Amiens – Guingamp 2:1 (kon.) | Angers – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Caen – Bordeaux 0:1 (kon.)
Dijon – Toulouse 2:1 (kon.) | Marseille – Montpellier 1:0 (kon.) | Nantes – Štrasburk 0:1 (kon.)
Nice – Monaco 2:0 (kon.) | Nîmes – Lyon 2:3 (kon.) | Remeš – PSG 3:1 (kon.)
Rennes – Lille 3:1 (kon.)
konec
Angers SCO
1:1 (0:0)
AS Saint-Étienne
Pátek 24.05.2019, 21:05 • Stade Raymond Kopa, Angers • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že oba celky uvidíme v následující sezóně Ligue1, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. (23:01:23)
     
    Více bylo na balonu Saint-Étienne, naopak Angers bylo zase nebezpečnější. Ovšem hosté převazu nevyužili a domácí šance neproměnili, a tak zápas doputoval do remízového stavu, který ale ani pro jeden tým nic neřeší. SCO ukončuje sezónu v klidných vodách Ligue1 a ASSE zase na pozici zaručující Evropskou ligu v následujícím ročníku. Oba celky si od svých táborů zasloužily potlesk, a tak byl zřejmě vše podle jejich představ.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Wilfried Kanga (AGR)
     
    90+4
    Za obranu si naběhl Wilfried Kanga, který už měl před sebou jen posledního muže. Ovšem jeho zakončení právě Jessy Moulin vykopl pravou nohou, a tak utkání skončí remízou.
     
    90+2
    Tak tohle vypadalo pro domácí celek hodně nadějně! Na pravé straně šestnáctky byl v náběhu Jeff Reine-Adélaïde, ovšem Jessy Moulin byl u míče dříve a celou akci výborně překazil.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby. To je také čas, který týmům zbývá a přetížení misek vah na svou stranu.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Farid El Mellali (Angers SCO), jenž přišlápl nohu soupeři. Nepřipadalo mi, že se jednalo o zákrok, který musel být ohodnocen kartou, ale budiž.
     
    88
    Bude se některé mužstvo radovat z vítězství nebo budeme sledovat na závěr francouzské ligy remízu. Na levé straně byl zatažen za ruku Charles Nathan Abi, a tak ASSE bude rozehrávat standardní situaci.
     
    87
    Do konce zápasu už chybí pár minut, při pohledu na zelený pažit sledujeme útočnou akci Angers. Ovšem hostující obrana opět zafungovala na jedničku.
     
    84
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Makhtar Gueye.
     
    83
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Wilfried Kanga.
     
    82
    Na druhé straně se přes krajního obránce dostal Pierrick Capelle, který vymyslel přízemní centr před branku. Obrana v bílých dresech opět zafungovala na jedničku a akci překazila.
     
    81
    Na hranici šestnáctky si chtěl Romain Hamouma narazil míč se spoluhráčem. Jenže celá akce byla zastavena a hostující hráči musí spěchat zase zpátky.
     
    80
    Další rozehrání domácího celku od rohového kopu bylo přetažené na zadní tyč. Jenže míč byl příliš vysoký a zamířil mimo hrací plochu, bude se tak kopat od branky ASSE.
     
    79
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Lamine Ghezali.
     
    79
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Farid El Mellali.
    76. Vahbí Chazrí (SET)
     
    76
    Teď se mohou hosté jen držet za hlavy, protože to co zahodili, to snad není ani možné! Domácí brankář zastavil dvě střely z vápna. O druhý pokus se postaral z nadějné pozice Vahbí Chazrí, který ho napálil do gólmana a třetí zakončení už srazila obrana nad branku.

    Michal Luxa

    Branky: 70. Moulin (vla.) – 64. Nordin (Hamouma)

    Karty:   89. El Mellali (AGR) – 72. Kolodziejczak (SET)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:4.
    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Pavlović, Pellenard – Santamaría – Fulgini (79. El Mellali), Reine-Adélaïde, Pajot (69. Capelle), Tait – Bahoken (83. Kanga).
    Náhradníci: Boucher – Bamba, Aït-Nouri, Thomas, Capelle, El Mellali, Kanga.

    AS Saint-Étienne: Moulin – Perrin (C), Fofana, Kolodziejczak – Debuchy, Chazrí, M'Vila, Nordin (79. Ghezali) – Hamouma (84. Gueye), Cabella – Berić (75. Abi).
    Náhradníci: Ruffier – Aït Bennasser, Vada, Salibur, Abi, Ghezali, Gueye.

    Rozhodčí: Hamel – Pignatelli, Drouet
    thejrc.org