Honduras – Uruguay 0:2 (kon.) | Katar – Ukrajina 0:1 (kon.) | Norsko – Nový Zéland 0:2 (kon.)
USA – Nigérie 2:0 (kon.)
konec
Norsko
0:2 (0:0)
Nový Zéland
Pondělí 27.05.2019, 20:30 • Lodz Stadium, Lodz • Mistrovství světa U20 • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:14. (22:28:19)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nového Zélandu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Ve druhém dějství jsme sledovali o něco záživnější podívanou, přičemž častěji u míče bylo Norsko, které neustále naráželo na pozornou obranu soupeře. Navíc se protivník přeci jenom dostal do vedení, nádhernou ránou z dálky se totiž prezentoval Stensness. Aby toho nebylo málo, tak Nový Zéland ještě navýšil vedení o jednu branku, což plně stačilo k vítězství.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Podél autové čáry to zkoušel aktivní Juste, který se dostal až k opačné šestnáctce, kde po krátké kombinaci pálil do protihráče Elliot.
     
    90+1
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Callum McCowatt, přichází Trevor Zwetsloot.
     
    90+1
    Obrana Nového Zélandu naprosto zapomněla na Halanda, kterému ve vyložené šanci nesedlo zakončení, což je pro Norsko škoda.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Norsko se dostává do slibného náporu. Určitě se dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Haland si seběhl pro přihrávku, po které pálil do dobře postaveného protihráče. Následně na jistotu odkopával balón Stanger.
     
    85
    Tohle bude pro Norsko hodně složitý úkol, krátce před koncem zápasu prohrává o dvě branky. Dočkáme se fotbalového zázraku?
     
    84
    Zčistajasna měl kolem sebe hodně prostoru Thorstvedt, jehož rána pravou nohou nebyla povedená. Woud předvedl rutinní zákrok.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Nový Zéland stále vede nejtěsnějším možným způsobem. Norové se ale uchylují k náporu.
    83. John KITOLANO - 0:2
     
    83
    Nový Zéland právě vstřelil branku!
    Tak pozor, Nový Zéland jde do dvoubrankového vedení! Cacace pronikl k pokutovému území, kde ještě propasíroval přihrávku na Justeho, jenž to zkoušel velice prudkou nabídkou do malého vápna, kde si nešťastnou vlastní branku vsítil norský zadák JOHN KITOLANO.
     
    82
    V krátkém časovém sledu fauloval také Just, který místo hracího předmětu trefil do nohy Kitolana. Norsko musí spěchat, přechod vpřed trvá dlouho.
     
    81
    Woud si nekomplikoval život, naopak nekompromisně odkopával od své branky, což přineslo vzdušný faul v podání Borchgrevinka.
     
    80
    Fredriksen to zkoušel trochu čitelným přenesením hry, které dokázal na vlastní hruď zalepit Elliot. Druhý jmenovaný si pomohl faulem.
     
    79
    U míče se sešla hned trojice hráčů, přičemž to na sebe vzal Singh, jehož zakončení levačkou skončila na dobře postavené zdi.

    David Suchý

    Branky: 71. Stensness, 83. Kitolano (vla.)

    Karty:   52. Kitolano (NOR) – 35. Cacace (NZL)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:14.
    Norsko: Faye Lund – Borchgrevink, Fredriksen, Börkeeiet, Östigard (C), Kitolano – Markovic (65. Evjen), Vetlesen, Svendsen (78. Thorstvedt), Häland – Christensen (66. Brynhildsen).
    Náhradníci: Arnebrott, Pettersen – Bohinen, Brynhildsen, Hadzic, Evjen, Hauge, Totland, Thorstvedt, Ranger.

    Nový Zéland: Woud – Elliot, Stanger, Pijnaker, Cacace – Stensness, Bell (C) – Waine (72. Conroy), S. Singh, Just – McCowatt (90+1. Zwetsloot).
    Náhradníci: C. Brown, Jones – Ebbinge, Conroy, Schnell, Mata, van den Hoven, Wooldridge, Zwetsloot, Wilkins.

    Rozhodčí: Ngambo – Safari, Amaldine
    thejrc.org