Boston – St. Louis 1:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
1:2 (0:0, 0:1, 1:1) Stav série: 2:3
St. Louis Blues
Pátek 07.06.2019, 02:25 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:10
    Tuukka Rask je na střídačce a Boston v šesti!
     
    58:01
    John Moore se dostal do další dělové rány, kterou Binnington neudržel. Kotouč padal do branky, ale nakonec se tam nedostal. Hráči Blues puk poslali mimo ohrožení!
     
    55:58
    Hrdinou mohl být David Perron, který šel do úniku sám na Raska. Střelec rozdílové branky byl sice dohnán bránícím hráčem, ale ten jej tolik neohrozil. Perron nakonec vystřelil vedle branky!
    53:32 Jake DEBRUSK - 1:2
     
    53:32
    Bruins právě vstřelili branku!
    Torey Krug byl na modré čáře faulován a Bruins měli hrát přesilovku. Domácí bek ale celou situaci ustál a připravil kotouč pro JAKEA DEBRUSKA. Ten se do gumy opřel z první a lehce se štěstím prostřelil Binningtona v brance! Asistence: Torey Krug.
     
    52:23
    Ryan O'Reilly hraje skvěle a nyní připravoval třetí gól pro Tarasenka. Skvěle jej poslal do úniku, ale ruskému útočníkovi se nepovedlo u levé tyčky Raska prostřelit!
    50:36 David PERRON - 0:2
     
    50:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to je velice důležitá branka, která se ovšem fanouškům Bostonu vůbec nelíbí! Tyler Bozak totiž na hranici faulu poslal k zemi Acciariho. Akce nicméně pokračovala a DAVID PERRON se dostal na pravé straně ke střele, která se s nutnou dávkou štěstí dostala za záda Tuukky Raska! Asistence: Ryan O'Reilly.
     
    48:12
    A zazvonilo to také za Raskem! Nahození od modré čáry bylo před domácí jedničkou lehce tečované a nakonec se od levé tyčky kotouč odrazil ven!
     
    47:00
    Davidové Pastrňák ani Krejčí nakonec puk do branky neprocpali a pokračovat se tak bude po pravici Binningtona. Blues nadále vedou 1:0!
     
    47:00
    Celá situace se ovšem ještě kontroluje na videu. Puk se s betonem Binningtona dostal do branky, ale otázkou je, zda tam byl celým svým objemem! Poslední dorážku obstaral David Krejčí.
     
    46:48
    Fanoušci v TD Garden si nyní sborově zazpívali hit od Bona Joviho. Mezitím se u levé tyčky dostal do několika dorážek Pastrňák, ale havířovský rodák puk do branky neprocpal!
     
    45:22
    Charlie McAvoy se následně dostal do přečíslení se spoluhráčem. Obránce Bruins u pravé tyčky nakonec střílel sám, ale branku trestuhodně zblízka netrefil!
     
    43:09
    Šance na srovnání aktuálního stavu, Boston si zahraje třetí přesilovku v utkání. Alexander Steen bez puku a ve střední třetině zbytečně fauloval Krejčího.
     
    42:34
    Nyní to pořádně zacinkalo za Jordanem Binningtonem! Steven Kampfer dostal nabito před pravý kruh, odkud sedmý obránce v sestavě Bruins zakončoval. Jeho rána nakonec skončila na levé spojnici tyčky a břevna.
    39:49 David Krejčí obětavým zákrokem zabránil nepříjemné brance do kabin!
     
    39:49
    David Krejčí nyní neuvěřitelně zasáhl a zachránil domácí celek od pohromy! Alex Pietrangelo totiž dostal přihrávku na pravý kruh, kde objel vyjetého Raska a zakončoval do odkryté branky. Právě šternberský rodák mu ale skočil do rány a zachránil medvědy!
     
    38:24
    Hned po vhazování posílal svižnou ránu na branku obránce Carl Gunnarsson. Tuukka Rask jeho pokus parádně viděl a levým betonem zasáhl!
     
    29:25
    David Pastrňák postupoval po levé straně do útoku, ale bez kotouče byl poslán k zemi. David Perron dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    27:48
    Marcus Johansson stál na správném místě ve správný čas. Zpoza branky se k němu dostal kotouč, ale jeho bekhendové zakončení se do branky nakonec nedostalo!
     
    22:39
    Ryan O'Reilly byl následně blízko brzké druhé brance! David Perron jej bekhendovou přihrávkou našel a bývalý útočník Buffala zakončoval na první tyčku. Rask ale nyní skvělý!
     
    22:13
    Domácí se pokoušeli hned vrátit úder. Brandon Carlo střílel tvrdě od modré čáry a Noel Acciari skvěle kotouč tečoval. Jordan Binnington ale parádním zákrokem kryje!
    20:55 Ryan O'REILLY - 0:1
     
    20:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nyní se hosté již radují a je to RYAN O'REILLY, který byl hrdinou posledního utkání v St. Louis! Sanford parádní zadovkou našel střelce Blues před brankou, který po parádním bekhendu vymetl pravou šibenici! Asistence: Zachary Sanford a Alex Pietrangelo.
     
    20:16
    Vladimir Tarasenko se poté z ničeho nic dostal do samostatného úniku, ale jeho klička k levé tyčce nevyšla. Rask skvěle chytá tuto velkou šanci!
     
    18:31
    Obrovský zákrok Tuukky Raska zabránil první brance utkání! David Perron dostal přihrávku k levému kruhu, kde hned zakončoval na první tyčku. Finský brankář se ale neuvěřitelně přesunul a ramenem chytá.
     
    17:22
    TD Garden bučí, ale Brad Marchand dost dobře věděl, co dělá. Jordan Binnington byl po zákroku píchnut hokejkou mezi nohy, tohle se prostě nedělá...
     
    15:08
    Brad Marchand dostal přihrávku na první tyčku a hned zakončoval. Nad hosty se ale hokejový bůh slitoval a domácí třiašedesátka trefila jen brankovou konstrukci!
     
    13:53
    Jay Bouwmeester ve velice nadějné akce svého celku. Mezi kruhy se dostal k odraženému kotouči, ale ten se do branky nedostal. Tuukka Rask parádně chytá a pokračuje ve skvělých výkonech!
     
    08:08
    Charlie Coyle v parádní šanci! Krejčí mu nahrával před branku, kde se posila z Minnesoty dostávala ke střele z voleje, Binnington betony parádně chytá!
     
    06:27
    Bostonský tlak pokračoval a nakonec donutil hosty udělat chybu. Po komerční přestávce uvidíme první přesilovku v utkání. Vince Dunn vyhodil kotouč a je na trestné lavici.
     
    03:27
    Dobrá rána přišla až z hokejky Brada Marchanda. Ten se dostal po dobré kombinaci ke střele z pravého kruhu, ale vyjetý Jordan Binnington parádně vyrazil!
     
    01:00
    První velký závar před brankoz Blues! Marcus Johansson objel branku a na první tyčku zakončoval. Jordan Binnington ovšem zakročil betonem a pokryl i následné dorážky!

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 54. DeBrusk (Krug) – 21. R. O'Reilly (Sanford, Pietrangelo), 51. Perron (R. O'Reilly)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, J. Moore, Clifton, Kampfer – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Ma. Johansson – Coyle, Heinen, Nordström – Kuraly, Acciari.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Tarasenko – Sanford, R. O'Reilly, Perron – Maroon, Bozak, Blais – Barbašev, Sundqvist, Steen.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Devorski, Racicot

    Diváci: 17 565
    Boston 3 4 St. Louis
    #1 Úterý 28.05.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 4:2
    #2 Čtvrtek 30.05.2019 • 02:21
    Boston - St. Louis 2:3 po prodl.
    #3 Neděle 02.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 2:7
    #4 Úterý 04.06.2019 • 02:24
    St. Louis - Boston 4:2
    #5 Pátek 07.06.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 1:2
    #6 Pondělí 10.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 1:5
    #7 Čtvrtek 13.06.2019 • 02:00
    Boston - St. Louis 1:4
    thejrc.org