Karlovy Vary – Velvary 3:4 (kon.) | Jirny – Domažlice 0:0 (zruš.) | Štěchovice – Zápy 4:4 (2:4 po pen.)
po penal. (2:4)
TJ Štěchovice
4:4 (3:1)
SK Zápy
Neděle 09.06.2019, 17:00Česká fotbalová liga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká fotbalová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi TJ Štěchovice a SK Zápy.
     
    TJ Štěchovice

    Fotbalisté Štěchovic se jedno kolo před koncem sezóny nacházejí na dvanácté pozici, přičemž ještě stále mohou pomýšlet nad lepším postavením. Domácí celek tohoto zápasu má na svém kontě přesně čtyřicet bodů, přičemž rozdíl mezi osmým a dvanáctým místem jsou pouze tři body. Štěchovice se ale nacházejí v naprosto žalostné formě, z posledních sedmi zápasů nedokázaly získat ani jeden jediný bod. Štěchovice v minulém kole podlehly prvnímu Vltavínu, který na svém stadionu dokázal vyhrát poměrem 3:1. Štěchovice jsou devátým nejlepším celkem na vlastní půdě.
     
    SK Zápy

    Na opačné straně stojí Zápy, které se v současné době nacházejí na druhém místě tabulky. Hostující celek se navíc v jednu dobu nacházel na samotném vrcholu tabulky, avšak špatná forma z posledních zápasů zaznamenala pokles. Zápy letos prohrály už v deseti případech, avšak v posledních dvou ligových zápasech dokázaly naplno bodovat. Nejprve na vlastním stadionu porazily poslední Brozany poměrem 3:1, v minulém kole pro změnu porazily předposlední Písek, jenž prohrál výsledkem 0:2. Zápy jsou čtvrtým nejlepším celkem na hřišti soupeřů, dohromady zde vyhrály devět zápasů.
     
    Úvodní sestavy:

    TJ Štěchovice: Kohoutek – Košata, Volešák, Kučera (C), Batka, Nehoda, Novák, Jakobovský, Lukavský, Těžký, Woitek
    Náhradníci: Vašák – Busta, Štědronský, Smíšek

    SK Zápy: Doležal – Hašek, Duben, M. Jelínek (C), Hakl, Hron, Eliáš, Putz, Svoboda, J. Jelínek, Matějka
    Náhradníci: Frydrych – Jukl, Pávek, Doležal, Macek, Dias, Dos Santos

    Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Mrkáček.
     
    Hráči obou celků přicházejí na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se k míči dostal hostující brankář Doležal, který pouze přeposílal k autové lajně. Posléze Kučera zasahoval před protihráčem.
     
    4
    O provedení autového vhazování se postaral sám kapitán Kučera, který se postaral o dalekonosný aut, jenž dopadl pouze k Matějkovi.
     
    5
    Hašek si u postranní čáry pomohl hodně důrazným způsobem, přičemž se na zemi ocitl Košata. Dle sudího se ale jednalo o čistý zákrok.
     
    6
    Štěchovice se dostaly na útočnou polovinu, avšak pomezní sudí si všiml těsného ofsajdu. Před malým momentem skončil v bolestech na zemi Volešák.
     
    7
    Před malým momentem jsme se dočkali sympatického zakončení v podání Batky, avšak jeho střelecký projektil směřoval nad branku.
     
    8
    Doležal si tak vyzkoušel odkop od své branky, přičemž u hranice pokutového území chtěl Eliáš přeposlat míč na Hrona, což se nepovedlo.
     
    9
    Poté to jeden z domácích hráčů zkoušel z opravdu velké vzdálenosti, jeho táhlá rána však směřovala pouze do ochranné sítě za bránou.
     
    10
    Hron měl na zakončení málo času, navíc nastřelil pouze jednoho z protihráčů. Zápy zahrávaly úvodní rohový kop, který nebyl povedený.
     
    11
    Přenesení hry směřovalo na volného Eliáše, který ještě přeposílal podél autové čáry na Hrona, před kterým včas zasahoval pozorný Lukavský.
     
    12
    Volného balónu se ujal hostující Duben, který rozjel kombinaci na vlastní polovině. Domácí hráči se snaží napadat rozehrávku soupeře.
     
    13
    Co scházelo! Štěchovice podnikly rychlý protiútok, přičemž míč nakonec proskákal na nohu Košaty, jehož rána se dost možná otřela o tyč.
     
    14
    V hlavičkovém souboji se podařilo uspět Volešákovi, načež to po pravém křídle zkoušel Nehoda, jehož následná přihrávka byla příliš čitelná.
     
    15
    Na opačné straně si Zápy vyzkoušely rozehrávku volného kopu. Svoboda kroutil míč do malého vápna, kde zasahoval jeden z protihráčů.
     
    16
    Také domácí brankář Kohoutek si tak vyzkoušel odkop od své branky, kterým na druhé straně hledal Batku, jenž vybojoval autové vhazování.
     
    17
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Dalekonosný nákop naprosto překvapil obranu soupeře, neboť se za padajícím míčem jako první dostal LUKÁŠ WOITEK, který poté zakončením pravačkou propálil Doležala.
    17. WOITEK - 1:0
     
    17
    V tuto chvíli to bude pro hostující celek hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko, na což má ještě dostatek času.
     
    18
    Ihned po rozehrávce se Zápy dostaly na polovinu soupeře, kde Eliáš zkoušel spolupracovat s Hronem, avšak domácí hráči se včas vrátili.
     
    19
    Navíc u postranní čáry se podařilo zasáhnout Těžkému, který poslal míč do zámezí. Hašek se postaral o autové vhazování, jenž zatím nic nepřineslo.
     
    24
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Štěchovice se opět bleskovým způsobem dostaly k pokutovému území soupeře, kde se do zakončení dokázal protáhnout ŠIMON TĚŽKÝ, jehož pokus skončil až za bezmocným brankářem Doležalem.
     
    25
    Tohle bude pro Zápy hodně složitý úkol, v tuto chvíli totiž prohrávají už o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času.
     
    26
    Ihned po rozehrávce si hlavní sudí všiml faulu domácích, logicky tak nařídil standardku. Hašek centroval do vápna, kde se v ofsajdu zjevil Martin Jelínek.
     
    27
    To vše znamenalo, že domácí brankář Kohoutek mohl odkopávat od své svatyně. Jeho dalekonosný pas zkrotil Eliáš, avšak poté zasahoval Kučera.
     
    28
    Ve středu hrací plochy jsme sledovali další nedovolený zákrok, o který se tentokráte postaral hostující Putz. Standardka také pro domácí.
     
    29
    Ta se ovšem nepovedla dle představ, naopak to směrem dopředu zkoušeli hostující hráči, nicméně Jan Jelínek nepřesně předával do strany.
     
    30
    Nyní sledujeme pasáž plnou nepřesností, ani jeden z celků se nemůže dostat k šestnáctce soupeře. Ze své poloviny to zkouší obránce Duben.
     
    31
    Krátce poté přišel na řadu další faul, o který se v tomto případě postaral domácí obránce. Svoboda centroval do vápna, kde se Matějka zjevil v ofsajdu.
     
    32
    Ani domácí se daleko s míčem nedostali. Po levém křídle to totiž zkoušel Košata, jehož pas na spoluhráče stačil zastavit pozorný Hakl.
     
    33
    Nehoda dokázal vystihnout přihrávku, načež se snažil založit rychlou protiakci svého celku, která přinesla pouze útočný faul útočníka Batky.
     
    34
    Zápy rozehrály volný kop nakrátko, avšak postupný atak středem hrací plochy nebyl úspěšný. Pro změnu se na zemi ocitl domácí Volešák.
     
    38
    Tentokráte se za obranu chtěl dostat hostující Matějka, avšak nedokázal si pohlídat svůj náběh. Pomezní sudí velice správně signalizoval ofsajd.
     
    39
    Před pokutovým územím se nacházel Eliáš, avšak jeho přihrávku dokázal zastavit jeden z protihráčů. Hosté si posléze pomohli faulem.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Míč opět doskákal ven z hrací plochy, což přineslo autové vhazování. O něj se postaral hostující Hašek, který si ihned vybral volného Matějku.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Ladislav Volešák (TJ Štěchovice).
     
    41
    Zápy zahrávaly standardní situaci, po které se dostaly ke kontaktní brance, avšak hlavní sudí uviděl hraní rukou, což se nelíbilo Dubnovi.
     
    42
    Volešák si vzal na starost rozehrávku volného kopu z velké vzdálenosti. Jeho vzdušná nabídka nakonec skončila na hlavě jednoho z protihráčů – roh.
     
    42
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Rázem je tu další branka domácího celku! Po levém křídle totiž dokázal pláchnout MARTIN NOVÁK, jehož nepříliš prudká střela přeci jenom skončila za hostujícím brankářem Doležalem, který určitě nemá čisté svědomí. Míč se doslova došoural za čáru.
    42. NOVÁK - 3:0
     
    43
    Rohový kop nakonec nepřinesl nic nebezpečného, avšak poté domácí ještě provedli autové vhazování. Zápy jsou nyní pod menším tlakem.
     
    44
    Zápy právě vstřelily branku!
    Tak to byla celkem laciná branka z pohledu domácího brankáře Kohoutka! Zápy si totiž vyzkoušely rozehrávku standardní situaci, na kterou si naskočil TOMÁŠ MATĚJKA. Jeho hlavička směřovala přímo na brankáře, avšak ten nestačil kloudně zareagovat.
    44. MATĚJKA - 3:1
     
    45+1
    Málem to bylo pouze o jednu branku! Míč se totiž snášel do malého vápna, kde zakončoval Duben, avšak jeho střela skončila na horní konstrukci.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned čtyři přesné zásahy. Do tří brankového vedení se dostal domácí celek, jenž byl i posléze o něco aktivnější, avšak hostujícímu celku se přeci jenom podařilo zkorigovat výsledek. Mimo jiné sledujeme celou řadu nedovolených zákroků, o které se starají oba celky. I tak si Štěchovice kráčejí za vítězstvím, soupeř to bude mít hodně složité.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Vojtěch Hron, přichází Richard Jukl.
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází František Hakl, přichází Lucas Dias.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, jenž budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si domácí hráči přichystali standardní situaci. Volešák nebezpečně stáčel míč, avšak pouze na hlavu soupeře.
     
    49
    Jan Jelínek nestíhal v rychlostním souboji a musel tak zatáhnout za záchrannou brzdu. Je tu další standardka, tentokráte se k míči staví Nehoda.
     
    50
    Nehoda předával míč pod sebe na jednoho ze spoluhráčů, který z velice dobré pozice pro střelu trefil pouze horní konstrukci branky.
     
    51
    Zápy právě vstřelily branku!
    Najednou tu máme další branku hostujícího celku! Z velké vzdálenosti to zkoušel střídající RICHARD JUKL, jehož rána ještě před Kohoutkem skočila, přičemž si domácí brankář srazil míč do sítě. Další nešťastný moment domácího strážce tyčí.
    51. JUKL - 3:2
     
    51
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, tříbrankové vedení domácího mužstva je dávno pryč, hostujícímu celku schází už pouze jedna branka.
     
    54
    Zápy právě vstřelily branku!
    V krátkém časovém sledu máme vyrovnáno! Jeden z hostujících hráčů se dostal k zakončení zpoza pokutového území, přičemž Kohoutek vyrážel pouze před sebe, kam si jako první seběhl JAN JELÍNEK, který už měl snadnou práci.
     
    53
    Štěchovicím absolutně nevychází vstup do druhého poločasu, v jeden moment se mohli dostat zpět do tříbrankového vedení, avšak nyní je stav nerozhodný.
    54. Jan JELÍNEK - 3:3
     
    54
    Z otočky se pokusil vypálit hostující Jukl, avšak v tomto případě se nejednalo o nic nebezpečného. Kohoutek bude odkopávat od branky.
     
    55
    Zápy si dokonce vybojovaly rohový kop, o který se z levé strany postaral Hašek. Jeho centr našel naprosto volného kolegu, který trefil protihráče.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Petr Putz (SK Zápy).
     
    57
    Následný dalekonosný nákop skončil pouze u brankáře Kohoutka, který se pokusil o rychlý odkop, po kterém zakončoval těsně vedle branky Novák.
     
    58
    Eliáš spěchal pro volný míč, který posléze poslal zpět na hrací plochu. Jeho nabídka směřovala na Diase, kterému se nepodařilo najít Matějku.
     
    59
    Už to vypadalo, že se Matějka dostane do vyložené šance, avšak se mu nepovedlo zpracování padajícího míče, které vystihl Kohoutek.
     
    60
    U středového kruhu se jako první dostal k míči domácí Woitek, kterému ale uskočil daleko od nohy. Toho okamžitě využil jeden z protihráčů.
     
    65
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Lukáš Batka, přichází Matěj Štědronský.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na vedoucí branku jednoho z celků stále čekáme. Nyní sledujeme lehce nezáživnou podívanou.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Pavel Hašek (SK Zápy).
     
    67
    Duben to zkoušel vyřešit odkopem na druhou stranu, kde se Jukl neprosadil v hlavičkovém souboji. Domácí hráči tak budou vhazovat.
     
    68
    Prodloužení míče nakonec skončilo až u brankáře Doležala, který ihned rozehrál výhozem do strany. Tam Jukl přihrával pouze ke spoluhráči.
     
    69
    Na vlastní polovině se podařilo zasáhnout hostujícímu Diasovi, který posílal míč na druhou stranu, kde se musel činit brankář Kohoutek.
     
    70
    Štědronský si dobrým zpracováním chystal míč na zakončení, avšak včasný zákrok předvedl obránce Duben, jenž navíc zasahoval čistě.
     
    71
    Zápy právě vstřelily branku!
    Hosté otáčejí stav utkání ve svůj prospěch! Po levém křídle pláchl jeden z hostujících hráčů, který posílal míč do malého vápna, kde si nešťastnou vlastní branku vsítil domácí kapitán ŠTĚPÁN KUČERA.
    71. KUČERA - 3:4
     
    71
    Nehoda nakonec nedosáhl na hrací předmět, avšak ho přeci jenom trochu lízl za sebe. Jan Jelínek poté nechal doskákat míč do zámezí.
     
    72
    Hlavní sudí nyní nařídil krátkou přestávku, oba celky tak budou moci doplnit potřebné tělní tekutiny.
     
    73
    Je tu pokutový kop pro Štěchovice!
     
    73
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Jenomže máme opět vyrovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil velezkušený LADISLAV VOLEŠÁK, který zamířil k pravé tyči, zatímco se hostující brankář Doležal vydal k opačné konstrukci.
    73. VOLEŠÁK - 4:4
     
    74
    Hodně netradiční moment. Volešák chtěl po pokutovém kopu doběhnout pro míč, avšak Doležal ho nekompromisně odkopl ven ze stadionu, za což si vysloužil kartu.
     
    75
    Zápy si tak vedení moc dlouho neudržely, v tuto chvíli je stav opět nerozhodný. Před malým momentem musel zasahovat Kohoutek.
     
    76
    Domácí brankář si během krátké chvíle připsal další zákrok, avšak ani tentokráte neměl sebemenší problém. Naopak nekompromisně odkopl vpřed.
     
    77
    Martin Jelínek pouze odkopával na druhou stranu hrací plochy, kde míč doskákal ven ze hřiště. Štěchovice tak budou moci vhazovat.
     
    78
    Už to vypadalo, že jeden z domácích poběží sám na branku, avšak se jednalo o ofsajd. Hlavní sudí i tak odpískal volný kop pro domácí.
     
    79
    Dias to zkoušel velice chytrou přihrávkou za obranu, kam si nabíhal Jan Jelínek, avšak před druhým jmenovaným zasahoval Kohoutek.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Lukáš Woitek (TJ Štěchovice).
     
    81
    Velká šance domácích! Sám na branku totiž uháněl Kučera, který chtěl přízemní střelou překonat Doležala, jenž s tímto úmyslem počítal.
     
    82
    Štěchovice tak dostaly k dispozici rozehrávku rohového kopu, kterou na sebe vzal Košata, jenž centr zakroutil zpět ze hřiště.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, dost možná budeme sledovat penaltový rozstřel. Ještě ale přeci jenom něco zbývá.
     
    83
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Tomáš Matějka, přichází Milan Macek.
     
    87
    Tentokráte standardní situaci vzal na sebe Volešák. Jeho centr nebyl vůbec špatný, avšak na hranici malého vápna ho vyhlavičkoval Jukl.
     
    88
    Hodně nepovedenou střelu vyprodukoval hostující Svoboda, který svůj projektil poslal hodně vysoko nad branku. Kohoutek nemusel zasahovat.
     
    88
    Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Petr Putz, přichází Michal Pávek.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    90
    V závěru utkání jsme sledovali velice zajímavou standardku domácích. Volešákova rána nakonec olízla břevno.
     
    90+1
    Střídání v týmu TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Jakub Košata, přichází Milan Smíšek.
     
    90+1
    Druhý poločas skončil.
     
    Máme za sebou devadesát minut, avšak o vítězi stále není jasno. Domácí sice vedli už o tři branky, avšak toto utkání přeci jenom rozhodně penaltový rozstřel.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Jako první se k provedení penalty postavil Pávek, který poslal míč na opačnou stranu.
     
    1. série
    0:1
    Woitek to neudělal vůbec dobře, míč totiž poslal vysoko nad branku.
     
    2. série
    0:2
    O dost lépe si počínal hostující Hašek, který poslal míč přesně k levé tyči.
     
    2. série
    1:2
    Prvním úspěšným domácím střelcem je Nehoda, jehož prudké zakončení nedokázal Doležal ani vyrazit.
     
    3. série
    1:3
    Jukl to zkusil pomalým rozběhem, avšak i přesto se mu podařilo umístit míč na druhou stranu.
     
    3. série
    2:3
    Jakobovského exekuce byla výstavní, míč totiž poslal přesně do levé šibenice.
     
    4. série
    2:4
    I Dias byl velice přesný, Kohoutek se opět vydal k opačné konstrukci.
     
    4. série
    2:4
    Další fatální zaváhání měl tentokráte na starosti Smíšek, který absolutně netrefil branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Panečku, to byl zápas! Nejprve se zdálo, že domácí dovedou toto utkání do vítězného konce, avšak opak byl pravdou. Štěchovice dokonce vedly už o tři branky, avšak krátce po změně stran se soupeři podařilo výsledek srovnat, načež se hosté dokonce dostali do vedení. To jim nevydrželo vůbec dlouho, neboť Volešák proměnil pokutový kop, což byla poslední branka tohoto zápasu. Utkání tak dospělo do penaltového rozstřelu, který lépe zvládly Zápy. (19:01:42)

    David Suchý


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 17. Woitek, 24. Těžký, 42. Novák, 73. Volešák (pen.) – 44. Matějka, 51. Jukl, 54. Jan Jelínek, 71. Kučera (vla.)

    Karty:   41. Volešák (STE), 80. Woitek (STE) – 41. Duben (ZAP), 56. Putz (ZAP), 66. Hašek (ZAP), 74. Doležal (ZAP)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Michal Pávek (ZAP)
    0:1   Lukáš Woitek (STE)
    2. série:
    0:2   Pavel Hašek (ZAP)
    1:2   Patrik Nehoda (STE)
    3. série:
    1:3   Richard Jukl (ZAP)
    2:3   Lukáš Jakobovský (STE)
    4. série:
    2:4   Lucas Dias (ZAP)
    2:4   Milan Smíšek (STE)


    TJ Štěchovice: Kohoutek – Košata (90+1. Smíšek), Volešák, Kučera (C), Batka (65. Štědronský), Nehoda, Novák, Jakobovský, Lukavský, Těžký, Woitek
    Náhradníci: Vašák – Busta, Štědronský, Smíšek

    SK Zápy: Doležal – Hašek, Duben, M. Jelínek (C), Hakl (46. Dias), Hron (46. Jukl), Eliáš, Putz (88. Pávek), Svoboda, J. Jelínek, Matějka (83. Macek)
    Náhradníci: Frydrych – Jukl, Pávek, Doležal, Macek, Dias, Dos Santos

    Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Mrkáček

    Diváci: 200
    thejrc.org