Finsko – Německo 2:4 (kon.) | Česko – Švýcarsko 5:4 (kon.) | Slovensko – Dánsko 2:1 (2:0 po s.n.)
Norsko – Lotyšsko 1:4 (kon.) | Kanada – USA 3:0 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:7 (kon.)
konec
Finsko
2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Německo
Úterý 21.05.2019, 12:15 • Steel Arena • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a u dalšího onlajnu z MS zase na početnou! (14:33:29)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Finsko – Juhani Tyrväinen
    Německo – Philipp Grubauer
     
    Je konec! V poslední třetině se totiž prosazovali už jen hokejisté Německa, kteří nakonec, možná celkem překvapivě, poráží svého dnešního soupeře. V druhé třetině se dvakrát trefil Leon Draisaitl, který rozhodl o výhře svého týmu. Dnes bylo vidět, jak je tento hráč pro svůj tým důležitý. To stejné lze říct o gólmanovi, který několikrát svůj tým zachránil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Hokejisté Suomi se ještě usadili v útočném pásmu, kde se snaží vymyslet nějakou kombinaci. Puky jim však přeskakují hokejky, je rozhodnuto.
    59:00 Leon DRAISAITL - 2:4
     
    59:00
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci dávají gól minutu před koncem a nejspíše rozhodují o své výhře! LEON DRAISAITL získal puk na hráčích Finska a jel sám na prázdnou branku. Nikdo z Finů už ho nemohl dostihnout, takže německá devětadvacítka puk v poklidu dovezla do branky. Bez asistence.
     
    58:40
    Do konce zápasu nám chybí minuta a dvacet vteřin a Finsko to zkusí se šesti bruslaři v poli. Uvidíme tedy ještě nějakou branku?
     
    58:40
    Oddechový čas pro Finsko.
     
    58:22
    Kevin Lankinen už vypadal, že pojede na střídačku, ale v tu chvíli se puku zmocnilo Německo. Finsko se nemůže dostat do tlaku, ani k puku v útočném pásmu.
     
    58:04
    Kevin Lankinen se už trochu nervózně kouká po střídačce, Finsko to nejspíše zkusí se šesti bruslaři. Na chvíli to však bude muset odložit, jelikož zahrálo kotouč je na zakázané uvolnění.
     
    57:35
    Markus Eisenschmid se snažil dojet nahozený puk, ale o kousek na něj nedosáhl. Finové však musí znovu začít od svého brankáře.
     
    56:54
    Kam se Německo také po chvilce vrátilo a ušetřilo tam cenné vteřinky v rohu kluziště. Finsko se nemůže dostat ze svého obranného pásma, natož do útočného.
     
    56:30
    Němci však brání celkem bez potíží a nepouští Finsko do nějakých nebezpečných šancí. Navíc nyní vybojovali buly v útočném pásmu.
     
    55:57
    Mikko Lehtonen se snažil zastavit puk v útočném pásmu, ale neposedný kotouč se nakonec dostal těsně za modrou čáru.
     
    55:25
    Harri Pesonen dostal přihrávku do jízdy a vznikla situace jeden na jednoho. Pesonen se dostal i ke střele, ovšem jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    55:17
    Leon Draisaitl byl sražen na zem, nejspíše za hranou pravidel, ale pískat se nebude. Navíc se puk dostal na hokejku Marca Michaelisa, s jehož pokusem neměl Kevin Lankinen větší problémy.
     
    54:51
    Finsko bojovalo o kotouč v útočném pásmu, ale nevybojovalo ho. Němci se díky tomu dostali do úročného pásma, kde se snaží kombinovat.
     
    54:29
    Leon Draisaitl se nejprve snažil dorážet před brankou, ale když viděl, že to k ničemu neviděl, ještě zkoušel nahrávat. Jeho pas nenašel nikoho ze spoluhráčů.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 16. Pesonen (Lehtonen, Jokiharju), 25. Tyrväinen (Ojamäki) – 18. Michaelis (Plachta, Eisenschmid), 34. Kahun (Draisaitl), 45. Draisaitl (Pföderl), 59. Draisaitl


    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Ohtamaa, Lehtonen, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Hakanpää, Koivisto – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Kakko, Manninen, Pesonen – Kuusela, Sallinen, Savinainen – Anttila, Lammikko, Kiviranta.
    Německo: Grubauer (Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Nowak, J. Müller, Reul, Schopper – Ehliz, Draisaitl, Hager – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Fauser, Loibl, Noebels – Pföderl.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Reneau (USA) – Hancock (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 6685
    thejrc.org