Arnhem – Utrecht 0:2 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
0:2 (0:1)
FC Utrecht
Úterý 28.05.2019, 20:45 • GelreDome (Arnhem) • Nizozemská Eredivisie • Finále play-off o EL
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13. (22:34:29)
     
    Ani ve druhém poločase nebylo potřeba nastaveného času a zápas končí. Utrecht zvládl důležitou odvetu na trávníku Vitesse a může se radovat z postupu do Evropské ligy.

    Právě Arnhem vstoupil do zápasu aktivněji. Převahu v držení balonu ale nedokázal zužitkovat ani k jediné nebezpečné střele. To hosté byli sice u míče méně často, ale ihned ve třinácté minutě měl gólovku Lukas Görtler, ale na domácího brankáře nevyzrál. Po půlhodině hry se ale už Utrecht dostal do vedení. Cyriel Dessers se stačil ve vápně otočit s balonem a vystřelit kolem obránce přesně k tyči.

    Po změně stran byli domácí fotbalisté znovu aktivnější směrem do útoku. Lehký nápor Arnhemu ale dokázali hosté s přehledem ustát, navíc dvacet minut před koncem utekl na levé straně Simon Gustafson a stvrdil vítězství hostů. Následně byl ještě po tvrdém skluzu vyloučen Mohammed Dauda a bylo po nadějích pro Vitesse.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Utrecht dohrává zápas s balonem v kombinaci. Po Striederovi si zahrál Gustafson, následně i Van De Streek.
     
    88
    Striederova kombinace s Kramerem byla přesná. Do útoku se ještě mohl vydat Van Der Maarel, ale ve středu pole ho poslal k zemi Serero. Faul se nepíská.
     
    87
    Vitesse sice drží balon pod kontrolou, ale daleko od branky hostů. Buitink zkoušel přelobovat obrannou linii hosté, ale jako první se ujal balonu Janssen.
     
    86
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Jean-Christophe Bahebeck, přichází Michiel Kramer.
     
    85
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Gyrano Kerk, přichází Mark van der Maarel.
     
    84
    Berova pobídka podél postranní lajny mířila na obsazeného Matavže. Domácí už ztrácejí víru v obrat. Další tvrdým faulem ve středu pole se prezentoval Buitink.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Gustafson vybojoval pro hosty autové vhazování na polovině trávníku.
     
    82
    Vitesse se ještě snaží zdramatizovat závěr druhého poločasu. Po dlouhém nákopu Pasveera sebral balon pro domácí Matavž, dále se už ale oslabený tým nedostal.
    80. Červená karta
     
    80
    Domácí neunášejí nepříznivý stav. Mohammed Dauda bláznivým skluzem trefil střelce druhé branky Gustafsona do kotníku a po zásluze jde po červené kartě z trávíku.
    79. Simon GUSTAFSON - 0:2
     
    79
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Utrecht přidává druhý zásah! Obrana Arnhemu naprosto propadla, k míči se ve středu pole dostat Rico Strieder, následně geniálním pasem poslal do samostatného úniku SIMONA GUSTAFSONA. Švédský záložník si ještě potáhl balon kolem Pasveera a následně zakončil do prázdné branky.
     
    78
    Žlutou kartu inkasuje také hostující Nicolas Gavory, který tvrdým skluzem poslal k zemi Mohammeda Daudu.
     
    77
    Také Remko Pasveer musel řešit zapeklitou malou domů. Doekhi prudkou přihrávkou vystrašil svého brankáře, ale ten to podobně jako Marsman zvládl na jedničku.
     
    76
    Gavory měl velké štěstí, hned dva protihráče měl při rozehrávce velmi blízko, ale míč se mu podařilo přihrát zpět Marsmanovi. Následně už hostující brankář napálil míč daleko od čáry.
     
    75
    Berova přihrávka podél postranní lajny sice našla Daudu, ale souhru střídajících fotbalistů zastavil čistým zákrokem Klaiber. Tempo hry se znovu zvyšuje.

    Vít Schück

    Branky: 32. Dessers, 79. Simon Gustafson

    Karty:   64. Bero (ARN) – 78. Gavory (UTR)   80. Dauda (ARN)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 1:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – V. Karavajev, van der Werff, Doekhi, Clark – Ödegaard, Serero, Foor (65. Buitink), Büttner (46. Bero) – Matavž, Linssen (46. Dauda).
    Náhradníci: Eduardo – Dauda, Bero, Aktas, Musaba, Buitink, Darfalou.

    FC Utrecht: Marsman – Klaiber, Bergström, W. Janssen, Gavory – Strieder, Görtler, Simon Gustafson – Dessers (61. Bahebeck, 86. Kramer), van de Streek, Kerk (85. van der Maarel).
    Náhradníci: Nijhuis, Paes – van der Maarel, Bahebeck, Emanuelson, Venema, Kramer, Mamengi.

    Rozhodčí: Makkelie – Diks, Steegstra
    24.05.2019
    Utrecht - Arnhem 1:1

    Branky: 18. van de Streek – 31. Matavž

    Karty:   78. Görtler (UTR) – 22. Serero (ARN), 78. Linssen (ARN)

    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:14.
    bahis siteleri