Chievo – Sampdoria 0:0 (kon.) | Empoli – Turín 4:1 (kon.) | Parma – Fiorentina 1:0 (kon.)
AC Milán – Frosinone 2:0 (kon.) | Juventus – Atalanta BC 1:1 (kon.) | Neapol – Inter 4:1 (kon.)
konec
AC Milán
2:0 (0:0)
Frosinone Calcio
Neděle 19.05.2019, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:7. (19:52:50)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. AC Milán si připisuje důležité tři body za vítězství 2:0 nad Frosinone.

    Ani jeden z týmů se nedokázal dostat v úvodní pětačtyřicetiminutovce do tlaku. AC Milán sice držel balon větší část pod kontrolou, ale brankář Frosinone Francesco Bardi nemusel ani jednou předvést těžký zákrok. Na druhé straně Gianluigi Donnarumma zasahovat nemusel dokonce vůbec.

    Po změně stran přece jen oba týmy přidaly v tempu. Borini však první šanci neproměnil, když mířil nad břevno. Následně fauloval ve vápně Abate a hosté mohli jít do vedení z penalty. Tu ale Cianovi chytil povedeným zákrokem u tyče Donnarumma. Po hodině hry šli domácí do vedení, když Boriniho střelu tečoval těsně před brankářem Frosinone Piatek. O druhý zásah se postaral fantastickou střelou z volného přímého kopu Suso.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sammarco ještě přihrával středem trávníku na Ciofaniho, ale ten byl obklopen hned trojicí obránců domácího celku a k zakončení se neprotlačil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Gianluigi Donnarumma znovu v akci, nyní perfektním zákrokem zastavil ránu Daniela Ciofaniho. Už to vypadá, že domácí celek udrží čisté konto v souboji s Frosinone.
     
    90
    Milánský celek dohrává druhý poločase s míčem pod kontrolou. Gianluigi Donnarumma byl sice pod tlakem při rozehrávce, ale nakonec dokázal míč před Dionisim odkopnout.
     
    89
    Kessié si naběhl na přihrávku do pokutového území, ještě si chtěl kličkou obhodit Brighentiho, ale ten dokázal skluzem zasáhnout. Domácí se ale rychle dostali zpět k míči.
     
    88
    Susa předskočil obránce Frosinone, následně se hosté hnali do nadějného protiútoku, ale čistým skluzem se prezentoval také Romagnoli.
     
    87
    Calhanoglu spolupracoval na levé straně s Borinim, následně měla přijít přihrávka na střídajícího Castilleja, ale balon skončil jen u Bardiho.
     
    86
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ignazio Abate, přichází Andrea Conti.
     
    85
    Vypálit ze střední vzdálenosti zkoušel také hostující Daniel Ciofani. Prudkou ránou ale našel jen chrániče připraveného Matea Musacchia.
     
    84
    Suso přenesl hru přes celou šířku trávníku, po zpracování pálil z velké dálky Fabio Borini, ale branku minul o pořádný kus.
     
    83
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Krzysztof Piątek, přichází Samuel Castillejo.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. AC si hlídá dvoubrankové vedení nad Frosinone i v závěru zápasu.
     
    81
    Cutrone fauloval při snaze najít si lepší postavení k centru Brighentiho a je pískáno proti domácí brance. Frosinone se ale nestačilo ani rozkoukat u balonu a znovu se musí bránit.
     
    80
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Camillo Ciano, přichází Daniel Ciofani.
     
    80
    Hosté se přece jen ještě nadechují k náporu. Po parádním centru do pokutového území se zjevil v šanci Ciano, ale jeho pokus skončil vysoko nad brankou.

    Vít Schück

    Branky: 60. K. Piątek (Borini), 68. Suso

    Karty:   50. Abate (ACM)

    Neproměněná penalta: 51. Ciano (FRS), brankář G. Donnarumma zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:7.
    AC Milán: G. Donnarumma – Abate (86. Conti), Musacchio, A. Romagnoli, Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko (52. Cutrone), Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek (83. Castillejo), Borini.
    Náhradníci: Reina, An. Donnarumma – Cutrone, Laxalt, C. Zapata, J. Mauri, Biglia, Castillejo, Conti.

    Frosinone Calcio: F. Bardi – Goldaniga, Ariaudo, Brighenti – F. Zampano, Paganini, Sammarco, Maiello, Beghetto (77. Valzania) – Ciano (80. Ciofani), Trotta (68. Dionisi).
    Náhradníci: Iacobucci – Dionisi, Ghiglione, Krajnc, M. Capuano, Cassata, Ciofani, Simič, Errico, Valzania, Pinamonti, Molinaro.

    Rozhodčí: Manganiello – Schenone, Lo Cicero
    thejrc.org