Jihlava – Slavia 2:4 (kon.) | Teplice – Č. Budějovice 1:3 (kon.) | Zlín – Příbram 6:0 (kon.)
Dukla Praha – Karviná 4:3 (kon.)
konec
FC Zlín
6:0 (2:0)
FK Příbram
Pondělí 20.05.2019, 13:00 • Stadion Letná, Zlín • Juniorská liga – O umístění • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Fastav Zlín a 1.FK Příbram.
     
    FC Fastav Zlín

    Fotbalisté Zlína se ve skupině poražených nacházejí na sympatické druhé pozici, přičemž na vedoucí Slavii ztrácí pouze dva body. Fastav má sám na svém kontě čtrnáct bodů, přičemž se mu ze sedmi odehraných zápasů podařilo zvítězit hned ve čtyřech případech. Poslední týdny ale přinášejí celkem nepovedené výsledky, nejprve Zlín po dlouhé době prohrál, neuspěl totiž na hřišti šestých Teplic, které zvítězily poměrem 1:0. V minulém kole navíc přišla celkem zbytečná remíza s posledním Třincem, přičemž domácí celek tohoto utkání dokonce vedl už o dvě branky. Fastav ale bude favoritem tohoto souboje.
     
    1.FK Příbram

    Na opačné straně stojí Příbram, která si vede o poznání hůře. Příbram se v současné době nachází až na sedmé pozici, přičemž manko na první příčku je už sedmibodové. Hostující tým tohoto zápasu má na svém kontě pouze devět bodů, ze sedmi zápasů navíc vyhrál pouze ve třech případech. Další čtyři zápasy skončily porážkou, přičemž ta poslední přišla před čtrnácti dny, kdy Příbram nestačil na třetí Duklu, která na svém stadionu zvítězila poměrem 4:2. Minulé kolo ale nabídlo určité zlepšení, Příbram se tentokráte představila na vlastní půdě, kde si doslova pohrála s Teplicemi výsledkem 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: Dostál – Novák, Košák, A. Tkadlec, Sklenář, Železník, Bartošák, Jakubov, Venený (C), Slaměna, Nečas
    Náhradníci: Lebánek – Zahradník, Kolář, Vičánek, Gettler, R. Tkadlec

    1.FK Příbram: Melichar – Jelínek, Benda, Duda, Mezera, Jílek, Belej, Hloušek, Polák, Sirotek, Jandera (C)
    Náhradníci: Smrkovský – Nezník, Švestka, Nikl

    Rozhodčí: Marek – Horák, Batík.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali hodně nebezpečnou akci v podání Příbrami, ta ale skončila na samotné hranici šestnáctky.
     
    4
    Domácí brankář Dostal se vůbec poprvé dostal k míči, který prostřednictvím odkopu posílal na druhou stranu hrací plochy.
     
    5
    Domácí nyní dostali možnost vhazovat od levé postranní čáry, dalekonosná nabídka našla pouze kopačku jednoho z protihráčů.
     
    6
    Fastav se celkem rychlým způsobem dostal na druhou stranu hrací plochy, kde si vybojoval vůbec první rohový kop tohoto zápasu.
     
    7
    K rozehrávce se postavil kapitán Venený, jehož vzdušná nabídka našla v pokutovém území pouze jednoho z protihráčů.
     
    8
    Jenomže Příbram se stále nedostala do bezpečnějšího prostoru. Domácí hráči budou mít možnost opět vhazovat z levé strany.
     
    9
    Autové vhazování směřovalo k hranici pokutového území, kde razantním způsobem zasahoval jeden z hostujících hráčů.
     
    10
    Před malým momentem se činil také pomezní rozhodčí, který si všiml evidentního ofsajdu v podání hráčů Zlína.
     
    11
    Hrací předmět se nyní dostal až do pokutového území domácího celku, přičemž se do rozehrávky zapojil také zkušený brankář Dostál.
     
    11
    Zlín právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Aktivita domácího celku byla ukázková, výsledkem je první přesný zásah, přičemž brankář Melichar na balón nedosáhl. Střelcem branky je PATRIK SLAMĚNA.
     
    12
    Aby toho nebylo málo, tak si Fastav opět nedokázal pohlídat ofsajdové postavení, kterého si i tentokráte všiml pomezní rozhodčí.
     
    13
    Příbram se po rozehrávce dostala na malý moment na polovinu soupeře, výsledkem je zisk autového vhazování zleva.
     
    14
    S míčem si opět pohrál domácí brankář Dostál, který se postavil k odkopu od své branky, jenž poslal ke středovému kruhu.
     
    15
    Na polovině soupeře si dobře počínal jeden z hostujících hráčů, který raději na jistotu vyprodukoval zpětnou přihrávku do bezpečí.
     
    16
    Nebezpečný kontr hostujícího celku skončil zhruba před hranicí pokutového území, soupeř se tak snaží vyvézt míč na druhou stranu.
     
    17
    Přetahovanou o míč nakonec lépe zvládla Příbram, který si dokonce vybojovala volný kop kousek za polovinou hrací plochy.
     
    18
    Dostál nyní raději roztáhl hru na levou stranu, kde jeho spoluhráč nedokázal přesně přihrát. S balónem tak hraje hostující mužstvo.
     
    19
    Také hostující brankář Melichar se konečně dostal ke klidné práci s hracím předmětem, ten poslal po zemi na pravou stranu.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, domácí stále vedou o jednu branku. V posledních minutách se toho moc neděje.
     
    25
    Až nyní si jeden z hostujících hráčů pomohl na polovině soupeře nedovoleným zákrome, Zlín tak bude moci rozehrávat volný kop.
     
    26
    Zlín se bleskovým způsobem přesunul k opačnému pokutovému území, kde ale narazil na početný blok protihráčů.
     
    27
    Příbram nyní kombinovala na vlastní polovině, kde si několikrát vyměnila hrací předmět, z čehož pramenil nedovolený zákrok domácích.
     
    28
    Hostující celek proto rozehrál nakrátko, přičemž snahu o odkop blokoval jeden z protihráčů. Následovat bude autové vhazování.
     
    28
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Zlín se opět dostal na útočnou polovinu, kde i v tomto případě dokázal propálit brankáře Melichara. Střelcem branky je ALEXANDER JAKUBOV.
     
    29
    V tuto chvíli to bude mít hostující celek hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce ale zbývá dostatek času.
     
    30
    Téměř ihned po rozehrávce se k míči dostal domácí celek, který opět ohrozil branku soupeře, přičemž si Melichar připsal zákrok.
     
    31
    Hostující brankář v tomto případě vyhazoval míč k levé postranní lajně, odkud pramenila další celkem zbytečná nepřesnost.
     
    32
    Následoval nedovolený zákrok v podání hráčů Příbrami, naopak domácí hráči budou mít k dispozici standardní situaci.
     
    33
    Nakonec si domácí hráči vybojovali ještě jeden rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Zlín ale zůstává stále u míče.
     
    34
    Fastav si následně dokráčel pro zisk autového vhazování, po kterém se usídlil na polovině soupeře, kde si domácí pomohli faulem.
     
    35
    Příbram se tak dostala z menšího tlaku v podání soupeře, hosté tak rozehráli volný kop na pravou stranu, kde vybojovali aut.
     
    36
    Hosté se konečně dostali k pokutovému území soupeře, kde číhal početný blok protihráčů, kterému se podařilo odklidit balón.
     
    40
    Zlínu se nyní podařilo s míčem dokráčet až k rohovému praporku, kde si domácí hráči dokázali vybojovat další autové vhazování.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi skončil jeden z hostujících hráčů, na scénu přispěchal také lékařský personál Příbrami.
     
    43
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím se domácí probíjeli středem hrací plochy, kde si čistým způsobem počínal jeden z protihráčů.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned dva přesné zásahy. V úvodu utkání měli domácí hráči navrch, díky čemuž se dostali do kýženého vedení. Postupem času se hra pořádně vyrovnala, načež si Zlín přichystal ještě jednu přesnou trefu. Příbram se v prvním dějství moc nepředvedla, v tom druhém bude muset dohánět už dvoubrankové manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lukáš Železník, přichází Radim Tkadlec.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Vilém Gettler.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou muset dotahovat dvoubrankové manko.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Zlín dostal až do pokutového území, kde si důraznějším způsobem pomáhal soupeř.
     
    48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tady máme další branku domácích! Nenápadná akce středem hrací plochy, přinesla nechytatelné zakončení. Střelcem branky je VILÉM GETTLER.
     
    49
    Příbram přečkala velký závar ve svém pokutovém území, poté následoval nákop na pravou stranu, kde si hosté vybojovali aut.
     
    50
    Dalekonosné autové vhazování směřovalo na pravou stranu, odkud jeden z hostujících hráčů ještě přenášel hru do středu hřiště.
     
    51
    Příbram to nyní bude mít o poznání složitější, bude muset dotahovat tříbrankové manko. Stále to není vůbec neřešitelná pozice.
     
    52
    Téměř ihned po rozehrávce skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, i tentokráte musel hlavní rozhodčí přerušit hru.
     
    53
    Zlín si dokázal pokrýt útočnou snahu svého soupeře, posléze raději uklidnil hru na vlastní polovině, což přineslo obranný faul.
     
    54
    Hosté se rozhodli rozehrát volný kop nakrátko, což si žádalo lepší rozehrávku. Fastav tak neúnavně napadá rozehrávku.
     
    55
    Následovala další standardní situace pro Příbram, avšak rozehrávka našla pouze kopačku soupeře, který v tuto chvíli vyváží balón.
     
    56
    V úvodu druhého poločasu sledujeme celou řadu nedovolených zákroků. Tentokráte bude Příbram rozehrávat od své šestnáctky.
     
    57
    Hostující celek to v tuto chvíli zkoušel přes levou stranu, kde se dostal k centru, který ale nepřinesl nic nebezpečného.
     
    58
    Po kratší době se k pokutovému území soupeře dostal také Fastav, který se ani přes velkou snahu do zakončení neprodral.
     
    59
    Útočná snaha Příbrami skončila ziskem rohového kopu z pravé strany. Vzdušná nabídka ale doplachtila na hlavu protihráče.
     
    60
    Zlín se celkem pohodlným způsobem dostal až na druhou stranu, kde se rovněž dostal k centru, který se také neujal.
     
    61
    Hrací předmět doskákal ven z hrací plochy, což logicky znamenalo autové vhazování, které obstaral hostující celek.
     
    61
    Zlín právě vstřelil branku!
    Přeci jenom se domácí dostávají do výraznějšího vedení! Akce po levém křídle přinesla centrovanou nabídku, po které následovalo přesné zakončení. Střelcem branky je MARTIN NEČAS.
     
    62
    Navíc i po čtvrté brance jsou domácí při chuti, další zakončení směřovalo na Melichara, který si tentokráte dokázal poradit.
     
    63
    Domácí hráči si dokázali poradit také s dalším výpadem v podání soupeře, to naopak vede k vyvezení míče na druhou stranu.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Fastav vede už o čtyři branky. Příbram se v posledních minutách herně zlepšila.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Jiří Mezera (1.FK Příbram).
     
    69
    Hrací předmět se dostal do pokutového území hostujícího celku, kde se v tuto chvíli stará o odkop od své branky Melichar.
     
    69
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází David Venený, přichází Jan Kolář.
     
    70
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází František Belej, přichází Josef Nezník.
     
    70
    Nakonec se jednalo pouze o přízemní rozehrávku, po které hosté dlouhou dobu kombinovali přes středovým kruhem.
     
    71
    Posléze to Příbram zkoušela po levém křídle, kde byl atak zastaven čistým způsobem. Na řadu přijde autové vhazování pro FK.
     
    72
    Hra se opět přemístila na polovinu hostujícího celku, kde si jeden z hráčů soupeře dokráčel pro nedovolený zákrok.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Martin Polák (1.FK Příbram).
     
    72
    Je tu pokutový kop pro Zlín!
     
    72
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tohle vypadá na pořádný debakl! Střelcem branky z pokutového kopu je MARTIN NEČAS.
     
    74
    Příbrami se v tomto utkání nedaří vůbec nic, navíc inkasovala už pětkrát. To bude na vyrovnání opravdu hodně složitý úkol.
     
    75
    Ihned po rozehrávce si hosté vybojovali další autové vhazování, po kterém se rozhodli uklidnit hru na vlastní polovině.
     
    76
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Dostál, který přihrával na pravou stranu, kde číhal osamocený spoluhráč.
     
    77
    Zlínu to tentokráte směrem dopředu moc nevyšlo, nepřesná finální přihrávka skončila až u brankáře hostujícího celku.
     
    78
    Vzápětí se Příbram pouštěla do protiútoku, který ale zastavil až praporek pomezního. Opět se jednalo o jednoznačný ofsajd.
     
    79
    Hra se nám celkem svižně přemístila ke středovému kruhu, kde nakonec přetahovanou o hrací předmět zvládli lépe domácí.
     
    79
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí hráči stále nemají dost! Zlín se opět pohotovým způsobem dostal k pokutovému území, kde jeden z domácích zakončil přesně k brankové konstrukci. Střelcem branky je ALEXANDER JAKUBOV.
     
    79
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Dominik Duda, přichází Patrik Švestka.
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Petr Sirotek, přichází Matouš Nikl.
     
    81
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Filip Novák, přichází Martin Zahradník.
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Petr Sklenář, přichází Jan Vičánek.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, o vítězi je už delší dobu rozhodnuto. Příbram se pokusí alespoň o čestný zásah.
     
    85
    Příbram se dostala k hranici pokutového území, přičemž Dostál musel po delší době zasahovat. Nejednalo se o nic ošemetného.
     
    86
    Domácí hráči se dočkali dalšího autového vhazování, po kterém se pustili do útočení, což přineslo nepovedený centr do vápna.
     
    87
    Nakonec jsme sledovali standardní situaci z nebezpečné vzdálenosti od branky. Střelecký pokus ale směřoval vedle branky.
     
    88
    Do konce zápasu nezbývá moc času, zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Martin Jílek (1.FK Příbram).
     
    90+1
    Ještě jedno autové vhazování pro domácí.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím domácích, kteří svého soupeře porazili vysoko 5:0. Ačkoliv nám první poločas nabídl dvě branky, tak v tom druhém jsme viděli další čtyři přesné zásahy, přičemž se o všechny postaral Zlín. Příbrami se tento zápas absolutně nevydařil, směrem dopředu to nebylo ideální, navíc se špatným dojmem jevila také obrana, která hned šestkrát připustila inkasovanou branku. (14:47:49)

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 11. Slaměna, 28. Jakubov, 48. Gettler, 61. Nečas, 72. Nečas (pen.), 79. Jakubov.

    Karty:   66. Mezera (PRI), 72. Polák (PRI), 88. Jílek (PRI)


    FC Zlín: Dostál – Novák (81. Zahradník), Košák, A. Tkadlec, Sklenář (81. Vičánek), Železník (46. R. Tkadlec), Bartošák (46. Gettler), Jakubov, Venený (C) (69. Kolář), Slaměna, Nečas
    Náhradníci: Lebánek – Zahradník, Kolář, Vičánek, Gettler, R. Tkadlec

    FK Příbram: Melichar – Jelínek, Benda, Duda (79. Švestka), Mezera, Jílek, Belej (70. Nezník), Hloušek, Polák, Sirotek (79. Nikl), Jandera (C)
    Náhradníci: Smrkovský – Nezník, Švestka, Nikl

    Rozhodčí: Marek – Horák, Batík

    Diváci: 50
    thejrc.org