Ostrava – Mladá Boleslav 0:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
0:1 (0:1)
FK Mladá Boleslav
Sobota 01.06.2019, 15:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA - Kvalifikace o Evropskou ligu
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (16:57:24)
     
    Je konec a hráči Baníku leží zklamaní na hrací ploše, zatímco na druhé straně panuje velká radost. Mladá Boleslav si díky gólu Nikolaje Komličenka z 12. minuty zajistila vedení. Baník posléze usiloval o vyrovnání, ale v prvním poločase se neprosadili Kuzmanović, Hrubý ani Stronati.
    I ve druhé půli pokračovala marná snaha Slezanů o vstřelení branky. Jenže ostravské střelecké trápení z předchozích duelů trvalo i dnes. Šedu v poslední pětačtyřicetiminutovce nepřekonali ani Jánoš s Fillem. Do druhého předkola Evropské ligy tak po výhře 1:0 postupují hráči Mladé Boleslavi.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Baník se snažil dlouhými nákopy se rychle dostat dopředu, ale po posledním z nich je pískán další útočný faul.
     
    90+4
    Fleišman sice ustál souboj tělo na tělo na půlce, ale nakonec šel míč od něj do zámezí. Tohle již vypadá z pohledu hostů slibně.
     
    90+3
    Jakub Šašinka se trochu zbrkle zbavil míče a jeho nepřesný centr končí až za bránou Šedy.
    90+2. Ladra z úhlu v dobré pozici nepřekonal Laštůvku
     
    90+2
    Hosté si nyní mohli pojistit náskok. Po centru ze strany pálil Ladra z úhlu, ale svou ranou jen těsně minul zadní tyč.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Fleišmanovi se ovšem rána nepovedla a ostravský bek trefil boleslavskou zeď jen do spodní poloviny. Šeda tak mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    89
    Diop předskočil důrazným zákrokem Hubínka, který jej poté zezadu poslal k zemi. Stadardní situace pro Baník z nějakých třiceti metrů.
     
    88
    Další atak Baníku je zastaven hvizdem sudího, který odpískal útočný faul Diopa po vzdušném souboji ve vápně hostů.
     
    87
    Hájek teď přehlavičkoval Diopa a Boleslav mohla vyrazit vpřed. Šindelář ovšem znovu vybojoval balón pro své barvy.
    86. Přikryl netrefil míč v naprosté tutovce!
     
    86
    Přikryl posléze netrefil přihrávku ze strany ve velké šanci, což bylo štěstí pro Baník. Takhle mohou domácí opět útočit.
     
    85
    Žlutá karta pro Milana Baroše. Ten si dělal prostor tělem v souboji s Jugasem, který od ostravského hráče odpadl velmi rychle.
     
    85
    Málo vídaná věc v nejvyšší soutěži. Po Fillově vhazování sudí odebírá míč Baníku kvůli špatnému autu ostravského hráče.
     
    84
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Jakub Šašinka.
     
    83
    Hostující hráči jsou až příliš často v posledních momentech na trávníku. Nyní zůstal chvíli ležet Hubínek poté, co odvrátil míč před Fillem, ale nyní již pokračuje ve hře.
     
    82
    Komličenko nebyl za postranní lajnou snad ani 5 vteřin a již se opět zapojil do hry. Zřejmě to s ním nebylo tak vážné, jak se zdálo.
     
    81
    Hra se nám začíná pomalu kouskovat Stronati sice fauloval Komličenka a obdržel žlutou kartu, ale hostujícímu hráči se vůbec nechtělo na nohy.
    80. Fillova nebezpečná utajená hlavička, Šeda drží hosty
     
    80
    Vynikající Šeda zachránil Mladou Boleslav! Centr Roberta Hrubého trefil hlavou mezi malým vápnem a penaltou Martin Fillo, jenž umístil svůj pokus přesně k tyči. Tam ovšem náramně zasáhl Šeda, jenž vyškrábl míč doslova na brankové čáře.
     
    79
    Robert Hrubý nyní sice nedokázal odcentrovat, ale na Fulnekovi vybojoval alespoň další roh.
    79. Ladra se nádherně uvolnil mezi pěti hráči a vyslal jedovku na Laštůvku
     
    79
    Dnešní utkání sleduje 10 368 diváků.
     
    78
    Jeho nabídku ale Slezané na přední tyči bez problémů zneškodnili, ale pouze za cenu dalšího autu soupeře.
     
    78
    Následně dobře zapracoval Šindelář, jenž ve skluzu zařídil další roh soupeře. K praporku už velmi pomalu míří Marek Matějovský.
     
    77
    Granečný se posléze pokusil hru zrychlit přenesením hry, ale pas na Hrubého příliš přetáhl a hosté budou moci vhazovat.
    76. Barošova hlavička skončila mimo tři tyče
     
    76
    Jiří Fleišman v dalším útoku Ostravy odcentroval z levé strany přesně na hlavu Milana Baroše, ovšem ten zakončoval trochu v záklonu a jeho pokus tak nakonec přeletěl bránu Šedy.
     
    75
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Wiesner, přichází Tomáš Ladra.
     
    74
    Domácí poté zahrozili až po odraženém míči! Do něj se vší silou opřel Jánoš a Šeda se musel pořádně ohánět, aby balón vyrazil do bezpečí.
     
    73
    Hubínek se nyní odvážně vydal mezi tři domácí hráče, kteří jej čistě dokázali odzbrojit. Baník tak mohl vyrazit do útoku, ale Granečného zajímavou nabídku odvrátili hosté na roh.
     
    72
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Dame Diop.
    71. Takács lízl balon hlavou na bránu
     
    71
    Střídající Takács se okamžitě zapojil do útoku a byl to právě on, kdo zakončoval centr po přímém kopu. Ke smůle hostů pouze do rukavic Laštůvky.
     
    71
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Muris Mešanović, přichází Ladislav Takács.
     
    70
    Martin Fillo se nechal lacině předskočit Přikrylem, který se sice v souboji poroučel ochotně k zemi, ale o nedovolený zákrok se i přes protesty Filla jednalo.
     
    69
    Následný centr si stáhl do rukavic Laštůvka a okamžitě vyslal výhozem vpřed Fleišmana. Jeho dlouhou nabídku na Baroše lízl hlavou Fulnek a Baník bude alespoň vhazovat.
     
    68
    Matějovský neměl nyní komu přihrát, a tak si to na levé straně namířil mezi tři. Domácí nakonec jeho příhru srazili na roh.
     
    67
    Poté si míč ve středu hřiště zpracoval Jánoš, navedl si jej na střelu, kterou ovšem poslal vysoko nad bránu Mladé Boleslavi.
     
    66
    Série dlouhých nákopů dopadla lépe pro Baník, který po zákroku Křapky bude na útočné polovině vhazovat.
     
    65
    Šindelář byl poté tlačen Komličenkem a raději před ruským snajperem odehrál míč hlavou do autu.
     
    64
    Následný centr před Šedou přizvedli hosté nad bránu a následoval roh Baníku. Centr na bližší tyč se snažil za sebe prodloužit patou Fleišman, ale za ním situaci hosté zvládli.
     
    63
    Martin Fillo si dobře narazil s Barošem a na pravé straně byl podle názoru sudího zastaven nedovoleně Přikrylem. O zákroku si myslel své gólman Šeda, jenž za svůj výlev emocí uviděl žlutý kartónek.
     
    62
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Pavel Bucha, přichází Marek Matějovský.
     
    61
    Granečný po vybojovaném míči ještě posunul balón Barošovi, jenž ale neměl dostatek rychlosti a hostující hráči jej tak stačili bez větších obtíží odzbrojit.
     
    60
    Centr od rohového praporku hráči v zeleném dostali pryč z vápna, načež zkoušel štěstí z uctivé vzdálenosti Jánoš. Slabá rána však mohla Šedu jen těžko zaskočit.
     
    59
    I ten Ostrava dokázala zneutralizovat a mohla vyrazit vpřed. K přihrávce ze strany se ve vápně už už tlačil Kuzmanović, před kterým ale zasáhla obrana Boleslavi na jedničku.
     
    58
    Z trávníku se nyní příliš nechce zvedat Wiesnerovi. Ten byl totiž faulován u postranní čáry a hosté mohli zahrávat standardku. Ta byla ovšem zneškodněna jen za cenu dalšího rohu.
     
    57
    Hrubý se po kombinaci s Fillem snažil zapojit do hry i Baroše. Tomu ovšem ostravský záložník nepřihrál přesně a hrát tak mohou hosté.
     
    56
    Kuzmanović si posléze zpracoval v běhu těžký balón na paty a následně mohl v případě dobré finální příhry vytvořit gólovku pro Granečného. Tomu ovšem adresoval pas na paty a Boleslav si tak mohla oddechnout.
     
    54
    Jánoš teď dobře odehrál míč a poté zůstal ležet na hrací ploše. Hra pokračovala a Baník mohl Fleišmanem centrovat zleva. Domácí bek ovšem přízemní nabídkou našel pouze kopačky hostů.
     
    53
    Baník po nepovedené standardce pokračoval v obléhání pokutového území. Nejprve se nepodařil centr Fillovi a posléze se snažil procpat míč do vápna z první Granečný. Ten však balón pouze odevzdal soupeři.
     
    52
    Martin Fillo se posléze dostal před Hájka podél lajny, ale hostující stoper zatáhl za záchranou brzdu a zezadu podrazil domácího hráče. Následovat musela jedině žlutá karta.
     
    51
    Fillo nyní netrefil míč při odkopu a v akci mohl na levé straně pokračovat Přikryl. Tomu se sice povedlo odcentrovat, ale jeho kolegům na zadní už zakončit ne. Vše poté vyřešil nekompromisním odkopem Jánoš.
    50. Baník - Mladá Boleslav: Granečný si seběhl z levé strany a střílel nadějně na bližší tyč
     
    50
    Granečný se ihned zapojil do útoku Ostravy a dostal do slibné střelecké možnosti. Navedl si míče ze strany do vápna, ovšem ranou na bližší tyč minul Šedovu bránu.
     
    49
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Denis Granečný.
     
    48
    No a s Baníkem mohlo být zle nedobře! Tomáš Přikryl nádhernou technickou ranou minul zeď a nastřelil pouze břevno brány zkoprnělého Laštůvky. Poté se ještě snažili hosté dorážet, ale na míč tak tak dosáhli hlavou a domácí gólman schoval míč do rukavic.
     
    47
    Mladá Boleslav bude mít nyní k dispozici velmi zajímavou standardní situaci. Komličenko se totiž nechal faulovat na nějakých dvaadvaceti metrech Martin Šindelářem.
     
    46
    Fulnek v úvodu velmi dobře zapracoval v obraně a nepustil míč do strany do slibné pozice na Filla. Na druhé straně je pro změnu opět máván ofsajd Mešanoviće.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Je za námi úvodní půle duelu. V jeho úvodu byla nebezpečnějším celkem Mladá Boleslav, která si hned v úvodu vytvořila několik zajímavých příležitostí. Nakonec se jim podařilo proměnit až tu třetí a ve 12. minutě zakončil krásnou akci svého týmu kdo jiný než nejlepší střelec ligy Nikolaj Komličenko. Baník posléze kontroval šancemi Kuzmanoviće a Hrubého, ale v prvním případě mířil ostravský útočník mimo bránu a druhého jmenovaného výborně vychytal Šeda. V závěru se ještě nepodařilo zakončit svou příležitost Stronatimu, a tak si hosté odnáší do kabin hubené vedení 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Dusno před bránou hostů, Stronati ale nestihl rychle zakončit
     
    45
    Ani z této možnosti není vyrovnáno. Po nepovedené ráně Jánoše se míč přeci jen dostal se štěstím ke Stronatimu, jenž byl úplně sám za beky Boleslavi. Tomu se však míč zamotal pod nohama a hosté mu nakonec odpálili míč do autu.
     
    45
    Baník se však této standardce hravě ubránil a sám vyrazil do brejku. Po průnikovém pasu Jánoše a sraženém centru Hrubého následuje roh pro Baník.
     
    44
    Jenže hosté útočili dále a málem se dostali do další šance. Domácí posléze na poslední chvíli zahráli na rohový kop.
     
    43
    Komličenko statečně bojoval proti dvojici Šindelář- Fleišman, která ho nakonec čistým způsobem připravila o balón.
     
    42
    Hosté před Fillem ustrážili následný centr a mohli se vydat do protiútoku. Wiesner ovšem po zasekávačce na pravé straně pokazil křižnou přihrávku, což byla z pohledu hostů velká škoda.
     
    41
    Baroš si chytře posunul míč po lajně, avšak posléze byl přišlápnut Buchou. Pavel Franěk neváhal a trestá hostujícího hráče žlutou kartou.
     
    40
    Hosté rovněž záhy o balón přišli, ale ani Baník se s ním dlouho nepomazlil. Pomezní sudí měl tentokrát práci i na druhé straně a vše končí ofsajdem Slezanů.
     
    39
    Kuzmanović v následném slibném protiútoku balón ztratil a hrát mohli hosté. Jejich atak ovšem končí na půlící čáře, kde fauloval Stronati Komličenka.
     
    38
    Z něj sice Baník nezahrozil, ale za okamžik to opět zkoušel středem pole. Baroš se důraznou hrou snažil protlačit do vápna, na jehož hranici hosté dobře zasáhli. Baníkovci ještě poté reklamovali ruku, která se ani v tomto případě nepíská.
     
    37
    Po chvíli se ale domácí dostali zpět k míči a Šeda musel znovu zasahovat. Robert Hrubý totiž vyslal z hranice vápna technickou střelu, kterou hostující brankář výborně vyrazil na rohový kop.
     
    36
    Baroš velmi dobře udržel míč a posléze hru roztáhl doprava na nabíhajícího Filla. Ten ovšem přihrávkou z první míč ztratil.
     
    35
    A opět v akci asistent sudího a znovu tady ofsajd Boleslavi, ve kterém byl chycen Muris Mešanović.
     
    34
    Po faulu na svou osobu se snažil Baroš rychle rozehrát a poslat do šance Hrubého. Před ním ovšem celou situaci z pohledu hostů zachránil skluzující Jugas.
     
    33
    Baník nyní kombinoval na polovině soupeře, ale v prostředku hřiště nastřelil jen Jánoš Jiráska. Prvně jmenovaný posléze ještě vypálil z nějakých třiceti metrů, ale vysoko nad Šedovu bránu.
     
    32
    Po něm sice balón propadl na malé vápno, kde se však skvěle zorientovali hostující fotbalisté, kteří míč dopravili do bezpečí razantním odkopem.
     
    31
    Na následný centr skákal na zadní tyči Stronati, jehož ovšem hosté ustrážili. Nicméně následuje roh Baníku.
     
    30
    Komličenko poté fauloval u postranní lajny Filla a veškeré dění se stěhuje k pokutovému území Mladí Boleslavi.
     
    29
    Fleišmanovi se poté nepovedla přihrávka na střed, kterou krajní bek Ostravy hledal Milana Baroše. Hosté si zatím domácího kapitána dobře hlídají.
     
    28
    Hrubého nepřesná přihrávka málem doputovala do autu, ale nakonec ještě stačil míč udržet na hrací ploše Kuzmanović. Nicméně pouze pro hostující fotbalisty.
     
    27
    Poté měli i domácí dostatek prostoru ve středu pole, čehož se snažil využít Jánoš časovanou přihrávkou za beky na Holzera. Ten byl však dobře střežen a míč nakonec hosté uhlídali v cestě do zámezí.
     
    26
    Hosté se poté snažili rozehrát velmi překvapivě, ale Komličenkova snaha dostat se za míčem nezůstala bez povšimnutí. Píská se tedy útočný faul hostujícího forvarda.
     
    26
    Výborně to s míčem udělal na pravé straně Křapka, který si jej stáhl pod sebe a poté se nechal faulovat Jiráskem. Standardní situace pro Boleslav.
     
    25
    Ofsajd je nyní máván také na druhé straně. Tentokrát se v něm ocitl Daniel Holzer, před kterým stejně Šeda výborně vyběhl.
     
    22
    Fillo nyní na útočné půlce ztratil míč a zůstal ležet na trávníku. Nepískalo se a hosté vyrazili do přečíslení. V něm ovšem zřejmě nejspíš Přikryl střílel z hranice šestnáctky nad bránu Laštůvky.
     
    22
    Pomezní rozhodčí na straně u střídaček má dnes opravdu napilno. Nyní musel opět mávat ofsajd Murise Mešanoviće.
     
    21
    Jánoš se posléze snažil zrychlit hru přihrávkou do strany, kam si nabíhal Baroš. Domácí kapitán ovšem nemohl v žádném případě na nabídku svého kolegy dosáhnout.
     
    20
    Velké štěstí pro Baník. Komličenko skvěle prodloužil hlavou balón za sebe a Mešanović se už už hnal sám na Laštůvku. Poté do situace vstoupil pomezní rozhodčí, jenž odmával ofsajd boleslavského útočníka.
     
    19
    Také Baník zahrozil rychlým brejkem, po němž museli hosté ve skluzu odvracet zpětnou přihrávku. Následný centr z rohu Boleslav odvrátila za vápno ke Kuzmanovićovi, jenž v těžké pozici pálil z voleje pouze nad.
     
    18
    Baroš nyní ztratil míč v souboji na půli hřiště a pro hosty se rýsovala zajímavá možnost brejku. Vše z pohledu domácích zachránil Martin Šindelář včasným vystoupením.
     
    17
    Dobrá myšlenka od Buchy, ale provedení již bylo horší. Hostující středopolař se snažil prostrčit přihrávku mezi beky na nabíhajícího Mešanoviće, který ale na míč nedosáhl.
     
    16
    Kuzmanović posléze nepříjemně dohrál Buchu na levé straně a sudí Franěk tak první žlutou kartu zápasu.
     
    15
    První velká šance se zrodila i na domácí straně. Po přihrávce do pokutového území mohl z jeho levé strany pálit Kuzmanović, který svou ranou na zadní tyč minul Šedovo zařízení.
     
    14
    Muris Mešanović se opět pohyboval na hraně ofsajdu a ani teď se mu to nevyplatilo. Pomezní sudí správně odmával postavení mimo hru.
    12. Nikolaj KOMLIČENKO - 0:1
     
    12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Baník si v posledních okamžicích koledoval a nyní přichází trest. Hostující hráči si doslova pohráli s domácí obranou. Po zpětné přihrávce již mohl pálit Přikryl, ale ten si ještě krásně zasekl padajícího hráče Ostravy a následně míč předložil do tutovky NIKOLAJI KOMLIČENKOVI, jenž se z prostoru mezi malým vápnem a penaltou nemýlil.
    11. Závar před domácí bránou, obrana ale pokusy Fulneka i Buchy zblokovala
     
    11
    Jenže Boleslav měla k dispozici po teči domácích ještě rohový kop a před bránou Laštůvky bylo znovu pořádně rušno. Po propadlém míči pálil Fulnek a následně i Jugas, ale ani jeden z nich nepropálil bránící hráče.
    10. Wiesnerovi nesedla střela či přihrávka, na balon útočníci těsně nedosáhli
     
    10
    Nyní to pro Baník velmi nepříjemně zavánělo. Centr z levé strany doletěl až na zadní tyč, kde se ale Wiesnerovi nepovedlo zakončení a na míč poté nedosáhli ani Komličenko s Mešanovićem na malém vápně.
    9. Domácí chtějí penaltu za domnělou ruku, Fillo napálil Hájka
     
    9
    Robert Hrubý měl nyní dostatek času k centru z levé strany, odkud následně posílal míč na zadní tyč. Tam se ovšem domácí prosadit nedokázali. Poté ještě po Fillově střele domácí reklamovali ruku Hájka, ale penalta se nepíská.
     
    8
    Po ofsajdu hostů to Baník zkoušel dlouhým míčem od Laštůvky. Míč sice propadl za Baroše, ale Kuzmanović na něj již nedosáhl a hrát tak mohl znovu boleslavský gólman.
     
    7
    Hrubý teď sice dobře prodloužil nákop Laštůvky za sebe, avšak tam velmi dobře zapracovali hostující stopeři, kteří hlavou dopravili míč k Šedovi.
     
    6
    Ti následně zahrávali standardní situaci z levé strany, ovšem Laštůvka si na centr skvěle počíhal a jistým zákrokem jej vyboxoval do bezpečí.
     
    5
    Stronati opět dobře zahrál proti Komličenkovi a Baník získal míč. Následně se snažil Jirásek dlouhým nákopem vysunout Baroše, ale Šeda nyní skvěle vyběhl a hlavou uklidil balón ke svým spoluhráčům.
     
    4
    Robert Hrubý se poté snažil narýsovat kolmici středem na Milana Baroše, avšak na kapitána Baníku byla přihrávka příliš dlouhá a balón končí znovu v moci hostujícího brankáře.
     
    3
    Nyní už je ale pískáno proti Mladé Boleslavi. Ostravané se tak ujmou rozehrávky od půlící čáry.
     
    2
    Po Šedově nákopu ustál Stronati souboj s Komličenkem, ale poté ostravský stoper nerozehrál přesně. Míč tak mají ve své moci znovu hosté.
    1. Fillo po půlminutě v první šanci, střelu si Šeda pohlídal
     
    1
    Baník se hned v úvodu dostal do slibné možnosti. Holzer dost možná nepovedeným centrem našel na hranici vápna Martin Filla, který se v tomto prostoru nacházel zcela osamocen a bleskově vypálil z otočky. S jeho slabým pokusem ale neměl Šeda větší starosti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice sudích právě přivedla hráče obou celků na hrací plochu a utkání za malou chvíli začne. Domácí Baník nastupuje v bílých dresech a hosté se představí v dresech zelených.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Šindelář, Stronati, Fleišman – Holzer, Jánoš, Jirásek, R. Hrubý – Kuzmanović, Baroš (C).
    Náhradníci: Budinský – O. Šašinka, J. Šašinka, Diop, Mešaninov, Granečný, Bolf.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek – Wiesner, Hubínek, Bucha, Přikryl (C) – Mešanović, Komličenko.
    Náhradníci: Stejskal – Tatajev, Mašek, Matějovský, Ladra, Mareš, Takács.

    Rozhodčí: Franěk – Vlček, Vitner.
     
    Také Mladá Boleslav nemusí řešit výraznější zdravotní problémy. Jediným, kdo by do utkání neměl zasáhnout, je mladíček Jakub Klíma.
     
    Ostravskému celku se v závěru skupiny o titul navíc pomalu vyprazdňovala i marodka, a tak by měl mít Bohumil Páník k dispozici de facto kompletní kádr. Mimo hru bude nejspíše jen zraněný Lukáš Pazdera.
     
    Poslední tři vzájemná utkání

    16.3.2019 Baník – Mladá Boleslav 1:1
    6.10.2018 Mladá Boleslav – Baník 2:2
    5.5.2018 Mladá Boleslav – Baník 0:0
     
    FK Mladá Boleslav

    To Boleslav až do posledního kole základní části bojovala o elitní šestku, ae nakonec se musela spokojit se sedmou příčkou. Ve skupině o Evropu ji tedy čekaly Teplice, ze kterých si boleslavští udělali dobrý den. V úvodním utkání je totiž deklasovali nevídaným přídělem 8:0 a v domácí odvetě poté duel skončil remízou 1:1. V následujícím dvojzápase si ale situaci zkomplikovali. Ve Zlíně padli v poměru 1:3 a doma je tak čekala těžká šichta. Fastav ovšem svůj slibný náskok neuhájil a třemi inkasovanými brankami ve druhé půli poslal po výsledku 3:0 do finálového kvalifikačního klání o EL právě Mladou Boleslav.
     
    FC Baník Ostrava

    Ostravskému celku se závěr ligy vůbec nevydařil, ale přesto dokázal vybojovat 5. místo, které mu zajistilo účast v kvalifikaci o EL. V posledním kole skupiny o titul mu stačila i prohra v Plzni, ovšem za předpokladu, že i Liberec nezíská žádný bod v Jablonci. Druhá část scénáře se také naplnila, ale Baník si pátou pozici pojistil remízou 1:1. Ovšem v součtu s posledním kolem základní části, skupinou o titul a finálovým duelem MOL Cupu Baník již 7 zápasů nevyhrál a navíc v těchto střetnutích vstřelil jediný gól, právě v již zmíněném souboji s Plzní. Zároveň to ale neklapalo ani v obranné fázi, jelikož Ostrava inkasovala hned 13 gólů. V obou směrech je tedy rozhodně co zlepšovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z kvalifikačního utkání o Evropskou ligu mezi Baníkem Ostrava a Mladou Boleslaví. Zápas začíná v 15:00.

    Radomír Fukala

    Branky: 12. Komličenko (Přikryl)

    Karty:   16. Kuzmanović (OVA), 81. Stronati (OVA), 85. Baroš (OVA) – 41. Bucha (MBL), 52. Hájek (MBL), 63. Šeda (MBL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:6.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Fillo, Šindelář, Stronati, Fleišman – Holzer (49. Granečný), Jánoš, Jirásek (84. J. Šašinka), R. Hrubý – Kuzmanović (72. Diop), Baroš (C).
    Náhradníci: Budinský – O. Šašinka, J. Šašinka, Diop, Mešaninov, Granečný, Bolf.

    FK Mladá Boleslav: Šeda – Křapka, Hájek, Jugas, Fulnek – Wiesner (75. Ladra), Hubínek, Bucha (62. Matějovský), Přikryl (C) – Mešanović (71. Takács), Komličenko.
    Náhradníci: Stejskal – Tatajev, Mašek, Matějovský, Ladra, Mareš, Takács.

    Rozhodčí: Franěk – Vlček, Vitner

    Diváci: 10 368
    thejrc.org