po prodl.
Boston Bruins
2:3 (2:2, 0:0, 0:0 - 0:1) Stav série: 1:1
St. Louis Blues
Čtvrtek 30.05.2019, 02:21 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u druhého finálového zápasu NHL, v němž se opět střetnou Boston Bruins a St. Louis Blues. Celek poskládaný kolem kapitána Zdena Cháry se v úvodním střetnutí ujal vedení, které bude moc dnes navýšit. Duel odstartuje pár minut po druhé hodině ranní.
     
    V úvodím zápase se radoval z vítězství Boston, ovšem cesta za radostí se nerodila vůbec jednoduše. Do střetnutí lépe vstoupilo St. Louis, které se v první třetině ujalo vedení, jelikož se mezi střelce zapsal Brayden Schenn. Hned v úvodu druhé části, po Pastrňákově chybě, navýšil vedení Blues Vladimír Tarasenko. Ovšem Bruins nečekali na odpověď dlouho. Vždyť na snížení se čekalo jen minutu a šestnáct vteřin, když se po kombinaci radoval Connor Clifton. Ve třetí části pak přišla třígólové smrť, po které se Boston radoval z vítězství. Postup se trefili Charlie McAvoy – nejlepší hráč zápasu Sean Kuraly a stav pak pečetil gólem do prázdné branky Brad Marchand.

    Boston Bruins – St. Louis Blues 2:0 (0:1, 1:1, 3:0)

    Branky a nahrávky: 23. Clifton (Kuraly, Nordström), 33. McAvoy, 46. Kuraly (Acciari, Chára), 59. Marchand – 8. B. Schenn (Schwartz, Bouwmeester), 21. Tarasenko (B. Schenn).

    Sestava Bostonu Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Acciari, Kuraly, Nordström.

    Sestava St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Thomas, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Československá stopa v utkání:

    Úvodní finálový duel se moc nevyvedl Davidu Pastrňákovi, který si v úvodu zápasu vytvořil dvě obrovské šance, ale branku nevsítil. Poté přišla jeho chyba, po níž soupeř navyšoval stav zápasu. Mladou kometu to ale trápit nemusí, jelikož Boston stejně zvítězil. O něco lépe si počínal David Krejčí, který připravoval šance pro spoluhráče, ale bodově se do statistik nezapsal. Posledním, kdo zasáhl do zápasu Zdeno Chára, který zaznamenal několik hitů a také asistence u vítězné branky.

    Zdeno Chára (BOS) 0+1, 1 střela na branku, 19:38 čas na ledě, +/-0
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 4 střely na branku, 15:48 čas na ledě, -2
    David Krejčí (BOS) 0+0, 2 střely na branku, 17:31 čas na ledě, +1
     
    Československá stopa:

    Jaroslav Halák (BOS)
    Zdeno Chára (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
    David Krejčí (BOS)
    Peter Cehlárik (BOS)
     
    Druhým finálovým utkáním, vás provede Michal Luxa. Duel startuje pár minut po druhé hodině a doufejme, že se budeme znovu bavit krásnými akcemi a góly. Uvidíme, zda se po utkání St. Louis podaří srovnat krok se soupeřem, nebo se Boston bude radovat z druhé výhry.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Acciari, Kuraly, Nordström.

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Fabbri, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Rozhodčí: Rooney, Dwyer – Amell, Cherrey.
     
    Ještě jednou vítám příznivce světového hokeje u kanadsko-americké NHL. Za pár minut totiž odstartuje druhý finálový souboj. Chtěl bych vás tedy přivítat u našeho přenosu a chtěl bych vám popřát pěknou podívanou. Pojďme se společně bavit hokejem.
     
    Obě mužstva přicházejí do TD Garden, kde za malou chvilku k druhému souboji o Stanley Cup. Zahajovací pětky se již rovnají na modrých čarách a zbytky týmů zase na střídačkách, odkud také vyslechnou hymnu. Po ní už vše bude směřovat k zahájení zápasu.
     
    Oproti minulému utkání, posílá Boston na úvodní vhazování svou elitní formaci. První zápas totiž zahajovala čtvrtá pětka. St. Louis reaguje stejně jako v předešlém duelu a opět posílá do boje první formaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Patrice Bergeron a Brayden Schenn se utkali v úvodním vhazování, které vyhrál domácí centr. Ovšem Bruins se hned dostali do ofsajdového postavení.
     
    00:28
    Z levé strany se do puku opřel Jay Bouwmeester, jehož pokus srazil do rohu hrací plochy dobře postavený Patrice Bergeron.
     
    01:00
    Po minutě hry tu máme druhé přerušení, když Brandon Carlo vyhodil na zakázané uvolnění. Hra se tak vrátí před domácího maskovaného muže.
     
    01:30
    Boston nahodil puk za soupeřovu branku, kde s rozehrávkou pomohl Jordan Binnington. Ovšem Blues o kotouč u mantinelu chybovali a celou situaci zachraňoval Joel Edmundson.
     
    02:04
    Za brankou vybojoval černou gumu Ivan Barbašev, jenž přihrával na spoluhráče ve druhé vlně. Ovšem Patricku Maroonovi zakončení nesedlo, a tak pokus po ledě zlikvidoval Tuukka Rask.
     
    02:38
    Nahození ze středního pásma vyklepal domácí brankář z rukavice a o zadní mantinel pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    03:10
    Od úvodních minut vidíme spoustu hitů. Oproti předešlému duelu, přidalo St. Louis Blues na agresivitě.
     
    03:54
    Sammy Blais nabral velkou rychlost a přebruslil Toreye Kruga. Ovšem hostující útočník při akci atakoval brankáře a rozhodčí bude vylučovat.
     
    03:55
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Sammy Blais – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    04:14
    St. Louis Blues po pár vteřinách vyhodilo a další útočnou akci zastavil hned za modrou čárou Ryan O'Reilly, jenž svůj celek znovu osvobodil.
     
    04:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston využívá početní výhodu a rychle se ujímá vedení! David Pastrňák přihrál do strany na najetého Jake DeBruska, který si nabruslil až za branku, odkud přihrál přesně mezi kruhy. Do nebezpečného prostoru si najel CHARLIE COYLE, jenž v pokleku překonal hostujícího gólmana. Pokus po ledě totiž zamířil až za brankovou čáru. Asistence: Jaka DeBruska, a David Pastrňák.
    04:44 Charlie COYLE - 1:0
     
    06:38
    Domácí mužstvo napadalo rozehrávku soupeře, ovšem St. Louis Blues se z nepříjemné pozice dostalo a je na tahu.
     
    07:00
    Hostující mužstvo se hnalo do další útočné akce, kterou ale zastavuje čárový rozhodčí, jenž viděl ofsajd. Po reklamní přestávce se hra vrátí do středního pásma.
     
    07:00
    Střely na branku: 2:3.
     
    07:44
    Ze středního pásma si najel na levou stranu David Krejčí. Český hráč se rozmýšlel zda vystřelí nebo nahraje a zvolil první variantu. Hostující gólman byl tentokrát na místě.
     
    08:24
    Mezi obránce si najel Patrick Maroon, který se hnal sám do zakončení. Ovšem dlouhou holí si pomohl Zdeno Chára, který soupeři šanci znemožnil.
     
    09:10
    Od modré čáry vystřelil Alex Pietrangelo, který ale branku minul. Jenže St. Louis Blues je stále v útoku a tlačí se do branky.
     
    09:50
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Po milimetrové teči bránícího hráče je znovu vyrovnáno! Po shlédnutí videa se mění autor branky! ROBERT BORTUZZO od pravého mantinelu vyslal nahození na branku, které milimetrově tečoval Matt Grzelcyk, jenž poslal černou gumu, kolem brankářovy hlavy a tyčí, do horního rohu vlastní svatyně. Asistence: Tyler Bozak a Carl Gunnarsson.
    09:50 Robert BORTUZZO - 1:1
     
    10:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Jenže Bruins se berou vedení neuvěřitelně rychle zpátky! Rozehrávku soupeře u mantinelu výborně napadal Noel Acciari a puk se dostal za branku, kde jej definitivně získal Sean Kuraly. Jeho přihrávku si před brankou nohou zpracoval do jízdy JOAKIM NORDSTRÖM, jehož zasunutí puku mezi betony bekhendem bylo úspěšné. Asistence: Sean Kuraly.
    10:17 Joakim NORDSTRÖM - 2:1
     
    11:34
    Hostující mužstvo nahodilo puk od červené čáry na branku. Finský brankář se nenechal překvapit a rychle rozehrál na spoluhráče.
     
    12:12
    David Pastrňák dobře pracoval za soupeřovou brankou a poté z rohu přihrál na vrchol kruhů. Z osy zakončoval Patrice Bergeron, jehož pokus vyrazil Jordan Binnington.
     
    13:03
    Kotouč mířící ven z pásma zastavil domácí kapitán. Ovšem slovenská obránce nezamířil přesně a puk letěl jen do rohu hrací plochy.
     
    13:39
    St. Louis Blues se nemohlo dostat za červenou čáru, a tak přišlo vyhození na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    13:58
    Od modré čáry nahodil puk před branku Torey Krug, jehož pokus tečoval ještě David Backes. Ovšem černá guma zamířila jen vedle levé tyč hostující svatyně.
     
    14:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Bláznivá třetina dál pokračuje a máme znovu vyrovnáno! Jaden Schwartz narazil puk o brankářovy betony na ruského spoluhráče. VLADIMIR TARASENKO kličku do forhendu k radosti nedotáhl. Ovšem Zdeno Chára černou gumu z nebezpečného prostoru neodklidil, a tak ruský útočník přišel s pohotovou dorážkou. Asistence: Jaden Schwartz.
    14:55 Vladimir TARASENKO - 2:2
     
    15:34
    Boston Bruins se hnal do další útočné akce, která je ale pro ofsajd zastavena. Po reklamní přestávce se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    15:34
    Střely na branku: 7:10.
     
    17:04
    Elitní formace Bruins zastavila útočnou akci soupeře ve středním pásmu. Ovšem posunutí do útočeného pásma zachytila zase obrana na druhé straně.
     
    17:57
    Oskar Sundqvist tvrdě atakoval Matta Grzelcyka, jenž schytal ránu u zadního mantinelu, bude se vylučovat. Ovšem nejdřív musí být hostující útočník ztrestán!
    17:57 Sundqvistův faul u zadního mantinelu na Grzelcyka
     
    17:57
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Oskar Sundqvist – 2 min., vražení na hrazení).
     
    18:05
    Brad Marchand na pravém kruhu dlouhou avizoval, že bude zakončovat. Pokus nepříjemného hráče proletěl jen těsně vedle levé tyče. To byla opravdu povedená střela.
     
    19:01
    Od pravého mantinelu přihrával David Krejčí, který našel na levém kruhu českého spoluhráče. Ovšem Davidu Pastrňákovi zakončení vůbec nesedlo.
     
    19:56
    Po pravé straně najel na spodní hranu kruhu pro vhazování Charlie Coyle, jehož pokus zastavil gólman betony. Z druhé strany se do černé gumy opřel Torey Krug, který nezamířil přesně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali vyrovnanou partii, čemuž také nasvědčuje průběžný stav zápasu. Boston sice dvakrát vedl, ovšem St. Louis vždy přišlo s odpovědí. Skóre zápasu nejprve otevřel Charlie Coyle a o vyrovnání se postaral Robert Bortuzzo. Jenže během chvíle zajistil vedení Bruins Joakim Nordström a o druhé vyrovnání se zase postaral Vladimir Tarasenko. Pokud vidíme v něčem změnu oproti prvnímu zápasu, je to určitě ve zvýšené agresivitě.

    Střely na branku: 8:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Úvodní vhazování druhé periody vyhrál Noel Acciari. Ovšem po následném nahození se píská zakázané uvolnění, které hru přesunulo před branku Bruins.
     
    20:33
    Zdeno Chára u mantinelu zachytil kotouč, kterým obloučkem vyhodil na další icing. Bude se vhazovat po levé ruce finského gólmana.
     
    21:06
    Colton Parayko přejel až do útočné třetiny, kde přihrál na pravou stranu. Od mantinelu zakončoval po ledě David Perron, jehož snažení zastavil betonem Tuukka Rask.
     
    21:38
    Dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Joel Edmundson. Jeho zakončení si ale cestu mezi tři tyče nenašlo. Akce Blues ještě chvíli trvala, ale další pokus na branku vyslán nebyl.
     
    22:31
    V pravém kruhu pro vhazování měl dost času na zakončení Patrick Maroon, který s pukem zamíchal. Ovšem do jeho střely vložil hůl obránce, od něhož černá guma zamířila do ochranné sítě.
     
    23:10
    Hra se znovu přerušuje a opět pro zakázané uvolnění domácího celku. Hra se tak přesune zpátky před finského brankáře ve službách Bruins.
     
    23:32
    Na modré čáře dostal nabito Alex Pietrangelo, jehož dělovku zlikvidoval Tuukka Rask. Za dorážkou se hnal Brayden Schenn, ovšem byl v předbrankovém prostoru faulován.
     
    23:34
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Connor Clifton – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:49
    Přihrávku za branku nezpracoval Patrick Maroon a následně vyhození neudržel v útočné třetině Tyler Bozak. Boston se alespoň na malou chvilku osvobozuje.
     
    24:34
    Do předbrankového prostoru si najel aktivní Brayden Schenn, který mířil na první tyč. Ovšem Tuukka Rask zasáhl ramenem a následně hru přerušil.
     
    25:02
    Jeden z hostujících hráčů přihrával po mantinelu naslepo na modrou čáru, kde se nenacházel Alex Pietrangelo. St. Louis tak musí znovu opustit útočné pásmo.
     
    25:58
    Ze druhé třetiny uteklo šest minut a Boston v nich nevyslal na soupeřovu branku jediný pokus. Nic to nezmění ani nahození ze středního pásma.
     
    26:45
    Za brankou výborně zapracoval Charlie Coyle, který okamžitě přihrál mezi kruhy, kde se bekhendem, do protipohybu brankáře, prezentoval Danton Heinen. Ovšem Jordan Binnington na dvakrát černou gumu zkrotil.
     
    26:45
    Střely na branku: 10:16.
     
    27:38
    Mezi kruhy si s pukem najel Danton Heinen, kterému se ale černá guma zamotala pod nohama. O domácího útočníka se pak postaral bránící soupeř.
     
    28:44
    Zdeno Chára opět neodklidil puk z přebrankového prostoru, kde jej atakoval Sammy Blais. Celou situaci musel dořešit pozorný Tuukka Rask.
     
    29:40
    V obranném pásmu vybojoval kotouč u hrazení Patrice Bergeron, který neměl komu přihrát, a tak vyhodil černou gumu do obranného pásma soupeře.
     
    30:18
    Z hranice pravého kruhu zakončoval pod horní tyč Charlie McAvoy. Jeho pokus zastavil Jordan Binnington maskou. Boston se pak pokusil o dorážku, ale hostující brankář ji nepovolil.
     
    30:18
    Střely na branku: 12:17.
     
    30:44
    Přihrávka hostujícího mužstva byla nepřesná a skončila až u slovenského kapitána. St. Louis Blues využilo situace a své řady prostřídalo.
     
    31:49
    Na útočné modré čáře předvedl kličku Sean Kuraly, jenž vystavil spoluhráče do ofsajdového postavení. Hra se tak vrátí zpátky do středního pásma.
     
    31:59
    Přihrávku na osu hrací plochy dostal Alexander Steen, jemuž zakončení z jedné vůbec nesedlo. St. Louis je ale dál na kotouči a uvidíme, co vymyslí.
     
    32:19
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Joel Edmundson – 2 min., podrážení).
     
    32:30
    Ryan O'Reilly vjel do pásma, kde se dostal až mezi kruhy. Hostující útočník oklamal Toreye Kruga, kterého oklamal, ale střelou po ledě nezamířil přesně.
     
    33:10
    St. Louis Blues se zmocnilo černé gumy a okamžitě vyhodilo. Hostující mužstvo využilo situace a znovu prostřídalo.
     
    33:55
    Domácímu celku se tato početní výhoda vůbec nedaří. Soupeř se totiž znovu zmocnil puku, který okamžitě letí za branku finského gólmana.
     
    34:39
    Charlie Coyle přejel červenou čáru a nahodil puk za branku. Boston okamžitě otočil směr jízdy ke střídačce.
     
    35:07
    Hostující branka byla po souboji vychýlená ze své standardní pozice, a tak se hra znovu přerušuje. Po reklamní přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    35:07
    Střely na branku: 12:21.
     
    35:27
    V posledních střídání nastupuje David Krejčí a David Pastrňák v jednom útoku. Přihrávka druhého jmenovaného byla mezi kruhy zastavena.
     
    35:39
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Connor Clifton – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    35:57
    Přihrávku mezi kruhy nečekal Patrick Maroon a Patrice Bergeron vyhodil kotouč na střídačku hostů, kde se ho zmocnil Jake Allen. Rezervní brankář předal černou gumu malému fanouškovi Blues.
     
    36:24
    Od modré čáry vyslal tvrdou ránu Colton Parayko, jehož pokus zastavil první bránící hráč. Ovšem tlak hostujícího celku dál trvá.
     
    37:06
    Stejný hráč znovu vystřelil od modré čáry. Před brankou se nacházel Patrick Maroon, který se snažil tečovat, ale nepodařilo se mu to.
     
    37:29
    Tuukka Rask si počíhal na další zakončení, které schoval do své výstroje. Finský brankář byl poté atakován, ale rozhodčí situaci rychle vyřešili.
     
    37:45
    Brad Marchand a Patrice Bergeron v oslabení ujížděli do přečíslení. Jenže první jmenovaný přihrávku na spoluhráče neprocpal, a tak se hra rychle otáčí.
     
    37:56
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jaden Schwartz – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    38:42
    Torey Krug dlouho hledal pozici, ze které by mohl zakončit. Ovšem puk mu utekl a Matt Grzelcyk se následně dostal do ofsajdu.
     
    39:20
    Krásná akce hostujícího kapitána, který místo střely přihrál na druhou stranu, odkud okamžitě přišla střela. Ovšem kotouč mířil jen těsně nad orní tyč.
     
    39:59
    Z pravé strany minul pokusem na zadní tyč Charlie McAvoy. Akce trvala dál a hostující maskovaný muž musel pokryt střelu od modré čáry. Bude se ještě jednou vhazovat.
     
    39:59
    Tuukka Rask míří v tuto chvíli na střídačku, protože ohrožení domácí branky je zcela nemožné!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé části hry bylo St. Louis daleko aktivnější, ale změny stavu zápasu nepřišlo. Hostující celek byl střelecky aktivnější, ovšem Tuukka Rask předvedl několik kvalitních zákroku, díky nimž drží Boston ve hře o vítězství. Naopak Jordan Binnington měl málo práce a musel se být neustále pozorný.

    Střely na branku: 14:24.
    Střely na branku ve druhé třetiny: 6:14.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 565 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Střelou přes obránce se prezentoval Vladimir Tarasenko, který mířil zprava na zadní tyč. Tuukka Rask si připsal úspěšný zákrok vyrážečkou.
     
    41:13
    David Krejčí vjížděl do útočného pásma, ale chvíli před ním za modrou čáru vjel David Pastrňák. Pro ofsajd se hra přesune zpátky do středního pásma.
     
    42:05
    Od levého mantinelu nahazoval puk na branku Torey Krug, jehož snažení srazila obrana do rohu hrací plochy. Boston se snaží zvrátit stav zápasu zpátky na svou stranu.
     
    42:55
    Domácí celek zastavil akci soupeře za vlastní brankou, ale místo protiakce, přišlo jen vyhození do středního pásma.
     
    43:15
    St. Louis Blues se rychle vrátilo do útočného pásma, kde donutilo gólmana k zákroku. Mezi kruhy se nacházel Brayden Schenn, jehož pokus mířil jen do připraveného Raska.
     
    43:51
    Vladimir Tarasenko přihrával na modrou čáru, kde se nacházel Joel Edmundson. Hostující obránce puk v pásmu neudržel a musel spěchat zpátky.
     
    44:31
    Až nyní se přerušuje. Z otočky vypálil z pravé strany Patrice Bergeron, jehož pokus schoval do lapačky hostující maskovaný muž.
     
    45:13
    Ve hře se objevuje stále více nepřesností, ani jeden z týmů se nedokáže usadit v útočném pásmu, natož ohrozit výrazněji branku soupeře.
     
    45:59
    Danton Heinen podstoupil za brankou souboj, po kterém se puku zmocnil Brad Marchand. Jeho přihrávka mezi kruhy našla jen soupeře.
     
    46:17
    Z hranice pravého kruhu pro vhazování vypálil Robert Bortuzzo. Jeho pokus zamířil jen nad domácí branku se hra se znovu otáčí do středního pásma.
     
    46:48
    Jenže z protiakce se Boston znovu dopustil ofsajdu. Po další reklamní pauze se tak bude vhazovat ve střední třetině.
     
    46:48
    Střely na branku: 17:26.
     
    47:19
    Nepřesná přihrávka na Braydena Schenna doputovala na zakázané uvolnění. Hra se přesune po pravici Jordana Binningtona.
     
    48:02
    Přes modrou čáru projel středem Charlie Coyle, jenž na nic nečekal a vystřelil přes obránce. Hostující brankář si kotouč našel a vyrazil ho k hrazení.
     
    48:39
    Mezi kruhy najel Robby Fabbri, který mohl využít zaváhání obránců. To by ale nemohl trefit jednoho z nich, a tak ze šance nic nebylo.
     
    50:19
    Do konce normální hrací doby už zbývá méně než deset minut a stav zápasu je stále vyrovnaný. Černá guma se tentokrát odrazila do ochranné sítě a následuje reklamní pauza.
     
    50:19
    Střely na branku: 17:27.
     
    50:46
    Těsně za modrou čárou zachytil puk Vladimir Tarasenko, který se vydal do útočného pásma. Jeho pokus vyrazil Tuukka Rask do levého kruhu pro vhazování, kde se nacházel Jaden Schwartz. Ten byl zády k brance, a tak místo přehození ležícího brankáře přihrával mezi kruhy.
     
    51:58
    Boston Bruins přežil tlak soupeře bez ztráty kytičky. Domácí hráči mohou děkovat svému brankáři, který je od druhé třetiny drží nad vodou.
     
    52:32
    K dalšímu zakončení se probojoval Tyler Bozak, ale ani on na finského maskovaného muže recept nenašel. Boston musí velice rychle zlepšit hru, protože momentálně si nezaslouží zvítězit.
     
    52:50
    Po vyhraném vhazování vystřelil od modré čáry Jay Bouwmeester, jehož pokus byl sražen k hrazení, odkud přišla přihrávka před branku, kde se nacházel Jaden Schwartz. Ovšem jeho pokus zamířil jen do domácího brankáře.
     
    53:22
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Brayden Schenn – 2 min., sekání).
     
    54:05
    Zpoza branky na hranici brankoviště se vytočil Jake DeBrusk, který okamžitě zakončoval na první tyč. Jordan Binnington byl znovu pozorný a zaznamenal další zákrok do statistik.
     
    54:56
    St. Louis Blues získalo po souboji u mantinelu kotouč, který okamžitě letí do bezpečných míst. Hostující celek stihl také vystřídat unavenou čtveřici.
     
    55:37
    Od pravého mantinelu vystřelil z otočky Alexander Steen, jehož snažení vyrazil betonem domácí brankář. Puk zamířil k zadnímu mantinelu, kde souboj prohrál Brayden Schenn.
     
    56:20
    Hostující celek mohl rozhodnout! Před branku si najel Patrick Maroon, který dostal přihrávku na zadní tyč. Ovšem jeho pokus k levé tyči vyrazil dvnes skvěle chytající Tuukka Rask.
     
    57:22
    Zpoza branky přihrával David Backes, který viděl najetého spoluhráče. Ovšem Patrice Bergeron z mezikruží zakončoval po ledě, ale Jordan Binnington vytáhl skvělý zákrok betonem.
     
    57:48
    Marcus Johansson si našel puk za brankou, který okamžitě poslal do nebezpečného prostoru. Jenže Charlie Coyle na černou gumu nedosáhl.
     
    58:10
    Cink! St. Louis Blues vyslalo zakončení u levé strany, které zamířilo do brankové konstrukce! Střelou se prezentoval Joel Edmundson, jehož pokus ještě tečoval David Pastrňák. Tuukka Rask měl nyní obrovskou porci štěstí na své straně.
     
    59:10
    Od pravého mantinelu na osu hrací plochy si najel Brad Marchand, jehož zakončení skončilo v moci hostujícího brankáře.
     
    59:38
    Tak teď velké šance přibývají! Na osu hrací plochy si najel Tyler Bozak, který přesně mířil do šibenice. Ovšem trefil soupeře do zad a kotouč zamířil do ochranné sítě.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Dlouho to vypadalo na taktickou bitvu, která se v závěru třetí části změnila v divočinu. Ovšem ani jeden z týmů nedokázal vstřelit branku, a tak se dočkáme prodloužení. Teď už může každá chybička rozhodnout. Uvidíme, který z celků se bude radovat z vítězství ve druhém zápase.

    Střely na branku: 23:33.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:9.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:53
    Ivan Barbašev přihrával od zadního mantinelu před branku, kde se nacházel jen Brandon Carlo. Od něho mířil puk k brankáři, která jej ale neschoval pod lapačku.
     
    61:47
    Nepřesnou střelu od modré čáry vyslal Joel Edmundson. K puku se pak před brankou dostal atakovaný Ryan O'Reilly, jenž finského gólmana nepřekonal.
     
    62:35
    Do prodloužení lépe vstoupilo St. Louis Blues, které se dlouho drželo na puku. Ovšem jeho produktivita v dnešním utkání je slabá.
     
    63:27
    Z rohu hrací plochy až k modré čáře si najel Jaden Schwartz, jehož snažení zastavil první bránící hráč. Ovšem tlak hostů je enormní a navíc si vynutili faul.
     
    63:51
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto a Blues vyrovnávají stav série. V ponechané výhodě přihrál Ryan O'Reilly na CARLA GUNNARSSONA, jehož dělovka zamířila pod horní tyč. Tuukka Rask toho moc neviděl, jelikož mezi kruhy zaclonil střelu jeden z hostujících hráčů. Asistence: Ryan O'Reilly a Oskar Sundqvist.
    63:51 Carl GUNNARSSON - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    St. Louis zaslouženě srovnává stav série na 1-1! Hostující celek byl v utkání aktivnějším celkem a bylo jen otázkou času, kdy pokoří finského brankáře. Ovšem díky nízké produktivitě Blues došlo střetnutí do prodloužení, do něhož St. Louis vlétlo ve velkém stylu. O rozhodující zásah se postaral přesnou ranou od modré čáry Carl Gunnarsson, jenž se stal hrdinou druhého finálového střetnutí.

    Střely na branku: 23:37.
    Střely na branku v prodloužení: 0:4.
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Carl Gunnarsson (STL) 1+1
    2. Vladimir Tarasenko (STL) 1+0
    3. Joakim Nordström (BOS) 1+0
     
    Československá stopa:

    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, 25:45 čas na ledě, -1
    David Pastrňák (BOS) 0+1, 2 střely, 18:07 čas na ledě, -1
    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, 15:58 čas na ledě, +/-0
     
    S konstatováním, že stav finálové série je srovnán, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (05:20:41)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 5. Coyle (DeBrusk, Pastrňák), 11. Nordström (Kuraly) – 10. Bortuzzo (Bozak, Gunnarsson), 15. Tarasenko (Schwartz), 64. Gunnarsson (R. O'Reilly, Sundqvist)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Clifton, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Backes, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Coyle, Ma. Johansson – Acciari, Kuraly, Nordström.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Bouwmeester, Bortuzzo, Gunnarsson – Tarasenko (A), B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Blais – Fabbri, Bozak, Maroon – Steen (A), Sundqvist, Barbašev.

    Rozhodčí: Rooney, Dwyer – Amell, Cherrey

    Diváci: 17 565
    Boston 3 4 St. Louis
    #1 Úterý 28.05.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 4:2
    #2 Čtvrtek 30.05.2019 • 02:21
    Boston - St. Louis 2:3 po prodl.
    #3 Neděle 02.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 2:7
    #4 Úterý 04.06.2019 • 02:24
    St. Louis - Boston 4:2
    #5 Pátek 07.06.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 1:2
    #6 Pondělí 10.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 1:5
    #7 Čtvrtek 13.06.2019 • 02:00
    Boston - St. Louis 1:4
    bahis siteleri