Ostrava – Slavia 0:2 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
0:2 (0:1)
SK Slavia Praha
Středa 22.05.2019, 19:15 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • MOL Cup • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Finále MOL Cupu na olomoucké půdě bylo zejména v první půli nesmírně vyrovnanou bitvou, která dlouho neměla výraznějšího hegemona. Nicméně po proměněné penaltě Tomáše Součka se už vydal zápas jasnou cestou. Slávisté si vedení pečlivě bránili, navíc v závěru druhého poločasu dokázali přidat pojišťující trefu zásluhou Lukáše Masopusta. Baník už v závěru nedokázal překonat pevnou defenzívu soupeře, ve finále letošního pohárového ročníku tak končí pod vrcholem. Ale rozhodně s hrdostí, pro novopečeného mistra byl tvrdým oříškem. Ode mě je z to z Olomouce vše, přeji hezký zbytek středečního večera. (21:43:30)
     
    Slávisté pokračují v bouřlivé děkovačce, vyvolávání jsou postupně všichni tvůrci prvního doublu sešívaných od roku 1942.
     
    Hráči Slavie míří pod slávistický kotel, kde bude na řadě další vítězná fotografie.
    Slavia Praha, vítěz českého poháru pro sezonu 2018-19
     
    A je to tady! Milan Škoda přebírá pohár pro vítěze MOL Cupu za sezónu 2018/2019. Euforie Pražanů může vypuknout naplno.
    Fotbalisté Slavie dostávají zlaté medaile za vítězství v MOL Cupu 2018/2019
     
    Pro pamětní medaile si vyrážejí v této chvíli i hráči pražské Slavie.
    Hráči Baníku přebírají pohár a medaile za druhé místo
     
    Hráči Baníku Ostrava si právě v této chvíli přebírají medaile za druhé místo v letošním ročníku MOL Cupu. Svěřenci kouče Bohumila Páníka končí těsně pod vrcholem. Medaile předává Martin Malík, šéf Fotbalové asociace České republiky spolu se zástupcem společnosti MOL.
     
    V této chvíli jsou oceňováni rozhodčí, kteří dostanou připomínkové medaile. Ocenění předává šéf Ligové fotbalové asociace a ředitel titulárního sponzora MOL Cupu.
     
    Velmi silné momenty. Na trávníku probíhá simultánně bouřlivá děkovačka obou fanouškovských táborů. Atmosféra je elektrizující.
     
    Fanoušci Baníku vyvolávají jméno Václava Brabce a děkují i celému ostravskému týmu. Pro Baník znamená prohra, že se mu cesta do Evropské ligy ještě zamotává. Může do jejího předkola postoupit, pokud by se dostala na páté místo ligové tabulky během nadcházejícího víkendu FORTUNA:LIGY.
     
    Hráči Baníku děkují svým příznivcům, na druhé straně pak probíhá mistrovský sprint. Slávisté si velký moment novodobé historie sešívaných viditelně užívají na sto procent.
     
    Na hřiště nyní míří několik stovek těžkooděnců, neboť fanoušci Pražanů by se rádi pokusili dostat na hřiště. Nicméně předem avizovaná snaha pořadatelů o zabránění zničení trávníků je proti jejich touze. Už za tři týdny se na Andrově stadionu bude hrát kvalifikační duel české reprezentace s Černou Horou. Podle všeho ale vše proběhne bez problému. Oba tábory jsou zatím relativně ukázněné.
     
    Je tady konec! Slavia se postarala o vítězný debl, poprvé od roku 1942, kdy za Pražany válel třeba Josef Bican. Na hřišti vypuká obrovská euforie Pražanů, stejně jako fanoušků Slavie.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kolář ještě málem pořádně zaváhal! Jeho odkop totiž nebyl vůbec jednoduchý. Pod tlakem však i s dávkou štěstí skákavý balón odpálil do autu.
    90+3. Souček svůj pokus mezi tři tyče nevměstnal
     
    90+3
    Souček se postaral o velice zajímavou šanci, když mu dokázal nahrát za obranu Olayinka. Jeho rána ale mířila vedle branky Baníku, Budínský nemusel zasahovat.

    Johan Čáp

    Branky: 37. T. Souček (pen.), 78. Masopust

    Karty:   86. Procházka (OVA) – 29. Milan Škoda (SLA), 41. Traoré (SLA), 68. Masopust (SLA), 85. O. Kolář (SLA), 86. Bořil (SLA)   38. Baroš (OVA)


    FC Baník Ostrava: Budinský – Pazdera (46. Granečný), Procházka, Stronati, Šindelář (71. Diop) – Fleišman (C), Fillo, R. Hrubý, Jánoš – Holzer, Kuzmanović (81. O. Šašinka).
    Náhradníci: Laštůvka – Granečný, Diop, Jirásek, Baroš, O. Šašinka, Mešaninov.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – T. Souček, Traoré (55. Král) – Masopust, Hušbauer (74. Olayinka), Zmrhal – Milan Škoda (C) (84. Kúdela).
    Náhradníci: Kovář – Coufal, Olayinka, Van Buren, Kúdela, A. Baluta, Král.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Blažej

    Diváci: 11661
    thejrc.org