Japonsko – Salvador 2:0 (kon.) | USA – Venezuela 0:3 (kon.) | Brazílie – Honduras 7:0 (kon.)
Peru – Kolumbie 0:3 (kon.) | Paraguay – Guatemala 2:0 (kon.)
konec
Japonsko
2:0 (2:0)
Salvador
Neděle 09.06.2019, 12:00 • Mijagu Stadium, Rifu • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi Japonskem a Salvadorem. Výkop je stanoven na 12 hodin.
     
    Velkým favoritem dnešního přátelského utkání je domácí Japonsko. Japonci sice v posledním duelu uhráli jen bezbrankovou remízu s Trinidadem a Tobagem, jenže předtím si vyšlápli na Bolívii či Írán. Salvador má sice mnohem delší vítěznou šňůru. Vyhrál posledních pět zápasů v řadě. Dokázal však porazit třeba Haiti. Kromě toho však přehrál třeba Peru nebo ambiciózní Jamajku.
     
    Úvodní sestavy:

    Japonsko: Schmidt – Hatanaka, Šoji, Tomijasu – Ito, Kobajaši, Hašimoto, Haraguči – Minamino, Doan, Nagaj
    Náhradníci: Gonda, Y. Osako, Šibasaki, Nakajima, Morita, Nagatomo, Jamanaka, Kubo, Sakaj, Muroja, Nakajama, K. Osako

    Salvador: Hernández – Tamacas, Fuentes, Ramirez, Guzmán – Delgado, Orellana, Delzas – Delgado, Sánchez, Morales
    Náhradníci: Mayén, Ortiz, Mendoza, Carabantes, Pleitez, García, Marroquin, Portillo, Flores, Galdamez, Rugamas.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Ještě před výkopem však zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Japonsko obstaralo výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Favorit dnešního střetnutí se postupnou kombinací dostal na polovinu soupeře.
     
    3
    Také Salvador se poprvé dostal na polovinu svého soupeře, jenže pozorný obránce Hatanaka stačil míč odkopnout.
     
    5
    Fotbalisté Salvadoru stále kombinují v blízkosti pokutového území Japonska, jenže nikdo v bílém se zatím nedostal ke střele.
     
    7
    Minamino se prokličkoval na hranici pokutového území, kde si míč přehodil na levou nohu, jenže jeho ránu soupeřův brankář ukryl do rukavic.
     
    9
    Také Salvador se nyní vydal do útoku, jenže stopeři Japonska si průnikovou přihrávku pohlídali a odkopli míč mimo nebezpečný prostor.
     
    10
    Japonci uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v bílém dresu Salvadoru jejich rozehrávku neatakuje.
     
    11
    Minamino sprintoval za dlouhou přihrávkou na levé křídlo, nicméně míč byl příliš rychlý a skončil v zámezí. Vhazovat tak budou hráči soupeře.
     
    12
    Minamino dostal přihrávku na vlastní polovinu, krásně se s míčem otočil, jenže jeho rozehrávka skončila na noze prvního obránce.
     
    13
    Nagaj si počkal na přihrávku na hranici pokutového území, jenže jeho zpracování nebylo zrovna povedené a míč mu uskočil k obránci.
     
    15
    Salvador nyní uklidňuje hru postupnou kombinací na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu Japonska nevytváří na rozehrávku soupeře tlak.
     
    16
    Minamino uklidňuje rozehrávku na vlastní polovině. Japonský šikula se krásně otočil kolem soupeře, ale jeho centr skončil u obránce.
     
    17
    Do japonské rozehrávky se musel zapojit také brankář Schmidt. Gólman Japonska rozehrál na levou stranu, odkud míč potáhl vpřed Hatanaka.
     
    19
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonsko se dostává do vedení! Favorizovaný celek nakonec přetavil svou aktivitu v úvodní branku dnešního souboje! KENSUKE NAGAJ si v pokutovém území zasekl míč kolem obránců, dostal se do volného prostoru a levačkou propálil brankáře!
    19. Kensuke NAGAJ - 1:0
     
    21
    Japonci jsou po vstřelení úvodní branky dnešního souboje nadále aktivní a tlačí se do útoku. Fotbalisté v modrém teď obranu soupeře pořádně zaměstnávají.
     
    22
    Nagaj neustál souboj na hranici pokutového území a poroučel se k zemi. Japonský fotbalista se dožadoval odpískání pokutového kopu, ale sudí tentokrát nepískal.
     
    23
    Salvador zahrával svůj první rohový kop v dnešním souboji. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde zasáhla japonská obrana.
     
    25
    Také brankář Salvadoru Hernandéz se musel zapojit do rozehrávky. Střelec úvodní branky Nagaj jej skvěle atakoval a donutil soupeře k odkopu do autu.
     
    26
    Ceren si skvěle pokryl míč na pravém křídle, kde následně neustál souboj s domácím Minaminem a poroučel se k zemi. Salvador bude rozehrávat.
     
    27
    Další nedovolený zákrok domácího Minamina. Rozhodčí teď dlouho váhal, zda neudělí žlutou kartu. Nakonec to vyřešil důraznou domluvou.
     
    28
    Mancia táhl akci Salvadoru z vlastní poloviny. Fotbalista v bílém dresu posunul míč na levé křídlo, jenže nikdo v bílém dresu na jeho pobídku nedosáhl.
     
    29
    Japonci kombinují v blízkosti pokutového území. Obrana Salvadoru však zůstává pevně při sobě a nenechává hráčům v modrých dresech příliš prostoru.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně zajímavý duel. Favorizované Japonsko je zatím herně lepší a svou převahu přetavilo v úvodní zásah.
     
    31
    Ceren dostal přihrávku na pravou stranu, jenže zaváhal při zpracování a míč mu uskočil daleko od nohy. Rozehrávat tak budou Japonci.
     
    32
    Minamino zkoušel kličkovat na levé straně hrací plochy, nicméně jeho snaha byla zbytečná. Do cesty se mu totiž postavil obránce, který míč odkopl.
     
    33
    Skvěle nyní vystoupil Dominguéz, který míč odhlavičkoval před japonským útočníkem Nagajem. Japonsko se v posledních minutách nemůže dostat do zakončení.
     
    34
    Nagaj se po dlouhé době prosmýkl až do pokutového území, jenže jeho zakončení levačkou skončilo na noze prvního obránce.
     
    35
    Japonsko opět kombinuje na polovině svého soupeře. Fotbalisté v modrém nyní přenášejí hru z jedné strany hrací plochy na druhou.
     
    36
    Japonsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže nikdo v modrém dresu na centr nedosáhl. Obrana Salvadoru byla připravená.
     
    37
    Minamino tentokrát dosáhl na nadýchaný centr z levé strany hrací plochy, jenže jeho hlavička byla nepřesná a skončila v rukavicích brankáře.
     
    38
    Nagaj sprintoval za nadýchaným nákopem za obranu soupeře. Japonský fotbalista si však nepohlídal své postavení a nechal se lapit do ofsajdu.
     
    39
    Nagaj se u rohového praporku zbavil svého strážce a odcentroval do pokutového území. Jeho nadýchaný centr skončil na hlavě prvního obránce.
     
    40
    Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů Salvadoru nyní zůstává ležet na trávníku a drží se za svou levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    41
    Tomijasu dostal prostor na pravé straně hrací plochy a zkoušel odcentrovat do pokutového území. Jeho centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    42
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonsko v závěru prvního poločasu přidává také druhou branku! KENSUKE NAGAJ se v pokutovém území dostal ke zpětné přihrávce z levé strany a bez problémů překonal brankáře!
    42. Kensuke NAGAJ - 2:0
     
    44
    Nagaj je nyní hodně aktivní! Střelec dvou branek obral o míč jednoho z obránců soupeře a už se hnal sám na branku, jenže rozhodčí mu odpískal předchozí faul.
     
    45
    Haraguči se dostal s míčem u nohy až do pokutového území, kde si obhodil soupeře a zakončil levačkou. Jeho pokus však prosvištěl nad břevnem.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější favorizovaní Japonci! Fotbalisté v modrém byli po celou dobu prvního poločasu aktivnější. V 19. minutě jejich aktivitu přetavil v úvodní branku Kensuke Nagaj! Stejný hráč se navíc prosadil tři minuty před přestávkou. Salvador byl směrem dopředu naprosto bezzubý. Do kabin se proto odchází za stavu 2:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Salvador obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Japonci se však rychle zmocnili míče a vydali se do útoku.
     
    47
    Japonci se podobně jako v prvním poločase tlačí do útoku. Fotbalisté v modrém tentokrát kombinovali na levé straně, ale nedostali se do zakončení.
     
    48
    Také Salvador se poprvé po změně stran usadil na polovině svého soupeře. Nikdo v bílém dresu však nedosáhl na skákavou přihrávku na levou stranu.
     
    49
    Doan se sice snažil zpracovat si vysokou přihrávku na levou stranu, jenže v době přihrávky stál v ofsajdu, což neuniklo zraku hlavního arbitra.
     
    50
    Doan dostal přihrávku na hranici pokutového území, jenže tentokrát neustál souboj se stoperem a poroučel se k zemi. Rozehrávat bude Salvador.
     
    51
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Alas, přichází Portillo.
     
    52
    Junya operoval s míčem na vlastní polovině, jenže se nedokázal otočit kolem soupeře a ukopl si balón do autu.
     
    53
    Tamacas dostal pobídku na levou stranu, jenže Japonci k němu skvěle přistoupili a nenechali jej rozehrát. Zatím je to hodně opatrné.
     
    54
    Flores se probil až do blízkosti pokutového území, nicméně neustál souboj s obráncem a poroučel se k zemi. Rozehrávat bude Salvador.
     
    55
    Šoji si musel dát pozor na nebezpečný centr z levé strany hrací plochy. Japonský stoper míč podskočil a neodehrál jej zrovna optimálně.
     
    56
    Tomijasu dostal prostor na pravé straně, jenže jeho centr skončil na hrudi prvního obránce v bílém dresu. Obrana Salvadoru byla pozorná.
     
    57
    Nagaj nyní zůstává ležet na polovině hřiště a drží se za levé rameno. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    58
    Stopeři Salvadoru nyní uklidňují rozehrávku na vlastní polovině. Nikdo v modrém dresu jejich akci nenapadá. Druhá půle je zatím hodně ospalá.
     
    59
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Nagaj, přichází K. Osako.
     
    60
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Ito, přichází Muroja.
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Hatanaka, přichází Jamanaka.
     
    61
    Střídající Ito se ihned vydal napadat rozehrávku soupeře, jenže v souboji na polovině hřiště se dopustil nedovoleného zákroku.
     
    62
    Osako se na polovině soupeře dopustil nedovoleného zákroku. Fotbalisté v modrých dresech po druhé půli přidali na tvrdosti.
     
    63
    Hašimoto dostal moře prostoru ve středu hrací plochy, nicméně jeho průnikovou přihrávku zastavil skvěle hrající stoper Mancia.
     
    64
    Minamino dostal krásnou pobídku na levou stranu a pohotově odcentroval do pokutového území. Na jeho přihrávku nedosáhl nikdo v modrém.
     
    65
    Fotbalisté Salvadoru nadále pokračují v dobrém pohybu po hrací ploše. Japonsko má po změně stran velké problémy s konstruktivní rozehrávkou.
     
    66
    Na japonské lavičce se už chystají další náhradníci. Vypadá to, že japonský kouč chce dát šanci velkému počtu svých svěřenců.
     
    67
    Alas dostal dobrou přihrávku na levé křídlo, jenže jeho zakončení levou nohou nesneslo přísné parametry a míč prolétl vysoko nad břevnem.
     
    68
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Minamino, přichází Kubo.
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Haraguči, přichází Nakajima.
     
    69
    Střídající Kubo se ihned zapojil do ofenzivní akce Japonska. Jeho přihrávka vnějším nártem za obranu soupeře skončila na noze Mancii.
     
    70
    Hra je přerušena! Jeden z japonských fotbalistů se po střetu na polovině soupeře drží za levou nohu. Uvidíme, zda dnešní duel dohraje.
     
    72
    Salvador zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území Japonska. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    73
    Hašimoto prošel s míčem na polovinu soupeře, jenže nikdo ze spoluhráčů v modrém se mu neuvolnil do prostoru. Japonský hráč tak přihrál jen do autu.
     
    74
    Japonský stoper Šoji si troufl na kličku na vlastní polovině. Jeho následná rozehrávka našla Doana, který nedokázal propálit pozorného brankáře.
     
    75
    Kuba nyní málem uchvátil fanoušky parádním sólem přes polovinu hřiště. Jeho průnik skončil střelou levačkou do rukavic brankáře.
     
    76
    Hašimoto prošel s míčem u nohy až na hranici pokutového území, jenže místo zakončení raději přihrál na pravou stranu, kde nebyl nikdo v modrém.
     
    77
    Japonci se málem radovali ze své třetí branky! Doan střílel levačkou odrazem o zem, ale stoper Mancia jeho pokus vykopl z brankové čáry!
     
    78
    Mancia si znovu splnil své defenzivní povinnosti. Stoepr Salvadoru vystoupil proti rozběhnutému soupeře a nenechal se ošálit klamavým pohybem.
     
    79
    Doan si na pravé straně chytře pokryl míč tělem a soupeřův obránce jej musel faulovat. Japonsko tak bude zahrávat přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    80
    Jenže rozehrávka standardní situace se Japoncům vůbec nepovedla. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam si pro něj došel brankář Hernandéz.
     
    81
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Kobajaši, přichází Šibasaki.
     
    82
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Orellana, přichází Mayen.
     
    83
    Hašimoto dostal přihrávku na polovinu hrací plochy, nicméně nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl a míč skončil u obránců.
     
    84
    Tomijasu prošel po pravém křídle do blízkosti pokutového území, jenže jeho nadýchaný centr skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    85
    Tamacas dostal prostor na pravé straně hrací plochy, vydal se vpřed, jenže domácí Doan jej nedovoleným zákrokem poslal za čáru.
     
    86
    Japonsko v závěru utkání bez problémů kontroluje své vedení a už se nikam nežene. Naopak hráči Salvadoru by nyní potřebovali útočit.
     
    87
    Doan se z levého křídla řítil do pokutového území, jenže si při svém průniku přidržel jednoho ze soupeřů a nedovoleným zákrokem jej poslal k zemi.
     
    88
    Střídání v týmu Salvador: ze hřiště odchází Ceren, přichází Ortiz.
     
    89
    Japonci nyní kombinují na vlastní polovině a kontrolují hru. Uvidíme, zda se rozhodčí rozhodně nějakou tu minutku nastavit.
     
    90
    Osako dostal přihrávku na hrot, jenže měl velký problém se zpracováním a míč mu utekl k nohám důrazného obránce.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Japonsko zvládlo dnešní přátelské utkání a poráží Salvador bez problémů 2:0. Fotbalisté v modrém byli po celou dobu prvního poločasu aktivnější. V 19. minutě jejich aktivitu přetavil v úvodní branku Kensuke Nagaj! Stejný hráč se navíc prosadil tři minuty před přestávkou. Salvador byl směrem dopředu naprosto bezzubý. Po změně stran Japonci nadále kontrolovali vývoj dnešního souboje a nepouštěli soupeře do akcí. Před brankou Salvadoru se urodilo několik závarů, ale další branku už nepřišla.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 12:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 26:8.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:57:04)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 19. Nagaj, 42. Nagaj

    Karty:   72. Nakajima (JPN) – 83. Jimenez (SLV)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 12:1. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 26:8.
    Japonsko: Schmidt – Hatanaka (60. Nakajama), Šoji, Tomijasu – Ito (60. Muroja), Kobajaši (81. Šibasaki), Hašimoto, Haraguči (68. Nakajima) – Minamino (68. Kubo), Doan, Nagaj (59. K. Osako)
    Náhradníci: Gonda, Y. Osako, Šibasaki, Nakajima, Morita, Nagatomo, Jamanaka, Kubo, Sakaj, Muroja, Nakajama, K. Osako

    Salvador: Hernández – Tamacas, Fuentes, Ramirez, Guzmán – Delgado, Orellana (82. Mayen), Delzas – Alas (51. Portillo), Sánchez, Ceren (88. Ortiz)
    Náhradníci: Mayén, Ortiz, Mendoza, Carabantes, Pleitez, García, Marroquin, Portillo, Flores, Galdamez, Rugamas
    thejrc.org