Varnsdorf – Znojmo 7:1 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 1:0 (kon.) | Hr. Králové – Táborsko 1:0 (kon.)
Chrudim – Žižkov 1:2 (kon.) | Třinec – Č. Budějovice 2:3 (kon.) | Vlašim – Prostějov 0:1 (kon.)
Jihlava – Brno 1:6 (kon.) | Sokolov – Ústí n. L. 1:5 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
1:0 (0:0)
FK Pardubice
Sobota 25.05.2019, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Fotbalová sezóna 2018/19 se chýlí ke konci, zbývá posledních 9 dní. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA napíše závěrečné dějství již v poslední květnovou sobotu a většině týmů v něm půjde jen o čest a konečné umístění v tabulce. Speciální motivaci však budou mít hráči MFK Vítkovice, jelikož ostravský klub zařadil právě toto utkání jako součást hlavních oslav 100 let od svého založení. Bude se hrát ve slavnostvní atmosféře, domácí nastoupí v historických dresech a se jmenovkami hráčů vítkovické jedenáctky století, kterou odhlasovali fanoušci v anketě. Čest být soupeřem v takovém utkání připadne celku FK Pardubice, ale neznamená to, že by Východočeši přijeli hrát jen druhé housle. Který tým zvládne poslední utkání sezóny lépe?
     
    MFK Vítkovice

    Vítkovice v první púolovině jara splnily úkol. Vyhnuly se bojům o záchranu a dokonce se pevně usadily v horní polovině tabulky. Jenže od vítězství v Chrudimi získaly v dalších 5 zápasech pouze jediný bod, navíc se přidala velká marodka a tým doplácel na příliš úzký kádr. Až před týdnem dokázaly opět zvítězit, 3:0 ve Znojmě, a boj o osmé místo ve druhé lize, které by znamenalo nejlepší umístění klubu od roku 2003, mají Ostravané ve svých rukou. Stačí získat o bod méně než Třinec.

    Aktuální bilance Vítkovic:
    29 zápasů, 10 vítězství, 7 remíz, 12 porážek, skóre 31:44, 37 bodů a 8. místo v tabulce

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Znojmo – Vítkovice 0:3
    Vítkovice – Brno 2:4
    Žižkov – Vítkovice 2:0
    Vítkovice – Prostějov 0:2
    Vlašim – Vítkovice 1:0
     
    FK Pardubice

    Pardubice se celou sezónu drží v horní polovině tabulky a ač chvílemi ztrácely na barážové pozice jen pár bodů, na účast v nich reálně pomýšlet nemohly. Aktuálně ale spadly až na sedmé místo, protože v posledních 3 utkáních získaly pouhé 3 body za 3 remízy. Stále ale mohou skončit páté. K tomu ale musí ve Vítkovicích vyhrát a doufat, že se totéž nepodaří ani Varnsdorfu, ani Ústí nad Labem.

    Aktuální bilance Pardubic:
    29 zápasů, 11 vítězství, 11 remíz, 7 porážek, skóre 45:33, 44 bodů a 7. místo v tabulce

    Posledních 5 ligových zápasů:
    Pardubice – Hradec 0:0
    Táborsko – Pardubice 3:3
    Pardubice – Sokolov 0:0
    Pardubice – Znojmo 3:1
    Ústí n. L. – Pardubice 3:1
     
    Vzájemné zápasy

    Vzhledem k tomu, že současný pardubický klub vznikl fúzí hned tří oddílů teprve před 11 lety a ve druhé lize působí od léta 2012, je historie vzájemných utkání s Vítkovicemi velmi krátká. Píše se totiž až od návratu Vítkovic do této soutěže před 3 lety a odehráno je tak pouze 5 utkání. Bilance hovoří jasně pro perníkáře, kteří všechny 3 domácí střetnutí ovládli minimálně o 2 branky a z Ostravy si už také jednou odvezli plný bodový zisk. Vítkovičtí vyhráli pouze na jaře 2017. Zajímavé je, že ve Vítkovicích v obou duelech došlo na hubený výsledek 1:0 pro vítězný tým, zatímco na východě Čech vždy padly minimálně 4 branky. Přesně tento počet byl k vidění při dosud posledním vzájemném souboji v prvním kole tohoto ročníku, který Pardubice na svém stadionu vyhrály po celkem jasném průběhu 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Vítkovice: Květon – Celba, Mikula (C), V. Cverna, Surzyn – Bzirský, Praus, Holiš, Vasiljev – Januška – Chvěja.
    Náhradníci: Simkanič – Motyčka, Vrzal, Leixner, Kaloč.

    FK Pardubice: Šmíd – Toml, Piroch, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – Kovář, Tischler, Solil, Mužík – Petráň.
    Náhradníci: Horníček – Zukal, P. Černý, Lee, Kopřiva, Sokol, Kurka.

    Rozhodčí: Adámková – Šimáček, Ratajová.
     
    Hráči Vítkovic nastupují do slavnostního utkání s jinými čísly, než jaká nosí obvykle. Sestava jako taková je jinak očekávaná. Po karetním trestu se na pravý kraj obrany vrací Josef Celba. Stále chybí David Pašek, taktéž kvůli karetnímu trestu, další hráči kvůli zranění (Martin Motyčka je aspoň na lavičce), takže výsledkem je, že na střídání jsou připraveni pouze 4 hráči do pole a brankář, přičemž kromě již zmíněného Motyčky se jedná o juniory a dorostence.
    Pardubice také nepřijely ve stejném složení proti poslednímu utkání s Hradcem. Do obrany se vrací Čelůstka, od začátku pak nastupuje Mužík. I na jejich lavičce je znát, že jde o poslední zápas sezóny. Úplně poprvé jsou totiž k utkání A týmu mužů nominováni dorostenci Lukáš Horníček (Brankář) a Petr Kurka (obránce).
     
    Akéři utkání právě nastupují na trávník. Domácí v retrodresech, které připomínají mistry Československa ze sezóny 1985/86. Jsou modrobíle pruhované. Hosté celí v červeném.
     
    Neobvyklé je také složení trojice rozhodčích. Převažují totiž ženy. Jako hlavní Jana Adámková, na vzdálenější lajně bude asistovat Lucie Ratajová. Pouze pod hlavní tribunou bude pracovat muž, konkrétně Jakub Šimáček, který je zároveň z celé trojice nejmladší.
     
    Výkop provedou Pardubice.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se ihned po výkopu dopouští faulu.
     
    2
    Ostravané sice hrají v retrodresech, ale s absolutně nečitelnými čísly, takže jejich identifikace bude velmi složitá. První pokus o útok jim nevyšel, z pravého křídla se nevyhrabali.
     
    3
    Mikula nepustil Jeřábka po lajně a odkopává, ale perníkáři zůstanou v útoku, jelikož je pískán nedovolený zákrok poblíž půlky.
     
    4
    Zatím hodně opatrná a neuspořádaná hra z obou stran. Série vhazování pro modrobílé.
     
    5
    První pas do domácí šestnáctky v klidu zachytává Květon.
     
    6
    Jeřábek obešel Janušku a postupoval středem, ale neměl komu přihrát, takže akci zarazil a hraje do šířky.
     
    7
    Na levém křídle nakonec červení neuspěli a Celba bude vhazovat.
     
    8
    Kovář byl před vápnem čistě odzbrojen a domácí se vrhají do protiútoku.
     
    8
    Bzirský pronikal do pokutového území, ale ke střele se nakonec nedostal a navíc se míč za brankovou čáru odrazil od něj, takže Šmíd bude odkopávat.
     
    9
    Nyní již brankář Pardubic musel zasahovat, ale proti této nepříliš prudké neumístěné střele se v podstatě nezapotil.
     
    10
    Vasiljev se snažil najít prostor na přihrávku před branku z pravé strany, ale nenašel ji. Jeho pokus byl sražen ke Šmídovi.
     
    11
    Petráň sražen před domácí střídačkou. Trestný kop.
     
    12
    Čelůstka uvedl míč do hry levačkou, ale jeho nepříliš povedený centr odkopl ještě před vápnem Surzyn.
     
    12
    Bzirský táhl rychlý kontr po levé straně, zakřižoval se s Januškou, který jednoduše obešel jednoho obránce, ale předkopl si míč příliš daleko, takže mu ho ukopl do autu Čelůstka.
     
    13
    Po vhazování se hra přenesla ke druhému rohovému praporku, kde obrana faulovala a Bzirský bude kopat trestňák.
     
    14
    Centr Bzirského z trestného kopu jeden z domácích hráčů přizvedl, Januška ho poté sklepl do střelecké pozice na půlkruh Surzynovi, který ale skákající míč netrefil dobře a střílel slabě a mimo.
     
    15
    Mikula pohlídal oblouček na Petráně a Cverna uklidňuje situaci malou domů Květonovi.
     
    16
    Chvěja výborně vybojoval zdánlivě ztracený míč, obešel dalšího protihráče a přihrával mezi beky Januškovi, avšak nepřesně.
     
    17
    Jeřábek posílal z jedničky oblouček za obranu Petráňovi, ale bylo to o něco delší, než mělo být. Květon byl u míče první a Petráň ho dokonce fauloval.
     
    18
    Pokus o přihrávku do křídla domácím nevyšel, Čelůstka protihráče k míči nepustil.
     
    19
    Utkání je zatím až příliš slavnostní. Tempo je pomalé a ani jeden tým jako by nevěděl, co má pořádně hrát. Ono bez pohybu se hraje těžko komukoliv.
     
    20
    Po autovém vhazování na pravém křídle semíč dostal na vápno k Mužíkovi, který z první napálil bokem natočeného Mikulu do připažené ruky. Sice to reklamuje, ale rozhodčí Adámková hned ukazuje, že toto je v souladu s pravidly.
     
    21
    Cverna výborně pokryl míč na Petráně a navíc útočníka hostů u lajny vytloukl, takže Surzyn bude vhazovat.
     
    22
    Nepřesná přihrávka Jeřábka na Solila ve středu pole, Jeřábek navíc vzápětí inkasoval ránu míčem asi z 5 metrů. Ale ustál to a hraje se dál.
     
    23
    Holiš přečetl kolmou přihrávku, předskočil hráče, ale Chvěja nemohl postupovat vpřed, takže domácí musí rozvíjet postupný útok.
     
    24
    Sice dobře myšlené přenesení hry Holiše na Vasiljeva, ale příliš dlouhé, takže to Vasiljev neudržel na hřišti ani s velkou snahou o nadražení míče hlavou.
     
    25
    Jenže hosté ihned ztrácí míč a je tu další kombinace Vítkovic.
     
    25
    Januška však o míč přišel, ale Mikula byl na správném místě a odzbrojil pronikajícího Petráně.
     
    26
    Ani teď se Mužíkovi, Jeřábkovi a Petráňovi nepodařilo udržet míč ve své moci delší dobu.
     
    26
    Vasiljev po přiťuknutí Janušky nenašel prostor na pravém křídle a vrací míč dozadu. Domácím se však nepodařilo přenesení hry na levou stranu a obrana Pardubic může v poklidu rozehrát.
     
    27
    Východočeši míč po přechodu na útočnou polovinu ztratili, ale domácí nákop na Chvěju byl k ničemu, jelikož útočník byl v ofsajdu.
     
    28
    Piroch vyhrál hlavičkový souboj, ale neznamená to, že jeho spoluhráči mohli hrát. Tischler obejmul protihráče, složil ho k zemi a je pískáno.
     
    29
    Již se zdálo, že Toml nedal dobře přihrávku z první do vápna, ale hosté vzápětí vybojovali míč znovu, dostali ho do pravé strany pokutového území na nikým neobsazeného Kováře, jenže ten v jasné pozici ze vzduchu přestřelil!
     
    30
    Ostravané si žádnou odpověď nepřichystali, nedostali se ani na dohled brance. Pardubice kombinují na útočné polovině.
     
    31
    Čelůstka se rozběhl do útoku, dostal míč do vápna, ale z levé strany z velkého úhlu nevystřelil přesně. Možná zkoušel kulišárnu s přehozením Květona, ale míč skončil na horní síti.
     
    32
    Vítkovice v posledních minutách rychle ztrácí míče a přepouští střed pole soupeři. Ten toho využívá k tlaku, ale sřelba pokulhává. Toml pálil z 20 metrů nad.
     
    33
    Petráň dostihl míč na hřišti, přetlačil obráce a Mužík může na levém křídle něco vymyslet.
     
    34
    Nevymyslel však nic a rychlý kontr zakončil střelou zpoza vápna Vasiljev. Skákavý míč sice nadělal Šmídovi trochu problémy, ale nic, co by brankář hostů nezvládl.
     
    35
    Jeřábkův faul znamená trestný kop Vítkovic z pravé strany.
     
    36
    Nakrátko rozehraný trestňák a centr Surzyna levačkou na zadní tyč, kde před nabíhajícím Celbou sebral míč ze vzduchu Šmíd.
     
    36
    Červení rychle rozehráli a dostali se před branku soupeře. Z pravé strany letěl centr za zadní tyč, kde z dvojice Petráň – Mužík zasáhl míč druhý jmenovaný, ale nedokázal ho usměrnit na branku.
     
    37
    Postupný útok perníkářů je zatím bez nápadu a třeba Tomlova přihrávka na levého beka byla dost mizerná.
     
    38
    Nakonec vyrazili domácí do brejku po pravé lajně, ale až k pokutovému území se nedostali.
     
    39
    Hezký ťukec Vítkovic, tři přihrávky na jeden dotek mohly vyslat Chvěju do úniku, ale to by ta poslední přihrávka od Janušky musela být přesná.
     
    39
    Vysokou svíci na malé vápno kontroloval Květon. Petráň sice číhal, zda mu míč nevypadne, ale to se nestalo.
     
    40
    Kovář na pravém křídle počkal na vhodný moment na přihrávku a adresoval ideální míč na malé vápno Petráňovi, ten však v běhu z první střílel pouze do bránícího Mikuly, který tak možná zabránil gólu!
     
    41
    Ostravané nejsou schopni udržet se na míči po přechodu půlící čáry.
     
    42
    A znovu. Celbova přihrávka po lajně na Bzirského šla až za postranní čáru.
     
    43
    Nadějný brejk Vítkovic po pravé lajně, ale ani teď se domácí nedostali k žádnému zakončení. Přihrávku na Janušku obrana vystihla.
     
    44
    Čelůstka nedostal na levé straně prostor k postupu na branku, takže přihrává Tomlovi a hledá volné místo.
     
    45
    Další gólová šance Pardubic! Mužík z levého křídla přihrával před branku, kde se málem dostal k míči Petráň, ale zmatkující obrana nedokázala dostat míč pryč a Solil z otočky z 11 metrů pálil nad!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství slavnostního utkání je za námi a nutno říct, že slavnostní bylo dlouhou dobu i tempo hry. Ani jeden tým se dlouho nedokázal pořádně prosadit a když už se dostal do zakončení, bylo slabé, nepřesné, nebo obojí najednou. Postupem času se ukazovalo, že Pardubice jsou herně kvalitnější a více se uzasovaly v útoku. Vypracovaly si celkem tři gólové šance, ale Kovář přestřelil, Petráň zblízka nastřelil Mikulu a ani Solil v posledních sekundách poločasu netrefil branku. Východočeši jsou sice střelecky aktivnější, ale nepřesní, takže se zatím hraje bez branek.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Střely na branku: 2-0
    Střely mimo: 1-5
    Zblokované střely: 0-2
    Rohové kopy: 0-0
    Ofsajdy: 1-1
    Fauly: 2-6
    bez karet
     
    Poločasové výsledky by znamenaly, že na postavení Vítkovic i Pardubic v tabulce by se nic nezměnilo. Domácí by skončili osmí, hosté sedmí. Naopak by se povedla "last minute" záchranářská mise Žižkova a sestupovaly by Táborsko a Znojmo.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:02.
     
    Týmy jsou zpátky na hřišti, výkop provedou Vítkovice. Hosté střídají, do hry půjde Černý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Tomáš Solil, přichází Pavel Černý.
     
    46
    Domácí po výkopu vyrazili do pravého křídla, ale Januška se tam k míči nedostal a hosté vhazují.
     
    46
    Trestný kop Pardubic z pravé strany, k míči jde Čelůstka.
     
    47
    Čelůstak poslal na penaltu výborný míč, ale dezorientovaný Toml se k míči nedostal a Mikula odkopává.
     
    47
    Jenže domácí se neosvobodili a málem inkasovali! Míč se před branku vrátil a ze skrumáže na malém vápně vyletěla polovysoká střela, první pardubická na branku, jenže ke smůle hostů letěla pouze do náruče stojícího Květona!
     
    49
    Fantastický Květon drží remízu 0:0! Po další akci Východočechů zblízka stříleli a doráželi Jeřábek s Tomlem, ale vítkovický brankář dvěma zákroky na čáře drží domácí šance na body!
     
    50
    Další postup červených vpřed zastavuje ofsajd.
     
    51
    Ostravané se ve druhé půli zatím pouze brání. Jakoby duchem zůstali v kabině.
     
    52
    Januška postupoval s míčem, ale ihned za půlkou byl čistě odzbrojen Šejvlem.
     
    53
    Po souboji na vzdálenější straně hřiště zůstávají ležet z každého týmu jeden hráč. Rozhodčí Adámková sice chvíli váhá, ale nakonec dává pokyn k ošetření.
     
    54
    Domácí Surzyn zůstává nahřišti, hráč hostů se odkulil za lajnu a stále je ošetřován. Zatím se ho nepodařilo identifikovat. Pokračuje se ve hře.
     
    55
    První opravdu nadějná šance Vítkovic. Z pravé strany z dost velkého úhlu pálil z první Januška, ze vzduchu trefil míč dobře na zadní tyč, ale Šmíd byl pozorný a boxuje míč daleko od branky.
     
    56
    Že by se domácí konečně probudili? Další útok zakončili také střelou, tentokrát z velké dálky a výrazně nad branku.
     
    56
    Zraněný Kováč nemůže pokračovat, kulhá v doprovodu kolem hřiště na lavičku.
     
    56
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Daniel Kovář, přichází Pavel Sokol.
     
    57
    Vítkovice vymýšlely průnik po pravé straně, ale k ničemu se nedostaly a Šmíd bude odkopávat.
     
    58
    První roh zápasu budou po sraženém centru kopat Pardubice.
     
    59
    Centr ˇˇCelůstky na malé vápno vyboxoval Květon, ale 35 metrů od branky došlo k faulu a hosté mají další možnost.
     
    60
    Čelůstkův centr tentokrát odehrál Mikula a pravděpodobně Cverna poté zabránil rohovému kopu.
     
    61
    Piroch v hlavičkovém souboji na půlce udeřil Janušku do horní části zad a je pískáno.
     
    61
    Piroch vzápětí v dobré práci na pravé straně nepustil domácího záložníka k míči a odkopává.
     
    62
    Modrobílí ale pokračovali v útočné akci a jejím výsledkem byla střela Bzirského zhruba z 23 metrů, která ale mířila přesně doprostřed. Šmíd si sice musel pomoct odrazem míče o zem, ale jinak potíže neměl.
     
    63
    Šejvl nestačil na Prause, tak ho zezadu postrčil.
     
    64
    Faul Sokola znamená trestný kop Vítkovic z levého křídla.
     
    65
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    No to jsou věci! Pardubice z pěti gólových šancí nevytěžily nic a Vítkovice jdou z té první do vedení! Bzirského centr z trestného kopu přiletěl před malé vápno, kde na zadní tyči hlavičkoval ROMAN HOLIŠ o zem tak dobře, že poslal míč mimo dosah Šmída a trefil se přesně ke vzdálenější tyči!
     
    66
    Východočeši mohou odpovědět, mají k dispozici trestný kop z pravé strany.
     
    67
    Přesný centr Čelůstky mezi penaltu a malé vápno lízl hlavou pravděpodobně Piroch a jen těsně minul levou tyč!
     
    68
    Ofsajd Pardubic na levém křídle.
     
    69
    Šejvl odkopl míč před dobíhajícím Januškou a hosté mohou vyrazit vpřed.
     
    70
    Centr na Černého pohlídal Cverna a odkopává míč k levé lajně.
     
    70
    Perníkářům nakonec utekl míč za brankovou čáru a Květon si v poklidu chystá odkop.
     
    71
    Zajímavý oblouk na Chvěju, nejspíš by se nejednalo o ofsajd, ale Piroch stihl zacouvat dostatečně natolik, aby míč hlavou odehrál.
     
    72
    Surzyn v tísni neodkopl dobře míč a soupeř vhazuje.
     
    72
    Jeřábek na zemi, je pískáno. Trestný kop z levé strany víc než 30 metrů od branky. U míče Mužík a Čelůstka.
     
    73
    Mužíkova pravačka uvedla míč do hry, ale špatný polovysoký centr odkopl první modrobílý hráč na vápně.
     
    73
    Domácím se ale nevydařil pokus o brejk a znovu se zatahují do obrany.
     
    74
    Petráň dostal dobrou přihrávku do pokutového území, ale jeho první střelu schytal Cverna a druhý pokus z otočky mířil několik metrů vedle. Cverna zůstává ležet a musí být ošetřen.
     
    75
    Cverna odkulhal za čáru a Květon odkopává od branky.
     
    76
    Mikula pohlídal pas na Petráně, ale Květon odkopem nenašel spoluhráče. Hosté ale ztratili míč a vzápětí faulovali na půlce.
     
    76
    Jeřábek si neporozuměl s Petráněm a adresoval sice dobrou přihrávku za obranu, ale do země nikoho.
     
    77
    Přišlápnutý Černý, je znovu pískáno.
     
    77
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ladislav Mužík, přichází Sang-hjuk Lee.
     
    78
    Lee hned centroval z levé strany a Surzyn odhlavičkovává míč mimo vápno. Cverna se mezitím vrátil na hřiště.
     
    79
    Příliš pozdě letěl míč na rozběhnutého Janušku. Ten už totiž musel zastavit a byl v ofsajdu, takže nemohl hrát.
     
    79
    Nepovedený centr Čelůstky z levé strany zapadl až za bránu Květona.
     
    79
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Martin Bzirský, přichází Filip Kaloč.
     
    81
    Mikula si nedělal těžkosti a s Černým za zády raději odkopl míč do autu.
     
    81
    Pokus o narážečku Pardubic ve vápně nevyšel. Přihrávka na Leeho vůbec nebyla přesná.
     
    82
    Pěkná akce hostů středem, na tři přihrávky se dostali až k centru do vápna, ten však obrana pohlídala.
     
    82
    Černý velmi dobře pálil z půlkruhu, Květon ještě lépe vyrazil na roh!
     
    83
    Zablokovaná střela z dálky znamenala neúspěšný rohový kop a navíc možný brejk Ostravanů, jenže ti ho zazdili špatnou přihrávkou na půlce.
     
    84
    Januška si říká o střídání a ukazuje na pravý zadní stehenní sval.
     
    84
    Po dalším souboji zůstává Januška sedět a má křeč.
     
    85
    Januška musí ze hřiště a hosté vrací domácím míč.
     
    85
    Januška je zpátky, otázkou je, kolik ještě vydrží.
     
    86
    Černý se v hlavičkovém souboji na vápně zbavil Mikuly a z otočky pálil několik metrů mimo. Mikula se drží za obličej, pískáno ale není.
     
    86
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Jiří Januška, přichází Vítězslav Leixner.
     
    87
    Vasiljev na pravé straně udržel míč proti třem protihráčům, ale spoluhráči z toho nic nevytěžili.
     
    88
    Dlouhý nákop na Černého na pravé straně pohlídal Cverna za brankovou čáru, Květon bude odkopávat.
     
    Oficiálně je nahlášeno 1 325 diváků. Tolik lidí možná přišlo na celé slavnostní odpoledne, na zápas jich však reálně zůstala možná polovina.
     
    89
    Vhazování Pardubic na pravém křídle.
     
    90
    Květon vyběhl až na vápno, kde lapil dlouhý nákop Šejvla.
     
    90
    Kaloč bojoval před brankou, odtlačil Čelůstku, ale k míči se nedostal. Hra se rychle přenesla na druhou stranu, centr z levé strany ale přesný nebyl a Květon bude odkopávat.
     
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90+1
    Vítkovice se zatím v pohodě brání.
     
    90+1
    Střídání v týmu MFK Vítkovice: ze hřiště odchází Ondřej Chvěja, přichází Petr Vrzal.
     
    90+3
    Trestný kop téměř od půlky, do vápna běží i brankář Šmíd.
     
    90+3
    Závar před brankou po trestném kopu, jeden z modrobílých ale odkopává do autu.
     
    90+3
    Po dlouhém autu Čelůstky je pískán faul na hlavičkujícího Mikulu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Do druhého poločasu vstoupili domácí hrůzostrašně a jen díky brankáři Květonovi drželi bezbrankový stav. Neuspěli hlavně Jeřábek a Toml z bezprosřední blízkosti. Po deseti minutách ale Vítkovivce vyrovnaly hru a z první větší šance udeřily po hlavičce Romana Holiše. Tento gól se nakonec ukázal vítězným, jelikož Piroch hlavičkoval těsně vedle a Černého ránu z půlkruhu výborně vyrazil Květon. Vítkovice nebyly lepší, ale byly produktivnější a vítězí v zápase, ve kterém slavily 100 let existence klubu.
     
    Statistiky druhého poločasu

    Střely na branku: 3-4
    Střely mimo: 1-3
    Zblokované střely: 0-2
    Rohové kopy: 0-2
    Ofsajdy: 0-2
    Fauly: 8-5
    bez karet
     
    Statistiky celého utkání

    Střely na branku: 5-4
    Střely mimo: 2-8
    Zblokované střely: 0-4
    Rohové kopy: 0-2
    Ofsajdy: 1-3
    Fauly: 10-11
    bez karet
     
    Vítkovice nakonec k udržení osmého místa vyhrát nemusely. Mají na něm v konečné tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY náskok 4 bodů a dosáhly na nejlepší umístění od roku 2003, kdy skončily v této soutěži páté. Pardubicím by naopak k posunu se sedmé pozice nahoru nepomohlo ani dnešní vítězství.
     
    Z Vítkovic je to pro tuto sezónu vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu, pěkné zážitky z konce fotbalové sezóny 2018/19 a co nejpříjemnější léto. (17:26:49)

    Libor Štěpán

    Branky: 65. Holiš


    MFK Vítkovice: Květon – Celba, Mikula (C), V. Cverna, Surzyn – Vasiljev, Praus, Holiš, Bzirský (79. Kaloč) – Januška (86. Leixner) – Chvěja (90+1. Vrzal).
    Náhradníci: Simkanič – Motyčka, Vrzal, Leixner, Kaloč.

    FK Pardubice: Šmíd – Toml, Piroch, Šejvl, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – Kovář (56. Sokol), Tischler, Solil (46. P. Černý), Mužík (77. Lee) – Petráň.
    Náhradníci: Horníček – Zukal, P. Černý, Lee, Kopřiva, Sokol, Kurka.

    Rozhodčí: Adámková – Šimáček, Ratajová

    Diváci: 1 325
    thejrc.org