Švýcarsko – Anglie 0:0 (5:6 po pen.) | Portugalsko – Nizozemsko 1:0 (kon.)
po penal. (5:6)
Švýcarsko
0:0 (0:0)
Anglie
Neděle 09.06.2019, 15:00 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimaraes • Liga národů UEFA • Utkání o bronz
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z duelu Ligy národů. Společně se podíváme na souboj o třetí místo mezi Švýcarskem a Anglií! Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    Anglie

    Anglie sehrála těžkou skupinu Ligy národů. Favorit dnešního duelu nakonec skončil na první pozici o jediný bod před Španělskem. Ve skupině navíc dokázali Angličané oplatit Chorvatům semifinálovou porážku z Mistrovství světa 2014. V semifinále narazila Anglie na Nizozemsko, kterému podlehla 1:3 v prodloužení. Angličané přitom ještě dvacet minut před koncem vedli 1:0.

    Zápasy ve skupině
    Anglie vs. Chorvatsko – 2:1
    Španělsko vs. Anglie – 2:3
    Chorvatsko vs. Anglie – 0:0
    Anglie vs. Španělsko – 1:2

    Semifinále

    Nizozemsko vs. Anglie 3:1 v prodloužení
     
    Švýcarsko

    Švýcaři se mezi elitní čtyřku probojovali možná trošičku překvapivě. Ve skupině za sebou hlavně díky domácímu triumfu nechali silnou Belgii a Island. V kvalifikaci na mistrovství Evropy Švýcarsko nejprve vyhrálo 2:0 v Gruzii a poté remizovalo 3:3 doma s Dánskem. V semifinále narazilo Švýcarsko na Portugalsko. V tomto utkání řádil hvězdný Cristiano Ronaldo, který vsítil hattrick a zařídil své zemi výhru 3:1.

    Zápasy ve skupině
    Švýcarsko vs. Island 6:0
    Belgie vs. Švýcarsko 2:1
    Island vs. Švýcarsko 1:2
    Švýcarsko vs. Belgie 5:2

    Semifinále
    Portugalsko vs. Švýcarsko 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Sommer – Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez – Mbabu, Xhaka, Elvedi, E. Fernandes, Freuler – Shaqiri – Seferović.
    Náhradníci: Omlin, Mvogo – Benito, Al. Ajeti, Zuber, Drmić, Okafor, Steffen, Sow, Moubandje, Zakaria, Lang.

    Anglie: Pickford – Alexander-Arnold, Joe Gomez, Maguire, Rose – Delph, Dier, Lingard – Sterling, Kane, Alli.
    Náhradníci: Heaton, Butland – Walker, Barkley, C. Wilson, Rice, Stones, Chilwell, Rashford, Sancho, Henderson, M. Keane.

    Rozhodčí: Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. ROM).
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Švýcarsko oblékne červené dresy, zatímco Angličané budou hrát v bílém.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Švýcarsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Fotbalisté v červeném se ihned vydali do útoku, ale anglická obrana byla pozorná.
     
    2
    Kevin Mbabu se zpoza hranice pokutového území opřel levačkou do volného míče, jenže jeho pokus prolétl vysoko nad břevnem až na tribunu.
     
    3
    První obrovská šance Anglie! Harry Kane ukázal svou fotbalovou chytrost, pokusil se přehodit brankáře Sommera, ale jeho pokus skončil na břevně!
    3. Harry Kane a jeho nebezpečný oblouček
     
    4
    Eric Dier uklidnil anglickou rozehrávku na vlastní polovině. Fotbalisté v bílém jsou v úvodních minutách o něco aktivnější a ukazují, že budou chtít hrát dopředu.
     
    5
    Do anglické rozehrávky se musel zapojit také brankář Pickford. Gólman Anglie nakopl míč na polovinu hřiště, ale tam jej vybojovali Švýcaři.
     
    6
    Švýcaři se sice dostali do zakončení, ale Pickford zasahoval zbytečně. Seferović, který vracel míč pod sebe stál v době přihrávky za hranicí ofsajdu.
     
    7
    Raheem Sterling sprintoval za dlouhou Dierovou přihrávkou na polovinu Švýcarska. Jeden z obránců v červeném si však náběh rychlonohého fotbalisty počíhal.
     
    8
    Kevin Mbabu dostal zajímavou přihrávku na pravou stranu hřiště, odkud pohotově odcentroval na přední tyč, jenže Harry Maguire balón odehrál do bezpečí.
     
    9
    Manuel Akanji pořádně zariskoval s rozehrávkou na vlastní polovině. Švýcarský stoper otálel s rozehrávkou, napadali jej hned dva Angličané, ale Akanji těžký úkol zvládl.
     
    10
    Jordan Pickford se znovu zapojil do rozehrávky Anglie. Tentokrát nakopl míč na levou stranu, kde byl Alli, jenže ten si při svém průniku pomohl faulem.
     
    11
    Remo Freuler si počkal na krásnou přihrávku, skvěle se natočil směrem k míči a zakončil levačkou. Jeho rána skončila v rukavicích Pickforda.
     
    12
    Švýcaři nyní uklidňují hru postupnou rozehrávkou na vlastní polovině. Fabian Schär zariskoval rozehrávkou kolem Kanea, ale měl dostatek štěstí.
     
    13
    Trent Alexander-Arnold to přehnal s agresivitou při napadání švýcarské rozehrávky a dopustil se útočného faulu. Rozhodčí jeho zákrok na Rodriguéze dobře viděl.
     
    14
    Raheem Sterling naopak trefil soupeře nedovoleným zákrokem na achilovku. Švýcarsko tak může postupně pokračovat v rozehrávce.
     
    15
    Další obrovská šance Anglie! Po velkém zmatku na hranici pokutového území propadl míč do šestnáctky, kde byl Sterling, ale toho fantastickým zákrokem vychytal Sommer!
    15. Sterlingova velká šance
     
    16
    Lingard se hnal na hranici pokutového území, jenže stehnem si posunul míč daleko před sebe a už jej nedostihl před švýcarským obráncem.
     
    17
    Remo Freuler vyslal zajímavou přihrávku do pokutového území. Gomez se vrátil na poslední chvíli a stačil míč srazit do prostoru, kde byl Pickford.
     
    18
    Anglie se málem hnala do zajímavé šance, jenže Fabian Delph ještě předtím nedovoleným zákrokem zastavil švýcarskou rozehrávku a dopustil se faulu.
     
    20
    Švýcaři se po delší době vydali do útoku, jenže přihrávku na pravé křídlo přečetl důrazný Harry Maguire, který míč špičkou kopačky ukopl do zámezí.
     
    21
    Trent Alexander-Arnold nyní předvedl drobné zaváhání. Krajní obránce Liverpoolu si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil do zámezí.
     
    22
    Také Harry Kane si nyní skvěle pokryl míč na polovině hřiště a Granit Xhaka jej nedovoleným zákrokem zastavil. Hlavní rozhodčí ještě švýcarskému záložníkovi vysvětluje, že takhle by to nešlo.
     
    23
    Švýcarsko teď skvěle vysunulo napadání a dostalo soupeře pod tlak. Angličané už neměli moc prostoru a museli si pomoci přihrávkou na brankáře.
     
    24
    Danny Rose nevybíravým skluzem zastavil akci Švýcarska a vysloužil si žlutou kartu.
     
    25
    Haris Seferović si naběhl na vysokou přihrávku na hranici velkého vápna, převzal si míč hrudí, jenže jeho dělovka levou nohou prolétla nad břevnem.
     
    26
    Granit Xhaka zkusil své štěstí zpoza hranice pokutového území, jenže záložník Švýcarska netrefil míč zrovna optimálně a slabou střelou branku netrefil.
     
    27
    Jesse Lingard zcela zbytečně zastavil běžícího soupeře a zaslouženě vidí žlutou kartu.
     
    28
    Maguire se ocitl pod tlakem a musel si pomoci malou domů na Pickforda. Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo.
     
    29
    Fabian Schär si dal pozor na prudký centr zpoza hranice pokutového území, dostal se před Kanea a odkopl míč mimo nebezpečný prostor.
     
    30
    Raheem Sterling se znovu odpoutal od svého strážce a hnal se za centrem z pravé strany. Před anglickým střelcem míč ještě skočil a Sterling jej netrefil.
     
    31
    Kevin Mbabu si na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem a poslal k zemi Kanea. Anglický útočník teď předvedl skvělou práci.
     
    32
    Kevin Mbabu kouzlil s míčem u nohy na hranici pokutového území, jenže místo centru se rozhodl pro kličkování a nakonec neprocedil míč na spoluhráče.
     
    33
    Kane fantasticky napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině a vybojoval pro Anglii vhazování. Fotbalisté v bílém jsou mnohem aktivnější a zatápějí obraně soupeře.
     
    34
    Angličané se usadili v blízkosti pokutového území, jenže nikdo z nich se zatím nemůže dostat k odcentrování. Hráči v červeném brání skvěle.
     
    35
    Pickford se musel znovu zapojit do rozehrávky Anglie. Jeho přihrávka na pravou stranu skončila u obránce, který míč přenesl na levou stranu.
     
    36
    Parádní akce Anglie! Trent Alexander-Arnold ukázal, jak skvěle umí odcentrovat! Na jeho pobídku si naskočil Dele Alli, jehož hlavička prosvištěla nad břevnem!
    36. Alliho prudká hlavička
     
    37
    Harry Maguire se na poslední chvíli dostal k přihrávce, která prolétla pokutovým územím. Obránce Anglie míč stačil odkopnout mimo nebezpečný prostor.
     
    38
    Trent Alexander-Arnold si řekl o přihrávku na pravou stranu, jenže dostal příliš vysokou pobídku a míč už nezastihl na hrací ploše. Švýcaři budou vhazovat.
     
    39
    Granit Xhaka poslal fantastickou přihrávku na levou stranu, kde byl Haris Seferović, jež zbytečně otálel a obránce Rose jeho ránu ve skluzu přizvedl na roh.
     
    40
    Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, kde si míč zpracoval Rose a bez problémů rozjel anglickou akci. Sterling však přihrál nepřesně.
     
    41
    Sterling tentokrát zpoza pokutového území poslal prudký centr na malé vápno, jenže Alli na jeho pobídku nezareagoval. Obrana Švýcarska měla snadnou práci.
     
    42
    Ani Angličanům se rozehrávka rohového kopu zrovna nepovedla. Prudký centr přiletěl na přední tyč, odkud jej bez problémů odhlavičkoval Kevin Mbabu.
     
    43
    Jesse Lingard napadal rozehrávku soupeře u pomezní čáry. Zkušený Ricardo Rodríguez se ale stačil otočit a odkopem o Lingarda vybojoval vhazování.
     
    44
    Nico Elvedi se skvěle vrátil na hranici pokutového území a před napadajícím Sterlingem si pomohl malou domů. Yann Sommer bude rozehrávat.
     
    45
    Anglie se opět usadila na polovině soupeře, jenže hráči v bílém si znovu vyměňují pouze krátké přihrávky. Švýcaři se vrátili k vysokému napadání.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sice branku neviděli, ale dění na hrací ploše rozhodně nenudilo. Více ze hry měla favorizovaná Anglie! V první šanci se zjevil Kane, ale Sommer jeho oblouček přizvedl na břevno. V další obrovské šanci byl Sterling, ale Sommer opět vytáhl skvělý zásah! Deset minut před přestávkou pak nebezpečně hlavičkoval Alli, jehož pokus prolétl nad břevnem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Anglie obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Fotbalisté v bílém se ihned vydali vpřed, uvidíme, zda se Anglie nakonec dočká branky.
     
    47
    Remo Freuler si na vlastní polovině skvěle pokryl míč a dotírající Joe Gomez jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Švýcarsko.
     
    48
    Remo Freuler se tentokrát dostal k odraženému míči, jenže rána pravačkou mu vůbec nesedla a míč skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    49
    Anglie měla k dispozici přímý kop v blízkosti pokutového území. Trent Alexander-Arnold vyslal skákavý centr na značku pokutového kopu, ale tam nebyl nikdo v bílém.
     
    50
    Granit Xhaka si poněkolikáté v dnešním souboji ukázkově pokryl míč tělem a Dele Alli jej nedovoleným zákrokem poslal na trávník. Rozehrávat budou Švýcaři.
     
    51
    Yann Sommer zariskoval při rozehrávce. Jeho pobídka prosvištěla mezi dvojicí napadajících hráčů Anglie. Druhá půle však začla ve vysokém tempu.
     
    52
    Harry Kane napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Brankář Yann Sommer pod tlakem zachyboval a odkopl míč jen do zámezí. Anglie bude vhazovat.
     
    53
    Jordan Pickford přečetl rozehrávku soupeře a došel si pro prudkou přihrávku do pokutového území. Anglie může po delší době rozehrát s dostatečným prostorem.
     
    54
    Harry Kane se sice v pokutovém území dostal do zakončení, ale podle hlavního rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem. Anglická šance tak přišla vniveč.
     
    55
    Angličané byli zase jen malý kousek od úvodní branky! Centr z levé strany zkoušel odvrátit Fabian Schär, který si míč ve skluzu srazil na tyč!
     
    56
    Anglie následně zahrávala rohový kop. Za vysokým centrem se hnal Harry Maguire, ale pozorný Yann Sommer vystartoval z branky a došel si pro míč.
     
    57
    První obrovskou šanci si následně připravilo také Švýcarsko! Po rychlém přechodu se do zakončení dostal Xhaka, ale Pickford vytáhl skvělý zásah!
    57. Xhakova nebezpečná rána
     
    58
    Pickford opět vystartoval ven z branky a došel si pro míč až na hranici pokutového území. Angličané tak mohou pokračovat ve svém sílícím tlaku.
     
    59
    Dele Alli se vrátil na vlastní polovinu a skvěle zastavil rodící se akci soupeře. Švýcarsko však bude vhazovat a může uklidnit hru.
     
    60
    Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku souboje o bronz. Angličané sice hrají aktivněji, ale švýcarská obrana v čele s Yannem Sommerem odolává.
     
    61
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Edimilson Fernandes, přichází Denis Zakaria.
     
    62
    Harry Maguire nakopl míč na polovinu soupeře, jenže nikdo v bílém dresu jeho úmysl nepochopil a míč skončil v rukavicích Yanna Sommera.
     
    63
    Švýcarsko zahrávalo další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde hlídkoval důrazný Eric Dier. Švýcarsko však zůstane u míče a bude vhazovat.
     
    64
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Steven Zuber.
     
    65
    Švýcaři nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Hráčům v červených dresech se v posledních minutách podařilo otupit anglický tlak.
     
    66
    Eric Dier musel rozehrávat z hodně těžké pozice. Anglický středopolař nakopl míč na levé křídlo, kde byl jen obránce ve švýcarském dresu.
     
    67
    Trent Alexander-Arnold sice nevyslal zrovna povedený centr, jenže míč se nebezpečně zakroutil nad branku a Sommer raději kontroloval jeho trajektorii.
     
    68
    Dele Alli se natahoval po odraženém míči v blízkosti pokutového území soupeře, jenže zadáci Švýcarska byli znovu důrazní a nepustili hráče Tottenhamu do hry.
     
    69
    Harry Kane si v následném souboji u pomezní čáry počínal nedovoleným způsobem a poslal k zemi jednoho z fotbalistů v červeném.
     
    70
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Danny Rose, přichází Kyle Walker.
     
    71
    Dele Alli vymyslel krásnou přihrávku na hranici pokutového území, kam spěchal Raheem Sterling, jenže tomu nevyšlo zpracování a hráč Manchesteru City se připravil o možnost k zakončení.
     
    72
    Švýcaři znovu hrají s míčem na vlastní polovině. Fotbalisté v červeném se ve druhém poločase nikam neženou a spíše se snaží dovézt duel do prodloužení.
     
    73
    Angličané se už opět nastěhovali na polovinu soupeře a postupnou kombinací se snaží otevřít skulinku v obraně soupeře. Zadáci Švýcarska však hrají u sebe.
     
    74
    Pozor! Raheem Sterling upadl po souboji v pokutovém území a rozhodčí se ještě radil s kolegou u videa, ale penalta to nakonec nebude.
     
    75
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Callum Wilson.
     
    76
    Fabian Delph se snažil překvapit obranu soupeře průnikovou přihrávkou do pokutového území, jenže jeho pobídka byla o kousek delší a Sommer si došel pro míč.
     
    77
    Na druhé straně se do zakončení dostal Zuber. Střídající fotbalista si krásně přehodil míč na levačku, ale technickou střelou netrefil branku.
     
    78
    Sterling vymyslel přihrávku mezi obránce Švýcarska, jenže jeho pobídka na Wilsona byla příliš prudká a navíc směřovala do ofsajdu.
     
    79
    Anglie zahrávala přímý kop na polovině soupeře. Do zakončení hlavou se dostal Harry Maguire, jehož pokus prolétl vysoko nad břevnem soupeřovy svatyně.
     
    80
    Fabian Delph zvládl souboj na polovině hřiště, kde předskočil jednoho ze soupeřů a rozehrál na pravou stranu. Stále čekáme na úvodní branku.
     
    81
    Ricardo Rodríguez se otočil na levé straně hrací plochy a včas si pomohl zpětnou přihrávkou na Sommera. Hráči Švýcarska chtějí otupit anglickou aktivitu.
     
    82
    Haris Seferović dokázal uspět ve sprinterském souboji a dokonce odcentroval do pokutového území. Maguire míč raději zakopl do autu.
     
    83
    Wilson se pustil do souboje se švýcarským stoperem a pomohl si nedovoleným přistrčením. Švýcarsko tak bude znovu rozehrávat.
     
    85
    Tak pozor! Rozhodčí se ještě běží podívat na video! Podle všeho se bude zkoumat, zda Callum Wilson nefauloval.
     
    86
    Tak branka skutečně neplatí! Callum Wilson si ještě před centrem pomohl nedovoleným zákrokem a branka tedy nemůže platit!
    86. Neuznaná branka Anglie
     
    87
    Střídání v týmu Švýcarsko: ze hřiště odchází Ricardo Rodríguez, přichází Josip Drmić.
     
    88
    Remo Freuler se zapojil do rozehrávky Švýcarska na polovině soupeře. Fotbalisté v červeném se sice dostali na hranici velkého vápna, ale nedokázali zakončit.
     
    89
    Joe Gomez pro změnu vyzkoušel dlouhý aut až do pokutového území. K odraženému míči se nakonec probojoval Raheem Sterling, který získal rohový kop.
     
    90
    Ani po rohovém kopu se Angličané nedostali do zakončení. Dele Alli měl sice mnoho prostoru, jenže vůbec nevyskočil a Švýcaři míč odehráli do bezpečí.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Josip Drmić svedl souboj u rohového praporku před pokutovým územím Anglie a dopustil se nedovoleného zákroku. Angličané tak mohou znovu rozehrát.
     
    90+3
    Anglie měla k dispozici ještě jeden přímý kop z dobré pozice. Jeho rozehrávky se ujal Trent Alexander-Arnold, který našel jen hlavu švýcarského obránce.
     
    90+4
    Joe Gomez v závěru nastavění ještě poslal dlouhý aut až do pokutového území, jenže tam opět kralovali zadáci Švýcarska.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Ani druhý poločas nám o vítězi dnešního souboje nerozhodl! Anglie si tak znovu zahraje prodloužení! Hráči v bílém sice dopravili míč do sítě, jenže Wilson se nemohl radovat dlouho, protože jeho zásahu předcházel nedovolený zákrok!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Švýcarsko obstaralo výkop do první části prodloužení. Fotbalisté v červeném se ihned vydali do útoku, ale Akanji svým odkopem jen odevzdal míč soupeři.
     
    92
    Callum Wilson se znovu zapojil do souboje na polovině soupeře. Ofenzivní fotbalista Anglie však zapomněl míč za sebou a už nezakončil.
     
    93
    Josip Drmić si pomohl nedovoleným zákrokem v pokutovém území a poslal k zemi Harry Maguira. Rozhodčí jeho zákrok dobře viděl a odpískal Drmičovi faul.
     
    94
    Freuler krásně přenesl těžiště hry na pravou stranu. Fabian Delph ale skvěle vystoupil a nedal soupeři prostor k přechodu do pokutového území.
     
    95
    Trent Alexander-Arnold znovu skvěle odcentroval do pokutového území. Za jeho pobídkou se dostal aktivní Raheem Sterling, ale v pádu nedopravil míč do sítě.
     
    96
    Anglie následně zahrávala rohový kop. Prudký centr přilétl na malé vápno, odkud míč bez větších problémů odehrál do bezpečí Seferovič.
     
    97
    Eric Dier kroutil svůj další centr na přední tyč, jenže tam znovu kralovali fotbalisté v červených dresech. Anglie stále čeká na svůj úder.
     
    98
    Angličané podnikli rychlý výpad po levé straně. Po nádherném obloučku se dostal do zakončení aktivní Sterling, ale jeho slabou ránu schoval Sommer do rukavic.
     
    99
    Neskutečný Yann Sommer! Na krásný centr z levé strany si naskočil Alli, jehož hlavičku Sommer vyrazil před sebe, ale poradil si také se Sterlingovou dorážkou!
    99. Sommerův fantastický zákrok
     
    100
    Angličané následně zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se stočil na malé vápno, ale pozorní obránci odehráli míč do bezpečí.
     
    101
    Delph našel Sterlinga, který dlouho nevěděl, co má s míčem dělat. Nakonec si musel pomoci zpětnou přihrávkou. Anglie má ale obrovský tlak.
     
    102
    Anglie zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Trent Alexander-Arnold zvolil zakončení pravačkou, ale trefil zeď.
     
    103
    Po předchozím zásahu míčem do obličeje zůstává na trávníku ležet jeden ze švýcarských obránců. Uvidíme, kdy bude schopen vrátit se do hry.
     
    105
    Švýcarsko se po delší době podívalo do pokutového území Anglie, jenže centrovaný míč z pravé strany skončil v rukavicích připraveného brankáře Pickforda.
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    První část prodloužení je za námi! Anglie v ní měla obrovský tlak, ale obrana Švýcarska stále odolává. Hráči v červených dresech přestáli několik nebezpečných centrů. Po jednom z nich hlavičkoval Alli, ale Yann Sommer jeho zakončení vyškrábl a poradil si také s dorážkou Raheema Sterlinga.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Jesse Lingard, přichází Jadon Sancho.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Fabian Delph, přichází Ross Barkley.
     
    107
    Do rozehrávky Švýcarska se musel znovu zapojit Yann Sommer. Brankář v zeleném dresu nakopl míč na polovinu soupeře, kde nebyl nikdo v červeném.
     
    108
    Trent Alexander-Arnold dostal krásnou přihrávku mezi obránce a pohotovým centrem hledal Wilsona. Druhý jmenovaný však trefil padajícího obránce.
     
    109
    Eric Dier se po rohovém kopu dostal do zakončení hlavou, jenže z těžké pozice nedopravil míč mezi tři tyče. Anglický fotbalista navíc upadl.
     
    110
    Harry Maguire poslal zajímavou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže nikdo v bílém dresu jeho pobídku nepochopil a nedostal se k balónu.
     
    111
    Steven Zuber se snažil rozjet akci Švýcarska po levém křídle, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku nedostihl před obráncem Anglie.
     
    112
    Josip Drmić si navedl míč na hranici pokutového území, přehodil si míč na levačku, jenže nedokázal zakončit. Jeho pokus trefil prvního obránce v červeném.
     
    113
    Steven Zuber dostal přihrávku na levou stranu, ale jeho pobídka skončila na hrudi pozorného Maguira. Stoper v bílém následně rozjel útok Anglie.
     
    114
    Yann Sommer nakopl míč na polovinu Anglie, jenže důrazný Joe Gomez nedal v hlavičkovém souboji soupeři šanci a odehrál míč do zámezí.
     
    115
    Nico Elvedi vybojoval na polovině hřiště odražený míč, jenže jeho přenesení skončilo na hlavě pozorného obránce.
     
    116
    Raheem Sterling se skvěle probil na hranici pokutového území, kde jej fauloval Xhaka, který ještě dostává žlutou kartu.
     
    117
    Anglie zahrávala přímý kop ze skvělé pozice. Jeho rozehrávky se ujal Raheem Sterling, jenže tomu dnes prostě štěstí nepřeje! Břevno!
     
    118
    Jadon Sancho se dral za odraženým míčem v blízkosti pokutového území, jenže obrana Švýcarska stačila rychle vystoupit a zakopla balón do bezpečí.
     
    119
    Pickford si při své rozehrávce musel dát pozor na dotírajícího soupeře. Anglický brankář přenesl hru na levou stranu, kde byl úplně volný Eric Dier.
     
    120
    Švýcaři už chtějí dohrát dnešní duel až do penaltového rozstřelu. Jordan Pickford nakopl míč na levou stranu, jenže nenašel svého spoluhráče.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani ve druhém prodloužení jsme se rozhodnutí nedočkali! Nakonec tak uvidíme pokutové kopy, které rozhodnou o tom, kdo skončí na třetí pozici.
     
    Penalty odstartují Angličané!
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Harry Maguire se postavil k míči jako první! Rána anglického stopera do protipohybu brankáře rozvlnila síť!
    Harry MAGUIRE
     
    1. série
    1:1
    Za Švýcarsko kopal první penaltu střídající Zuber. Jeho rána zapadla pod břevno.
    Steven ZUBER
     
    2. série
    1:2
    Ross Barkley zvolil krátký rozběh a parádním dloubáčkem mazácky překonal Sommera!
    Ross BARKLEY
     
    2. série
    2:2
    Granit Xhaka si vybral levou stranu a poslal míč do protipohybu Pickforda!
    Granit XHAKA
     
    3. série
    2:3
    Jadon Sancho měl velkou porcí štěstí, jelikož si Sommer sáhl, ale míč přesto zapadl do sítě!
    Jadon SANCHO
     
    3. série
    3:3
    Za Švýcarsko se vydal kopat také stoper Akanji. Jeho pokus skončil v horním rohu Pickfordovy branky!
    Manuel AKANJI
     
    4. série
    3:4
    Raheem Sterling měl v dnešním duelu hodně smůly. Při penaltě však Yanna Sommera konečně překonal.
    Raheem STERLING
     
    4. série
    4:4
    Kevin Mbabu zvolil přímý rozběh a uklidil míč k tyči! Pickford si sice vybral správně, ale Švýcar trefil excelentně!
    Kevin MBABU
     
    5. série
    4:5
    A právě Jordan Pickford se vydal kopat penaltu! Anglický brankář zakončil dělovkou do protipohybu svého protějška!
    Jordan PICKFORD
     
    5. série
    5:5
    Fabian Schär musel kopat pod velkým tlakem a hodně riskantní penaltou nakonec Pickforda překonal.
    Fabian SCHÄR
     
    6. série
    5:6
    Eric Dier si s tím nelámal hlavu a bez problémů uklidil míč k tyči!
    Eric DIER
     
    6. série
    5:6
    Josip Drmić riskoval už při rozběhu, Pickford vystihl směr jeho rány a nepovedenou střelu vyrazil!
    Josip DRMIĆ
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Anglie nakonec zvládla penaltový rozstřel a v Lize národů obsadí třetí pozici! V penaltách jsme sledovali napínavou bitvu. Pět střelců na obou stranách nezaváhalo. Za Anglii šel šestou penaltu kopat Eric Dier, který proměnil, jenže Josip Drmić na opačné straně nechal vyniknout Pickforda, který se stal anglickým hrdinou! Nesmíme zapomenout na to, že anglický brankář jednu penaltu sám proměnil.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:58:49)

    Tomáš Kubečka

    Branky:

    Karty:   116. Xhaka (SUI) – 24. Rose (ENG), 27. Lingard (ENG)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Harry Maguire (ENG)
    1:1   Steven Zuber (SUI)
    2. série:
    1:2   Ross Barkley (ENG)
    2:2   Granit Xhaka (SUI)
    3. série:
    2:3   Jadon Sancho (ENG)
    3:3   Manuel Akanji (SUI)
    4. série:
    3:4   Raheem Sterling (ENG)
    4:4   Kevin Mbabu (SUI)
    5. série:
    4:5   Jordan Pickford (ENG)
    5:5   Fabian Schär (SUI)
    6. série:
    5:6   Eric Dier (ENG)
    5:6   Josip Drmić (SUI)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 15:17.
    Švýcarsko: Sommer – Schär, Akanji, Ricardo Rodríguez (87. Drmić) – Mbabu, Xhaka, Elvedi, E. Fernandes (61. Zakaria), Freuler – Shaqiri (64. Zuber) – Seferović.
    Náhradníci: Omlin, Mvogo – Benito, Al. Ajeti, Zuber, Drmić, Okafor, Steffen, Sow, Moubandje, Zakaria, Lang.

    Anglie: Pickford – Alexander-Arnold, Joe Gomez, Maguire, Rose (70. Walker) – Delph (106. Barkley), Dier, Lingard (106. Sancho) – Sterling, Kane (75. C. Wilson), Alli.
    Náhradníci: Heaton, Butland – Walker, Barkley, C. Wilson, Rice, Stones, Chilwell, Rashford, Sancho, Henderson, M. Keane.

    Rozhodčí: Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. ROM)
    thejrc.org