Svarog Teplice – Sparta 1:6 (kon.)
konec
Svarog FC Teplice
1:6 (1:3) Stav série: 0:1
Sparta Praha
Pátek 24.05.2019, 19:00 • SH Teplice • Play off 1. futsal ligy • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká VARTA futsal liga má na programu úvodní zápas finálové série, ve kterém se představí Svarog FC Teplice a AC Sparta Praha.
     
    Svarog FC Teplice

    Fotbalisté Teplic se po základní části umístili na první pozici, přičemž na svého dnešního protivníka měli náskok tří bodů. Svarog za celou základní část prohrál pouze ve dvou případech, navíc měl druhou nejlepší ofenzívu soutěže. Teplice si tak zajistily tu nejlepší možnou pozici do vyřazovacích bojů, ve kterých se v rámci čtvrtfinále utkaly s osmým Helasem Brno. Celá série nakonec skončila tím nejkratším možným způsobem, neboť domácí celek tohoto zápasu vyhrál všechny tři zápasy (6:4, 10:0, 4:3). O dost složitější souboje slibovalo semifinále, ve kterém se představila také pražská Slavia. Ani tentokráte Svarog neprohrál jediné utkání (5:3, 9:4, 4:2), což si pochopitelně bude chtít udržet také pro finálovou sérii.
     
    AC Sparta Praha

    Na opačné straně stojí druhý celek základní části, kterým byla pražská Sparta. Jak už bylo řečeno, tak Pražané ztráceli na svého dnešního soupeře pouze tři body, přičemž měli na kontě tři porážky. Úctyhodný náskok ale svítil v kolonce vstřelených branek, Sparta totiž nasázela hned o dvaasedmdesát branek více, než jeho dnešní protivník. Pražský celek změřil v rámci čtvrtfinále síly se sedmou Českou Lípou, přičemž ani jeden ze zápasů nenabídl žádnou napínavou bitvu (8:2, 9:1, 9:3). Aby toho nebylo málo, tak Sparta chystala odvetu za loňskou finálovou sérii, ve které nestačila na Chrudim. Tento souboj se v letošním ročníku vyřazovacích bojů uskutečnil už v rámci semifinále a úspěšnější v něm byla Sparta. Zásadní zlom přišel ve třetím zápase, kde Sparta zvítězila až po prodloužení, a to výsledkem 10:9. Celá série nabídla hned čtyři zápasy (3:0, 4:6 pp., 10:9 pp., 5:3).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní rozehrávku si vzali na starost domácí, přičemž se okamžitě do rozehrávky zapojil také Jerronimo. Ten nakonec fauloval, následovat bude standardka.
     
    00:20
    Nepřímý kop nakonec rozehrával Grbeša přihrávkou na Wildeho, jehož rána nakonec orazítkovala horní konstrukci branky.
     
    01:10
    Sparta zůstala na polovině soupeře, kde Grbeša i v tomto případě hledal Wildeho. Přihrávka skončila v zámezí, Teplice okamžitě rozehrály nakrátko.
     
    01:40
    Novak nakonec poslal míč do bezpečí, domácí hráči tak mohli rozehrávat. Krátce poté se Teplice dožadovaly hraní rukou, avšak sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    02:10
    Taverna měl na levém křídle celkem hodně prostoru, avšak blok protihráčů ho nakonec dokázal vytlačit ze střelecké pozice. Jeronimo okamžitě rozehrál po zemi.
     
    03:05
    Teka si gestem ruky řekl o podporu spoluhráčů, přičemž si nakonec dokázal narazit s Černým, avšak následná přihrávka neproletěla na volného Tavernu.
     
    04:07
    Dalekonosná rána v podání Tata nakonec byla zablokována nad branku. Posléze musel Vahala zasahovat, z velké vzdálenosti to zkoušel Claudinho.
     
    05:09
    Také Jeronimo si připsal hned několik zákroků, poslední střelecký pokus vyprodukoval Hrdina, jenž mířil pouze vysoko nad branku. Následně si faulem pomohl Cupák.
     
    05:20
    Vnuk se mohl dostat do vyložené šance, avšak místo zakončení ještě hledal spoluhráče, což vystihl vracející se protihráč.
     
    06:03
    Před malým momentem přišel na řadu první akumulovaný faul prot Teplice. Po něm si Jeronimo připsal další zákrok, avšak z protiútoku zahrozil Claudinho, jehož nabídka na Djaelsona byla o něco delší.
     
    06:23
    O zakončení se postaral hostující Grbeša, který měl kolem sebe celkem hodně času, což mu naopak spíše uškodilo.
     
    07:10
    Svarog se nyní na delší dobu usadil na polovině soupeře, kde jsme sledovali dlouhou kombinaci. Po ní se podařilo zasáhnout Amranimu, avšak rozehrávat bude domácí celek.
     
    07:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Pražané se nacházeli na polovině soupeře, kde Novak přenechal do lepší pozice pro KRISTIJANA GRBEŠU, který si navedl hrací předmět do střelecké pozice, odkud doslova propálil domácího brankáře Jeronima.
    07:49 GRBEŠA - 0:1
     
    08:10
    V tuto chvíli to bude mít Svarog hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Domácím se ale nyní podařilo vybojovat standardní situaci.
     
    09:01
    O rozehrávku se nakonec postaral Teka, který trefil hned prvního protihráčem, kterým byl Seidler. Sparta tak přečkala tuto příležitost soupeře, následně přešla na druhou stranu.
     
    10:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle je pro domácí celek velký problém! Sledovali jsme celkem nezáživnou podívanou, přičemž se do rozehrávky zapojil také domácí brankář Jeronimo, načež soupeř podnikl rychlý protiútok, který velice přesnou ránou levou nohou dokázal zakončit ANTONÍN HRDINA.
    10:49 HRDINA - 0:2
     
    11:21
    Po delší době si zákrok připsal také hostující brankář Vahala, jenž ránu soupeře vykopl nohou. Aby toho nebylo málo, tak domácí opět chybovali v rozehrávce.
     
    13:06
    Sparta se opět zatáhla daleko ke své brance, kde si pokryla všechny možné adresáty přihrávky. Jeronimo dlouho váhal, nakonec zvolil přihrávku na Tata, jenž byl faulován, načež ještě celou situaci dohrál strčením do protihráče. Máme tady první strkanici.
     
    13:06
    V bolestech leží na zemi hostující Amrani, hlavní sudí navíc bude žlutit.
     
    13:06
    Žlutou kartu dostává Tato (Svarog FC Teplice).
    Žlutou kartu dostává Rodrigo Taverna (Svarog FC Teplice).
    Žlutou kartu dostává Fouad Amrani (AC Sparta Praha).
     
    14:01
    Teka si naváděl míč na levou nohu, avšak ke střele se nakonec nedostal. Místo toho přenechal do tandemu na Claudinha, jenž byl čistým způsobem zastaven.
     
    14:17
    Teplice právě vstřelily branku!
    Najednou tu máme kontaktní branku! Svarog totiž rozehrával rohový kop z levé strany, o rozehrávku se postaral Taverna, který velice přesnou přihrávkou našel CLAUDINHA, jehož velice prudká rána směřovala ke vzdálenější konstrukci, na což byl Vahala krátký.
    14:17 CLAUDINHO - 1:2
     
    14:42
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenomže hostující celek si bere dvoubrankové vedení zpět! Hrdina se dokázal natlačit až do střelecké pozice, odkud trefil pouze brankovou konstrukci, od které se míč odrazil do domácího TEKY, který si připisuje vlastní branku. To byla panečku rychlá odpověď!
    14:42 TEKA - 1:3
     
    15:20
    Hodně nebezpečnou střelou to na druhé straně zkoušel Djaelson, který o kousek minul branku. Rozehrávku se podařilo vystihnout Tatovi, jenž už neudržel míč na hřišti.
     
    15:26
    Oddechový čas pro hosty.
     
    16:02
    Co scházelo! Teka famózní kolmicí našel na pravé straně naběhnuvšího Černého, proti kterému rychle vyběhl brankář Vahala, jenž nakonec nemusel zasahovat.
     
    17:03
    Na opačné straně postupoval podél autové čáry Amrani, který prudkou nabídkou trefil pouze protihráče. Po rohovém kopu skončil na zemi Claudinho, který nešťastně dopadl k lavičce.
     
    17:25
    Další ostrý souboj u postranní čáry, který nakonec přinesl nedovolený zákrok. Vnuk rozehrával z levé strany, který našel pouze nohu soupeře.
     
    18:34
    Tato si naváděl míč na pravou nohu, načež byl faulován. Druhý akumulovaný faul pro pražský celek, následovat bude standardní situace a také oddechový čas.
     
    19:06
    Vahala před malým momentem podržel svůj celek, vyrazil totiž zakončení v podání Claudinha, který pálil hned ve dvou případech. Svarog si v koncovce prvního poločasu vytváří značný nápor.
     
    19:22
    Jeronimo doslova sestřelil unikajícího Vnuka, za což si vysloužil žlutý kartónek.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl velice zajímavou podívanou, ve které jsme viděli hned čtyři branky. Pražané se dokonce dostali do dvoubrankového vedení, přičemž soupeř dokázal jednou brankou reagovat, avšak Sparta si nakonec vzala vedení o dvě branky zpět. Rovněž sledujeme velice vyhrocené utkání, které nabídlo už tři žluté karty. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas tohoto zápasu.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:10
    Tentokráte si úvodní rozehrávku vzali na starost hostující hráči, jenž budou pro změnu hrát zleva doprava. Pražané budou zároveň střežit dvoubrankové vedení.
     
    21:05
    Hned v úvodu sledujeme celkem poklidnou rozehrávku v podání Sparty, která nabízí celou řadu přihrávek. Svarog se ale aktivně snaží napadat kombinaci.
     
    22:06
    Hrdina to zkoušel kličkou na levou stranu, avšak už se mu nepodařilo udržet míč na hřišti. Sparta se posléze dostala zpět k míči, se kterým se nachází u vlastní branky.
     
    23:03
    Tato rozehrával z levé strany na nohu Černého, který celkem dlouho váhal. Jeho celek se postupně přiblížil k brance soupeře, kde se Wildemu podařilo zablokovat ránu v podání Taverny.
     
    24:01
    Aktivní napadání Svarogu málem přineslo kontaktní branku, avšak Grbeša v pádu zakončil pouze do ruky Vahaly, který v tuto chvíli opět podržel svůj celek.
     
    24:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlý protiútok hostujícího celku končí čtvrtou brankou! Pražané totiž podnikli bleskový kontr, přičemž Novak předkládal na levou stranu na Wildeho, kterému se ale připletl míč mezi nohy. Místo zakončení ještě přišla zpětná přihrávka na TIHOMIRA NOVAKA, jenž pravačkou zamířil přesně k tyči.
    24:24 NOVAK - 1:4
     
    25:10
    Hrací předmět se dostal až na nohu hostujícího brankáře Vahaly, který konstruktivně roztáhl hru do strany. Jeho celek ale nevyzrál na dobře postaveného Černého.
     
    25:46
    Teplice nyní dokázaly vykombinovat obranu soupeře, zakončující Djaelson ale trefil před sebou stojícího protihráče. Na útočné polovině kombinuje také brankář Jeronimo.
     
    26:13
    Jenomže Jeronimo nedokázal přesně přenést hru na pravou stranu, byla z toho ztráta hracího předmětu, po které nepřesně přihrával také hostující Claudinho.
     
    27:02
    Napadající Claudinho si při snaze o zisk míče pomohl nedovoleně, což pochopitelně uviděl také hlavní sudí. Rozehrávku si bere na starost Grbeša, který bude přihrávat k postranní lajně na Vnuka.
     
    27:30
    Černému se před brankou nepodařilo najít spoluhráče, což vedlo k dalekonosnému pokusu Sparty, který se nakonec snesl zhruba metr nad horní konstrukci.
     
    28:05
    Pro přihrávku si seběhl Djaelson, který ihned přeposílal na pravou stranu. Teplice se opět usadily těsně kolem branky soupeře, což přineslo šanci v podání Amraniho, který pálil vysoko nad.
     
    29:02
    Černý dokázal ve skluzu zastavit aktivního Novaka, který tak slibnou akci svého celku úplně zazdil. Následně Jeronimo vyhodil na Tata, který si pro změnu vybral Barana.
     
    30:42
    Svarog je v posledních minutách pochopitelně aktivnější. Na hrací plochu se dostal také Taverna, který nahrával na svého kolegu, jenž ale nedokázal propálit brankáře. Mezitím zůstal po střetu ležet na zemi Amrani.
     
    31:19
    Claudinho u postranní čáry fauloval Cupáka, za což si vysloužil žlutou kartu. Prvně jmenovaný hráč nebude příští zápas hrát, vyfasoval už třetí žlutou kartu.
     
    32:43
    Dalekonosný pas našel Wildeho, který to zkoušel pravou nohou. Jeronimo se musel činit, hrací předmět se mu podařilo vykopnout ven z hrací plochy. Sparta tak zůstane u balónu.
     
    33:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu další branka v domácí svatyni! WILDE si na pravém křídle počkal na další vzdušnou nabídku, po které náramným způsobem zpracoval padající míč, který posléze levou nohou poslal přesně k tyči, na což byl domácí brankář Jeronimo krátký.
    33:04 WILDE - 1:5
     
    34:15
    Djaelson číhal na přihrávku na zadní tyči, avšak balón vůbec netrefil. Ten tak skončil v zámezí, což vedlo k přízemní rozehrávce v podání Amraniho.
     
    35:10
    Hostujícímu celku se podařilo zablokovat prudkou nabídku od Djaelsona. Svarog se dostává k sympatickému náporu, avšak Vahala na svůj další zákrok i nadále čeká.
     
    36:01
    Ukvapené řešení předvedl právě Djaelson, který to zkoušel ihned po zpracování. Jeho prudká rána minula branku, Vahala si tak na balón vůbec nesáhl.
     
    36:40
    Vahala před malým momentem doslova zachránil svůj celek, hodně mu ale pomohl fakt, že míč směřoval přímo doprostřed branky. Mezitím Sparta nasbírala cenné vteřinky.
     
    37:10
    Na opačné straně se k volnému míči dostal Wilde, který v pádu trefil brankovou konstrukci. Domácí se okamžitě ženou na opačnou stranu.
     
    37:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vypadá to na definitivní razítko za dnešním zápasem! MICHALU SEIDLEROVI se totiž podařilo vystihnout přihrávku soupeře, načež nekompromisně zamířil přes celou hrací plochu do opuštěné svatyně. Z útrob stadionu odcházejí první fanoušci.
    37:44 SEIDLER - 1:6
     
    38:20
    Nakonec to zakončením z levé strany zkoušel Tato, který trefil jednoho z protihráčů do hrudníku. Hra je přerušena, pokračovat se bude rozehrávkou od autové čáry.
     
    39:06
    Ještě jednou k míči se dostal domácí Taverna, který dirigoval postavení svých spoluhráčů. Jeho mužstvo se přibližuje k brance soupeře.
     
    39:30
    Vnuk se gestem fair-play přiznal k tomu, že tečoval zakončení soupeře. Teplice tak rozehrály rohový kop, po kterém Claudinho nenašel kýženého adresáta.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! První finálové utkání nakonec jednoznačně vyznělo pro pražský celek, který zvítězil vysoko 6:1. Teplice musely ve druhém dějství dotahovat dvoubrankové manko, přičemž jsme sledovali územní převahu domácího celku, avšak mnohem efektivnější byla Sparta, jenž se do konce zápasu ještě radovala hned třikrát. Svarog to navíc v koncovce utkání zkoušel hrou bez brankáře, což si vyžádalo inkasovanou branku. Domácí se tak v nadcházejícím finálovém utkání pokusí napravit dnešní zaváhání. (20:46:29)

    David Suchý

    Branky: 15. Claudinho (Taverna) – 8. Grbeša (Novak), 11. Hrdina, 15. Teka (vla.), 25. Novak (Wilde), 34. Wilde, 38. Seidler

    Karty:   14. Tato (STP), 14. Taverna (STP), 20. Jeronimo (STP), 32. Claudinho (STP) – 14. Amrani (SPA)


    Svarog FC Teplice: Jeronimo (Húla) – Černý, Baran, Kincl, Novotný, Claudinho, Šebek, Teka, Taverna, Djaelson, Ramos, Nene
    Sparta Praha: Vahala (Gerčák) – Seidler, Novak, Křivánek, Wilde, Cupák, Hora, Amrani, Grbeša, Vnuk, Bezstarosti, Hrdina

    Rozhodčí: Lasch, Plzák – Černý
    Svarog Teplice 0 3 Sparta
    #1 Pátek 24.05.2019 • 19:00
    Svarog Teplice - Sparta 1:6
    #2 Pondělí 27.05.2019 • 20:10
    Sparta - Svarog Teplice 4:0
    #3 Pondělí 03.06.2019 • 20:10
    Svarog Teplice - Sparta 0:6
    thejrc.org