Slovácko – Karviná 2:0 (kon.) | Bohemians 1905 – Opava 1:1 (kon.) | Příbram – Dukla Praha 3:2 (kon.)
konec
1.FC Slovácko
2:0 (1:0)
MFK Karviná
Sobota 25.05.2019, 17:00 • Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty, Uherské Hradiště • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 5. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Lukáš SADÍLEK - 2:0
     
    90+2
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Razítko na tři body dal LUKÁŠ SADÍLEK! Kalabiška s Divišem kombinoval u rohového praporku a druhý jmenovaný nacentroval od brankové čáry a na zadní tyči byl LUKÁŠ SADÍLEK, který dopravil míč hrudí do sítě, jelikož vybíhající Berkovec na něj nedosáhl.
     
    80
    Slovácko naposledy vystřídalo. Patrika Šimka vystřídal teprve šestnáctiletý Filip Vecheta, pro něhož to je prvoligový debut.
     
    77
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Petr Galuška, přichází Martin Vlachovský.
     
    70
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Tomáš Zajíc, přichází Jaroslav Diviš.
     
    65
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Timotej Záhumenský, přichází Ján Krivák.
    64. Hofmann si málem srazil Walův centr do vlastní sítě
     
    64
    Wala přesprintoval Divíška na levé straně a poté dal velmi dobrý centr před malé vápno, Hofmann skluzem balon poslal vedle levé tyče, kdyby nezasáhl Faško by dával do prázdné branky.
     
    61
    Karviná vyrovnala stav zápasu na 1:1, ale branka neplatí pro ofsajd. Wala na hranici vápna přelstil hráče Slovácka a poté vystřelil Trmal, balon vyrazil k Faškovi, který balon doklepl, poté pomezní sudí zamával ofsajdové postavení.
     
    57
    Havlík poslal velmi nebezpečný centr do malého vápna, na míč naskakoval Kalabiška, ale nedosáhl na něj, nakonec jej odvrátil Dramé. Poté hosté šli do brejku a v pokutovém území pálil Faško do připraveného Trmala, který balon vyrazil.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lazar Djordjević, přichází Milan Rundić.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Jan Kalabiška.
    43. Lukáš SADÍLEK - 1:0
     
    43
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Slovácko se ujímá vedení. Zajíc byl sice zády k brance Karviné, ale posunul míč na Daníčka, kterému se nepovedla střela, ale naopak to byl to ukázkový centr pro LUKÁŠE SADÍLKA, která už dorazil míč za bezmocného Berkovce. Asistence: Vlastimil Daníček.
    33. Daníčkova tvrdá rána Berkovce nepřekvapila
     
    33
    Balon táhl po levé straně Zajíc, šel s ním do vápna, na souboj jeden na jednoho si netroufl a místo toho našel Daníčka, který vystřelil, ale jen do prostoru, kde byl Berkovec a ten balon lapil do rukavic.
     
    21
    Před pokutovým územím byl faulovaný Sadílek, sudí Cieslar nechal výhodu, do vápna šel s míčem Zajíc a prošel mezi dvěma hráči Karviné, místo zakončení upadl, ale hlavní rozhodčí penaltu nenařídil.
     
    7
    Karviná mohla jít do vedení. Divíšek se podcenil situaci na levé straně. Po přihrávce od rohového praporku zakončoval hlavou Suchan doprostřed branky, Trmal zázračně vyrazil míč před sebe a Suchan ani napodruhé nepřekonal zblízka Trmala.

    Tomáš Kučera

    Branky: 43. Sadílek (V. Daníček), 90+2. Sadílek (Jaroslav Diviš)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 6:3.
    1.FC Slovácko: Trmal – Divíšek, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Šimko (80. Vecheta) – Janošek (46. Kalabiška), V. Daníček (C) – Navrátil, Havlík, Sadílek – Zajíc (70. Jaroslav Diviš).
    Náhradníci: Daněk – Jaroslav Diviš, Kalabiška, Jakub Rezek, Hološko, Reinberk, Vecheta.

    MFK Karviná: Berkovec (C) – Putyera, Dramé, Djordjević (46. Rundić), Záhumenský (65. Krivák) – Bukata, Suchan – Fokaidis, Galuška (77. Vlachovský), Wala – Faško.
    Náhradníci: Ciupa – Rundić, Smrž, Krivák, Vlachovský.

    Rozhodčí: O. Cieslar – T. Mokrusch, R. Dresler

    Diváci: 3124
    thejrc.org