Německo – USA 1:3 (kon.) | Rakousko – Česko 0:8 (kon.) | Francie – Finsko 0:3 (kon.)
Švýcarsko – Rusko 0:3 (kon.)
konec
Francie
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Finsko
Neděle 19.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Také ve třetí třetině padla jediná branka, kterou vstřelilo Finsko. Konkrétně to byl s výstavní bekhendovou ranou Jere Sallinen. Finsko si tak připisuje tři body a vrací se na čelo skupiny A. To bude v posledním utkání hájit proti Německu. Naopak Francie zůstává s jedním bodem předposlední a čeká ji bitva s Velkou Británií o záchranu.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Florian Hardy (FRA), který čelil 47 střelám soupeře, a Niko Mikkola (FIN), jenž vstřelil druhou branku Finska.

    Střely na bránu po konci zápasu: 21:47 (22:28:48)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Francie vybojovala kotouč a vyhodila jej přes všechny čáry. Skóre už se s největší pravděpodobností měnit nebude.
     
    59:10
    Finská přesilovková kombinace vedla k zakončujícímu Harri Pesonenovi, ten ale ani nadvakrát z prostoru mezi kruhy puk na bránu nedostal.
     
    58:46
    Vyloučení v týmu Francie (Sacha Treille – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    58:02
    Francie měla zajímavou šanci, když Damien Fleury zblízka dorážel za téměř překonaného brankáře, puk se ale od finské hole odrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    57:38
    Alexandre Texier už mohl střílet z okraje pravého kruhu, rozhodl se však kombinovat dál. Jeho přihrávka byla ale nepřesná a Sacha Treille musel svést boj o puk.
     
    57:02
    Přestože se Francie přes střední pásmo prokousávala trochu krkolomně, dokázala se usadit v útočném pásmu. Ne ale na dlouho, Finsko se osvobozuje.
     
    56:31
    Vyloučení v týmu Finsko (Jere Sallinen – 2 min., podrážení).
     
    56:17
    Oliwer Kaski se opřel do kotouče, jeho tvrdá rána ale přerazila hůl Sachy Treille, který předvedl úspěšný blok.
     
    55:50
    Finsko se stále tlačí dopředu, teď se jim ale nepodařil přechod modré čáry a po odpískání ofsajdu se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    54:59
    Kévin Hecquefeuille potřeboval střídat, tak jenom na vlastní modré čáře práskl do kotouče a nahodil jej na bránu. Kevin Lankinen jej vyrazil betony.
     
    54:02
    Hlasatel oznámil informaci o návštěvě dnešního utkání. Do ochozů Steel Areny si našlo cestu 4682 diváků.
     
    54:02
    Petteri Lindbohm po přechodu modré čáry okamžitě vyslal přízemní střelu. Snažil se, aby mohli jeho spoluhráči dorážet, ke kotouči se ale dostali domácí.
     
    53:16
    Finové se znovu usadili v útočném pásmu a snaží se hodně střílet, puky ale létají jenom kolem francouzské brány, žádný puk nemíří na ní.
    52:31 Jere SALLINEN - 0:3
     
    52:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hosté dodržují bilanci jednoho gólu na třetinu. JERE SALLINEN dostal přihrávku na osu hřiště, odkud se bekhendem neskutečným způsobem trefil do horního rohu nad lapačku francouzského brankáře! Krásná trefa! Asistence: Veli-Matti Savinainen, Kristian Kuusela Kristian Kuusela.
     
    52:20
    Juhani Tyrväinen nahodil puk na bránu přes obránce, který jej ještě trošku tečoval, a Florian Hardy se pořádně zapotil. Skotačící puk zkrotil lapačkou až nadvakrát.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 10. Kiviranta (Lindbohm, Tyrväinen), 22. Mikkola (Pesonen, Kaski), 53. Sallinen (Savinainen, Kuusela)


    Francie: Hardy (Buysse) – Dame-Malka, Hecquefeuille (A), Chakiachvili, Thiry, Janil, Manavian, Crinon – Texier, Guttig, Rech – Bozon, Claireaux (A), Fleury (C) – Treille, Valier, Bertrand – Perret, Ritz, Berthon – Di Dio Balsamo.
    Finsko: Lankinen (Vehviläinen) – Ohtamaa, Lehtonen (A), Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Ilomäki, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Sallinen, Savinainen (A) – Anttila (C), Tyrväinen, Kiviranta.

    Rozhodčí: Martin Fraňo (CZE), Gordon Schukies (GER) – Andrew Dalton (GBR), Dmitrij Šišlo (RUS)

    Diváci: 4682
    thejrc.org