Japonsko – Salvador 2:0 (kon.) | USA – Venezuela 0:3 (kon.) | Brazílie – Honduras 7:0 (kon.)
Peru – Kolumbie 0:3 (kon.) | Paraguay – Guatemala 2:0 (kon.)
konec
Peru
0:3 (0:1)
Kolumbie A
Neděle 09.06.2019, 23:00 • Estadio Monumental, Lima • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (01:11:13)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:20.
     
    Je dobojováno! Poslední vzájemná generálka před začátkem turnaje Copa América nabídla průměrný fotbal, ale o to více jihoamerického temperamentu. Peru navázalo na koncovku první půle a bylo po změně stran krapet aktivnější. Veškerou snahu o vyrovnání ale degradovala situace poté, co Advincula vrazil do rozehrávajícího Ospiny, kdy se v menší strkanici neudržel Yotún a za udeření ochotně padajícího Miny vyfasoval červenou kartu. Kolumbijci si v početní výhodě náskok pohlídali a dvakrát ho ještě zvýšili, když svůj druhý gól vstřelil Uribe a v nastavení se prosadil i Duván Zapata. Domácí si za celý zápas nevytvořili jedinou gólovku a jenom tak potvrdili, že v posledním roce nedisponují bůhvíjak kvalitní formou. To Kolumbijci ukázali přesný opak a do kontinentálního mistrovství půjdou s jistě vysokými ambicemi.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Duván ZAPATA - 0:3
     
    90+4
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    V samotném závěru se hostům povedlo upravit stav na konečných 3:0! Luis Díaz si s trochou štěstí narazil se spoluhráčem a namířil si to na osu hřiště. Volný Martínez si míč převzal a poté, co ustál souboj s Miguelem Traucem, procedil krátkou přihrávku na DUVÁNA ZAPATU, jenž se u bližší tyče stihl zorientovat a napsal tak gólovou tečku za celým zápasem.
     
    90+2
    Ve druhé ze tří nastavených minut ještě zaútočil Martínez, který přihrával k penaltovému puntíku. Tísněný Zapata však neměl dostatek klidu na lepší zakončení.
     
    90+1
    Kolumbijská obrana pracuje po celý zápas takřka bezchybně. Úspěšnost domácích centrů je skoro nulová, na čemž nic nezměnil ani tento roh.
     
    90
    Peruánští fotbalisté se sympaticky snaží docílit alespoň čestného úspěchu, kterým by potěšili zaplněné ochozy. K dispozici mají rohový kop.
     
    89
    Hra je v závěru hodně otevřená. Jediným přenesením hry se do šance dostal Santiago Arias, leč z pravého kraje pokutového území minul vzdálenější tyč.
     
    88
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Luis Advíncula, přichází Aldo Corzo.
     
    86
    Do rozhodnutého zápasu vstoupí i peruánský obránce Corzo. Ještě předtím ale probíhá zdlouhavá kombinace jeho spoluhráčů.
     
    85
    Roger Martínez tahal míč po pravé straně, dokud nebyl zastaven dosti nevybíravým skluzem. Vše se tentokrát obešlo bez karty.
     
    84
    Peruánci zaútočili do rozhozené obrany, ovšem využít toho nedokázali. Rudíazovi se střela vůbec nepovedla a proletěla vysoko nad břevnem.
     
    82
    Menší tlak domácího výběru zhatil hrubě nepovedený centr z pravé strany. Na programu tak je rozehrávka Davida Ospiny.
     
    81
    Z nařízené standardky vznikl roh rozehraný Hurtadem, ovšem hráči ve žlutomodrých dresech jeho centr snadno zneškodnili.
     
    80
    Mateus Uribe zezadu poslal k zemi Gonzálese a ke dvěma přesným zásahům přidal i jednu žlutou kartu.
     
    79
    Advíncula vyřešil nepříjemnou chvilku odkopem na roh, ze kterého Kolumbijci nezahrozili, ale u míče ještě nějakou tu chvíli zůstanou.
     
    78
    Cardonův pokus z nějakých pětadvaceti metrů vyrazil Gallese jenom před sebe. Duván Zapata se však k dorážce nedostal, jeden z obránců si pomohl držením, které mu prošlo.

    Michal Břuchanský

    Branky: 23. Uribe, 65. Uribe, 90+4. Zapata

    Karty:   43. Gonzálesem (PER), 55. Advíncula (PER) – 18. Cueva (CLM), 55. Sánchez (CLM), 59. Martínez (CLM), 80. Uribe (CLM)   55. Yotún (PER)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:20.
    Peru: Gallese – Advincula (88. Corzo), Araujo, Abram, Trauco – Tapia (67. Pretell), Yotún – Carrillo (62. Rudíaz), Cueva (67. Polo), Gonzáles – Guerrero (70. Hurtado).
    Náhradníci: Álvarez, Cáceda – Callens, Corzo, Farfán, Flores, Hurtado, Polo, Pretell, Ruidíaz, Santamaría, Zambrano.

    Kolumbie A: Ospina – Medina (67. Arias), Sánchez, Mina, Tesillo – Cuadrado (46. Cardona), Cuéllar, Uribe – Muriel (46. Martínez), Falcao (46. D. Zapata), Rodríguez (74. Díaz).
    Náhradníci: Montero, Vargas – Arias, Barrios, Borja, Cardona, Díaz, Lerma, Lucumí, Martínez, C. Zapata, D. Zapata.

    Rozhodčí: Ferreyra – Nieves, Ferreiro (všichni URU)
    thejrc.org