Plzeň – Ostrava 1:1 (kon.) | Slavia – Sparta 2:1 (kon.) | Jablonec – Liberec 1:0 (kon.)
konec
FK Jablonec
1:0 (0:0)
FC Slovan Liberec
Neděle 26.05.2019, 15:00 • Stadion Střelnice, Jablonec nad Nisou • FORTUNA:LIGA - Skupina o titul • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého fotbalu! FORTUNA:LIGA vrcholí a my se v rámci posledního kola skupiny O titul zaměříme na severočeské derby, ve kterém ještě půjde o kvalifikaci do předkol Evropské ligy. Je před námi zápas mezi týmy FK Jablonec a FC Slovan Liberec! Přítomný bude i videorozhodčí. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
     
    FK JABLONEC

    V Jablonci se přes týden fandilo Slavii, jejíž výhra ve finále poháru udělala partě okolo kouče Petra Rady pořádnou radost! Severočeši mají totiž jistotu, že už nepřijdou o místenku v předkole Evropské ligy. Budou tak moci zkusit zopakovat historickou účast ve skupinové části. Aktuálně za sebou mají dvojici zápasů v Praze. Nejprve padli na Slavii 1:2, ačkoliv vedli. Naposledy zas poměrem 0:2 nestačili na Spartu.

    Zelenobílí se museli vypořádat s vyloučením Davida Hovorky v závěru první půle. V oslabení už domácím cestu za třemi body nedokázali významněji znepříjemnit. Na pražském "turné" už nicméně Jablonci zas o tolik nešlo, čtvrté místo v tabulce měl již tou dobou víceméně potvrzené. Uvidíme, jak přistoupí k dnešnímu derby, v němž může úhlavnímu rivalovi zavřít dveře k Evropě.
     
    FC SLOVAN LIBEREC

    Slovanisty čeká velice krátký přesun v rámci jedné aglomerace. Těch pár kilometrů je ovšem paradoxně může dostat až do Evropy! Bude to na dálku velký souboj s Baníkem, jenž zajíždí na půdu Plzně. Matematika je jednoduchá – Liberečtí musejí získat aspoň o bod více než Slezané. Pokud se jim to podaří, oslaví na půdě velkého rivala postup do souboje s Mladou Boleslaví o předkolo Evropské ligy.

    O motivaci tak svěřenci trenéra Hornyáka mají postaráno. Určitě ale bude potřeba předvést lepší výkon, než v posledním utkání. V něm totiž po nevýrazném výkonu padli v domácím prostředí 0:2 s Plzní. V Jablonci se jim každopádně příliš nedaří. Slovanisté mají ve vzájemných střetnutích problémy zejména v ofenzivní fázi, už třikrát za sebou totiž vyšli proti jablonecké obraně zcela naprázdno. Bude se jim dnes dařit více?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec: Hanuš – Holeš, V. Kubista, Břečka, Sobol – Hübschman (C) – Kratochvíl, Trávník, Považanec, Vatajelu – Doležal.
    Náhradníci: V. Hrubý – Pleštil, T. Pilík, D. Ikaunieks, Chramosta, Lischka, Fábry.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný, Micovčák, Sýkora – Pázler.
    Náhradníci: Knobloch – Karafiát, Koscelník, Kozák, Malinský, Nešický, Pešek.

    Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Leška.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec už přivádí hráče obou celků. Oba se představí ve svých tradičních barvách – Jablonec v zelené a Slovan v modré. Možná i kvůli kolizi s hokejovým zápasem o 3. místo na MS nejsou tribuny zdaleka tak zaplněné, jak by se na derby slušelo.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned po výkopu se domácí vydali nakopnutým míčem vpřed. Bogdan Vatajelu nicméně zaznamenal trošku lacinou ztrátu v blízkosti rohového praporku.
     
    2
    Tak to mohl být úžasný začátek pro Liberec! Vojtěch Kubista předvedl hrozivou minelu na půlicí čáře a Slovanisté šli do akce dvou proti jednomu. Erik Micovčák vyslal do sóla Jana Pázlera, který z prvního doteku, sám před Hanušem, zakončil po zemi mimo tři tyče!
    2. Pázler v tutovce sám před Hanušem selhal!
     
    3
    Jablonec se snažil o reakci, Roman Potočný každopádně zachytil centrovaný míč a hlavou jej nasměroval do rukavic Filipa Nguyena.
     
    4
    Filip Nguyen si zahraje z hostujícího týmu zatím nejvíce, obránci jej totiž zásobují spoustou přihrávek. Nutno však přiznat, že Nguyen zvládá práci nohama na výbornou.
     
    5
    Michal Trávník zahrával první rohový kop. Balon se ze skrumáže před bránou odrazil znovu do zámezí. Tentokrát rozehrál Bogdan Vatajelu, jenž svůj centr příliš přetáhl.
     
    7
    Vojtěch Kubista ve spolupráci s brankářem Hanušem odstavil tělem protihráče. Strážce jablonecké pokladnice tak v klidu sebral míč do rukavic a zelenobílí mohou vyrazit kupředu.
     
    8
    Martin Doležal si ve středu pole skvěle pokryl míč. Poté jej rozdal do strany Trávníkovi, jehož centr přistál na kopačce Bogdana Vatajelua. Ten už byl sám před Nguyenem, avšak ve skluzu mu střela úplně nesedla a liberecký gólman vyráží!
     
    9
    Jan Hanuš trošku otálel s rozehrávkou. Nakonec poslal balon na útočnou polovinu, zpoza vápna pohotově vystřelil Miloš Kratochvíl a Filip Nguyen musel znovu na zem.
    9. Kratochvíl si hezky obhodil soupeře a přinutil Nguyena k zákroku
     
    11
    Kratochvíl si ve středu pole narazil míč s Považancem a domácí se hezky vykombinovali ze stísněného prostoru. Dále už se nikam zvláště neženou.
     
    12
    Jakub Považanec se stal obětí nedovoleného zákroku na útočné polovině. Po rychlé rozehrávce centroval zleva Bogdan Vatajelu a před Doležalem odvrátil balon Kamso Mara na roh.
     
    13
    Jakub Považanec umí vystřelit ze střední vzdálenosti, teď se mu ale pokus o krásný gól vůbec nevydařil a dalekonosná rána skončila vysoko na tribuně.
     
    14
    Už se zdálo, že bude moci Jan Sýkora postupovat ze strany do vápna. Rozhodčí Pechanec ale odpískal útočný faul, rozehrávat tak bude Jablonec.
     
    15
    Michal Trávník při snaze o centr nasměroval balon příliš nízko a trefil do zad Miloše Kratochvíla, od nějž kulatý nesmysl putoval přímo do rukavic Nguyena.
     
    16
    Michal Fukala si naváděl míč podél Vatajelua na pravou nohu, s cílem poslat jej do pokutového území. Centr se mu ale vůbec nepovedl a skončil v zámezí.
     
    17
    Jan Hanuš spolehlivě chytil míč před dobíhajícím Erikem Micovčákem. Na zemi mezitím zůstal ležet Vojtěch Kubista. Vypadá to ale, že bude schopen ve hře normálně pokračovat.
     
    18
    Michal Trávník sklepával balon hlavou pouze k Oscarovi, jenž založil libereckou protiakci. Ta se už změnila v postupný útok, hosté spolehlivě drží míč na svých kopačkách.
     
    20
    Taras Kačaraba si v souboji s Trávníkem počínal nedovoleně. Ačkoliv se mu to příliš nelíbí, budou domácí rozehrávat standardní situaci z poloviny hřiště.
     
    21
    Kamso Mara adresoval Nguyenovi nepříjemnou skákavou přihrávku. Liberecký gólman si nekomplikoval život a raději míč napálil až mezi obecenstvo.
     
    23
    Michal Trávník ze souboje s Micovčákem získal rohový kop. Z levé strany jej sám rozehrál a nakrátko si vybral Vatajelua. Ten centroval do šestnáctky, Tomáš Hübschman předvedl pohlednou patičku, jenže ke smůle Jablonce mířil balon jen do středu klece.
     
    24
    Jan Sýkora se hnal za nakopnutým míčem. Neměl jej ale šanci stihnout, tím spíš, když celou situaci na hranici pokutového území kontroloval brankář Jan Hanuš.
     
    25
    Tomáš Holeš zakroutil svůj nákop až do autu. Liberečtí budou vhazovat. Bohužel se hra po živém úvodu zklidnila a zápas poněkud ztratil na pohlednosti.
     
    26
    Další snaha Jablonce skončila pouze útočným faulem z dílny Martina Doležala.
     
    27
    Erik Micovčák zatím nehraje vůbec špatně. Krásnou kolmicí chtěl oslovit Potočného, který se nepříjemně srazil s vyběhnuvším Hanušem. Na hřiště už míří zdravotníci.
     
    28
    Do souboje se připletl také Miloš Kratochvíl. Jablonecký gólman nekompromisně sestřelil jak Potočného, tak právě také jeho. Zdá se ale, že žádné střídání nebude nutné.
     
    29
    Taras Kačaraba malinko otálel s rozehrávkou a trošku jej překvapil Martin Doležal. Od jabloneckého forvarda nakonec putoval balon do zámezí.
     
    30
    Erik Micovčák předvedl další pohlednou akci. Jan Sýkora už se po jeho přihrávce hnal proti Hanušovi, jenže zastavil ho praporek pomezního sudího, který ohlásil ofsajd.
     
    31
    Jakub Považanec to nemyslel špatně. Do kapsy ve vápně mu nabíhal Kratochvíl, nicméně bochánek slovenského záložníka byl příliš dlouhý. Filip Nguyen může vykopávat.
     
    32
    Michal Fukala se trošku nenápadně připlížil až do pokutového území. Tam mu bylo ve střele zabráněno, tak to z voleje zkusil alespoň Erik Micovčák. Těžká rána mu příliš nesedla, Jan Hanuš mohl zůstat ledově klidný.
     
    33
    Jablonečtí získali balon při snaze hostů o brejk. Nadějně vyhlížející situaci ale zpackal Eduard Sobol, který nezvládl relativně lehkou přihrávku na Vatajelua a poslal míč do zámezí.
     
    34
    Bogdana Vatajelua zradilo zpracování a balon mu utekl do autu. Hra je takovýchto nepřesností a chybiček plná, proto se hraje převážně okolo středového kruhu.
     
    35
    Michal Trávník vysunul Miloše Kratochvíla. Ten udělal kličku a snažil se Trávníkovi vrátit míč zpátky do šestnáctky, to už se však nepodařilo.
     
    37
    Michal Trávník se dostal do silového souboje s Tarasem Kačarabou, který ho usadil na hrací plochu. Domácí tak budou rozehrávat z vlastní obranné poloviny.
     
    38
    Bogdan Vatajelu se snažil obejít Fukalu, který ho v souladu s pravidly zastavil ještě před vstupem do pokutového území.
     
    39
    Jablonec se pořádně kostrbatým způsobem dostal přes střed hřiště, avšak jakmile se jeho hráči ocitli na útočné polovině, znovu nedokázali vymyslet vůbec nic.
     
    40
    Eduard Sobol před svojí brankou přijímal liberecký centr, jenže nevěděl, že je úplně sám a hrát po jeho nepřesnosti mohl Pázler. Ten nabídl míč ke střele Oscarovi, jehož rána vystrašila spíše okolo letící ptáky.
    40. Oscarova tvrdá rána zpoza šestnáctky byla nepřesná
     
    42
    Erik Micovčák uvnitř pokutového území zvedl hlavu a přihrál pod sebe na Jana Pázlera, jehož střelu z ideální pozice na ose hřiště reflexivně vyrazil Jan Hanuš! Skvělý zákrok.
     
    43
    Na druhé straně si balon navedl na levačku Michal Trávník a také Filip Nguyen musel zasahovat. Pomalu jedoucí zakončení zpoza vápna však zastavil velice snadno.
     
    44
    Vojtěch Kubista trošku se štěstím zastavil míč, který už propadával za obrannou linii Jablonce. Kdyby se tak skutečně stalo, zavánělo by to šancí na hostující straně.
     
    45
    Radim Breite se toho nebál a napálil balon z velké dálky ze vzduchu přímo na bránu. Střela mu trošku sjela po nártu a snesla se bezpečně daleko od tyčky.
    45. Breiteho pěkná rána zapadla vedle pravé tyče
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka Podještědského derby začala nadějně, na obou stranách byla k vidění velká šance. Poté se však obrázek hry změnil a byla to spíše nuda, o které bezbrankové skóre naplno vypovídá. Slovanu to každopádně vyhovuje, Ostrava totiž prohrává v Plzni 0:1. Uvidíme, jestli bude druhá půle záživnější...

    Střely v 1. poločase:
    Jablonec 6:5 Liberec.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:00.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Taras Kačaraba, přichází Ondřej Karafiát.
     
    46
    Jdeme znovu na to. Druhý poločas vykopli hosté, Ondřej Karafiát okamžitě vyslal dlouhý nákop, který musel řešit hlavou až Vojtěch Kubista.
     
    47
    Miloš Kratochvíl zasáhl rybičkou před Oscarem. Tomáš Břečka tak mohl v klidu rozehrávat a Jablonečtí se už posouvají kupředu.
     
    47
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Zelenobílí se krátce po startu druhé půle ujímají vedení! Na pravé straně se dobře uvolnil Miloš Kratochvíl a uvnitř pokutového území přihrál na střed, kam si nabíhal TOMÁŠ HOLEŠ. Tomu zakončení úplně nesedlo, avšak míč proklouzl pod gólmanem Nguyenem až za čáru!
    47. Tomáš HOLEŠ - 1:0
     
    49
    Oscar bez skrupulí skolil Miloše Kratochvíla, Jablonec tak bude mít k dipozici přímý kop ze slibné pozice pro centr.
     
    50
    Nebylo překvapením, že se jeho exekuce ujal Michal Trávník, jenž zakroutil balon do šestnáctky. Vojtěch Kubista se dostal k hlavičce, nesedla mu ale podle představ.
    50. Kubistova hlavička málem zapadla do sítě!
     
    51
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Erik Micovčák, přichází Jakub Pešek.
     
    51
    Liberečtí měli k dipozici roh z levé strany, jenže Roman Potočný jakožto exekutor naprosto selhal a pohřbil nadějnou příležitost hostů centrem zcela mimo pokutové území.
     
    53
    Tak to je neskutečné! Tomáš Hübschman luxusní kolmicí za obranu vyslal do samostatného nájezdu Martina Doležala. Ten před Nguyenem ještě nečekaně zastavil a přihrál před úplně prázdnou bránu Miloši Kratochvílovi, jemuž se otevřenou svatyni podařilo ve skluzu z malého vápna přestřelit!
     
    54
    Kuriózní moment trošku podpořil atmosféru na stadionu. Jablonečtí fanoušci pozorovali další akci svého týmu, která ale tentokrát zdaleka takové úrovně nebezpečnosti nedosáhla.
     
    56
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Tomáš Pilík.
     
    58
    Jakub Pešek se mohl hnát do velice nadějného protiútoku. Za záchrannou brzdu zatáhl Tomáš Holeš (JAB) a reakce v podobě žluté karty je zcela na místě.
     
    58
    Liberečtí to teď sehráli výborně. Ondřej Karafiát dlouhou přihrávkou našel na pravé straně Michala Fukalu, jehož centr, ke smůle Slovanu, odvrátil Tomáš Břečka.
     
    59
    Liberec je, vzhledem ke stavu zápasu Ostravy, v nemilé situaci. Zkrátka potřebuje vyrovnat. Zatím se nicméně k žádnému pořádnému tlaku nenadechl.
     
    60
    Tomáš Pilík rozdal balon do strany. Bogdan Vatajelu mohl stát na konci celé akce, kvůli dobrému zásahu hostující defenzivy si ale na střelu musel nechat zajít chuť.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 410 diváků.
     
    61
    Martin Doležal šplhal do vzduchu pro centr Vatajelua, na míč ale nedosáhl. Domácí se tak musejí posunout směrem do defenzivní činnosti.
     
    62
    Holeš adresoval Vatajeluovi pořádně těžkou přihrávku. Rumunský záložník se navíc nepříjemně srazil s Fukalou a bude třeba další ošetření.
     
    64
    O něco hůře celý střet odnesl hostující obránce, který stále zůstává ležet na hrací ploše...
     
    65
    Michal Fukala je zpátky na nohou, zanedlouho tak budeme moci pokračovat ve hře.
     
    66
    Tomáš Pilík tvrdě srazil Sýkoru. Slovan tak měl k dipozici standardní situaci, kterou Jakub Pešek nerozehrál vůbec špatně, nicméně ze skrumáže ve vápně vybruslili lépe domácí.
     
    67
    Jablonečtí mířili do nadějného brejku, ale trošku jej zpomalili a slabý centr Sobola v klidu lapil Filip Nguyen. Do hry již za chvíli nastoupí Libor Kozák!
     
    68
    Ondřej Karafiát posílal vpřed další dobrý nákop. Matěj Hybš utržil v souboji s Holešem ránu kopačkou do oblasti hrudníku a velmi těžce střet rozdýchává.
     
    69
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Michal Fukala, přichází Libor Kozák.

    Liberec přechází na systém tří obránců, na hřišti je čistokrevný hroťák!
     
    70
    S časem přibývají také emoce a tvrdé střety, zejména v oblasti půlicí čáry. Tentokráte byli na tahu Slovanisté, kteří nechali domácí fotbalisty pocítit tvrdost zápasu.
     
    71
    Roman Potočný skvěle dohnal unikajícího Považance a ještě konstruktivně rozehrál. Stejný hráč posléze zklidnil situaci zpětnou přihrávkou na Kamsa Maru.
     
    72
    Vojtěch Kubista ve spolupráci s Milošem Kratochvílem udrželi balon na hrací ploše. Druhý jmenovaný se pak nechal malinko unést a pouze odevzdal míč brankáři Nguyenovi.
     
    73
    Libor Kozák (LIB) se nejprve stal obětí tvrdého skluzu Považance, aby o chvíli později podobně atakoval Břečku a prohlédl si žlutou odměnu.
     
    74
    Jakub Považanec na středu hřiště skvěle vybojoval míč. Miloš Kratochvíl se posléze odhodlal k ráně z dálky, trefil ale pouze clonícího Oscara.
     
    75
    Libor Kozák si v šestnáctce přebíral míč do zajímavé šance, ke smůle Slovanu se ale zvedl praporek pomezního rozhodčího.
     
    76
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Bogdan Vatajelu, přichází Dominik Pleštil.
     
    76
    Tomáš Pilík nepřivítal aktivního Pleštila na hřišti zrovna ideálně, hned mu totiž adresoval velice nepřesnou přihrávku, kterou mladý záložník ani při své rychlosti neměl šanci zachytit.
     
    Slovan je v problémech, Ostrava totiž v Plzni vyrovnala na 1:1!
     
    77
    Jakub Považanec se tvrdě střetl s Oscarem. Vše ale bylo v rámci regulí. Dominik Pleštil posléze znovu stíhal dlouhou přihrávku marně.
     
    78
    Jakub Považanec si došel pro faul Breiteho. Jablonečtí tak budou rozehrávat standardní situaci ze solidní pozice pro centr.
     
    79
    Slovanisté se ale ubránili a mohli jít vpřed. Tomáš Hübschman se nicméně srazil s Kozákem, čímž se postup hostů zpomaluje, defenziva Jablonce se již zformovala.
     
    80
    Tomáš Pilík se hnal do rozevřené obrany Liberce. Na středu mu nabíhal Pleštil, avšak skvěle se vrátil Oscar a nadějně vypadající protiútok zastavil.
     
    81
    Tomáš Holeš vhodil aut na Pilíka, jenž v tísni získal pro své barvy rohový kop z pravé strany. Stejný hráč také uvedl míč do hry a Filip Nguyen se za centrem prodíral přes Břečku s velkými problémy. Pomohli mu ale spoluhráči.
     
    82
    Liberec marně hledá okénka ve zformované defenzivě domácích. Momentálně je v situaci, že potřebuje zvítězit. Na dvě trefy už mu ale zbývá pouze přibližně deset minut.
     
    84
    Martin Doležal dokázal hlavou prodloužit Hanušův nákop, jenže za ním už na balon nikdo nečekal. Filip Nguyen tak zakládá další útok Slovanu.
     
    85
    Martin Doležal v další protiakci znovu zasekl a přihrál na hranu vápna Pilíkovi. Ten ještě překvapivě nestřílel a sklepl míč za sebe na Kratochvíla. Dominik Pleštil posléze prostrčil balon do vápna právě Pilíkovi, který z úhlu Nguyena nepropálil!
    85. Pilík po narážečce málem překonal Nguyena
     
    86
    To jsou věci! Na druhé straně Libor Kozák ukázkově přetlačil stopera Tomáše Břečku a stanul sám před Hanušem, kterého překonal, ovšem míč zasáhl pouze bližší tyčku!
     
    87
    A další Kozákova příležitost! Tentokrát se na pravém křídle skvěle uvolnil Jakub Pešek, jehož centr přistál přímo na Kozákově hlavě. Zakončení ale mířilo poměrně vysoko nad bránu! Možná si liberecký útočník trošku překážel se spoluhráčem Marou.
     
    88
    Tomáš Holeš zažehnal další nebezpečí a vysokým obloukem odkopl balon na polovinu hostů. Ti se snaží znovu vrátit do útoku.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Roman Potočný (FC Slovan Liberec).
     
    90
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Jakub Považanec, přichází David Lischka.

    Velký moment! David Lischka se po problémech se srdcem vrací na pažit a vítá jej bouřlivý potlesk.
    90. Lischka je po náročné operaci srdce zpět na hřišti
     
    90+1
    V úvodu pětiminutového nastavení se z otočky pokoušel potvrdit jablonecké vítězství Miloš Kratochvíl. Zakončil ale slabě a Filip Nguyen pouze nastavil rukavice.
     
    90+2
    Ze strany Liberce je to nyní trošku křeč. Radim Breite si ukopl míč do zámezí. Jan Hanuš tedy bude vykopávat, a je jasné, že s tím nikam nespěchá.
     
    90+3
    Dominik Pleštil se skvěle vrátil a vybojoval míč pro Holeše. Ten jej bochánkem posílá vpřed na Pilíka a domácí šetří čas na útočné polovině.
     
    90+4
    Slovan vybojoval rohový kop a před bránu zamířil i Filip Nguyen! Centr Romana Potočného dopadl na hlavě Kozáka, jehož pokus se nicméně neujal a Jablonečtí celou situaci přežili bez jakékoliv úhony.
    90+4. Nguyen vybíhá na rohový kop, Kozák hlavičkuje těsně vedle!
     
    90+5
    Po Doležalově útočném faulu měl ještě Matěj Hybš možnost napálit balon kupředu. Domácí se ubránili, po dalším centru k zakončení mnoho nechybělo Kozákovi, pokračující zmatky vyřešil Jan Hanuš. Roh už se ani nebude kopat, utkání končí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Slovan počtvrté za sebou nedal Jablonci ani jeden gól a Evropu si letos nezahraje!

    Jediná branka padla v samotném úvodu druhé půle, když se na malém vápně prosadil pohotový Tomáš Holeš. Kratochvíl následně zazdil obrovskou šanci a hosté tak byli stále ve hře. Dlouho si nemohli vytvořit pořádný tlak, přesto byli blízko k vyrovnávací trefě! Kozák ovšem mířil v tutovce pouze do tyčky. Evropská liga se tak, co se severních Čech týče, bude příští rok hrát pouze v Jablonci.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:2.
     
    Přeji příjemný zbytek neděle a děkuji za pozornost během celé sezóny! (17:01:11)

    Ondřej Belák


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 47. Holeš (Kratochvíl)

    Karty:   58. Holeš (JAB) – 73. Kozák (LIB), 89. Potočný (LIB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:2.
    FK Jablonec: Hanuš – Holeš, V. Kubista, Břečka, Sobol – Hübschman (C) – Kratochvíl, Trávník (56. T. Pilík), Považanec (90. Lischka), Vatajelu (76. Pleštil) – Doležal.
    Náhradníci: V. Hrubý – Pleštil, T. Pilík, D. Ikaunieks, Chramosta, Lischka, Fábry.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Fukala (69. Kozák), Kačaraba (46. Karafiát), Mara, Hybš – Breite (C), Oscar – Potočný, Micovčák (51. Pešek), Sýkora – Pázler.
    Náhradníci: Knobloch – Karafiát, Koscelník, Kozák, Malinský, Nešický, Pešek.

    Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Leška

    Diváci: 3 410
    thejrc.org