Groznyj – Rostov 1:0 (kon.) | Machačkala – Ural 0:2 (kon.) | CSKA Moskva – Samara 6:0 (kon.)
Dynamo – Arsenal Tula 3:3 (kon.) | FK Krasnodar – Kazaň 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Ufa 1:0 (kon.)
Orenburg – Spartak 2:0 (kon.) | Zenit – Jenisej 4:1 (kon.)
konec
FK Zenit Petrohrad
4:1 (1:0)
FC Jenisej Krasnojarsk
Neděle 26.05.2019, 13:00 • Petrovskij, Petrohrad • Ruská Premier Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (14:54:59)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.
     
    Je konec! Zenit Petrohrad zvládl dnešní duel s Krasnojarskem a po výhře 4:0 mohou propuknout oslavy mistrovského titulu, který si Zenit zajistil už před několika týdny. Obrana Jeniseje však působila hodně pevným dojmem. Zenit se však po zásahu jednoho obránce rukou dočkal pokutového kopu, který s přehledem proměnil Azmún! Po změně stran už domácí zcela ovládli dění na hřišti. Druhou branku přidal Driussi a o dvě minuty později uklidnil domácí hráče Jerochin. Čtvrtou branku Zenitu přidal dvacet minut před koncem znovu Driussi. Gólovou tečku za dnešním soubojem pak napsal hostující Torbinskij.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Dzjuba se dral za centrem z levé strany, jenže musel hlavičkovat ze záklonu a jeho projektil prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    89
    Fanoušci na tribunách už rozjíždějí oslavy mistrovského titulu svého oblíbeného celku. Zenit letos prožil opravdu povedenou sezónu.
     
    88
    Také Luis Neto se loučí se Zenitem a sklízí obrovský aplaus nového stadionu v Petrohradě!
     
    87
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Luís Neto, přichází Anton Zabolotnyj.
    85. Dmitrij TORBINSKIJ - 4:1
     
    85
    Jenisej právě vstřelil branku!
    Hosté se při své rozlučce s nejvyšší ruskou soutěží dočkali čestného zásahu! Krásnou střelou do šibenice se prosadil DMITRIJ TORBINSKIJ!
     
    83
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází Alexandr Kutin, přichází Michail Kosťukov.
     
    82
    Maxim Semakin dostal přihrávku na levou stranu, jenže svým průnikem daleko nedošel. Důrazní fotbalisté Zenitu jej připravili o míč.
     
    81
    Zenit se opět usadil na polovině soupeře a hledá si cestičku do pokutového území. Nikdo v modrém však nemohl odcentrovat.
     
    80
    Alexandr Aňukov se tímto střídáním rozloučil se svou kariérou, ve které byl mimojiné také kapitánem ruské reprezentace! Legendě domácího klubu tleská zaplněný stadion!
     
    79
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Alexandr Aňukov, přichází Emanuel Mammana.
     
    78
    Další ofenzivní snahu domácího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Dzjuba. Píská se ofsajd.
     
    77
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází David Jurčenko, přichází Maksim Jedapin.
     
    76
    Hostující fotbalisty dnešní loučení s nejvyšší ruskou soutěží pořádně bolí. Po souboji na hranici velkého vápna chytají jednoho z hostů křeče.
     
    75
    Krasnojarsk se opět usadil v blízkosti pokutového území soupeře. Savičev navíc napřáhl k nebezpečné střele, ale trefil prostor, kde stál Luňov.
     
    74
    Domácí fanoušci si užívají výkon svého oblíbeného klubu a těší se na oslavy mistrovského titulu, které se odehrají hned po skončení dnešního souboje.
    72. Sebastián DRIUSSI - 4:0
     
    72
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Exhibice pokračuje! Zenit přidává také čtvrtou branku! Dzjuba poslal z levé strany přihrávku do pokutového území, kde se k míči dostal SEBASTIÁN DRIUSSI, který si povodil obránce a bez problémů překonal brankáře!
     
    71
    Na druhou stranu se s míčem u nohy až na hranici pokutového území probil Jurij Žirkov, jenže tomu se do cesty postavil důrazný obránce Sarr.
     
    70
    Dmitrij Torbinskij prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, poslal přihrávku mezi obránce, ale tam nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    69
    Maxim Semakin se hnal do pokutového území, jenže domácí obránce Luís Neto před ním bez problémů odehrál míč mimo pokutové území.
     
    68
    Zenit zahrával rohový kop. Driussi poslal nadýchaný centr na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu ruského mistra.
     
    67
    Stopeři Zenitu uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo v červeném dresu Krasnojarsku jejich rozehrávku neatakuje.
     
    66
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází Arsen Chubulov, přichází Alexandr Sobolev.
     
    65
    Zenit pokračuje v aktivním pojetí dnešního utkání. Dzjuba poslal střílený centr na malé vápno, jenže nikdo v modrém dresu na jeho nástřel nedosáhl.
     
    64
    Jenisej zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území Zenitu. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhl obránce Neto.
     
    63
    Domácí celek navíc stále nepolevuje ve své aktivitě a nadále se tlačí do útoku. Přihrávku do pokutového území tentokrát včasným výběhem zastavil brankář.
    61. Alexandr JEROCHIN - 3:0
     
    61
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zenit bleskově přidává také třetí zásah a o osudu dnešního utkání je rozhodnuto! ALEXANDR JEROCHIN si naběhl na přihrávku do šestnáctky, zbavil se obránce a prostřelil brankáře!
    59. Sebastián DRIUSSI - 2:0
     
    59
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A to se Zenitu hodně rychle povedlo! Na centr z levé strany si v pokutovém území naskočil SEBASTIÁN DRIUSSI a přesnou hlavičkou navýšil domácí vedení!
     
    58
    Zenit už se opět usadil na polovině svého soupeře a hledá si cestičku do zakončení. Domácí fotbalisté si chtějí oslavu titulu vylepšit další brankou.
     
    56
    Arsen Chubulov se rovněž dostal do zakončení z blízkosti pokutového území, ale jeho technický projektil prosvištěl kolem zadní tyče.
     
    55
    Luňov tentokrát skvěle vystartoval ven ze své branky, položil se pod nohy rozběhnutému soupeři a na poslední chvíli před ním zakopl míč do autu.
     
    54
    Michail Komkov si navedl míč do blízkosti pokutového území Zenitu a dostal se do zakončení. Pozorný brankář jeho projektil vyškrábl na rohový kop.
     
    53
    Ali Gadžibekov znovu poslal prudkou přihrávku na pravou stranu, ale ani tentokrát nedokázal oslovit svého spoluhráče. Fotbalisté Krasnojarsku se trápí.
     
    52
    Hostující celek vstoupil do druhého poločasu o něco aktivněji. Krasnojarsk hraje s míčem na kopačkách a hledá skulinku v pozorné obraně Zenitu.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Alexandr Jerochin (FK Zenit Petrohrad).
     
    50
    Ali Gadžibekov prošel s míčem u nohy až na polovinu Zenitu, jenže následnou přihrávkou na hranici velkého vápna neoslovil nikoho ze spoluhráčů.
     
    49
    Jaroslav Rakyckyj operoval s míčem na levé straně hrací plochy, jenže jeho nákop na levou stranu byl příliš vysoký a skončil u obránce.
     
    48
    Sardár Azmún se pěknou kličkou na levé straně vyhnul svému strážci, ale sám se zahnal až k rohovému praporku, od kterého už následně neodcentroval.
     
    47
    Alexej Gricajenko dirigoval rozehrávku hostující obrany na vlastní polovině. Hostující obránce následně nakopl míč dopředu, ale tam nebyl nikdo v červeném.
     
    46
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Róbert Mak, přichází Igor Smolnikov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího Zenitu, kteří byli v prvním poločase mnohem aktivnějším týmem. Obrana Jeniseje však působila hodně pevným dojmem. Zenit se však po zásahu jednoho obránce rukou dočkal pokutového kopu, který s přehledem proměnil Azmún! Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hosté v závěru prvního poločasu zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde kraloval urostlý stoper Neto.
     
    44
    Arťom Dzjuba se svou chybu snažil ihned napravit a vydal se napadat soupeřovu rozehrávku k rohovému praporku. Tam se ale provinil faulem.
     
    43
    Arťom Dzjuba se ujal role dirigenta domácí rozehrávky. Urostlý útočník poslal přihrávku na levou stranu, jenže našel jen obránce v červeném dresu.
     
    42
    Arsen Chubulov dostal přihrávku do běhu na pravou stranu hrací plochy, jenže kolem dobře postaveného Žirkova neprocedil svůj centr až do šestnáctky.
     
    41
    Dmitrij Torbinskij zkusil své štěstí zakončením ze střední vzdálenosti. Rána mu však vůbec nesedla a míč si našel cestičku nad břevno.
     
    40
    Další útočnou akci domácího Zenitu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si tentokrát nepohlídal Dzjuba.
     
    39
    Hostující fotbalisté operují s míčem na kopačkách na polovině hrací plochy. Hráči Jeniseje se nikam neženou a snaží se spíše držet míč.
     
    38
    Alexandr Jerochin svedl souboj o odražený míč na hranici pokutového území. Domácí středopolař se kolem dobře postaveného soupeře do zakončení nedostal.
     
    37
    Alexandr Aňukov poslal zajímavou přihrávku za obranu hostujícího celku, jenže sprintující Arťom Dzjuba na pobídku nedosáhl.
     
    36
    Ani po dalším rohovém kopu se fotbalisté Zenitu nedočkali zásahu. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud jej odkopl skvěle postavený zadák.
     
    35
    Róbert Mak se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho pokus vnitřním nártem srazil obránce na další rohový kop.
     
    34
    Arsen Chubulov se po rychlém protiútoku vedeném po pravé straně dostal do zakončení z hranice pokutového území, ale jeho pokus rozvlnil jen boční síť.
     
    33
    Zenit zahrával další rohový kop. Alexandr Aňukov tentokrát vyslal vysoký oblouček na malé vápno, ale hostující brankář míč bez problémů vyboxoval.
     
    32
    Sardár Azmún operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Domácí střelec se chtěl otočit kolem svého strážce, ale ten mu míč vypíchl do zámezí.
     
    31
    Zenit zahrával rohový kop. Na centrovaný míč si v pokutovém území naskočil stoper Neto, jehož pokus vyrazil pozorný brankář nad břevno.
     
    30
    Je za námi půlhodina dnešního souboje a domácí Zenit zatím zcela jasně ovládá vývoj dnešního utkání. Domácí brankář zatím může být naprosto klidný.
     
    29
    Právě Azmún nyní skvěle napadal rozehrávku soupeře a málem se dočkal druhé branky. Hostující brankář jej totiž trefil svým odkopem. Míč se však odrazil mimo tři tyče.
    27. Sardár AZMÚN - 1:0
     
    27
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Zenit se dostává do vedení! K exekuci pokutového kopu se postavil SARDÁR AZMÚN a zakončením k tyči otevřel skóre!
     
    27
    Žlutou kartu dostává Alexandr Kutin (FC Jenisej Krasnojarsk).
     
    26
    Pozor! Penalta pro Zenit! Hráč ve zdi totiž přímý kop zastavil rukou!
     
    26
    Jaroslav Rakyckyj se ujal rozehrávky přímého kopu. Domácí fotbalista zvolil technické zakončení levou nohou, ale trefil jen zeď.
     
    25
    Semakin měl velké problémy se zpracováním, jenže svou chybu dokázal rychle napravit a rozehrál na levou stranu. Jenisej může na chvíli podržet balón.
     
    24
    Róbert Mak svedl další hlavičkový souboj s hostujícím obráncem. Alexej Gricajenko byl tentokrát mnohem důraznější a nepustil slovenského záložníka k míči.
     
    23
    Alexandr Aňukov dostal moře prostoru na pravé straně, potáhl si míč vpřed, jenže následný centr se mu vůbec nepovedl a míč skončil daleko v autu.
     
    22
    Dmitrij Jatčenko poslal zajímavou přihrávku na hranici pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v červeném dresu. Stále čekáme na úvodní možnost.
     
    21
    Dmitrij Jatčenko operoval s míčem u pomezní čáry, jenže Róbert Mak mu šlapákem přišlápl kopačku a dopustil se faulu. Hosté budou rozehrávat.
     
    20
    Zenit se znovu usadil v blízkosti pokutového území soupeře, ale nikomu v modrém se zatím nepodařilo odcentrovat. Hráči Jeniseje brání skvěle.
     
    19
    Luňov opět vyrazil ven z branky a došel si pro odražený míč na hranici velkého vápna. Zenit tak může rozjet další útočnou akci.
     
    18
    Pavel Rožkov táhl ojedinělou akci hostujícího celku po pravém křídle. Hostující fotbalista dokonce odcentroval do velkého vápna, ale našel jen hlavu domácího stopera.
     
    17
    Alexandr Aňukov dostal přihrávku na pravou stranu, nakopl míč na hranici velkého vápna, jenže tam nebyl nikdo ve světle modrém dresu Zenitu.
     
    16
    Róbert Mak centroval z levé strany na hranici pokutového území, jenže Sarr jeho úmysl přečetl, vystoupil a zakopl míč na polovinu Zenitu.
     
    15
    Jenisej však nedokázal udeřit ani ze standardní situace. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde se hosté provinili útočným faulem.
     
    14
    Alexandr Aňukov se skvěle vrátil s unikajícím soupeřem, kterému se na poslední chvíli položil pod nohy a srazil nebezpečný centr na rohový kop.
     
    13
    Róbert Mak prošel po křídle až na hranici pokutového území, odkud zpětnou přihrávkou hledal Jerochina, ale k tomu se stačil vrátit Semakin.
     
    12
    Dzjuba se v pokutovém území dral za centrem z pravé strany, jenže v hlavičkovém souboji se Sarrem neuspěl. Hosté následně zakopli míč do autu.
     
    10
    Domácí Zenit vstoupil do dnešního utkání mnohem aktivněji a snaží se hrát s míčem na kopačkách. Hostující obrana ale brání v pevném bloku.
     
    9
    Dmitrij Jatčenko vhazoval v blízkosti pokutového území soupeře, jenže na jeho pobídku nedosáhl nikdo v červeném dresu.
     
    8
    Róbert Mak dostal přihrávku na pravou stranu pokutového území a okamžitě vyslal oblouček na malé vápno. Na jeho pobídku však nedosáhl nikdo v modrém.
     
    7
    Do rozehrávky Zenitu se tentokrát musel zapojit také brankář Andrej Luňov. Domácí gólman nakopl míč na pravé křídlo, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    6
    Alexandr Aňukov přišel o míč v blízkosti pokutového území Jeniseje. Domácí fotbalista chtěl svou chybu rychle napravit, ale místo toho se provinil faulem.
     
    5
    Alexandr Aňukov odcentroval z pravé strany do pokutového území, nicméně obránce Ali Gadžibekov včas vystoupil a odehrál míč do bezpečí.
     
    4
    Dmitrij Torbinskij to při napadání rozehrávky Zenitu na polovině hřiště přehnal s agresivitou a dopustil se nedovoleného zákroku. Domácí mohou pokračovat v kombinaci.
     
    3
    Zenit zahrával přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal Driussi, jehož centr přiletěl na malé vápno, kde s přehledem zasáhl dobře postavený obránce.
     
    2
    Róbert Mak si naběhl na oblouček na levou stranu hrací plochy, skvěle si pokryl míč tělem a nechal se chytře faulovat. Domácí Zenit tak bude zahrávat přímý kop.
     
    1
    Zenit obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale nákop na rozběhnutého Dzjubu byl nepřesný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Utkání začne během několika minut.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zenit Petrohrad: Luňov – Aňukov, Neto, Rakyckyj, Žirkov – Mak, Ozdojev, Jerochin, Driussi – Dzjuba, Azmún.
    Náhradníci: M. Keržakov, Gorodovoj – Kranevitter, Hernani, Nabiullin, Mammana, A. Zabolotnyj, Šatov, Smolnikov, Ivanović, Noboa, Le Musajev.

    FC Jenisej Krasnojarsk: D. Jurčenko – Jatčenko, Gricajenko, Sarr – Rožkov, Komkov, Torbinskij, Kutin – Gadžibekov, Chubulov, Semakin.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko, Jedapin – Kosťukov, Savičev, Sobolev..
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu střetli na konci července. Zenit na půdě soupeře vyhrál 2:0.
     
    Dnes budeme sledovat duel závěrečného kola ruské ligy mezi Zenitem Petrohrad a Jenisejem Krasnojarsk. Zároveň jde o duel prvního celku ruské ligy s posledním. Zenit už si v předchozích kolech zajistil titul, který by měl dnes přebrat. Naopak hosté už nemají ani teoretickou šanci na záchranu a spolu s Machačkalou budou přístí sezónu hrát jen druhou ligu.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z ruské Premier Ligy mezi Zenitem Petrohrad a FC Jenisej Krasnojarsk. Výkop je stanoven na 13 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 27. Azmún (pen.), 59. Driussi (Žirkov), 61. Jerochin (Dzjuba), 72. Driussi (Dzjuba) – 85. Torbinskij

    Karty:   51. Jerochin (PET) – 27. Kutin (YEN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 9:12.
    FK Zenit Petrohrad: Luňov – Aňukov (79. Mammana), Neto (87. A. Zabolotnyj), Rakyckyj, Žirkov – Mak (46. Smolnikov), Ozdojev, Jerochin, Driussi – Dzjuba, Azmún.
    Náhradníci: M. Keržakov, Gorodovoj – Kranevitter, Hernani, Nabiullin, Mammana, A. Zabolotnyj, Šatov, Smolnikov, Ivanović, Noboa, Le Musajev.

    FC Jenisej Krasnojarsk: D. Jurčenko (77. Jedapin) – Jatčenko, Gricajenko, Sarr – Rožkov, Komkov, Torbinskij, Kutin (83. Kosťukov) – Gadžibekov, Chubulov (66. Sobolev), Semakin.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko, Jedapin – Kosťukov, Savičev, Sobolev.
    thejrc.org