Japonsko – Salvador 2:0 (kon.) | USA – Venezuela 0:3 (kon.) | Brazílie – Honduras 7:0 (kon.)
Peru – Kolumbie 0:3 (kon.) | Paraguay – Guatemala 2:0 (kon.)
konec
Brazílie
7:0 (3:0)
Honduras
Neděle 09.06.2019, 21:00 • Estádio José Pinheiro Borda (Porto Alegre) • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V dnešním utkání budeme sledovat přátelské utkání mezi Brazílií a Hondurasem.
     
    Bezesporu velkým favoritem tohoto zápasu jsou hráči Brazílie, kteří mají od posledního šampionátu za sebou devět přátelských zápasů, během kterých ani jednou neprohráli. Navíc pouze v jednom jediném případě se jednalo o remízu, ta se uskutečnila v souboji s Panamou, který skončil výsledkem 1:1. Poslední přátelské utkání se uskutečnilo proti reprezentaci Kataru, zcela dle očekávání se z vítězství radovala Brazílie, jenž vyhrála 2:0. Na opačné straně stojí Honduras, který se nachází v tak trochu jiném rozpoložení. Honduras má totiž za sebou sedm přátelských zápasů, ve kterých se mu podařilo vyhrát pouze v jednom jediném případě, a sice proti Panamě. Další tři zápasy přinesly porážku, stejný počet zápasů skončilo remízou. Honduras se tak bude chtít zlepšit, avšak v dnešním utkání proti němu stojí hodně silný kalibr, který ale bude postrádat svojí největší hvězdu Neymara.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Alisson – Alves, Silva, Marquinhos, Luis – Arthur, Casemiro – Richarlison, Coutinho, Neres – Jesus
    Náhradníci: Ederson, Cassio – Paquetá, Sandro, Allan, Firmino, Militao, Miranda, Fernandinho, Everton

    Honduras: Fernández – Crisanto, Alonzo, Figueroa, Izaguirre – Garrido, Acosta, López, Quioto – Elis, Rojas
    Náhradníci: Zuniga – Alvarado, Alvárez, Beckeles, Castellanos, Castillo, Chirinos, Maldonado, Reyes, Rivas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se do nadějné šance dostával domácí Jesus, který sice obešel brankáře Fernándeze, avšak poté trefil jednoho z protihráčů.
     
    4
    K úvodnímu rohovému kopu se postavil Coutinho, který kroutil míč směrem od branky. Silva si naskakoval na přední tyči, avšak nakonec zasahoval Elis.
     
    5
    Na levé straně se Garrido pokoušel dostat kolem Richarlisona, který zasáhl čistým způsobem. Poté se poprvé k míči dostal domácí brankář Alisson.
     
    6
    Brazílie se sice dostala do vedení, avšak úvodní branka tohoto zápasu nakonec neplatí. Přihrávka na Alvese totiž měla směřovat do ofsajdu, což se z opakovaného záběru nepotvrdilo.
     
    8
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom se domácí dostávají do vedení, regulérnost branky potvrdil až následný opakovaný záběr. Alves měl v pokutovém území hodně času na centr, ten směřoval k zadní tyči, kde se přesnou hlavičkou prezentoval GABRIEL JESUS.
    8. JESUS - 1:0
     
    9
    V tuto chvíli to bude mít hostující celek hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá celkem dostatek času.
     
    10
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali pokus o centr v podání Garrida, který v pokutovém území našel pouze Marquinhose, jenž razantně odklízel.
     
    11
    Posléze to jeden z hostů zkoušel z velké vzdálenosti, avšak jeho projektil nebyl vůbec přesný. Alisson tak bude moci rozehrávat od své branky.
     
    12
    Obránce Luís si poradil s neposedným míčem, který posléze ještě přihrával na vedle stojícího Marquinhos, jenž kombinuje na vlastní polovině.
     
    13
    Nyní se o provedení autového vhazování postaral Izaguirre, který raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na Figuerou, jenž odkopával do zámezí.
     
    13
    Brazílie právě vstřelila branku!
    V tuto chvíli to je už o dvě branky! Brazílie si totiž vybojovala další rohový kop, ke kterému se postavil šikula Coutinha. Jeho náramný centr nakonec doplachtil přesně na hlavu THIAGA SILVY, jehož zakončení směřovalo mimo dosah brankáře Fernándeze.
    13. SILVA - 2:0
     
    14
    Podél postranní čáry si to namířil Luís, který ještě spolupracoval s Neresem. Do druhého jmenovaného hodně ostrým způsobem vletěl Alonzo.
     
    15
    Na opačné straně se Alisson dostal k rozehrávce, kterou poslal do volného prostoru na Luíse. Jeho zpětná přihrávka pořádně zahnala Casemira.
     
    16
    Honduras se až nyní konečně dostal k souvislejší práci s míčem, přičemž se za kolmicí hnal útočík Elis, jehož pohotová rána skončila u Alissona.
     
    20
    Málem to bylo o tři branky! Mezi obránce si totiž dokázal seběhnout Coutinho, který poté zkoušel štěstí pravou nohou, avšak pálil vedle branky.
     
    21
    Fernández si tak vyzkoušel rozehrávku od své branky, která se mu zrovna nepovedla. Crisanto na jeho nabídku neměl sebemenší šanci dosáhnout.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla dva přesné zásahy. Brazilci jsou i nadále aktivnější, Fernández musí být pozorný.
     
    23
    Posléze to sám na sebe vzal rychlonohý Richarlison, který pouze narazil do jednoho z protihráčů. Honduras zkouší založit rychlou protiakci.
     
    24
    Poklidná kombinace na vlastní polovině nakonec přinesla nepřesnou přihrávkou v podání Alvese, avšak obránce Figueroa odkopával do zámezí.
     
    25
    Brankář Fernández si přichystal další odkop od své branky, který posílal daleko na druhou stranu, kde v hlavičkovém souboji kraloval Casemiro.
     
    26
    Alonzo v tísni vyprodukoval zpětnou nahrávku na kopačku brankáře, který okamžitě roztáhl hru na Crisanta, jenž vybojoval autové vhazování.
     
    27
    Coutinho spolupracoval s Jesusem, kterému se za obranou nabízel Richarlison. Jednalo se o příliš čitelnou přihrávku, kterou vystihl Crisanto.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Casemiro (Brazílie).
     
    29
    Na opačné straně si za obranu nabíhal Rojas, který se pro změnu nacházel v ofsajdovém postavení, což také potvrdil následný opakovaný záběr.
     
    30
    U středového kruhu si nakonec nedovoleným zákrokem pomohl hostující Quioto, který poslal k zemi Arthura. Na scénu míří také lékařský personál.
     
    30
    Tak pozor, Honduras totiž bude dohrávat bez vyloučeného Quiota! Ten totiž naprosto nevybíravým způsobem zajel do Arthura, který leží na zemi.
    30. Červená karta
     
    31
    Stále se nehraje, vypadá to totiž na vážnější zdravotní komplikace pro Arthura. Ještě nepředbíhejme, i tak je na hrací ploše přítomen lékařský celek.
     
    32
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Arthur, přichází Allan.
     
    33
    Přesně takové záležitosti jsou úskalím přátelských zápasů. Arthur byl donucen střídat a v tuto chvíli je jeho start na Copě Américe hodně nejistý.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Roger Rojas (Honduras).
     
    34
    O rozehrávku volného kopu se postaral hostující Acosta, který raději rozehrál po zemi. Honduras má velké starosti s přechodem kupředu.
     
    36
    Je tu pokutový kop pro Brazílii!
    36. Penaltový zákrok na Richarlisona.
     
    37
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení o tři branky! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil PHILIPPE COUTINHO, který si vybral levou stranu, kam se vydal také brankář Fernández, jenž na míč ale nedosáhl.
    37. COUTINHO - 3:0
     
    39
    Vypadá to, že tohle bude pro Honduras už neřešitelný úkol. Hostující celek prohrává o tři branky, navíc dohrává bez vyloučeného Quiota.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Marquinhos si dokázal narazit s Allanem, načež jeho celek roztáhl hru na levou stranu, kde Neresova nabídka pouze proletěla šestnáctkou.
     
    42
    Moc nescházelo. Do dalšího zakončení se totiž opět dostal Coutinho, jehož pohotová rána nakonec narazila do brankové konstrukce.
     
    43
    Coutinho sice jednu branku už vstřelil, avšak před malým momentem podruhé v utkání orazítkoval tyč. Jeho celek se nachází na útočné polovině.
     
    45+1
    Po delší době se nám připomněl také Richarlison, jehož hlavička z dobré pozice úplně minula branku. Brankář Fernández bude moci vykopávat.
     
    45+2
    Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního poločasu, přičemž se domácí hráči nacházejí na polovině soupeře.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem jednoznačnou podívanou. Brazílie totiž měla od úvodních vteřin velkou územní převahu, navíc se hned ve třech případech radovala z přesného zásahu. Soupeř navíc dohrává bez vyloučeného Quiota, jehož ostrý zákrok donutil domácího středopolař Arthura střídat. Ve druhém dějství se dají očekávat změny v sestavě, a to zejména na domácí straně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Casemiro, přichází Fernandinho.
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Marquinhos, přichází Eder Militao.
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Roger Rojas, přichází Jorge Alvárez.
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Bryan Acosta, přichází Michaell Anthony Chirinos Cortez.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    47
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Na další branku tohoto zápasu jsme nemuseli moc dlouho čekat! Naprosto fantastickou kolmici vyprodukoval střídající Fernandinho, který v pokutovém území dokázal najít Richarlisona, jenž ještě hlavou předal do tandemu na GABRIELA JESUSE, který pohodlně skóroval.
    47. JESUS - 4:0
     
    48
    Honduras tak zaznamenal hodně špatný vstup do druhého poločasu, navíc v tuto chvíli prohrává už o čtyři branky, což zřejmě dohnat nepůjde.
     
    49
    Krátce po rozehrávce to z velké vzdálenosti zkoušel Alvárez, jehož pohotová rána pravou nohou nakonec vystoupala vysoko nad branku.
     
    50
    Alisson se tak postaral o rozehrávku, kterou posílal po zemi do strany na Luíse. Brazilci v tuto chvíli začali kombinovat na vlastní polovině.
     
    51
    Do další šance se pro změnu dostával Allan, který ve finální fázi trefil pouze protihráče před sebou. Honduras se brání kolem své šestnáctky.
     
    52
    O nebezpečnou nabídku se pokoušel Richarlison, s jehož záměrem brankář Fernández počítal. O autové vhazování se brzo postará Luís.
     
    53
    Na opačné straně se do pokutového území dostával Elis, který nic zázračného nevyprodukoval. I tak Militao odklízel míč ven z hrací plochy.
     
    54
    Na řadu tak přišel rohový kop pro Honduras. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, přičemž López přihrávkou doslova zahnal Izaguirrea k půlící čáře.
     
    55
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Roberto Firmino.
     
    56
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Tady se schyluje k pořádnému debaklu! Brazilci vyváželi míč ze své poloviny, přičemž obránce Luís vyslal přihrávku na DAVIDA NERESE, který se neohroženým způsobem dostal kolem protihráče, načež špičkou kopačky poslal míč kolem brankáře Fernándeze.
    56. NERES - 5:0
     
    57
    Prudkou přihrávkou na pravou stranu to zkoušel Fernandinho, který sice našel Richarlisona, avšak ten si v souboji s protihráčem pomohl faulem.
     
    58
    Obrannou povinnost si splnil střídající Militao, který za sebe nepustil aktivního Elise. Daleko se s míčem nedostal ani domácí Firmino.
     
    59
    Alisson si po delší době připsal zákrok, avšak se nejednalo o nic vážnějšího. Rána v podání Lópeze nakonec doskákala doprostřed branky.
     
    60
    Roztažení hry na pravou stranu našlo Crisanta, který raději přenášel hru na opačnou stranu, kde si Izaguirre nevěřil na průnik podél autové čáry.
     
    61
    O přihrávku si řekl Neres, který ještě poté navázal další nahrávkou ke středovému kruhu. Postupná akce nabídla zablokovanou přihrávku Alvese.
     
    62
    Včas z obranné linie vystoupil zkušený Silva, který tak za sebe nepustil kolmici pro Garrida. Následně Coutinho dokázal prostrčit na volného Allana.
     
    63
    Dalekonosný pas směřoval velice přesně na Alvese, který okamžitě v pokutovém území hledal Firmina, jenž nevyzrál na brankáře Fernándeze.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Brazílie vede už o pět branek. Schyluje se k pořádnému debaklu, který se hosté snaží minimalizovat.
     
    65
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Rázem tu máme šestou branku v podání domácích hráčů! Neres se snažil prostrčit přihrávku na ROBERTA FIRMINA, k čemuž pomohl také hostující zadák Figueroa, jenž přichystal vyloženou šanci právě pro Firmina, který pohodlným lobem přehodil brankáře Fernándeze.
    65. FIRMINO - 6:0
     
    66
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Philippe Coutinho, přichází Everton.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Alberth Elis (Honduras).
     
    70
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Dlouhé obléhání pokutového území končí další brankou! Tentokráte měl hodně prostoru kolem sebe Everton, který na malém vápně našel naprosto volného RICHARLISONA, před kterým číhala prázdná branka. Fernández se po míči natahoval, avšak na něj nedosáhl.
    70. RICHARLISON - 7:0
     
    71
    Na pravé straně číhal Allan, který okamžitě centroval do pokutového území, kde našel hlavu soupeře. Posléze se k míči dostal Fernández.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut, rozdíl ve skóre je naprosto drtivý. Brazílie bude ještě jistě chtít přidat další branky.
     
    73
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Luis Garrido, přichází Hector Castellanos.
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Alexander Lopez, přichází Brayan Beckeles.
     
    74
    O autové vhazování se postaral obránce Luís, načež došlo k přenesení hry na Alvese, jehož okamžitou nabídku odklízel pozorný Beckeles.
     
    75
    Do malého vápna se málem prodral Firmino, avšak mnohem důrazněji to zvládl Alonzo. Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl Fernandinho.
     
    76
    Castellanos se nakonec dokázal protáhnout až k centru, který posílal na zadní tyč, kde se podařilo zasáhnout Silvovi, jenž odvracel do bezpečí.
     
    77
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Thiago Silva, přichází Miranda.
     
    78
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel Firmino. O rozehrávku se postará Fernández.
     
    79
    I v tomto případě se dostal do akce hostující brankář Fernández, který nekompromisně odkopával na Chirinose, jenž byl v souboje příliš pozdě.
     
    80
    To jsou věci! Zakončení z velké vzdálenosti vyrážel hostující brankář pouze k volnému Neresovi, který naprosto nepochopitelně minul branku.
     
    80
    Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Emilio Izaguirre, přichází Ever Alvarado.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, o vítězi tohoto utkání je už delší dobu rozhodnuto. Brazilci v poklidu dohrávají tento duel.
     
    86
    Honduras to nyní zkoušel po pravém křídle, jenomže jsme opět sledovali zbytečnou zpětnou přihrávku. Krátce poté pálil vysoko nad Alvarado.
     
    87
    Alisson i v tomto případě rozehrával do strany na Alvese, který do kombinace zapojil také další kolegy z obrany. Domácí se pomalu a jistě ženou vpřed.
     
    88
    Richarlison se nakonec neodvážil k centru, místo toho přihrál na vele stojícího Evertona, který pro změnu přenášel hru na pravou stranu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí vedou o sedm branek, dost možná se dočkáme nastaveného času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Utkání nám pomalu a jistě spěje ke konci. Brazílie si ještě vybojovala rohový kop, o který se postará Richarlison.
     
    90+2
    Honduras si v závěru pomohl faulem, což uviděl také hlavní sudí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Brazílie, která svého soupeře porazila poměrem 7:0. Domácí byli i ve druhém dějství výrazně aktivnější, navíc využili početní výhody. Brazilci se navíc radovali ještě ve čtyřech případech, přičemž rozdíl ve skóre mohl být daleko vyšší. Honduras toho směrem dopředu moc nevymyslel, avšak více než hodinu hry hrál bez vyloučeného Quiota. Brazilci tak potvrdili roli favorita a v poklidu dovedli utkání do vítězného konce.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 12:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:10. (22:53:21)

    David Suchý

    Branky: 8. Jesus, 13. Silva, 37. Coutinho (pen.), 47. Jesus, 56. Neres, 65. Firmino, 70. Richarlison

    Karty:   28. Casemiro (BRA) – 33. Rojas (HON), 66. Elis (HON)   30. Quioto (HON)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 12:2. Rohy: 10:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:10.
    Brazílie: Alisson – Alves (C), Silva (77. Miranda), Marquinhos (46. Militao), Luís – Arthur (32. Allan), Casemiro (46. Fernandinho) – Richarlison, Coutinho (66. Everton), Neres – Jesus (55. Firmino)
    Náhradníci: Ederson, Cassio – Paquetá, Sandro, Allan, Firmino, Militao, Miranda, Fernandinho, Everton

    Honduras: Fernández – Crisanto, Alonzo, Figueroa, Izaguirre (80. Alvarado) – Garrido (73. Castellanos), Acosta (46. Cortez), López (73. Beckeles), Quioto – Elis, Rojas (46. Alvárez)
    Náhradníci: Zuniga – Alvarado, Alvárez, Beckeles, Castellanos, Castillo, Chirinos, Maldonado, Reyes, Rivas
    thejrc.org