Turín – Lazio 3:1 (kon.) | Sampdoria – Juventus 2:0 (kon.) | AS Řím – Parma 2:1 (kon.)
Atalanta BC – Sassuolo 3:1 (kon.) | Cagliari – Udinese 1:2 (kon.) | Fiorentina – Janov 0:0 (kon.)
Inter – Empoli 2:1 (kon.) | Spal – AC Milán 2:3 (kon.)
konec
AS Řím
2:1 (1:0)
Parma Calcio 1913
Neděle 26.05.2019, 20:30 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze Serie A mezi AS Řím a Parma Calcio 1913. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    Parma Calcio

    Parma letos prožila průměrnou sezónu. Celek, o kterém se před startem ročníku hovořilo v souvislosti se sestupem, nasbíral za třicet sedm kol jedačtyřicet bodů a patří mu čtrnáctá pozice. Záchranu už má Parma jistou, jelikož na osmnáctý Janov má k dobru čtyři body. V posledním duelu vyhrála doma 1:0 s Fiorentinou.
     
    AS Řím

    AS Řím letos nemůže být spokojen se svým vystoupením v nejvyšší italské soutěži. Dosud má na svém kontě šedesát tři bodů a patří mu šestá pozice. Dnes si ale bude muset dávat pozor na FC Turín, který se na AS tlačí z dolních pozic. V opačném případě však může poskočit na pátou pozici před AC Milán. Naposledy uhrálo AS remízu 0:0 se Sassuolem.
     
    Vzájemný zápas

    Dnešní soupeři se spolu utkali na konci prosince. AS Řím na půdě soupeře vyhrál 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Mirante – Florenzi, Juan Jesus, Fazio, Kolarov – L. Pellegrini, De Rossi – Perotti, Pastore, El Shaarawy – Džeko.
    Náhradníci: Olsen, Fuzato – Ünder, Zaniolo, Karsdorp, Cristante, Marcano, Manolas, N´Zonzi, Kluivert, Schick, Santon.

    Parma Calcio 1913: Frattali – Iacoponi, Alves, Gagliolo, Gobbi – Dezi, Štulac, Kucka – Sprocati, Ceravolo, Gervinho.
    Náhradníci: Sepe, Brazão – Biabiany, Dimarco, Grassi, Pepín, Diakhatè, Scozzarella, Kaša, Gazzola, Barillà.

    Rozhodčí: Mazzoleni – Marrazzo, Posado.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. AS Řím bude hrát v červeném, zatímco Parma přijela v černobílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Parma se ihned vydala do útoku, ale fotbalisté AS se dostali k míči.
     
    2
    Do rozehrávky Parmy se musel zapojit hostujícího brankář, který jej nakopl na polovinu hrací plochy, kde v hlavičkovém souboji uspěl Juan Jesus.
     
    3
    Stephan El Shaarawy prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území a odcentroval na malé vápno, kde však nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    4
    Aleksandar Kolarov táhl útočnou akci AS Řím po levém křídle, jenže svým průnikem neprošel do pozice, ze které by mohl odcentrovat do šestnáctky.
     
    5
    Na druhé straně se dokázal uvolnit Leo Štulac, který si míč přehodil na pravou nohu a zakončil. Jeho dělovka mířila jen do míst, kde stál pozorná brankář.
     
    6
    Parma už je znovu u míče a snaží se probít na polovinu svého soupeře. Fotbalisté AS Řím se však skvěle pohybují a nenechávají soupeři prostor.
     
    7
    Leo Štulac dostal další dobrou přihrávku na polovinu soupeře, jenže špatným zpracováním se připravil o možnost k rozehrávce na levou stranu.
     
    8
    Mattia Sprocati dostal přihrávku na pravou stranu, efektně si přehodil míč na levačku a odcentroval. Na jeho krásný centr nedosáhl nikdo v bílém.
     
    9
    Aleksandar Kolarov dostal přihrávku na levou stranu, jenže tentokrát si netroufl na individuální průnik a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na stopery.
     
    10
    Lorenzo Pellegrini sice procedil míč mezi dva fotbalisty v dresu Parmy, nicméně jeho spoluhráč měl velké problémy se zpracováním a daroval balón soupeři.
     
    11
    Parma zahrávala přímý kop z fantastické pozice. Jeho rozehrávky se ujal stoper Bruno Alves, jehož technický pokus srazila zeď mimo nebezpečí.
     
    12
    Hosté pro změnu zahrávali rohový kop. Centr od rohového praporku tentokrát přiletěl na přední tyč, odkud jej odhlavičkoval dobře postavený Kolarov.
     
    13
    Simone Iacoponi dostal přihrávku na pravou stranu hřiště, jenže měl problém se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí. Vhazovat bude domácí AS.
     
    14
    Alessandro Florenzi potáhl míč po pravém křídle až do blízkosti pokutového území, ale fotbalisté Parmy proti němu skvěle vystoupili.
     
    15
    Hostující stopeři si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a uklidňují hru. Fotbalisté AS tak nemohou rozvíjet svou útočnou snahu.
     
    16
    Juan Jesus poslal prudkou přihrávku na levou stranu, kde byl Kolarov, nicméně srbský obránce v úvodních minutách nehraje zrovna povedený duel.
     
    17
    Juan Jesus si znovu musel splnil své defenzivní povinnosti. Domácí stoper včasným skluzem zmařil rodící se útok soupeře.
     
    18
    Gervinho prošel s míčem u nohy až do blízkosti pokutového území, odkud mohl zakončovat, ale raději si pomohl přihrávkou na levou stranu.
     
    19
    Hostující brankář opět vyrazil ven z branky až na hranici pokutového území a došel si pro nepřesnou přihrávku. AS Řím je zatím hodně ospalé.
     
    20
    Aleksandar Kolarov dostal přihrávku na pravou stranu, odkud pohotově centroval do velkého vápna, jenže nenašel nikoho v červeném dresu AS.
     
    21
    Kolarov vhazoval v blízkosti pokutového území. Srbský fotbalista hledal Džeka, jenže ten byl těsně bráněn portugalským stoperem Alvesem.
     
    22
    Javier Pastore se probil do pokutového území, kde se krásnou zasekávačkou dostal do zakončení, ale trefil jen prostor, kde stál pozorný brankář.
     
    23
    Další útočnou akci AS Řím zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Edin Džeko. Ofsajd!
     
    24
    Gervinho se dostal do zakončení v pokutovém území, jenže jeho pokus levačkou skončil na ruce pozorného brankáře.
     
    25
    Parma zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na zadní tyč, kde číhal Alves, ale jeho následný pokus zablokovala domácí obrana.
     
    26
    Simone Iacoponi zůstal po rohovém kopu v pokutovém území a brousil si zuby na centr z levé strany. Urostlý fotbalista na něj těsně nedosáhl.
     
    27
    Aleksandar Kolarov se ujal rozehrávky rohového kopu AS Řím. Jeho centr přiletěl na značku pokutového kopu, ale Pellegrini mířil jen do rukavic brankáře.
     
    28
    Další roh si vybojovala také Parma. Prudký centr tentokrát přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v bílém nedokázal přetlačit urostlé zadáky AS Řím.
     
    29
    Juan Jesus si pomohl malou domů a nemusel podstoupit souboj s napadajícím Gervinhem. Hráči AS se stále nemohou probít do šancí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně bojovný duel. Hostující Parma je možná překvapivě trošičku aktivnější.
     
    31
    Parma zahrávala další roh. Centrovaný míč tentokrát přiletěl na malé vápno, jenže Simone Iacoponi zády k brance nezamířil mezi tři tyče.
     
    32
    Aleksandar Kolarov dostal přihrávku na levou stranu, udělal dva rychlé kroky a vybojoval faul na svou osobu. AS bude zahrávat přímý kop.
     
    33
    AS zahrávalo přímý kop z dobré pozice. Lorenzo Pellegrini poslal centr do shluku hráčů, kde nakonec zakončil Daniele De Rossi, ale jeho projektil prolétl vysoko nad břevnem.
     
    34
    Diego Perotti operoval s míčem na hranici pokutového území, ale ještě před tím se dopustil faulu na hostující hráče. Sudí mu bez váhání odpískal faul.
     
    35
    Gervinho se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště, kde našel Kucku, který přepadl přes domácího stopera. Vhazuje domácí celek.
     
    36
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned z první šance dostává do vedení! Diego Perotti na začátku akce potáhl míč do šestnáctky, ale hostující obrana jej odehrála za hranici šestnáctky, odkud následně zakončil LORENZO PELLEGRINI a jeho pokus skončil v síti!
    36. Lorenzo PELLEGRINI - 1:0
     
    38
    Diego Perotti se snažil uvolnil na levé straně, ale tentokrát si kolem Gobbiho předkopl míč daleko před sebe a už jej nedohnal na hrací ploše.
     
    39
    Juraj Kucka dojel na polovině hřiště domácího hráče a dostává žlutou kartu.
     
    40
    Diego Perotti se hnal do pokutového území, jenže těsně před jeho hranicí jej fauloval dobře postavený obránce. Bude z toho zajímavý přímý kop pro AS.
     
    41
    Exekuce následného přímého kopu se ujal právě Lorenzo Pellegrini, jehož ránu tečoval jeden z hráčů Parmy ve zdi na rohový kop. Tlak AS trvá.
     
    42
    Diego Perotti rovněž zastavil rodící se útok soupeře a za faul na Kucku dostává žlutou kartu.
     
    43
    Kolarov uklidňuje hru AS Řím na vlastní polovině. Domácí obránce zapojil do rozehrávky Jesuse. Hráči Parmy kombinaci AS neatakují.
     
    44
    Aleksandar Kolarov znovu dostal dobrou přihrávku do běhu, jenže tentokrát neprošel daleko. Na polovině hřiště jej o balón obral důrazný Kucka.
     
    45
    Hosté se hnali do protiútoku, jenže důrazný Daniele De Rossi jej nedovoleným zákrokem zastavil. Domácí legenda může být ráda, že neviděla žlutou kartu.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    Diego Perotti sprintoval s míčem u nohy po levé straně, jenže jeho centr nakonec vyboxoval dobře postavený brankář hostující Parmy.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího celku! V úvodní půli jsme sledovali obrovskou bitvu. Hosté sice hráli aktivně, ale nedokázali si vytvořit šanci. Naopak domácí celek svou jedinou možnost proměnil, když se trefil Lorenzo Pellegrini! Do kabin se proto jde za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Lorenzo Pellegrini se ihned vydal vpřed, ale jeho centr srazil obránce do bezpečí.
     
    47
    Stephan El Shaarawy napadal rozehrávku soupeře na hranici pokutového území. Hostující gólman raději odkopl míč do bezpečí.
     
    48
    Juan Jesus si splnil své defenzivní povinnosti. Domácí stoper si nechtěl dělat problémy a zakopl míč na tribunu. Vhazovat bude hostující Parma.
     
    49
    Diego Perotti se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově se do něj opřel levačkou! Jeho ránu zastavila až tyč!
     
    50
    Mattia Sprocati dostal přihrávku na pravou stranu, zbavil se Kolarova a pohotově odcentroval do pokutového území. Na jeho prudkou pobídku nedosáhl nikdo v bílém.
     
    51
    Massimo Gobbi vhazoval na levé straně pokutového území. Jeho pobídka skončila na hlavě Kolarova, který míč odehrál do bezpečí.
     
    52
    Diego Perotti napadal jeho rozehrávku na polovině soupeře. Hráči Parmy odkopli míč do zámezí. Vhazuje domácí celek.
     
    53
    Simone Iacoponi poslal přihrávku na hranici pokutového území, kde číhal Leo Štulac, jenže ten se nedokázal otočit kolem obránce.
     
    54
    Juan Jesus poslal přihrávku do pokutového území, jenže nikdo v červeném dresu na AS na jeho pobídku nedosáhl.
     
    55
    Gervinho ustál souboj na polovině hrací plochy a snažil se zrychlit rozehrávku Parmy. Nikdo v bílém dresu na jeho prudkou pobídku nedosáhl.
     
    56
    Lorenzo Pellegrini si na levém křídle předkopl míč před sebe, jenže obránce v bílém se mu parádním skluzem položil pod nohy.
     
    57
    Federico Fazio dostal přihrávku na polovinu hřiště, ale netroufl si na rozehrávku na levou stranu a raději si pomohl zpětnou přihrávkou.
     
    58
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Bryan Cristante.
     
    59
    Federico Fazio si dal skvěle tělo do souboje na polovině hřiště. Domácí stoper si dokázal pokrýt náběh Gervinha a nepustil rychlonohého hráče do úniku.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí AS stále drží své jednobrankové vedení. Hosté sice působí hodně aktivním dojmem, ale na překonání Miranteho to zatím nestačí.
     
    61
    Stephan El Shaarawy dostal přihrávku na levou stranu a odcentroval do pokutového území. Na jeho oblouček však nedosáhl nikdo ze spoluhráčů.
     
    62
    Bruno Alves se z pozice stopera zjevil na levém křídle, jenže neobešel dobře postaveného soupeře a získal pro hostující celek jen vhazování.
     
    63
    Lorenzo Pellegrini se dostal do zakončení z hranice pokutového území, jenže jeho dělovku zastavil dobře postavený brankář.
     
    64
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Patrik Schick.
     
    65
    Domácí fanoušci se dnes loučí s De Rossim! Italský středopolař si dnešní duel vyloženě užívá a rozdává jednu parádní přihrávku za druhou.
     
    66
    Fabio Ceravolo si v blízkosti pokutového území připravil míč na levačku, jenže jeho pokus skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    67
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Leo Štulac, přichází Pepín.
     
    68
    Diego Perotti operoval s míčem u nohy na hranici pokutového území, jenže jeho centr do velkého vápna zastavil hned první zadák v dresu Parmy.
     
    69
    Bryan Cristante dostal krásnou přihrávku na polovinu soupeře, nicméně nikdo v červeném dresu se k jeho pobídce nedostal. V posledních minutách vidíme moře nepřesností.
     
    70
    Riccardo Gagliolo diriguje rozehrávku Parmy na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu se hostujícímu hráči nenabídl. Hraje se v hodně pomalém tempu.
     
    71
    Juan Jesus dostal přihrávku na levou stranu a snažil se projít do pokutového území. Stoper AS však ukázal, že jeho doménou je spíše defenziva.
     
    72
    Fabio Ceravolo nabádá své spoluhráče k větší aktivitě. Hráči Parmy však spíše stojí a čekají na útočení domácího klubu.
     
    73
    Za zajímavým obloučkem za obranu spěchal Patrik Schick, jenže český útočník střelou z voleje trefil jen soupeře, od nějž se míč odrazil na rohový kop.
     
    74
    Gervinho dostal krásnou přihrávku do běhu, jenže nikdo v bílém dresu jeho akci nepodpořil. Domácí obránci se mezitím stačili srovnat.
     
    75
    Mattia Sprocati upadl v pokutovém území a dožadoval se odpískání pokutového kopu! Sudí měl souboj přímo před očima a ukázal jen kop rohový.
     
    76
    Domácí se hnali do otevřené obrany Parmy, jenže Patrik Schick musel zakončovat v krkolomné pozici a získal pro AS Řím pouze rohový kop.
     
    77
    Lorenzo Pellegrini se dostal k odraženému míči a snažil se odcentrovat do pokutového území. Také jeho pobídku srazila obrana Parmy na roh.
     
    78
    Lorenzo Pellegrini zastavil rodící se akci soupeře a udržel hráče AS Řím na polovině Parmy. Ani domácí fanoušci dnes nejsou ve varu jako obvykle.
     
    79
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Simone Iacoponi, přichází Marcello Gazzola.
     
    80
    Patrik Schick dostal přihrávku na hranici pokutového území, odkud následně zakončoval Kolarov, jenže jeho pokus zablokoval obránce.
     
    81
    Marcello Gazzola se krátce po svém příchodu zapojil do dění u pomezní čáry a byl faulován. Parma tak bude moci pokračovat v rozehrávce.
     
    82
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Daniele De Rossi, přichází Cengiz Ünder.
     
    83
    De Rossi se při odchodu z trávníku rozloučil se všemi spoluhráči, soupeři i rozhodčími! Na tribunách nechybí ani Totti, který se neubránil slzám!
     
    84
    Fanouškům je nyní dění na trávníku úplně jedno! Vše se točí kolem římského gladiátora, kterému aplauduje celý stadion!
     
    85
    Fabio Ceravolo se snažil nakopnout míč na polovinu AS Řím, jenže domácí hráči jeho pobídku zastavili a odkopli míč do bezpečí.
     
    87
    Do rozehrávky se musel znovu zapojit domácí brankář. Mirante nakopl míč na levou stranu, ale hráči Parmy se k němu ne a ne dostat.
     
    87
    Parma právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl! Nakonec se Parmě podařilo vyrovnat! Do pokutového území se prohnal GERVINHO, který chladnokrevně zakončil k zadní tyči!
    87. GERVINHO - 1:1
     
    89
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Domácí celek si bere zpět své ztracené vedení! AS uzamklo Parmu v blízkosti pokutového území. Na krásný centr si naskočil DIEGO PEROTTI a hlavou překonal brankáře!
    89. Diego PEROTTI - 2:1
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Hráči Parmy se ještě tlačí na polovinu domácího celku, jenže záložní řada AS teď pracuje opravdu skvěle a nepouští soupeře do blízkosti šestnáctky.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! AS Řím nakonec zvládlo dnešní duel s Parmou a vítězí 2:1! V úvodní půli jsme sledovali obrovskou bitvu. Hosté sice hráli aktivně, ale nedokázali si vytvořit šanci. Naopak domácí celek svou jedinou možnost proměnil, když se trefil Lorenzo Pellegrini! Po změně stran jsme dlouho sledovali opatrnou bitvu! Chvíli před koncem dokázal vyrovnat Gervinho, ale o dvě minuty později vrátil AS do vedení Diego Perotti!
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 13:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (22:31:07)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 36. L. Pellegrini, 89. Perotti (Ünder) – 87. Gervinho (Pepín)

    Karty:   42. Perotti (ASR) – 39. Kucka (PRM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 13:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:8.
    AS Řím: Mirante – Florenzi, Juan Jesus, Fazio, Kolarov – L. Pellegrini, De Rossi (82. Ünder) – Perotti, Pastore (58. Cristante), El Shaarawy – Džeko (64. Schick).
    Náhradníci: Olsen, Fuzato – Ünder, Zaniolo, Karsdorp, Cristante, Marcano, Manolas, N´Zonzi, Kluivert, Schick, Santon.

    Parma Calcio 1913: Frattali – Iacoponi (79. Gazzola), Alves, Gagliolo, Gobbi – Dezi, Štulac (67. Pepín), Kucka – Sprocati, Ceravolo, Gervinho.
    Náhradníci: Sepe, Brazão – Biabiany, Dimarco, Grassi, Pepín, Diakhatè, Scozzarella, Kaša, Gazzola, Barillà.

    Rozhodčí: Mazzoleni – Marrazzo, Posado
    thejrc.org