Vltavín – Jirny 0:0 (zruš.) | Olympia Radotín – Štěchovice 4:3 (kon.) | Benešov – Karlovy Vary 2:1 (kon.)
Litoměřicko – Písek 3:0 (kon.) | Králův Dvůr – Dobrovice 1:2 (kon.) | Živanice – Vyšehrad 1:2 (kon.)
Ústí n/O – Velvary 1:1 (5:3 po pen.) | Domažlice – Převýšov 2:0 (kon.)
konec
FK Litoměřicko
3:0 (2:0)
FC Písek
Sobota 01.06.2019, 10:30 • Litoměřice • Česká fotbalová liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Litoměřicko a FC Písek.
     
    FK Litoměřicko

    Fotbalisté Litoměřicka se v koncovce tohoto ročníku slušně rozehráli, v tuto chvíli se totiž nacházejí na šesté pozici, což je dost velký rozdíl oproti loňským sezónam. Litoměřicko má v současné době na svém kontě šestačtyřicet bodů, avšak manko na páté Domažlice činí už sedm bodů. Litoměřicko ale dokázalo vyhrát osm posledních ligových zápasů, poslední porážka přišla začátkem měsíce dubna, tehdy tento celek na domácím stadionu nestačil na Benešov. Domácí celek tohoto zápasu předvádí na svém stadionu průměrné výkony, neboť z celkových čtrnácti zápasů dokázal zvítězit v devíti případech.
     
    FC Písek

    Na opačné straně stojí Písek, který má tak trochu jiné starosti. Hostující tým tohoto zápasu se totiž nachází na předposlední pozici, přičemž ho od samotného chvostu tabulky dělí pouze dva body. Písek navíc prožívá naprosto odlišnou formu, vyhrál totiž pouze jedinkrát z posledních pěti zápasů. Poslední vítězství se uskutečnilo minulý víkend, kdy Písek na domácí půdě dokázal překonat Živanice poměrem 3:1. Písku patří předposlední pozice také v tabulce venkovních celků, dohromady totiž nasbíral pouze sedm bodů, přičemž dvakrát vyhrála, avšak jednou až po pokutových kopech.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Litoměřicko: Ordelt – Verner, Šimkovský (C), Chábera, Hanuš, Surmaj, Kodad, Krištof, Dolejší, Bulíř, Rubeš
    Náhradníci: Lisa – Novák, Haveda, Valenta, Karvánek, Greš

    FC Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Vávra, J. Held, Běloušek, M. Held, Voráček, Hrachovec, Ulbrich, Hanzlík (C)
    Náhradníci: Vojtíšek – Presl, Pinc, Pecka, Petřík

    Rozhodčí: Štrincl – Cihlář, Kubec.
     
    Start utkání se o něco protáhne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání přišlo na řadu ofsajdové postavení, do kterého nahrával hostující Hrachovec. Rozehrávat bude brankář Ordelt.
     
    4
    Ofsajd také na druhé straně, pro změnu se v něm zjevil Krištof. Také hostující brankář Toma si vyzkoušel první ostrou práci s míčem.
     
    5
    Písek se nyní po pravém křídle dostal k míči, kde Hrachovec ještě přihrával na Benetku, jenž ještě celou akci vyšperkoval příhrou do středu.
     
    6
    Najednou se zrodil sympatický protiútok Litoměřicka, který po levém křídle táhl Bulíř, jenž si ale předkopl míč daleko od své branky.
     
    7
    Hosté to nyní zkoušeli velice poklidnou rozehrávkou, po které se k balónu dostal Ulbrich, jenž pro svůj celek vybojoval autové vhazování.
     
    8
    Ordelt raději počkal na uklidnění situace, poté posílal dalekonosný nákop na druhou stranu, který přeci jenom přinesl šanci. Kodad na Tomu ale nevyzrál.
     
    9
    Na pořadu dne byl rohový kop, který se zrovna nepovedl. Centrovaná nabídka se snášela vysoko nad šestnáctkou, Rubeš nezastihl míč na hřišti.
     
    10
    Zničehonic se k volnému míči dostal Šimkovský, který ale trefil pouze svého spoluhráče do nohy. Následně hosté odklízeli míč za autovou čáru.
     
    11
    Na opačné straně se málem do samostatného úniku dostal Hrachovec, avšak přihrávka na jeho osobu skončila až u brankáře Ordelta.
     
    12
    K taktickému zákroku sáhl hostující Benetka, který klidně mohl vyfasovat žlutou kartu. Nakonec z toho bude "pouze" standardní situace.
     
    13
    K oné rozehrávce se postavil Verner, jehož nabídka sice nebyla špatná, avšak přeci jenom proletěla do zámezí. Bude z toho odkop od branky.
     
    14
    Toma si nakonec vyzkoušel další odkop od své branky, po kterém hosté opět faulovali. V tomto případě se provinil naskakující Vávra.
     
    15
    O malý moment později fauloval Hrachovec, který se verdiktu sudího celkem diví. Mezitím Litoměřicko rozehrálo nakrátko na Hanuše.
     
    16
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Verner, jehož přízemní rána pořádně protáhla Tomu, jenž nadvakrát schoval balón do rukavic.
     
    16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nyní už to domácímu celku přece jenom vyšlo! Na hranici pokutového území přebíral míč domácí MIROSLAV VERNER, který se dobrým pohybem dostal do palebné pozice, odkud se v tomto případě nemýlil. Toma byl téměř bez šance na zásah.
    16. VERNER - 1:0
     
    17
    Nyní to budou mít hráči Písku hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času na vyrovnání.
     
    18
    Písek si celkem dlouhou dobu pohrával s míčem na vlastní polovině, nakonec se k míči dostal Hrachovec, který nepředal do strany na Benetku.
     
    19
    U postranní čáry dobře zasahoval Jakub Held, načež se kolmice snášel na jeho jmenovce Martina, před kterým odehrál balón brankář Ordelt.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, zatím jsme se dočkali jedné branky. Stále ale sledujeme hodně vyrovnanou podívanou.
     
    25
    Nyní hlavní sudí odhalil další nedovolený zákrok, i tentokráte ze strany hostujícího celku. Rozehrávku si vezme na starost brankář Ordelt.
     
    26
    Ve středu hrací plochy se dobře zorientoval Vávra, který předával na levou stranu na Voráčka, jenž se drzým manévrem nedostal přes Cháberu.
     
    27
    Ordelt to po několika přízemních přihrávkách zkoušel dalekonosným přenesením, jenomže Hrachovec nedal Hanušovi sebemenší prostor.
     
    28
    Benetka si chtěl u postranní čáry narazit s Ulbrichem, avšak tento záměr přečetl vracející se Hanuš, který odpálil míč ven z hrací plochy.
     
    29
    Dolejší se ve vzdušném prostoru nedokázal prosadit, což vedlo k nedovolenému zákroku Chábery. Písek rozehrál nakrátko po zemi.
     
    30
    Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí hostující Martin Held, který levačkou mířil do sítě za brankou. Ordelt zasahovat nemusel.
     
    31
    Finální přihrávka se málem dostala na domácího Bulíře, avšak na poslední chvíli obětavě zasahoval Martin Held. Litoměřicko bude zahrávat roh.
     
    32
    Ten se opět snášel ke vzdálenější konstrukci, kde se důrazně dral do zakončení forvard Dolejší, který padající míč nakonec netrefil.
     
    33
    Dalekonosné odklizení míče pochopitelně skončilo v zámezí. Autové vhazování si vzal na starost Benetka, který si vybral kolegu Voráčka.
     
    34
    Do pokutového území se dostával Hrachovec, avšak přihrávka na jeho osobu směřovala do ofsajdu, což potvrdil také výrok pomezního sudího.
     
    35
    Další rána z velké vzdálenosti tentokráte skončila na zádech obránce Písku. Naopak domácí si vybojovali autové vhazování zprava.
     
    36
    Po osobním souboji se na zemi ocitl Hanuš, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Písek si přichystal kontr, který přinesl ofsajd.
     
    38
    Sympatickou ránu z dálky vyprodukoval hostující Hrachovec, jehož jedovka směřovala doprostřed, kde se nacházel brankář Ordelt.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Benetka se nedovoleným zákrokem snažil zastavit LADISLAVA KODADA, což mu ale neprošlo. Druhý jmenovaný pelášil sám na branku, načež přesným obstřelem překonal brankáře Tomu.
    40. KODAD - 2:0
     
    42
    Vacovský se vydal do pokutového území, kde ještě předkládal do strany na Voráčka, což znamenalo další, za to zcela jasný ofsajd.
     
    43
    Ordelt si hned několikrát pohrál s míčem, který posléze předkládal podél autové čáry. Tam se Šimkovský dostal k centru, po kterém se do zakončení dostal Dolejší, jenž trefil pouze boční síť.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dva přesné zásahy, přičemž se o oba postaralo Litoměřicko. Sledovali jsme ale celkem vyrovnané utkání, přičemž častěji u míče byl hostující celek, jenž většinu času narážel na pozornou obranu soupeře. Litoměřicko se snaží hrát mnohem více přímočařeji, což navíc přineslo hned dvě branky, které padly po velice rychlých akcích. Písek to tak ve druhém dějství bude mít složité.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází David Surmaj, přichází Marek Novák.
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Dominik Dolejší, přichází Jakub Greš.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    48
    Litoměřicko se v úvodu druhého poločasu dočkalo třetí branky, avšak zakončující Kodad se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    49
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Greš, který fauloval u středového kruhu. Písek rozehrál dozadu, domácí napadají rozehrávku.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Miroslav Verner (FK Litoměřicko).
     
    50
    O autové vhazování se postaral Krištof, který si pro spolupráci chtěl vybrat Vernera, jenž ve středu hrací plochy nedokázal proniknout vpřed.
     
    51
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Tomáš Bulíř, přichází Šimon Havrda.
     
    52
    Na zadní tyči se do zakončení tlačil hostující Ulbrich, avšak mu nevyšlo dle představ. Ordelt si tak přichystá odkop od své branky.
     
    53
    Dalekonosný odkop zamířil pouze na hlavu hostujícího Vávry, který posléze předával do strany na Hanzlíka, jenž aut nevybojoval.
     
    54
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Roman Vávra, přichází Tomáš Pecka.
     
    55
    Benetka si celkem dlouho prohrával s míčem na vlastní polovině, nakonec se mu pro spolupráci nabídl Ulbrich, jenž si nedokázal narazit.
     
    56
    K pokutovému území se tak dostal domácí Novák, který se po chvilkovém váhání rozhodl vypálit, avšak míč se snesl nad branku soupeře.
     
    57
    Verner zkoušel ve středu hrací plochy narazit míč na kopačku naběhnuvšího Hanuše, avšak před druhým jmenovaným zasahoval Vacovský.
     
    58
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Jakub Held, přichází Dušan Pinc.
     
    59
    Dalekonosné přenesení hry našlo na levém křídle Havrdu, který si příliš nevěřil na centr do pokutového území, raději spolupracoval s kolegou.
     
    60
    Nepřesná souhra nakonec skončila za brankovou čárou. Brankář Toma si dokráčel pro balón, který ihned poslal na druhou stranu.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Jakub Chábera (FK Litoměřicko).
     
    61
    Vacovský si vzal na starost provedení autového vhazování z levé strany. Písek se tak dostal na útočnou polovinu, kde nyní kombinuje.
     
    62
    Po pravém křídle dokázal pláchnout domácí Kodad, který natlačil do zakončení. V tísni ho ale dokázal vychytat brankář Toma.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Litoměřicko stále vede o dvě branky. Druhý poločas nám zatím nepřináší nic moc atraktivního.
     
    64
    Na pořadu dne byl rohový kop pro hráče Písku. Nakonec se jednalo o centr do malého vápna, kde zasahoval domácí brankář Ordelt.
     
    65
    Na druhé straně jsme sledovali velice nebezpečnou standardku v podání Hanuše, jehož kroucené zakončení dokázal Toma přeci jenom vyrazit.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Denis Krištof (FK Litoměřicko).
     
    66
    Logicky následoval rohový kop, ke kterému se postavil tentýž hráč. Centr směřoval nebezpečně do malého vápna, kde ho nikdo netrefil.
     
    71
    Novák se dokázal dostat až k pokutovému území, kde mu centr pravou nohou nevyšel dle představ. Míč ale dokázal doběhnout Havrda.
     
    72
    Na řadu přišlo autové vhazování pro Písek, který se dokázal natlačit k pokutovému území, kde se nachází drtivá přesila protihráčů.
     
    73
    Výsledkem je hodně nepovedené zakončení, které navíc doskákalo daleko vedle branky. Brankář Ordelt se postaral o okamžitý centr.
     
    74
    Na opačné straně se k hlavičkovému pokusu dostával Pinc, který pouze prodlužoval do zámezí. Opět sledujeme nezáživnou podívanou.
     
    75
    Po pravém křídle pláchl domácí Greš, který to neudělal zrovna nejlépe. I když měl na centr dostatek času, tak našel prvního protihráče.
     
    76
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nyní to domácím přeci jenom vyšlo! Písek propadl při bránění útočné akce soupeře, domácí to dokázali vykombinovat vynikajícím způsobem, načež na konci této souhry bylo zakončení JAKUBA GREŠE, který levačkou propálil Tomu.
    76. GREŠ - 3:0
     
    76
    Žlutou kartu dostává Michal Toma (FC Písek).
     
    76
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Ladislav Kodad, přichází Vojtěch Karvánek.
    Střídání v týmu FC Písek: ze hřiště odchází Václav Hrachovec, přichází Daniel Petřík.
     
    77
    V tuto chvíli to bude mít hostující celek nesmírně složité, prohrává už o tři branky. Navíc do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Marek Novák (FK Litoměřicko).
     
    78
    Po delší době si brankář Ordelt připsal zákrok, rána zpoza pokutového území se snesla doprostřed branky, což vedlo k pohotovému zákroku.
     
    78
    Střídání v týmu FK Litoměřicko: ze hřiště odchází Denis Krištof, přichází Patrik Valenta.
     
    79
    Ani tentokráte to kontaktní branka nebude! Jeden z hostů to udělal skvostně, drze se totiž natlačil až před Ordelta, který i nyní zasáhl.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Filip Vacovský (FC Písek).
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Litoměřicko stále vede o tři branky. Hosté se snaží alespoň o kontaktní branku.
     
    85
    Ordelt celkem dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec to zkusil dalekonosným odkopem, po kterém ve vzduchu dokázal zvítězit Benetka.
     
    86
    Písek nyní zaútočil středem hrací plochy, odkud Voráček přenášel hru na levou stranu. Krátká souhra nakonec skončila pouze u Nováka.
     
    87
    Vacovský provedl další aut, tentokráte z levé strany. Jeho přihrávka směřovala na brankáře Tomu, který pro změnu přenášel křížem.
     
    88
    Hosté jsou sice stále u míče, avšak i nadále se s ním nacházejí daleko od branky soupeře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí přesvědčivým vítězstvím Litoměřicka, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Druhý poločas byl v samotném úvodu hodně nezáživný, avšak poté se Písek rozhodl otevřít obranu, což domácí využili ke třetí brance. Následovalo několik dalších sympatických pokusů z obou stran, avšak diváci se žádné další branky už nedočkali. (12:22:12)

    David Suchý

    Branky: 16. Verner, 40. Kodad, 76. Greš

    Karty:   49. Verner (LTM), 60. Chábera (LTM), 66. Krištof (LTM), 77. Novák (LTM) – 76. Toma (PIS), 79. Vacovský (PIS)


    FK Litoměřicko: Ordelt – Verner, Šimkovský (C), Chábera, Hanuš, Surmaj (46. Novák), Kodad (76. Karvánek), Krištof (78. Valenta), Dolejší (46. Greš), Bulíř (51. Havrda), Rubeš
    Náhradníci: Lisa – Novák, Haveda, Valenta, Karvánek, Greš

    FC Písek: Toma – Benetka, Vacovský, Vávra (54. Pecka), J. Held (58. Pinc), Běloušek, M. Held, Voráček, Hrachovec (76. Petřík), Ulbrich, Hanzlík (C)
    Náhradníci: Vojtíšek – Presl, Pinc, Pecka, Petřík

    Rozhodčí: Štrincl – Cihlář, Kubec

    Diváci: 285
    thejrc.org