Francie – Velká Británie 3:4 (po pr.) | Švédsko – Lotyšsko 5:4 (kon.) | Kanada – Dánsko 5:0 (kon.)
Rakousko – Itálie 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Kanada
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Dánsko
Pondělí 20.05.2019, 20:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    44:34 Sam REINHART - 5:0
     
    44:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    A bůra máme na světě, jelikož Kanada střílí dnes již pátou branku! Philippe Myers vypálil od modré a jeho rána byla ještě tečována SAMEM REINHARTEM mimo dosah gólmana! Asistence: Philippe Myers a Anthony Cirelli.
    33:53 Sam REINHART - 4:0
     
    33:53
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané potvrzují, že přesilovým hrám na turnaji jednoznačně vládnou, jelikož v nich střílí další gól! SAM REINHART si najel s kotoučem na kraj kruhu a parádní ranou na přední tyč překonal dánského gólmana. Asistence: Sean Couturier a Thomas Chabot.
    08:23 Jonathan MARCHESSAULT - 3:0
     
    08:23
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neuteklo ani devět minut hry a Dánsko je zralé na ručník, prohrává už o tři góly! Damon Severson napřáhal na modré a do jeho střely ještě sáhl JONATHAN MARCHAESSAULT, který povedenou tečí nedal dánskému brankáři šanci. Asistence: Damon Severson a Mark Stone.
    06:07 Jared MCCANN - 2:0
     
    06:07
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada vede už o dvě branky a nutno dodat, že to byla krásná kombinace i střela! Kyle Turris získal puk u mantinelu a poslal ho přesně na hokejku JAREDA MCCANNA, jenž nádhernou ranou zápěstím vymetl všechny pavouky ze sítě. Asistence: Kyle Turris.
    01:00 Pierre-Luc DUBOIS - 1:0
     
    01:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak to bylo rychlé, jelikož Kanada se prosazuje už po minutě zápasu! Jonathan Marchessault zavezl puk do útočné třetiny a dostal se s ním až za branku. PIERRE-LUC DUBOIS si najel do střelecké pozice na spodní okraj kruhu a střelou z první rozvlnil síťku! Asistence: Jonathan Marchessault a Mark Stone.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 1. Dubois (Marchessault, Mark Stone), 7. McCann (Turris), 9. Marchessault (Severson, Mark Stone), 34. S. Reinhart (Couturier, Chabot), 45. S. Reinhart (P. Myers, Cirelli)


    Kanada: Hart (52. Blackwood) – Nurse, Severson, Stecher, Chabot, Fabbro, Theodore, P. Myers – Dubois, Mark Stone (A), Marchessault – Couturier (A), S. Reinhart, Cirelli – McCann, Turris (C), Mantha – Henrique, D. Strome, Joseph – Bertuzzi.
    Dánsko: Galbraith (Dahm) – M. Lauridsen, O. Lauridsen, Lassen, Jensen Aabo (A), O. Larsen, Nicholas Jensen, Bruggisser – P. Russell, Boedker, Regin (C) – Storm, Nicklas Jensen, Jesper Jensen – Madsen (A), Bau Hansen, From – Jakobsen, Poulsen, Meyer – Olesen.

    Rozhodčí: Ohlund (Švédsko), Schukies (Německo) – Dalton (Velká Británie), Hancock (USA)

    Diváci: 4665
    thejrc.org