Lipany – Inter Bratislava 1:0 (kon.) | Šamorín – Pohronie 0:3 (kon.) | KFC Komárno – Trebišov 2:1 (kon.)
Žilina B – L. Mikuláš 0:2 (kon.) | Lok. Košice – Bardejov 2:1 (kon.) | Poprad – Petržalka 0:1 (kon.)
Prešov – B. Bystrica 1:4 (kon.)
konec
FK Poprad
0:1 (0:1)
FC Petržalka
sk Sobota 25.05.2019, 17:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 30. kola 2. ligy, v ktorom budeme sledovať aj stretnutie medzi FK Poprad a FC Petržalka. Zápasom so začiatkom o 17:00 vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti už po minulom kole mali istotu baráže a v poslednom kole môžu rozhodnúť aj o priamej účasti vo Fortuna lige. Na diaľku budú súperiť s Pohroním, ktoré odohrá zápas v Šamoríne. Poprad má v posledných zápasoch dobrú formu, z posledných piatich zápasov vyhral štyri. Posledné tri rovnakým výsledkom 0:1, takto si poradil s Bardejovom, Liptovským Mikulášom a Trebišovom.

    FC Petržalka
    Petržalka je pre budúci ročník zachránená v druhej najvyššej futbalovej súťaži. Pred 30. kolom sa nachádza na ôsmej pozícii so ziskom 42 bodov a skóre 40:38. V prípade víťazstva pod Tatrami môže poskočiť aj na šiestu alebo piatu pozíciu. Isté to bude aj podľa ostatných výsledkov. Petržalčania teda rozhodne ešte majú v Poprade o čo hrať a len tak neprenechajú Popradčanom víťazstvo zadarmo.

    V priebehu tejto sezóny sme videli už jedno vzájomné stretnutie. Tímy sa stretli 28. októbra, kedy sa zrodilo víťazstvo Popradu na trávniku Petržalky 1:2.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Luberda, Horváth, Zekucia, Pajer, Zošák (C), Šesták, Jančo, Kukoľ, Acosta
    Náhradníci: Malec, Gallovič, Maslo, Holiš, Streňo, Palša, Slebodník

    FC Petržalka: Valach – Horník, Szöcs, Sopúch, Kozlovský, Vician, Nagy, Turčák, Piroska (C), Gašparovič, Kosorin
    Náhradníci: Vozár, Nemec, Sombat, Morócz

    Rozhodca: Prešinský – Štrbo, Galo.
     
    Na trávnik už nastupujú oba celky. Popradčania v tmavomodrých dresoch a Petržalčania v čiernobielej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii popradskí futbalisti, ktorí okamžite nakopli loptu na útočnú polovicu. Rozohrávať sa bude od brankára Valacha.
     
    2
    Na ľavej strane ihriska predvádzal manévre Boris Turčák, ktorý sa napokon rozhodol aj odcentrovať, no loptu zastavil popradský hráč.
     
    3
    Acosta získal loptu na útočnej polovici. Posunul ju na pravé krídlo Stanislavovi Šestákovi, ktorý dával prudkú loptu do šestnástky a tá bola zblokovaná. Domáci získali roh.
     
    4
    Po rohovom kope vznikla výborná šanca pre Poprad. Z hranice malého vápna sa hlavou do lopty oprel Pajer a Valach bol na správnom mieste. Dorážať sa snažil aj Zekucia, ale už bol v ofsajdovom postavení.
     
    5
    Popradčania boli aktívni na útočnej polovici a po autovom vhadzovaní sa otvorila ďalšia hlavičková možnosť, tentokrát pre Luberdu. Jeho pokus však nebol veľmi ohrozujúci.
     
    6
    Zošák posunul loptu smerom na Enza Acostu, ktorý sa ukazoval na ľavej strane ihriska. Pred ním však defenzívne zasiahol hráč Petržalky a poslal loptu za postrannú čiaru.
     
    7
    Popradčania sa snažia prebrať iniciatívu a aj kontrolu nad stretnutím. Pozor si zatiaľ musia dávať na vysoké napádanie od súpera.
     
    8
    Tak toto boli ďalšie obrovské možnosti pre domácich hráčov. Kukoľ prenikol do šestnástky po ľavej strane, dostal sa pred bránku a prihrával Zošákovi. Jeho zakončenie letelo priamo do Valacha, ktorý zachytával loptu na dvakrát.
     
    9
    Úvod stretnutia nám zatiaľ priniesol viacero zaujímavých okamihov. Petržalka môže byť zatiaľ hrdá na svojho brankára Valacha, ktorý sa rozhodne nemôže sťažovať na nedostatok práce.
     
    10
    Do streleckej možnosti sa v tejto chvíli vysúval na opačnej strane ihriska Boris Turčák. Jeho strelecký pokus tesne spoza vápna skončil na tribúne.
     
    11
    Martin Vician v strede poľa pridržal Stanislava Šestáka a zaznamenal nedovolený zákrok. Petržalčania ďalej pokračovať nemôžu, rozohrávať bude Poprad.
     
    12
    Centrovať chcel z ľavej strany ihriska hosťujúci kapitán Juraj Piroska. Jeho center smeroval iba do popradského futbalistu a bude z toho roh pre Petržalku.
     
    13
    Do hlavičkovej možnosti sa chcel dostať Ladislav Szöcs, no vo vzduchu sa nepresadil. Útok na opačnej strane potiahol Zošák, ktorý hľadal Acostu, ten však bol v ofsajde.
     
    14
    Šestákovi sa na útočnej polovici ukázal Zošák, ktorý chcel pokračovať pohybom smerom k bránke, popradská akcia však bola zastavená.
     
    15
    Rozohrávka Martina Luberdu nebola vôbec presná. Až príliš zahnal Zekuciu, ktorý sa ukazoval na ľavej strane ihriska, no napokon nebol pripravený na spracovanie.
     
    16
    Hra sa viac upokojila a nesledujeme veľmi ofenzívnu snahu od žiadneho z tímov. Pri lopte sú momentálne domáci. Uvidíme, čo vymyslia.
     
    17
    Akcia Popradu po pravej strane ihriska bola zastavená, domácim sa nepodarilo presadiť sa po pravej vertikále. Hostia získavajú aut.
     
    18
    Brankár Frederik Valach si teraz musel dávať pozor na letiacu loptu z pravej strany ihriska, keďže pri ňom stál už pripravený domáci hráč. Hosťujúci brankár si poradil.
     
    20
    Centrovaná lopta z pravej strany z kopačky Denisa Horníka došla do vnútra pokutového územia na Juraja Pirosku, ktorý hlavičkoval, ale brankára Knurovského neprekonal.
     
    21
    Rozohrávka v réžii hosťujúceho brankára Valacha tento raz nebola vôbec presná. Lopta skončila za postrannou čiarou a aut majú domáci.
     
    22
    Na pravej strane vznikol súboj, po ktorom bude zahrávať Petržalka štandardku zo zaujímavej pozície.
     
    23
    Loptu zakrútil do pokutového územia Juraj Piroska. Jeho pokus smeroval priamo do vápna, tam však boli v prevahe domáci.
     
    23
    Petržalka dala gól!
    Hostia idú prekvapivo do vedenia v zápase. Po ďalšom centri z pravej strany poslal loptu do vápna Piroska priamo na kopačky DENISA HORNÍKA, ktorý nezaváhal a zblízka prekonal Knurovského.
     
    24
    Po rohovom kope ešte hodnú chvíľu trvalo, kým sme sa dostali k výkopu. Ošetrenia sa dožadoval domáci futbalista Viktor Maťaš, ktorý si poranil hlavu.
     
    25
    Medzitým máme za sebou už ďalšie ubiehajúce minúty, keďže ošetrenie Viktora Maťaša zabralo dosť času domácim lekárom.
     
    27
    Jeden z Popradčanov sa dopustil faulu na útočnej polovici a rozohrávať budú petržalskí futbalisti. Napokon z toho bola rozohrávka na postrannú čiaru.
     
    28
    Kukoľ posielal loptu do pokutového územia smerom na Enza Acostu, ktorý si v šestnástke pripravil palebnú pozíciu a vyslal strelu. Jeho zakončenie smerovalo vedľa brány.
     
    30
    Kukoľ chcel posúvať loptu po ľavej strane smerom na Zekuciu. Dobre sa dozadu vrátil Denis Horník, ktorý znemožnil protihráčom pokračovať v ich akcii.
     
    31
    Denis Jančo sa stal exekútorom štandardky z ľavej strany. Loptu zatočil smerom do vápna, domáci však nedokázali na jeho center patrične reagovať a nevyužili túto možnosť.
     
    32
    Juraj Piroska v strede poľa fauloval Enza Acostu, ktorý si spracúval loptu hlavičkou a potom bol atakovaný. Je z toho rozohrávka pre domáci tím.
     
    33
    Vladimír Kukoľ zahrával ďalšiu popradskú štandardku. Posúval loptu smerom do pokutového územia, no hlavičkový pokus Pajerovi úplne nevyšiel.
     
    34
    Šikovne po ľavom krídle prenikol dopredu Samuel Kozlovský, ktorý sa dostal do palebnej pozície a trafil bližšiu žrď. Poriadne vystrašil domáceho brankára.
     
    35
    Enzo Acosta sa šikovne predieral do pokutového územia, dostal sa cez jedného a takmer aj cez ďalších hráčov, no iba takmer. K strele sa nedostal.
     
    36
    Poprad sa snaží získavať prevahu a darí sa mu to najmä vďaka množstvu získaných štandardiek. Aj teraz zahrával Jančo jednu z nich, Šestákova hlavička však bola nepresná.
     
    37
    Zraneným hráčom na trávniku je momentálne autor zatiaľ jediného gólu Denis Horník. Potreboval ošetrenie pri postrannej čiare, zrejme bude pripravený pokračovať späť v hre.
     
    39
    Piroska sa snažil svojimi manévrami na útočnej polovici presadiť cez Zošáka a Kukoľa, no veľmi sa mu to nepodarilo. Bol zahnaný do kúta a nič nevymyslel.
     
    40
    Kukoľ zahrával ďalšiu zaujímavú popradskú štandardku. Hostia však dokázali odstrániť loptu preč nedovoliť domácim nebezpečne zakončovať.
     
    41
    S blížiacim sa záverom polčasu sa snažia oba tímy hrať s rozvahou. Aktívnejší smerom dopredu ostávajú domáci, ktorí sa snažia nájsť recept na defenzívu Petržalky.
     
    43
    Denis Horník je opäť po jednom zo súbojov na trávniku a nehybne leží. Znovu si pýta ošetrenie, už k nemu prichádzajú na pomoc.
     
    44
    Adrián Knurovský rázne odkopol loptu po krátkom prieniku hosťujúceho Lukáša Gašparoviča.
     
    45
    Kamil Zekucia si spracoval prihrávku na ľavej strane ihriska a pokračoval ďalej do šestnástky, snažil sa o strelu. Jeho delovka smerovala iba na protihráča. Medzitým rozhodcovia nadstavili štyri minúty.
     
    45+2
    Denis Horník je po predchádzajúcom druhom zákroku vypojený z hry a zápas ani nedohrá. Na jeho miesto prichádza Jakub Nemec.
     
    45+3
    Center z pravej strany z kopačky Zošáka smeroval na hlavičku Šestáka, ktorý sa síce zo vzduchu presadil, ale výrazne neohrozil Valacha. Schyľuje sa k záveru prvého polčasu.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase boli síce ofenzívnej aktívnejší domáci futbalisti, ale o prvý presný zásah v stretnutí sa postarali hostia. V 23. minúte skóroval Horník, ktorý zároveň bol v závere polčasu striedaný.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu vstupujú s jednou zmenou domáci futbalisti. Denisa Janča na trávniku strieda Dávid Gallovič. Hosťujúci tréner sa cez prestávku nerozhodol urobiť žiadnu zmenu.
     
    47
    Vladimír Kukoľ bol exekútorom popradskej štandardky. Loptu zakrútil smerom do vápna, no domáci sa nepresadili. Poprad získal aspoň rohový kop.
     
    48
    Jakub Nemec rozohrával loptu zo stredu poľa po nedovolenom zákroku od jedného z popradských futbalistov.
     
    49
    V strede poľa bol k zemi poslaný Péter Nagy, ktorý hlasno skríkol a letel k trávniku. Vyžiadal si ošetrenie.
     
    51
    Jakub Nemec agresívne vystúpil do súboja s Enzom Acostom. Napokon z toho bude autové vhadzovanie pre popradský celok.
     
    52
    V súbojoch sa začína priostrovať. Jakub Kosorin tento raz tvrdo vystúpil proti Viktorovi Maťašovi.
     
    53
    Vladimír Kukoľ zahrával rohový kop smerom na bližšiu žrď a svoj roh si potom aj zopakoval. Petržalčania sa dokázali viacmenej s prehľadom ubrániť.
     
    54
    Jakub Kosorin teraz urobil nie veľmi športové gesto smerom k súperovi. Loptu po jednom zo súbojov tvrdo odkpol a dostal za to žltú kartu.
     
    55
    Po osi ihriska chcel Martin Vician vysúvať dopredu Jakuba Kosorina, ktorý sa už ukazoval na hrote útoku, no napokon bol prvý pri lopte Knurovský.
     
    56
    Lukáš Horváth nasmeroval dobrú prihrávku do vnútra pokutového územia na Enza Acostu, ktorý strieľal na dvakrát. Jeho druhé zakončenie opečiatkovalo pravú žrď!
     
    57
    Dopredu na útočnej polovici prenikal aj Jakub Kosorin, no šancu si nevypracoval. Na opačnej strane ihriska Lukáš Horváth atakoval brankára Valacha a dostal žltú kartu.
     
    58
    Ďalšia obrovská šanca pre Poprad. Vladimír Kukoľ zahrával loptu do vnútra šestnástky, naskočil si tam Luberda, no hlavičkou zakončoval tesne vedľa.
     
    60
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Stanislav Šesták, prichádza Erik Streňo.
     
    61
    Viktor Maťaš na obrannej polovici zachytával rozohrávku brankára Valacha. Petržalčania sú po dlhšom čase usadení na útočnej polovici.
     
    62
    Hra sa viacmenej upokojila a Petržalčania sa chceli dostať viac do tempa. Nevyšlo im to však, ich nepresný center zachytával brankár Knurovský.
     
    63
    Veľkú šancu mal Enzo Acosta, ktorý si na pravej strane pripravil loptu na strelu, posunul sa do šestnástky a zakončoval. Jeho druhé zakončenie však bolo absolútne nepresné.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Vladimír Kukoľ, prichádza Štefan Holiš.
     
    65
    Štefan Holiš sa ihneď po príchode na trávnik zapájal do útočnej akcie svojho tímu. Nedokázal však zvíťaziť v hlavičkovom súboji.
     
    66
    Erik Streňo posielal z ľavej strany ihriska center smerom do pokutového územia, tam si ho však nik nezachytil.
     
    67
    Popradčania získavajú zaujímavú možnosť zo štandardky. Budú to zahrávať tesne spoza pokutového územia.
     
    68
    Erik Streňo si priťukol loptu so Štefanom Zošákom, následne vypálil, no napálil to iba do pred ním stojacej hradby tiel.
     
    69
    Zekucia priťukol na ľavej strane loptu Erikovi Streňovi, ktorý sa rozhodol poslať mäkkučký center do vápna, no hostia odvrátili.
     
    70
    Z ľavej strany to centrom do vnútra vápna skúšal Erik Streňo opäť. Zahnal však svojich spoluhráčov a neponúkol im presný pas. Rozohrávať bude brankár Valach.
     
    71
    Aj keď sú popradskí futbalisti v priebehu druhého polčasu stále viac aktívnejší než ich súper, zatiaľ to na vyrovnávajúci gól nestačí.
     
    72
    Brankár Petržalky Frederik Valach dostal žltú kartu. Následne sa na útočnej polovici vysúval dopredu Boris Turčák. Zakončoval z ťažkej pozície a nasmeroval to vedľa.
     
    73
    Erik Streňo sa ocitol v názorovej výmene s hosťujúcim Ladislavom Szöcsom, s ktorým si vymenil niekoľko odkazov. Poprad získal štandardku, zahrávať ju zrejme bude Streňo.
     
    74
    A Erik Streňo bol naozaj exekútorom tejto štandardnej situácie Popradu. Snažil sa zo vzduchu presadiť Luberda, no napokon vo vzduchu nedominoval.
     
    75
    Poprad získava jednu štandardnú situáciu za druhou, no zatiaľ nevie z nej veľmi niečo vyťažiť. Z väčšej diaľky, takmer z polovice ihriska centroval Gallovič a adresáta rozhodne nenašiel.
     
    77
    Po pravej strane rozbiehal útočnú akciu Péter Nagy. Napokon to nastrelil do popradského futbalistu a Petržalka získala rohový kop.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 478 divákov. Pravdepodobne tohtosezónna rekordná návšteva na zápas druholigového Porpadu.
     
    79
    Popradská akcia sa vôbec neskončila dobre, rozohrávať sa bude od brankára Frederika Valacha, ktorý sa snaží nazbierať čo najviac cenných sekúnd.
     
    80
    Zápas sa nám pomaličky prehupol do záverečnej fázy. Popradská snaha o strelenie gólu stále neutícha, domácim to však dopriate nie je. Zásluhu na tom má aj organizovaná petržalská defenzíva.
     
    82
    Maťaš presunul loptu po pravej strane na Enza Acostu, ktorý posielal center smerom do vápna, no vôbec sa mu nepodaril.
     
    83
    Brankár Frederik Valach zachytil loptu po ďalšej popradskej akcii, ktorá nebola obzvlášť vydarená.
     
    84
    Maťašova lopta z pravej strany smerovala do vápna, no odtiaľ ju dokázali petržalskí futbalisti bezpečne odraziť. Tlak Popradu sa stupňuje.
     
    85
    Kombinácia dvojici popradských futbalistov tentokrát na útočnej polovici nevyšla a autové vhadzovanie získava Petržalka.
     
    86
    Jakub Nemec dostal za svoj zákrok na obrannej polovici žltú kartu. Popradčania rozohrávali štandardku. Postaral sa o to Streňo, no nebola z toho hlavičková možnosť pre jeho spoluhráčov.
     
    87
    Kamil Zekucia v strede poľa zvádzal súboje s Pétrom Nagyom a napokon bol futbalista Petržalky odmenený aj žltou kartou.
     
    89
    Holiš ponúkal prihrávku na Enza Acostu, ktorý sa snažil presadiť v pokutovom území, no spadol a vôbec mu to nevyšlo.
     
    90
    Striedanie v tíme FC Petržalka: z ihriska odchádza Lukáš Gašparovič, prichádza Jozef Sombat.
     
    90+1
    Rozhodcovia zároveň k druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty.
     
    90+1
    Petržalka získala rohový kop, no poriadne naťahujú jeho exekúciu. Následne hostia získali aj aut.
     
    90+2
    Ešte sledujeme poslednú popradskú snahu o strelenie vyrovnávajúceho gólu. Poprad získal štandardku.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované. Petržalka sa v druhom polčase viacmenej bránila, no zahrala úspešne a odváža si z Popradu posledné tri body v tejto sezóne. Keďže Pohronie v Šamoríne zvíťazilo, Poprad ostáva na druhej priečke tabuľky a putuje do baráže o Fortuna ligu, v ktorej sa stretne s AS Trenčín. Prvý zápas je na programe už v utorok, odveta potom na budúcu sobotu. (18:54:29)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 23. Horník

    Karty:   57. Horváth (PPD) – 54. Kosorin (FCP), 72. Valach (FCP), 86. Nemec (FCP), 87. Nagy (FCP)


    FK Poprad: Knurovský – Maťaš, Luberda, Horváth, Zekucia, Pajer, Zošák (C), Šesták, Jančo, Kukoľ, Acosta
    Náhradníci: Malec, Gallovič, Maslo, Holiš, Streňo, Palša, Slebodník

    FC Petržalka: Valach – Horník, Szöcs, Sopúch, Kozlovský, Vician, Nagy, Turčák, Piroska (C), Gašparovič, Kosorin
    Náhradníci: Vozár, Nemec, Sombat, Morócz

    Rozhodčí: Prešinský – Štrbo, Galo

    Diváci: 2 478
    thejrc.org