Rusko – Finsko 0:1 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
konec
Kanada
5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Česko
Sobota 25.05.2019, 19:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Čeští hokejisté hokejisté tedy zítra budou bojovat o bronzovou medaili. Dnes už je to ale z Bratislavy vše. My vám děkujeme za pozornost a budeme se těšit u dalších přenosů. Z Bratislavy se s vámi loučí Milan Sochor a Denisa Józsová. (21:51:29)
     
    Nejvytěžovanější hráči utkání:

    Kanada – Damon Severson, 22:46 min, 31 střídání
    Česko – Filip Hronek, 22:39 min, 34 střídání
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely na branku: 8 – 17 (30 – 41)
    Vyloučení: 6 – 3
    Využití: 0 – 0, v oslabení: 0 – 0
    Vhazování: 10 – 17 (24 – 32)
     
    Nejlepší hráči utkání jednotlivých mužstev:

    Kanada – Matt Murray, Anthony Mantha a Mark Stone
    Česko – Patrik Bartošák, Michael Frolík a Jakub Voráček
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Kanada – Matt Murray
    Česko – Tomáš Zohorna
     
    Ani třetí třetina se českému týmu nepodařila podle jeho představ. Svěřenci Miloše Říhy byli sice aktivnější, nic jiného jim ani nezbývalo, doplatili ale na neproměňování šanci. Naopak Kanada přidala další dvě branky. Nejprve Kyle Turris využil nabídku Anthonyho Manthy, později se po individuální akci prosadil také Thomas Chabot. Češi se dočkali alespoň čestného zásahu, alespoň malou radost udělal českým fanouškům Tomáš Zohorna.

    Český národní tým tak čeká zítra těžká bitva o bronz, ve které se v 15:45 utká s Ruskem. Kanaďané se mohou těšit ve 20:15 na boj o zlatou medaili proti Finsku.
    Češi se sice nedostali do finále, budou však bojovat o medaile. V neděli se o bronz utkají s Ruskem.

     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Tomáš Zohorna nahodil puk ze středního pásma přímo na bránu a sám se ještě dral za dorážkou, k té se ale nedostal.
     
    59:14
    Philippe Myers se po pravé straně do šance nedostal, to už ho ale nijak mrzet nemusí. Čeští fanoušci sympaticky tleskají a skandují "hoši děkujem".
     
    58:29
    Vyloučení v týmu Kanada (Thomas Chabot – 2 min., držení).
    58:29 Řepík, ač byl faulovaný, dokázal zakončit, střela šla však mimo.
     
    58:29
    Michal Řepík se dostal do úniku, v kterém byl ale faulovaný. Přesto dokázal zakončit, přestřelil ale bránu!
     
    58:13
    Vyloučení v týmu Kanada (Jared McCann – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Dmitrij Jaškin – 2 min., hrubost + 2 min., sekání).
     
    57:56
    Michal Řepík si najel do dobré pozice, ale byl už v úhlu, tak to zkusil bekhendem. Matt Murray si na jeho pokus počkal a vyrazil ho betonem.
     
    57:35
    Oba týmy hrají v plném počtu!
     
    57:34
    Jan Rutta se po buly dostal ke střele z prostoru mezi kruhy a Matt Murray měl s jeho přízemním pokusem plné nohy práce, puk betony vyrazil jen před sebe.
     
    57:24
    Jakub Voráček zavezl puk do útočného pásma a posunul ho na Michaela Frolíka. Ten se svou nahrávkou chvilku čekal, načež poslal puk na Radka Gudase, kterému kotouč jen projel pod hokejkou.
     
    57:03
    Filip Hronek obkroužil celé pásmo, nakonec se vrátil na modrou čáru, kde zadovkou přenechal kotouč Davidu Musilovi, jeho rána ale nebyla příliš razantní, navíc nebyla ani přesná. Letěla vysoko nad bránu.
     
    56:48
    Filip Hronek hledal svým nahozením někoho před brankou, avšak kanadský obránce jeho přihrávku zastavil a rovnou rozehrál na svého spoluhráče.
     
    56:04
    Jan Kovář hledal svou přihrávkou zpoza branky Ondřeje Paláta, jenže jeho pas nebyl vůbec přesný a vyhnal české hokejisty z útočného pásma.
    55:50 Murray vyrazil další českou střelu.
     
    55:50
    Ondřej Palát si teď navedl puk na osu hřiště mezi dva obránce a dostal se k nebezpečné střele, dnes mu ale není přáno. Matt Murray i se štěstím puk vyrazil.
     
    55:35
    Vyloučení v týmu Česko (Michal Řepík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Kanada (Pierre-Luc Dubois – 2 min., hrubost).
     
    55:35
    Pierre-Luc Dubois a Michal Řepík se osekávali už u mantinelu, nakonec došlo i k menší potyčce. Uvidíme tedy tresty na obou stranách.
     
    55:18
    Po nenápadné akci se puk odrazil před brankoviště k Radku Faksovi, který zblízka zakončil bekhendem, puk ale netrefil ideálně a trefil jenom brankářovy betony!
     
    54:43
    Anthony Cirelli tečoval nahození od modré zcela zjevnou vysokou holí. Puk ale nešel do branky, tak se rozhodčí rozhodlo, že to nebudou řešit.
     
    54:23
    Jakub Voráček se dostal k puku na ose hřiště a střílel z větší vzdálenosti, puk ale přes blokující hráče až na bránu neprošel.
    53:59 Tomáš ZOHORNA - 5:1
     
    53:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jenže zápletka by přece jen ještě mohla přijít! TOMÁŠ ZOHORNA obral totiž o puk obránce, kterému touš uskočil, a dostal se do samostatného úniku. Vyzkoušel střelu zápěstím pod horní tyčku, a ta se zatřepotala v brance! Asistence: Jan Kolář.
     
    53:28
    Vypadá to, že je dnes rozhodnuto. Kanada hraje velmi kompaktně a nevypadá, že by měla dnes dostat minimálně pět branek. Češi si zahrají o bronz.
    53:00 Thomas CHABOT - 5:0
     
    53:00
    Kanada právě vstřelila branku!
    Teď už se ale Kanada přeci jen prosazuje. Obránce THOMAS CHABOT pronikl díky rychlým kličkám českou obranou, a zblízka zakončil kolem brankářovy lapačky! Asistence: Adam Henrique, Dylan Strome.
     
    52:38
    Obrovské šance v podání Kanady nekončí brankou! Nejprve Sean Couturier posunul puk na Josepha, který mohl pálit do prázdné, ovšem Francouz se stihl přesunout. Poté se ještě dostal k dorážce Sean Couturier, ale objevilo se tam koleno Hronka, které puk vyrazilo!
     
    52:14
    David Musil nezachytil vysoký kotouč do rukavice a musel dávat pozor na Seana Couturiera, který se řítil dopředu, s rozehrávkou tak pomohl Pavel Francouz, který vyjel daleko z brány.
    51:47 Zohornův nájezd vychytal Murray betony.
     
    51:47
    Tomáš Zohorna se prosmýkl mezi obránci Kanady a mířil sám na bránu, už se ale dostal blízko k brankáři, kterého forhendovou kličkou nepřelstil. Matt Murray zasáhl betony.
     
    51:25
    Thomas Chabot už je na hřišti! Tato početní výhoda určitě nebude patřit k těm nejlepším, které tady Češi sehráli. Pokračuje se tedy v pěti na obou stranách.
     
    51:09
    Ondřej Palát se nabízel mezi kruhy, kde měl dostatek prostoru, přihrávka ale mířila hodně nepřesně, z této akce nic nebude.
     
    50:40
    Jenže takto to opravdu nepůjde, Česko nemůže najít žádnou cestu do zajímavé šance. Kanada navíc vyhazuje jeden puk za druhým přes celé hřiště.
     
    50:26
    Jakub Voráček z úrovně brankové čáry posílal přihrávku před brankoviště, kde viděl Michala Řepíka, ten se ale přes bránicí hráče ke kotouči nedostal.
     
    49:50
    Češi si vytvořili tlak v útočném pásmu. Přihrávky létaly z jedné strany na druhou, nakonec vypálil Filip Hronek, ale jeho pokus byl zablokován obranou.
     
    49:25
    Dominik Kubalík na levém křídle pokračovat dál nemohl, Thomas Chabot (CAN) jej totiž poslal k ledu nedovoleně. Za svůj zákrok je potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    49:23
    Dominik Kubalík byl sice faulovaný, přesto posunul kotouč na Hynka Zohornu. Ten si najel do střelecké pozice, ovšem trefil se jen do boční síťky!
     
    49:02
    Nevím, jestli se Petr Zámorský snažil trefit bránu, nebo jestli chtěl využít pravidla o hybridním icingu, každopádně nic z toho nevyšlo, a po zakázaném uvolnění se hra vrátí před Pavla Francouze.
    48:50 Francouzův zákrok proti Manthovi.
     
    48:50
    Anthony Mantha jel sám na gólmana a mohl přidat další bod do své sbírky! Zkusil střelu nad beton na zadní tyč, ovšem Pavel Francouz jeho pokus vyrazil! Důležitý zákrok českého brankáře.
     
    48:37
    Po ztrátě Jana Kováře u pravého hrazení v útočném pásmu ještě zachytil puk před modrou čarou Jan Rutta, ani to ale Česku nebylo nic platné, Kanada se stejně nakonec dostala ze sevření.
     
    48:00
    Na stadion si dnes našlo cestu 9085 diváků! Mezi nimi mají obrovskou převahu čeští fanoušci, ale tomu se nemůžeme divit. Vyprodáno však není.
    Západ slunce nad zaplněným Staroměstským náměstím.

     
    47:38
    Kanaďané se teď nespokojeně obracejí na rozhodčí, Shea Theodore ale přihrával před polovinou hřiště a puk bez teče mířil přes všechny čáry, píská se tak zakázané uvolnění.
     
    47:27
    Nyní se Česku navíc ani nepovedla rozehrávka, jelikož puk skončil až na zakázaném uvolnění. Rozhodčím to sice chvíli trvalo, ale nakonec ho odpískali.
     
    46:47
    Co si budeme povídat, s českým národním týmem to nevypadá ani trochu dobře. Něco se s tím snažil udělat Jan Rutta, ale puk ztratil u mantinelu.
    46:26 Kyle TURRIS - 4:0
     
    46:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Filip Hronek ztratil kotouč u hrazení v útočném pásmu a dopředu mohl po pravém křídle Anthony Mantha. Ten projel až do rohu, bekhendem ale vrátil puk před brankoviště, kde se do něj z první opřel KYLE TURRIS a trefil se přesně k tyči! Asistence: Anthony Mantha.
     
    46:10
    Radko Gudas udržel kotouč na modré, díky čemuž vznikla zajímavá šance. Gudas posunul kotouč na Dmitrije Jaškina, jehož rána z první skončila nad brankou.
     
    46:01
    Radek Faksa na pravém křídle neztratil kotouč a přihrál přes šířku pásma na modrou čáru, kde hned napřahoval Radko Gudas, jeho přízemní rána ale narazila opět jenom do betonů kanadského brankáře.
     
    45:28
    Jakub Vrána sice ztratil puk v útočném pásmu, ovšem jeho chyba nebyla potrestána. Sean Couturier totiž o kotouč po souboji s Vránou nakonec přišel.
     
    45:17
    Adam Henrique ustál souboj ve středním pásmu a nahodil puk do útočného pásma. Tam jej Kanada dokázal vybojovat, a může tak vymýšlet, kudy se bude cpát před brankoviště.
     
    45:04
    Kanaďané sice vyhráli buly v útočném pásmu, ale znovu ho poslali jen na zakázané uvolnění. Stále tedy nemohou střídat a buly bude po levici Murrayho.
    44:46 Ani Kubalíkova rána neskončila mezi třemi tyčemi.
     
    44:46
    Dominik Kubalík dostal přihrávku zpoza brány na okraj levého kruhu, odkud hned z první vypálil jedovatou přízemní ránu, Matt Murray ji ovšem pohotově vykopl špičkou levého betonu!
     
    44:02
    Jonathan Marchessault měl na druhé straně za sebou teď těžké střídání. Proto nepodnikl žádný útok na vlastní pěst a jen nahodil puk do útočného pásma.
    43:48 Frolík nadvakrát Murrayho nepřekonal.
     
    43:48
    Petr Zámorský napřáhl na modré čáře a Michael Frolík tečoval puk před bránou. Pak se ještě český útočník dostal k dorážce, ani napodruhé ale neuspěl. Tohle chce proměňovat.
     
    43:10
    Jakub Voráček se snažil individuálně dostat do útočného pásma, ale kotouč mu ujel z hokejky, takže ho kanadská obrana bez nejmenších problémů sebrala.
     
    42:25
    Dylan Strome zachytil puk v útočném pásmu a chtěl hned rozehrát na svého spoluhráče. Jeho přihrávka šla jen do míst, kde nikdo takový nebyl.
     
    41:58
    Zámořští hokejisté získali puk z vhazování v útočném pásmu a Thomas Chabot okamžitě nahazoval puk na bránu, tu ale o malý kousek minul.
     
    41:55
    Český obránce se pokusil o rychlý přechod do útoku, jenže jeho přihrávka nebyla ani trochu přesná. Proto skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    41:48
    Dylan Strome po ose hřiště přešel do útočného pásma a rozdal puk doprava, kde si najížděl Adam Henrique. Ten z prostoru kruhu vystřelil, mířil ale do prostředka brány a Pavel Francouz si připisuje snadný zákrok.
     
    41:20
    Radko Gudas se snažil ze všech sil udržet puk v útočném pásmu proti dvojici protihráčů, jenže ta se k němu nakonec dostala a vyhodila ho.
     
    40:58
    Jan Kolář zastavil puk u levého mantinelu v pásmu soupeře a snažil se jej nahodit na bránu. Jeho pokus ale kanadská obrana zablokovala a puk se odrazil až do ochranné sítě.
     
    40:17
    Česko se ihned vydalo do útoku, ví, že bude muset ještě hodně zabrat. Jakub Voráček poslal pas na levou stranu, odkud přišla střela z první, ta nebyla přesná.
     
    40:06
    Pavel Francouz si hned na úvod připisuje první zákrok. Sam Reinhart nahodil puk ze středního pásma a český gólman jej zastavil lapačkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Nejvytěžovanější hráči utkání:

    Kanada – Damon Severson, 15:56 min, 19 střídání
    Česko – Filip Hronek, 15:47 min, 25 střídání
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely na branku: 11 – 12 (22 – 24)
    Vyloučení: 2 – 0
    Využití: 0 – 0, v oslabení: 0 – 0
    Vhazování: 7 – 8 (14 – 15)
     
    Druhá perioda českému týmu vůbec nevyšla. Hrozivý už byl hned začátek této části kry, když se po deseti sekundách prosadil Darnell Nurse. Takový start třetiny si Češi určitě nepředstavovali. Za necelých pět minut zámořští hokejisté navíc udeřili znovu, Pierre-Luc Dubois zametl puk do odkryté části klece a vyhnal Patrika Bartošáka na střídačku. Češi si znovu vytvořili několik nadějných příležitostí, jejich problém je, že je zatím neumí proměňovat. Změní se to ve třetím dějství?

    Třetí třetina začne přibližně ve 20:48.
    S českým týmem to po druhé třetině nevypadá vůbec dobře. Dokáže se ještě národní tým vrátit zpět do hry?

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    To byl velký tlak v podání českého národního týmu! K dorážce se totiž ještě dostal Jan Kolář, který trefil kanadského brankáře jen do masky.
    39:19 Řepík dorážel před Murraym, ale neuspěl.
     
    39:19
    Tomáš Zohorna obral soupeře o kotouč a natlačil se před bránu, zblízka ale Matta Murrayho nepropálil! Po něm dorážel ještě Michal Řepík, ani on ale v obrovské šanci neuspěl!
     
    39:00
    Minuta do konce druhé části!
     
    38:40
    Vhazovat se bude znovu u modré čáry před střídačkou Kanady. Mužstvo v červeném se snažilo přejít do útoku nahozením, puk ale skončil na tribuně.
     
    38:26
    Ondřej Palát byl sražen minimálně na hranici pravidel a divákům Česka se to nelíbí ani trochu. Sudí se však vylučovat nechystají, takže hra pokračuje.
     
    38:01
    Dominik Kubalík prudkou přihrávku ve středním pásmu zpracovat nedokázal, tak alespoň protečoval nahození tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
    37:34 Frolík nedorazil kotouč za záda kanadského brankáře.
     
    37:34
    Česko se dostalo do přečíslení tři na dva, jenže znovu z toho není branka! Dmitrij Jaškin vypálil tak, aby Matt Murray vyrazil puk betonem do jízdy Michaela Frolíka. Ten však v hodně těžké pozici nedorazil puk za záda kanadského gólmana.
     
    37:09
    Kanada se drží na kotouč v pásmu Česka, jenže se točí jenom v rohu kluziště, odkud nebezpečí nehrozí. Čeští obránci dál soupeře nepouští.
     
    36:42
    Kanada nyní nahodila puk do útočného pásma. Ten zachytil Sam Reinhart, jenž dále rozehrál. Nakonec vypálil Darnell Nurse, jehož pokus Francouz lapil.
     
    36:06
    Jonathan Marchessault se rozjel na pravém křídle a už jsme čekali, jakou technickou finesu nám opět předvede, nakonec puk ale jenom nahodil za bránu, kde jej získali Češi.
     
    35:42
    Čeští hokejisté mají puk ve svém obranném pásmu a nemají místo, kudy by se mohli dostat do útočného pásma.
     
    34:59
    Češi se teď jen těžko dostávali do pásma soupeře. Trochu krkolomným způsobem se jim to nakonec podařilo, Filipu Hronkovi střela od modré čáry ale stejně nesedla, a puk je znovu ve středním pásmu.
     
    34:39
    David Musil zachytil v hodně těžké pozici puk na útočné modré, ale jeho dva spoluhráči z toho byli překvapení. Proto se puk za modrou nakonec dostal.
     
    34:06
    Sam Reinhart dostal přihrávku na pravé křídlo, přejel modrou čáru a okamžitě vypálil na bránu. Pavel Francouz puk kryje a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    33:54
    Kanada nyní dokázala dobře ubránit první útočnou formaci Čechů, navíc se sama dostala ke střele. Anthony Cirelli pálil, ovšem jeho pokus Francouz vyrazil.
     
    33:38
    Češi rychle obrali soupeře, který vyhrál buly v útočné třetině, o kotouč, jenže pak mu jej zase zadarmo odevzdali zpátky.
     
    33:24
    Dylan Strome měl celkem zajímavou pozici a ohrozil Pavla Francouze v bráně. Strome se dostal ke střele z vrcholku kruhu, ale český gólman puk dobře viděl a stihl včas srazit své betony k sobě.
     
    33:13
    Jakub Vrána se teď objevil ve hře s bratry Zohornovými. Ti přihráli na modrou čáru Janu Kolářovi, jenže ten trefil brusle prvního bránícího hráče před sebou.
     
    32:25
    Filip Hronek hledal od modré překvapivou přihrávkou Jana Kováře, který už napřahoval ke střele z první. Až k němu se puk nedostal po zásahu Kanaďana.
     
    32:19
    Dmitrij Jaškin se prodral po pravém křídle dopředu, dostal se ale do ostrého úhlu, a Matt Murray jeho bekhendový pokus vyrazil levým ramenem nad bránu.
     
    31:29
    Český tým měl velký tlak v útočném pásmu! Jakub Voráček dostal zpoza branky puk před ní a Radko Gudas se snažil dostat kotouč do sítě. Nakonec na něj o kousek nedosáhl.
    31:18 Palát se zblízka netrefil. Další česká šance.
     
    31:18
    Jakub Voráček zpracoval těžký kotouč a vyzval před brankovištěm úplně volného Ondřeje Paláta, který zblízka neusměrnil kotouč mezi brankářovy betony! Matt Murray ale nemá puk pod kontrolou a hra pokračuje!
     
    30:40
    První česká útočná formace je zatím jedinou, která si dokáže vytvořit tlak! Jakub Voráček se natahoval po nečekané přihrávce, ale nedosáhl na ní.
     
    30:23
    Michael Frolík získal kotouč ve středním pásmu. Po levém křídle se dostal do útočného pásma, kde byl ale v tísni. Jeho nahození jen prolétlo kolem vzdálenější tyče kanadské svatyně.
     
    29:45
    Michal Řepík se dostal do lajny k Zohornovi a Kubalíkovi, takže lajny se nám změnili. Nyní posílal právě puk na Kubalíka, jenže tomu rána z první nesedla.
     
    29:37
    Michal Řepík rychle pronikl do útoku po pravém křídle. Matt Murray jeho přízemní ránu jenom vyrazil a Tomáš Zohorna se dostal k dorážce, která ale byla ztlumená bránícím hráčem.
     
    29:27
    Mathieu Joseph zachytil puk za brankou od mantinelu. Celkem bez potíží se dostal před branku a vypálil, ovšem Pavel Francouz byl proti jeho pokusu úspěšný.
     
    28:57
    Jonathan Marchessault prokázal svůj přehled o hře a Mark Stone málem zakončoval do prázdné klece. Naštěstí pro český tým mířil puk o chloupek dál před kanadského útočníka, než by potřeboval.
    28:18 Palátova další velká šance.
     
    28:18
    Ondřej Palát v obrovské šanci, jenže znovu není úspěšný! Česká osmnáctka dokázala zpracovat přihrávku od Jaškina a zkusila bekhendový blafák. Matt Murray by byl překonán, jenže jeho pokus šel vedle!
     
    27:47
    Sean Couturier prodloužil puk do útočného pásma, kde se k němu dostal Damon Severson. Ten byl však čistě odstaven a český hráč sklidil aplaus.
     
    27:33
    Kanada zblokovala střelu Michaela Frolíka od modré čáry, puk se ale odrazil na osu hřiště před Dominika Simona. Ten ale neposedný kotouč nedokázal zpracovat.
     
    27:00
    Následně je odpískána přihrávka rukou. Vhazovat se bude na obranné modré českého národního týmu, ale nejdříve následuje pauza a čištění ledu.
     
    26:43
    Michale Frolík hledal přes šířku kluziště Jakuba Voráčka, přihrávku ale zastavila obrana soupeře. Češi přesto pokračovali v útočení, Radko Gudas si sjel před brankoviště, odkud ale ani nadvakrát puk do sítě nedostal.
     
    26:31
    Kanadský tým je ve druhé třetině jasně lepším celkem a Čechům se trochu rozpadla hra.
     
    25:59
    Jared McCann se srdnatě cpal zpoza brány před brankoviště, snažil se obskočit českého obránce, ten mu ale zatarasil cestu.
     
    25:31
    A klidně to mohlo být o čtyři branky! Česká obrana totiž úplně propadla, takže se k puku dostal Anthony Mantha. Ten mířil do vzdálenějšího růžku, ale branku přestřelil!
     
    25:06
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Patrik Bartošák, přichází Pavel Francouz.
    25:06 Pierre-Luc DUBOIS - 3:0
     
    25:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro český tým! Kanada se dostává do tříbrankového trháku! Jonathan Marchessault přihrál přes brankoviště na PIERRA-LUCA DUBOISE, kterého neuhlídal Ondřej Palát. Kanadský útočník i z úhlu trefil odkrytou část klece. Asistence: Jonathan Marchessault, Mark Stone.
     
    24:40
    Radek Faksa dostal přihrávku do středního pásma, jelikož měl rychlost, dostal se až do toho útočného. Vyslal solidní ránu, ale branku přestřelil.
     
    23:49
    Michael Frolík se pěknou akcí dostal až do útočného pásma. Poté hledal před brankou volného Dominika Simona, jenže k němu se puk nedostal.
     
    23:17
    Hynek Zohorna sedí na střídačce úplně v rohu vedle náhradního gólmana, pro tuto část hry jej v sestavě vystřídal Jakub Vrána.
     
    22:41
    Tomáš Zohorna vybojoval kotouč ve středním pásmu a rodila se zajímavá situace, jenže Češi si špatně předali kotouč a odevzdali tak puk Kanadě.
     
    21:48
    Jakub Vrána vlétl do třetiny Kanady jako utržený vagón, jeho prudká rána z levého křídla ale mířila hodně vysoko.
     
    21:04
    Hra se přelévá ze strany na stranu. Teď byl zase před brankou Kanady volný Radek Faksa, zblízka ale na Matta Murrayho střelu Dmitrije Jaškina nedorazil.
     
    20:57
    Češi si opravdu koledují o inkasování další branku! Přišla totiž přihrávka před branku, kde byl kanadský hráč úplně sám, jenže Bartošák stihl vykopnout svůj levý beton včas.
     
    20:31
    Češi vyrazili po vyhrané buly do útoku. Radek Faksa obkroužil bránu a hledal mezi kruhy Ondřeje Paláta, kterému střela nevyšla.
    20:10 Darnell NURSE - 2:0
     
    20:10
    Kanada právě vstřelila branku!
    Neskutečné, první šance Kanady, a ta už vede o dvě branky! Sean Couturier vypálil a jeho střelu vyrazil Bartošák za branku. Tam si puk sebral DARNELL NURSE, který rychle obkroužil branku a načapal českého gólmana, jenž se nestihl přesunout k tyči! Asistence: Sean Couturier.
     
    20:02
    Jako první se ve druhé třetině ujali kotouče Kanaďané, kteří okamžitě vyrazili do útoku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Nejvytěžovanější hráči utkání:

    Kanada – Damon Severson, 9:09 min, 10 střídání
    Česko – Filip Hronek, 8:28 min, 14 střídání
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely na branku: 11 – 12
    Vyloučení: 2 – 0
    Využití: 0 – 0, v oslabení: 0 – 0
    Vhazování: 7 – 7
     
    Je za námi první třetina dnešního utkání mezi Kanadou a Českou republikou, po které vede tým ze zámoří o jednu branku. Začátek utkání byl hodně vyrovnaný, přesto se prosadila právě Kanada. Troy Stecher poslal kotouč před brankou, kde našel Marka Stonea, jenž překonal Patrika Bartošáka. I Česko mělo své šance. Tu největší měl pravděpodobné Ondřej Palát, kterému poslal střílenou přihrávku od modré Dominik Kubalík, jenže Matt Murray se blýskl velmi dobrým zákrokem a podržel tým. Češi zatím hrají disciplinovaně, takže ani nedovolili hrát Kanadě početní výhodu, což je její velmi silná zbraň.

    Další třetina začne přibližně ve 20:01.
    Češi po první třetině prohrávají s Kanadou o jednu branku, ale střelecky nezaostávají. Podaří se jim ve druhé části hry srovnat?

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Ondřej Palát dobře operoval s kotoučem v útočné třetině, jenže český tým nakonec o puk přišel.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:53
    Plzeňská spolupráce zafungovala, když Jan Kovář našel Milana Gulaše. Ten cpal puk na levou tyč kanadské svatyně, tam se ale mihla hbitá lapačka Matta Murrayho.
     
    18:28
    Milan Gulaš dostal přihrávku mezi kruhy, tedy do ideální střelecké pozice. Ještě si trochu popojel a zkoušel to zápěstím, jenže trefil jen hráče před sebou.
     
    18:19
    Jakub Voráček udržel kotouč na modré čáře a uvolnil Dominika Kubalíka. Ten si sjel až na okraj kruhu, zblízka ale bekhendem kanadskou bránu přestřelil.
     
    17:50
    Michael Frolík se snažil proháčkovat až do útočného pásma, ovšem Mark Stone si na něj počkal a puk mu sebral. Přesto se Kanada do útoku nedostala.
     
    17:19
    Hynek Zohorna napadal obránce Kanady s pukem, kterého dostal do nepříjemné situace, kotouč ale získat nedokázal. Zohorna pak odjel na střídačku a pustil za sebe nového hráče.
     
    16:56
    Hynek Zohorna byl v útočném pásmu hodně aktivní. Nejprve se snažil prosadit individuálně, což mu nevyšlo. Poté hledal zadovkou někoho před brankou, jenže tam nikdo z Čechů nebyl.
     
    16:31
    Potrestaný Kyle Turris se vrací do hry, Kanada se ubránila i podruhé.
     
    16:10
    Následný útok už českému týmu nevyšel. Puk se dostal za brankovou konstrukci, kde jej sebral kanadský obránce a odpálil jej přes všechny čáry.
     
    16:06
    Jan Rutta přihrál k levému hrazení Michalu Řepíkovi, jeho rána byla ale před bránou zblokována a Kanada se následně osvobodila.
     
    15:15
    Filip Hronek chvilku míchal s pukem na modré a rozhodl se nahrát Milanu Gulašovi, který vypálil z první. Střela mu však nesedla a nešla mezi tři tyče.
     
    15:07
    Michael Frolík dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, kde byl úplně sám, v rychlosti ale poslal kotouč mimo tři tyče.
     
    14:37
    Začátek početní výhody Čechům nevyšel. Sice vyhráli vhazování v útočném pásmu, jenže Hronkovi přeskočil puk hokejku a je z toho jen ofsajd.
     
    14:31
    Vyloučení v týmu Kanada (Kyle Turris – 2 min., držení).
     
    14:24
    Češi měli k dipozici výhodu o jednoho muže navíc. Dokázali toho využít a dostali kanadskou obranu pod tlak, jenže zatím z toho vyrovnávací branka nebyla.
     
    13:57
    Milan Gulaš teď musel dávat pozor na Kyle Turrise, který mu visel na zádech, a nakonec z této situace vytěžil faul. Kapitán Kanady Gulaše podrazil a Češi mají výhodu.
     
    13:34
    Anthony Mantha si najížděl za obranu českého národního týmu a nechybělo mu moc, aby se k puku dostal. Český obránce to ale zvládl a poslal puk do středního pásma.
     
    13:08
    Dmitrij Jaškin šel po pravém křídle dopředu v souboji jeden na jednoho. Puk si nahodil pro sebe do útočného pásma, tam jej ale získali obránci Kanady.
     
    13:00
    Sean Couturier zavezl puk do pásma, načež ho poslala na Josepha. Tomu se však přihrávka nepovedla, takže se ke kotouči dostali bez problémů Češi.
     
    12:47
    Češi mají v těchto chvílích navrch a jsou častěji v útoku. Jan Rutta po akci Tomáše Zohorny vystřelil, jenže mířil přesně do prostředka brány, kde Matt Murray neměl nejmenší problém zakročit.
     
    11:56
    Hráči javorového listu nyní zamkli Čechy v útočném pásmu. Ke střele se dostal Darnell Nurse, jeho ránu Bartošák vyrazil do rohu kluziště.
     
    11:42
    Michael Frolík získal kotouč za bránou Kanady a snažil se zakončit kolem tyče, Matt Murray měl ale betony na správném místě včas.
     
    11:07
    To nebyla pro Kanadu vůbec špatná šance! Shea Theodore se dostal ke střele z první, ovšem Patrik Bartošák skvěle zasáhl svým pravým betonem.
     
    10:37
    Milan Gulaš jen nahodil puk do útočného pásma a chtěl vybojovat vhazování. Matt Murray ale jeho pokus vyklepal a hra pokračuje bez přerušení.
    10:14 Jaškinova přihrávka na Faksu nevyšla. Před kanadskou brankou však bylo nebezpečno.
     
    10:14
    Tohle bylo nebezpečné! Dmitrij Jaškin dostal přihrávku na levé křídlo do dobré pozice, z té ale vybruslil pryč. Zkusil tak ještě uvolnit alespoň Radka Faksu před bránou, na toho ale přihrávka neprošla.
     
    09:28
    Navíc Kanaďané zůstali v útočném pásmu. Kyle Turris posunul puk na Athonyhu Manthu, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    08:54
    Na druhé straně měla Kanada celkem solidní šanci. Mark Stone znovu číhal před brankou a dostal se k zakončení. Bartošák byl u své tyče připravený.
     
    08:51
    Filip Hronek vystřelil od modré čáry a Michael Frolík jeho ránu před brankovištěm šikovně tečoval, jenže Matt Murray byl připravený a poradil si i tentokrát.
     
    08:26
    Česko hraje v plném počtu.
     
    08:14
    Kanada byla na buly úspěšnější a znovu se osvobodila. Puk mířil čistě na Darnella Nurseho, který vyhodil puk odrazem o mantinel.
    08:10 Palátovu střelu zastavil kanadský gólman.
     
    08:10
    Nádherná akce v podání českého národního týmu a ještě lepší zákrok Murrayho! Dominik Kubalík dostal přihrávku na modrou, načež si najel do střelecké pozice. Poté střílenou přihrávkou hledal Ondřeje Paláta, jehož pokus reflexivním zákrokem zastavil kanadský brankář.
     
    07:54
    Češi se dostali za kanadskou bránou do úzkých a nakonec tam o kotouč přišli. Adam Henrique vybojoval puk a vysokým obloučkem jej vyhodil přes všechny čáry.
     
    07:31
    Na hřišti byla druhá početní formace, ve které hraje plzeňská letka. Nakonec se ke střele dostal Milan Gulaš, ale jeho pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    07:24
    Rychlá kombinace Česka! Jan Kovář zpoza branky přiťukl puk Michaelu Frolíkovi, ten ale zblízka mířil nepřesně a puk vyletěl vysoko nad bránu.
     
    06:55
    Filip Hronek byl zahákovaný při cestě do útočného pásma, jenže píšťalka sudího zůstala tentokrát němá. Češi se nemohou dostat do útočného pásma.
     
    06:37
    Adam Henrique u pravého mantinelu vybojoval kotouč a přes českého beka jej dostal do střední třetiny. Kanada se osvobodila.
     
    06:26
    Česká republika si zahraje první přesilovou hru v zápase. Jonathan Marchessault (CAN) si počínal při bránění Dmitrije Jaškina nedovoleně, a je tak vyloučen na dvě minuty za sekání.
     
    06:18
    Filip Hronek zachytil puk v těžké pozici na útočné modré, díky čemuž se dostal český tým do tlaku. Hokejista Česka však byla faulován a Češi si zahrají za několik okamžiků přesilovou hru.
     
    05:40
    Kanada se znovu rychle nastěhovala do pásma Česka. Kotouč za bránou vybojoval Michal Moravčík, Michael Frolík jej pak ale jenom odevzdal zpátky soupeři.
    05:18 Mark STONE - 1:0
     
    05:18
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenže je tu rychlý protiútok Kanady a první branka dnešního utkání! Troy Stecher dostal přihrávku na modrou. Popojel si s pukem k mantinelu a poslal přihrávku před branku. Tam byl připravený MARK STONE, který dostal patkou hokejky puk do sítě! Asistence: Troy Stecher.
     
    04:45
    Češi na chvilku sevřeli soupeře v jeho pásmu a puk vyplaval před Jana Ruttu, který vypálil téměř od modré čáry, Matt Murray si ale našel výhled a zakročil vyrážečkou.
     
    04:27
    Plzeňská formace se snažila něco vymyslet v útočném pásmu. Kanaďané sice vyhodili, ale třetí lajna českého nároďáku už je zpět v útoku.
     
    03:58
    Teď zase Kanaďané získali puk z útočné buly a Anthony Mantha vystřelil jedovatou ránu zápěstím, Patrik Bartošák ji ovšem srazil vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    03:52
    Radek Faska s Dmitrijem Jaškinem bojovali o kotouč, ale vznikl z toho jen protiútok Kanady. Mathieu Joseph vypálil, ovšem Bartošák byl u své tyči nalepený.
     
    03:20
    Češi vyhráli buly v útočném pásmu a Dmitrij Jaškin okamžitě z okraje levého kruhu střílel na bránu, jeho pokus ale zablokoval kanadský obránce.
     
    03:14
    Darnell Nurse měl z pozice obránce celkem dobrou střeleckou pozici. Přesto zvolil zasekávačku, načež o kotouč přišel. Poté Kanada poslal puk jen na zakázané uvolnění, takže se bude vhazovat po pravici Murrayho.
     
    02:48
    Sam Reinhart byl v klinči mezi dvěma beky za českou bránou a snažil se poslat puk před ní. To se mu nakonec i podařilo, puk ale vyjel ven z pásma Česka.
     
    02:14
    Anthony Mantha to chtěl jako nejproduktivnější hráč Kanady vzít na sebe. Chtěl obejít Davida Musila na modré, ovšem ten mu vystavil jednoznačnou stopku.
     
    01:43
    Jared McCann se snažil projít dopředu po levém křídle, před sebou měl ale Radka Gudase, kterého svého protivníka za svá záda nepustil.
     
    01:22
    Ondřej Palát si najížděl za obranu a byla mu poslána přihrávka na útočnou modrou. Chyběl mu jen kousek, aby na kotouč dosáhl, nicméně se to nezdařilo.
     
    00:54
    Dmitrij Jaškin našel na levém křídle Ondřeje Paláta, který se tlačil přes obránce, jeho následná přihrávka mezi kruhy ale nenašla nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    00:45
    Michael Frolík se celkem náhodně dostal k odraženému kotouči, ale zkusil to jemným nahozením na branku, to nebylo nebezpečné. Na druhé straně si připsal první zákrok Patrik Bartošák, jenž puk chytil do lapačky.
     
    00:12
    Kanada vybojovala kotouč v pásmu Česka. Sean Couturier se dostal ke střele z okraje levého kruhu, mířil ale hodně nepřesně.
     
    00:10
    Semifinálové utkání s účastí českého národního právě odstartovalo! Úvodní buly vyhrála Kanada, která nastupuje v červených dresech. Češi hrají v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na hřišti se jako první objevují Kanaďané v červených dresech. Ti jsou v zápise o utkání vedeni jako domácí, jelikož ve skupině A obsadili první pozici. A za obrovského jásotu publika je následují čeští reprezentanti v bílých dresech.
     
    V hale se rozjasnilo a na ledovou plochu vyjel maskot Macejko. Ten baví diváky svými tanečky a snaží se je dostat do varu, než se na ledovou plochu dostanou hlavní aktéři zápasu.
     
    Do začátku utkání zbývá posledních necelých deset minut. Moderátor odpočítáváním od desítky odstartoval předzápasovou show, která začíná videomappingem.
    Na pražském Staroměstském náměstí to bude žít, Češi zde budou fandit Čechům v utkání o finále s Kanadou.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Na kanadské straně vlastně žádné překvapení nevidíme. Po jednozápasovém distancu se vrátil do hry nejproduktivnější hráč Javorových listů – Anthony Mantha, jenž bude hrát ve třetím útoku jako vždy. Do branky se postaví znovu Matt Murray, který dostal přednost před Hartem.
     
    A už známe sestavy! Podle očekávání se do branky dnes znovu postavil Patrik Bartošák, který je tedy definitivní jedničkou na tomto turnaji. A známe i další otazník, který se týkal Jakuba Vrány. Tento hráče se nakonec vešel do čtvrtého útoku, naopak absentuje Filip Chytil. Na pozici třináctého útočníka dnes nastupuje Hynek Zohorna. Z obránců se dnes do soupisky nevešel David Sklenička. Nahradil ho Petr Zámorský.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: M. Murray (Hart) – Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore, Fabbro, P. Myers – Marchessault, Dubois, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Henrique, D. Strome, Joseph – Jost.

    Česko: Bartošák (Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Gudas (A), Rutta, J. Kolář, Zámorský – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, Jaškin – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – J. Vrána, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

    Rozhodčí: Mikko Kaukokari (FIN), Jeremy Tufts (USA) – Gleb Lazarev (RUS), Hannu Sormunen (FIN).
     
    Ohledně české sestavy panuje hned několik otazníků. Tou největší je asi to, kdo naskočí do brankoviště. Do čtvrtfinálového zápasu naskočil Patrik Bartošák a je u něj celkem solidní šance, že bude hájit českou svatyni tentokrát. Na druhou stranu v té době měl lehkou virózu Pavel Francouz, který by měl již být v pořádku. Rozhodovat by se tedy mělo mezi těmito dvěma borci. Další otázkou je start Jakuba Vrány. Ten byl na posledním zápase jen na tribuně. Právě jeho osoba hodně rozčeřila vody ve českém hokeji. No, uvidíme, jak to všechno nakonec dopadne.
    Dokráčejí Češi do finále světového šampionátu?
     
    Kanada

    Hokejisté s javorovým listem na hrudi vstoupili do šampionátu porážkou s Finskem. Pak se ale rozjeli ke spolehlivým výkonům a do konce základní části už nepoznali hořkost porážky. Celkově posbírali 18 bodů, což jim zajistilo první pozici ve skupině A, tudíž i výhodnou pozici před vyřazovacími boji. Lépe už si vedlo jenom Rusko.

    Jak už bylo řečeno, první zápas Kanaďané prohráli s Finskem. Velkou zásluhu na tom měl mladíček Kaapo Kakko. Na jeho první gól ještě reagoval Jonathan Marchessault. Na začátku třetí periody se však seveřané vrátili do vedení a mladičký šikula druhým gólem pojistil vítězství Finska.

    Ve druhém klání narazili zámořští hokejisté na nováčka elitní skupiny z Velké Británie. A vůbec ho nešetřili, nasázeli mu hned osm gólů. Nejvíce se zápas vydařil Anthonymu Manthovi, který ke dvěma gólům přidal ještě tři asistence.

    Nejdramatičtější zápas sehráli Kanaďané proti domácímu Slovensku. Pořadatelská země v utkání hned dvakrát vedla o dva góly. Kanada pak otočila skóre, jenže Slovákům se podařilo opět vyrovnat. Už se zdálo, že o výsledku utkání bude muset rozhodovat prodloužení, v poslední sekundě utkání se ovšem prosadil Mark Stone, který tak zajistil druhé vítězství svého týmu.

    Utkání proti Francii znovu režíroval dvougólový Anthony Mantha. Kanada si během první třetiny vybudovala pohodlný tříbrankový náskok, jenže ten si během druhé periody nechala vzít a Francouzi se dostali na rozdíl jediné branky. Tým ze zámoří ale nedovolil drama a dalšími dvěma góly rozhodl o svém triumfu.

    Ještě o něco vyrovnanější se čekal zápas proti Německu. Ten ale západoevropanům absolutně nevyšel, hokejisté s javorovým listem na hrudi jim nastříleli osm gólů a sami inkasovali jenom jeden. Hattrickem se v tomto utkání blýskl Mark Stone.

    Závěrečná utkání zvládli Kanaďané bez inkasované branky. Jako první přišlo na řadu Dánsko. To během necelých devíti minut inkasovalo třikrát a zápas byl prakticky rozhodnutý. V dalších dvou třetinách přidali favorité zápasu po jedné brance a dokráčeli si pro jednoznačné vítězství. Dvěma přesnými zásahy se prezentoval Sam Reinhart.

    Před čtvrtfinále čekal Kanadu ostrý test v podobě utkání proti USA. Hokejisté javorového listu toto utkání zvládli skvěle. Už v první třetině si vypracovali dvoubrankový náskok, který v prostřední části hry ještě o jednu branku vylepšili. Zbytek utkání už si pohlídali a před vyřazovacími boji si zvedli sebevědomí.

    Čtvrtfinále

    Prvenství ve skupině A přisoudilo Kanadě do čtvrtfinále soupeře ze Švýcarska. Zámořští hokejisté byli favoritem, důležité utkání bylo ale dlouhou dobu vyrovnané. Ba Švýcaři dokonce od závěru druhé periody vedli a byli blizoučko postupu do semifinále. Jenže Kanaďané podruhé na turnaji dali gól v poslední vteřině, tentokrát je od sirény dělilo 0,073 sekundy. A v šesté minutě prodloužení dokonali obrat a zajistili si účast v semifinále proti českému národnímu týmu.
     
    Poslední zápas:

     Kanada – Švýcarsko 3:2p

    Branky a nahrávky: 26. Mark Stone (Fabbro, Dubois), 60. Severson (Mark Stone), 66. Mark Stone (Dubois, Theodore) – 19. Andrighetto (Diaz, Fiala), 40. Hischier (Martschini, Niederreiter).

    Kanada: M. Murray (Hart) – Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore (A), Fabbro, P. Myers – Marchessault, Dubois (A), Mark Stone – Cirelli, Couturier, S. Reinhart – McCann (C), Turris, Jost – Bertuzzi, Henrique, D. Strome – Joseph.

    Švýcarsko: Genoni (Berra) – Josi (A), Diaz (C), Genazzi, Loeffel, Frick, Fora, Rod – Niederreiter, Hischier, Fiala – Hofmann, Haas, Andrighetto – Scherwey, Kurashev, Martschini – Praplan, S. Moser (A), Bertschy – Ambühl.
     
    Kanadské statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Anthony Mantha, Mark Stone (oba 7+5)
    Nejlepší střelec týmu: Anthony Mantha, Mark Stone – oba 7
    Nejlepší nahrávač týmu: Jonathan Marchessault, Kyle Turris – 12
    Nejtrestanější hráč: Anthony Mantha, Damon Severson – 16 min.

    Brankáři:

    Carter Hart – 3 zápasy, 3 výhry, úspěšnost zákroků – 96,43%, průměr inkasovaných branek – 0,7.
    Matthew Murray – 5 zápasů, 4 výhry, úspěšnost zákroků – 92%, průměr inkasovaných branek – 1,99.
    Mackenzie Blackwood – 1 zápas, 1 výhra, úspěšnost zákroků 100%, průměr inkasovaných branek – 0.

    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 50%
    Oslabení: 75%
     
    Česko

    Základní skupina
    Základní skupina v podání Čechů by se dala ohodnotit na výbornou, jelikož získali osmnáct bodů z jednadvaceti a zajistili si druhou příčku skupiny B. Díky tomu ale nemuseli cestovat z Bratislavy do Košic a mohli si dále užívat téměř domácí prostředí, které jim fanoušci v bratislavské aréně připravili.

    Česká republika měla ostrý start do šampionátu, jelikož hned v prvním utkání se střetla se Švédskem. Po prvních dvou třetinách sice bylo skóre vyrovnané 2:2, ale poté se rozjeli čeští hokejisté, kteří v poslední periodě nastříleli tři branky a brali první tři body na mistrovství světa.

    To v druhém zápase už byli Češi jasnými favority v duelu s Norskem, jenže vstup do zápasu jim ani trochu nevyšel. O tomto utkání se dá říct, že byl po celou dobu dobu jasně lepším týmem, čemuž odpovídá i skóre. Nakonec z toho byla výhra 7:2 a další tři body.

    V dalším utkání už přišla první a zatím poslední porážka na turnaji. V souboji s Ruskem to nebylo ono v útočné fázi. Čeští hokejisté totiž nevstřelili ani jednu branku, zatímco inkasovali hned tři. Rusko si tedy drželo nadále stoprocentní bilanci, zatímco Češi už ne.

    V dalším utkání si už Česká republika poněkud spravila náladu a znovu se dostala na vítěznou vlnu. Po první třetině sice prohrávala o dvě branky, jenže pak přišla perioda druhá, ve které Češi vstřelil hned čtyři góly. Ve třetí části navíc přidala ještě dvě branky, takže vyhrála 6:3.

    Další dvě utkání byla jednoznačnou záležitostí českého národního celku. Jak v zápase s Itálií, tak v zápase s Rakouskem totiž vstřelila osm gólů, zatímco ani jednou neinkasovala. Byly to tedy dvě jasné výhry při skóre 16:0.

    V posledním zápase základní skupiny se hrálo o hodně. Češi totiž mohli skončit jak na prvním, tak i na čtvrtém místě. Švýcarsko ale mělo lepší vstup do utkání, protože vedlo už po třech minutách o jeden gól. Česko se ale vzchopilo a třemi vstřelenými brankami otočilo stav ve svůj prospěch. Diváci viděli ještě urputnou bitvu, ale Česká republika rozhodla o své výhře trefou do prázdné branky. Švýcarsko totiž muselo bezpodmínečně vyhrát za tři body, tak odvolalo gólmana.

    Čtvrtfinále
    Zatím poslední souboj odehrálo Česko před dvěma dny v rámci čtvrtfinále. Byl to hodně důležitý zápas už jen z toho pohledu, že se Češi už čtyři roky nepodívali do bojů o medaile. Tentokrát z toho navíc byl více než přijatelný soupeř v podobě Německa. Utkání bylo hodně urputné a rozhodnout mohly maličkosti. Češi se sice dostali do vedení, jenže Německo dokázalo po chybě srovnat. Ve třetí periodě se však rozjel gólový uragán Česka. Ve třetí třetině totiž nasázeli hned čtyři branky a rozhodli o svém jasném vítězství 5:1. Poprvé po čtyřech letech se tedy česká reprezentace podívá do bojů o medaile. Jejím semifinálovým soupeřem bude Kanada.
     
    Poslední zápas:

     Česko – Německo 5:1

    Branky a nahrávky: 34. Jan Kovář, 45. Voráček (Simon), 52. D. Kubalík (Jan Kovář, Hronek), 54. Palát (J. Kolář), 60. Jan Kovář (Moravčík) – 38. Mauer (Tiffels).

    Česko: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, J. Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

    Německo: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.
     
    České statistické okénko

    Individuální statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Jakub Voráček (4+12)
    Nejlepší střelec týmu: Michael Frolík – 7
    Nejlepší nahrávač týmu: Jakub Voráček – 12
    Nejtrestanější hráč: Filip Hronek – 22 min.

    Brankáři:

    Patrik Bartošák – 5 zápasů, 4 výhry, úspěšnost zákroků – 91,72%, průměr inkasovaných branek – 2,41.
    Pavel Francouz – 2 zápasy, 2 výhry, úspěšnost zákroků – 100%, průměr inkasovaných branek – 0.
    Šimon Hrubec – 1 zápas, 1 výhra, úspěšnost zákroků 91,67%, průměr inkasovaných branek – 2,00.

    Týmové statistiky:

    Přesilové hry: 20,69%
    Oslabení: 84,38%
     
    Dobrý den, chtěli bychom Vás přivítat u dnešního semifinálového utkání mezi Kanadou a Českou republikou. Tento zápas se odehraje v bratislavské aréně a bude startovat o hodinu dříve, než jsou fanoušci zvyklí, tedy v 19:15.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.

    Milan Sochor

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 6. Mark Stone (Stecher), 21. Nurse (Couturier), 26. Dubois (Marchessault, Mark Stone), 47. Turris (Mantha), 53. Chabot (Henrique, D. Strome) – 54. T. Zohorna (J. Kolář)


    Kanada: M. Murray (Hart) – Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore, Fabbro, P. Myers – Marchessault, Dubois, Mark Stone (A) – Cirelli, Couturier (A), S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Henrique, D. Strome, Joseph – Jost.
    Česko: Bartošák (26. Francouz) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Gudas (A), Rutta, J. Kolář, Zámorský – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, Jaškin – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – J. Vrána, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.

    Rozhodčí: Mikko Kaukokari (FIN), Jeremy Tufts (USA) – Gleb Lazarev (RUS), Hannu Sormunen (FIN)

    Diváci: 9085
    thejrc.org