákrok
     
    51
    Gianluigi Donnarumma podržel milínský celek v kritickou chvíli! Balon si na značku pokutového kopu postavil útočník Camillo Ciano, ale pokusem k pravé tyči Donnarummu nepřekonal.
    51. Neproměněná penalta
     
    52
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Tiemoué Bakayoko, přichází Patrick Cutrone.
     
    54
    Milánský tým se pokouší zatlačit hosté postupným útokem. Přihrávka na Piateka však skončila až u kopaček brankáře Frosinone.
     
    55
    Střídající Cutrone se pokoušel najít Boriniho, ale ten byl na hranici vápna obsazen hned dvojicí soupeřů. Frosinone je i po neproměněné penaltě při chuti.
     
    56
    Kessié ztratil míč ve středu pole na Paganinim, následně se hosté přesunuli až k pokutovému území AC, ale to už se domácí obrana stačila zformovat.
     
    58
    Suso si zpracoval míč zády k brance, poté se otočil a i z velkého úhlu zkoušel překvapit hostujícího brankáře. Balon ale jen proletěl vápnem bez doteku hráčů.
     
    59
    Domácí tým zvyšuje nasazení. Calhanoglu přihrával směrem do pokutového území k Piatekovi, ale polský útočník už měl na zádech nalepené dva obránce.
     
    60
    AC Milán právě vstřelil branku!
    AC Milán se po hodině hry dostává do vedení! Už to vypadalo, že se Frosinone po dvou nepříjemných centrech ubrání, ale balon se odrazil jen k nohám Fabia Boriniho, který tvrdě vystřelil. Těsně před Bardim ještě lehce tečoval míč KRZYSZTOF PIATEK a hostující brankář byl bez šance na reakci.
    60. Krzysztof PIĄTEK - 1:0
     
    62
    Domácí tým pokračuje i po vstřelené brance v útočení. Calhanoglu přihrával podél postranní lajny Borinimu, který ale tentokrát při střele selhal.
     
    63
    Frosinone se daří uklidnit hru před vlastním vápnem jen díky dlouhým odkopům na polovinu domácího celku. Balon snadno sebral pro AC Musacchio.
     
    64
    Brighenti vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi a do útoku mohou jít znovu domácí.
     
    65
    Piatek byl v souboji s Goldanigou až příliš agresivní. Hlavní rozhodčí píská faul střelci zatím jediné dnešní branky.
     
    66
    Pohlednou souhru Behgetta s Maiellem překazil obranným zákrokem až Musacchio. Domácí se snadno dostali k balonu a mohou znovu přitlačit hráče Frosinone.
     
    67
    Brighenti neustál tvrdý souboj s Calhanoglem a musel na hranici pokutového území sáhnout k faulu. Velká šance pro domácí celek k navýšení vedení.
     
    68
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Marcello Trotta, přichází Federico Dionisi.
     
    68
    AC Milán právě vstřelil branku!
    A je to tak! Brighentův faul na hranici vápna byl Frosinone osudný. Balon si postavil na místo přestupku SUSO, pětadvacetiletý Španěl nesmírně přesným kopem přestřelil zeď a s odrazem od břevna překonal Bardiho.
    68. SUSO - 2:0
     
    70
    Hosté se rozhodně nevzdávají ani za nepříznivého stavu. Maiello nedokázal překonat bránícího Rodrígueze a přišel o míč ve středu pole.
     
    71
    Milánský celek myslí na navýšení svého náskoku. Piatek si to namířil z pravé strany do vápna, ještě centroval na Boriniho, ale ten hlavičkový souboj prohrál.
     
    72
    Kessié si dovolil přihrávku patou na Cutroneho. Domácí si užívají dvoubrankové vedení, Frosinone se nemůže v posledních minutách dostat k balonu.
     
    73
    Piatek byl sice před vápnem přistrčen, ale hlavní rozhodčí nechal zápas pokračovat. Frosinone se ale zbavilo rychle balonu a AC může znovu útočit.
     
    74
    Domácí i nadále drží balon pod kontrolou. S Calhanoglem si narazil na levém kraji Rodríguez, poté přišel tvrdý zákrok na Paganiniho a domácí musí odevzdat míč.
     
    75
    Abate měl co dělat se skákavým centrem v pokutovém území. Hlavou raději míč přiťukl Donnarummovi. Brankář AC nebyl od pokutového kopu u balonu.
     
    76
    Hakan Calhanoglu zkoušel centrem najít Piateka, který byl ale v pokutovém území přikrytý dvojicí soupeřů. Bardi navíc míč vyboxoval do bezpečí.
     
    77
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Andrea Beghetto, přichází Luca Valzania.
     
    78
    Cutrone ztratil míč u středové čáry, následně se domácí museli vracet až téměř k vlastnímu pokutovému území. U balonu byl ale jako první Donnarumma.
     
    79
    Frosinone vhazovalo zpoza postranní lajny, dlouhý hod až do pokutového území ale dokázal včas pokrýt Romagnoli. Po dlouhém odkopu se dostal k míči Ariaudo.
     
    80
    Hosté se přece jen ještě nadechují k náporu. Po parádním centru do pokutového území se zjevil v šanci Ciano, ale jeho pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    80
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Camillo Ciano, přichází Daniel Ciofani.
     
    81
    Cutrone fauloval při snaze najít si lepší postavení k centru Brighentiho a je pískáno proti domácí brance. Frosinone se ale nestačilo ani rozkoukat u balonu a znovu se musí bránit.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. AC si hlídá dvoubrankové vedení nad Frosinone i v závěru zápasu.
     
    83
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Samuel Castillejo.
     
    84
    Suso přenesl hru přes celou šířku trávníku, po zpracování pálil z velké dálky Fabio Borini, ale branku minul o pořádný kus.
     
    85
    Vypálit ze střední vzdálenosti zkoušel také hostující Daniel Ciofani. Prudkou ránou ale našel jen chrániče připraveného Matea Musacchia.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ignazio Abate, přichází Andrea Conti.
     
    87
    Calhanoglu spolupracoval na levé straně s Borinim, následně měla přijít přihrávka na střídajícího Castilleja, ale balon skončil jen u Bardiho.
     
    88
    Susa předskočil obránce Frosinone, následně se hosté hnali do nadějného protiútoku, ale čistým skluzem se prezentoval také Romagnoli.
     
    89
    Kessié si naběhl na přihrávku do pokutového území, ještě si chtěl kličkou obhodit Brighentiho, ale ten dokázal skluzem zasáhnout. Domácí se ale rychle dostali zpět k míči.
     
    90
    Milánský celek dohrává druhý poločase s míčem pod kontrolou. Gianluigi Donnarumma byl sice pod tlakem při rozehrávce, ale nakonec dokázal míč před Dionisim odkopnout.
     
    90
    Gianluigi Donnarumma znovu v akci, nyní perfektním zákrokem zastavil ránu Daniela Ciofaniho. Už to vypadá, že domácí celek udrží čisté konto v souboji s Frosinone.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    Sammarco ještě přihrával středem trávníku na Ciofaniho, ale ten byl obklopen hned trojicí obránců domácího celku a k zakončení se neprotlačil.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. AC Milán si připisuje důležité tři body za vítězství 2:0 nad Frosinone.

    Ani jeden z týmů se nedokázal dostat v úvodní pětačtyřicetiminutovce do tlaku. AC Milán sice držel balon větší část pod kontrolou, ale brankář Frosinone Francesco Bardi nemusel ani jednou předvést těžký zákrok. Na druhé straně Gianluigi Donnarumma zasahovat nemusel dokonce vůbec.

    Po změně stran přece jen oba týmy přidaly v tempu. Borini však první šanci neproměnil, když mířil nad břevno. Následně fauloval ve vápně Abate a hosté mohli jít do vedení z penalty. Tu ale Cianovi chytil povedeným zákrokem u tyče Donnarumma. Po hodině hry šli domácí do vedení, když Boriniho střelu tečoval těsně před brankářem Frosinone Piatek. O druhý zásah se postaral fantastickou střelou z volného přímého kopu Suso.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:7. (19:52:50)

    Vít Schück

    Branky: 60. K. Piątek (Borini), 68. Suso

    Karty:   50. Abate (ACM)

    Neproměněná penalta: 51. Ciano (FRS), brankář G. Donnarumma zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:7.
    AC Milán: G. Donnarumma – Abate (86. Conti), Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko (52. Cutrone), Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek (83. Castillejo), Borini.
    Náhradníci: Reina, An. Donnarumma – Cutrone, Laxalt, C. Zapata, J. Mauri, Biglia, Castillejo, Conti.

    Frosinone Calcio: F. Bardi – Goldaniga, Ariaudo, Brighenti – F. Zampano, Paganini, Sammarco, Maiello, Beghetto (77. Valzania) – Ciano (80. Ciofani), Trotta (68. Dionisi).
    Náhradníci: Iacobucci – Dionisi, Ghiglione, Krajnc, M. Capuano, Cassata, Ciofani, Simič, Errico, Valzania, Pinamonti, Molinaro.

    Rozhodčí: Manganiello – Schenone, Lo Cicero
    thejrc.org