Japonsko – Salvador 2:0 (kon.) | USA – Venezuela 0:3 (kon.) | Brazílie – Honduras 7:0 (kon.)
Peru – Kolumbie 0:3 (kon.) | Paraguay – Guatemala 2:0 (kon.)
konec
Paraguay
2:0 (0:0)
Guatemala
Neděle 09.06.2019, 23:00Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu přátelského utkání, ve kterém se střetnou Paraguay a Guatemala! Výkop je stanoven na 23 hodin.
     
    Favoritem dnešního souboje je domácí Paraguay. Domácí celek se v posledních letech dokonce představil na světovém šampionátu. Naopak Guatemala je českým fanouškům spíše neznámým celkem. V posledním duelu však Guatemala uspěla na půdě Nikaraguy. Naopak Paraguay doma uhrála jen remízu 1:1 s Hondurasem.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu hned čtyřikrát utkali v roce 2012. Paraguay slavila třikrát, jedno utkání skončilo remízou.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Paraguay bude hrát v modrém, zatímco Guatemala příjela v bílých dresech.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Guatemala obstarala výkop do dnešního souboje a ihned se vydala do útoku. První vysoký nákop za obranu Paraguye skončil u obránců.
     
    2
    Také domácí celek se poprvé v dnešním souboji vydal do útoku. Hráči v modrém dresu poslali vysokou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže tam nebyl nikdo v modrém.
     
    3
    Domácí tentokrát zaútočili po levé straně, jenže Almiron si předkopl míč daleko před sebe a jeden ze soupeřů mu jej ukopl do autu. Paraguay bude vhazovat.
     
    4
    Cardozo se dostal k odraženému míči v blízkosti pokutového území, kde se zkoušel dostat kolem obránce, jenže byl faulován. Paraguay bude zahrávat přímý kop z nebezpečné pozice.
     
    5
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Perez, který zvolil technické zakončení levou nohou, jenže jeho projektil přizvedla zeď na rohový kop.
     
    6
    Ani po rohovém kopu se nikdo v modrém dresu nedostal do zakončení. Domácí stoper Gomez se totiž dopustil útočného faulu. Rozehrávat bude Guatemala.
     
    7
    Santelis nakopl míč na pravé křídlo, jenže v hlavičkovém souboji uspěl domácí hráč a Paraguay tak může pokračovat v aktivitě z úvodu duelu.
     
    8
    Morales vybojoval vhazování na levé straně hrací plochy. Jeho dlouhý aut do pokutového území přečetl obránce v modrém, který míč odkopl.
     
    9
    Galindo dostal prudkou přihrávku do běhu na hranici velkého vápna, jenže měl problém se zpracováním a míč mu uskočil k dobře postavenému stoperovi.
     
    11
    Domácí celek pokračuje v aktivní hře, jenže nikdo v modrém se zatím nemůže dostat do zakončení. Guatemala brání vázně skvěle.
     
    13
    Cardozo si naběhl na vysokou přihrávku na hranici velkého vápna, jenže z tězké pozice nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    15
    Hostující brankář Hagen vystartoval ven z brankové čáry a došel si pro centr z levé strany hrací plochy. Guatemala může po delší době zaútočit.
     
    17
    Domácí celek si v úvodních minutách dnešního souboje vytvořil tlak. Hráči v modrém kombinují v blízkosti pokutového území, ale zatím nemohou najít cestu do zakončení.
     
    19
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč z pravé strany přiletěl na malé vápno, kam si pro míč došel brankář.
     
    21
    Domácí sice znovu odcentrovali do pokutového území, ale míč už byl za brankovou čárou. Brankář Hagen bude odkopávat od branky.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Gonzalez (Paraguay).
     
    23
    Také Guatemala nyní zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde kralovala důrazná obrana Paraguaye.
     
    25
    Také domácí reprezentace nyní zahrávala standardní situaci. Prudký centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhl obránce Lopez.
     
    26
    Hlavní rozhodčí si k sobě nyní zavolal jednoho hráče z obou týmů. Sudí jim dal pořádně najevo, že jejich emoční výlevy na hřišti trpět nebude.
     
    28
    Santellis poslal prudkou přihrávku za obranu domácího celku, jenže Galindo na jeho pobídku nedosáhl. Naopak brankář Fernandez si došel pro míč.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme spíše opatrné utkání. Ani jeden z týmů si zatím nevypracoval šanci.
     
    32
    Galindo se dostal do zakončení v pokutovém území, ale jeho rána z otočky skončila nad břevnem.
     
    34
    Na opačné straně hrací plochy si Cardozo skvělou kličkou obhodil jednoho z obránců, jenže jeho zakončení skončilo nad břevnem.
     
    36
    Cardozo opět zakončoval, ale jeho technický pokus postrádal přesnost.
     
    38
    Další nedovolený zákrok ve středu hrací plochy. Ani jeden z týmů si není schopen vypracovat tlak. Na hřišti nám naopak přibývá nedovolených zákroků.
     
    40
    Rojas se pět minut před přestávkou položil levačkou do odraženého míče, jenže jeho dobře trefená rána prolétla kousek nad břevnem.
     
    42
    Hostující brankář Hagen si z jednoho ze soubojů v pokutovém území odnesl bolestivý šrám. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    44
    Gomez si splnil své defenzivní povinnosti a odhlavičkoval prudký centr z levé strany hrací plochy. Hráči Guatemaly si na svou možnost musí počkat.
     
    45
    Cardozo svedl další hlavičkový souboj na polovině hřiště, jenže tentokrát nedokázal prodloužit míč na spoluhráče v modrém.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali zajímavou podívanou! Ani jeden z týmů se však nedostal do nebezpečné situace. Domácí reprezentace sice hrála mnohem aktivněji, jenže nikdo v modrém se nedostával do zakončení. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
    Nejzajímavější akce první půle
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Guatemala obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Uvidíme, zda hostující celek bude schopen zlepšit svůj výkon z první půle.
     
    48
    Domácí fotbalisté se však velmi rychle zmocnili míče a už znovu kombinují kolem pokutového území soupeře. Guatemala brání v pevném bloku.
     
    49
    Paraguay právě vstřelila branku!
    Tak jsme se nakonec dočkali úvodní branky! Paraguay se dostává do vedení! GUSTAVO GOMEZ si naskočil na centr z přímého kopu a pěknou hlavičkou rozvlnil síť!
    49. Gustavo GOMEZ - 1:0
     
    51
    Domácí celek po vstřelení úvodní branky nadále pokračuje ve své aktivitě a snaží se přidat i druhý gól. Guatemala to bude mít hodně těžké.
     
    53
    Cardozo upadl v pokutovém území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí však viděl obráncův dotek s míčem a nařídil jen roh.
     
    55
    Gonzalez dostal pěknou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho centr skončil na noze prvního obránce. Guatemala se ale nemůže vymanit z vlastní poloviny.
     
    57
    Rojas poslal zajímavou přihrávku mezi stopery, jenže nikdo v modrém dresu jeho pobídku nepochopil. Míč tak prosvištěl do zámezí.
     
    59
    Už to vypadalo, že se domácí budou moci znovu radovat z branky, jenže asistent rozhodčího zvedl praporek nad hlavu. Ofsajd!
     
    59
    Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Galindo, přichází Guerra.
    Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Santeliz, přichází Aguilar.
     
    61
    Je za námi hodina dnešního utkání a zatím sledujeme hodně zajímavý duel. Domácí celek svou aktivitu přetavil v úvodní branku dnešního souboje.
     
    63
    Střídající Guerra se zapojil do útočné akce své reprezentace. Rychlonohý fotbalista se sice dostal před stopery, ale při zpracování si pomohl rukou.
     
    65
    Domácí celek se opět usadil na polovině svého soupeře, jenže obrana Guatemaly teď brání v pevném bloku a nedává domácím hvězdám prostor.
     
    67
    Cardozo se v pokutovém území natahoval po centru z pravé strany hrací plochy, jenže ve skluzu na prudký centr nedosáhl a míč mu utekl do zámezí.
     
    69
    Další nebezpečný závar před brankou Guatemaly. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zlobil Cardozo, ale zadáci Guatemaly těžkou situaci ustáli.
     
    70
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Romero, přichází Dominguez.
    Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Saravia, přichází Aparicio.
     
    72
    Domácí se stále drží na polovině soupeře. Hráči v bílém se sice snaží s výsledkem něco udělat, ale Guatemala se jen těžce dostává na polovinu soupeře.
     
    74
    Autor jediné branky dnešního souboje Gomez vyslal vysoký nákop na hranici pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v modrém dresu Paraguaye.
     
    76
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Ani jeden z týmů nyní nepředvádí zrovna povedenou kombinační pasáž. Hra je plná nepřesností.
     
    76
    Pozor! Po ruce jednoho z hráčů Guatemaly bude Paraguay zahrávat pokutový kop!
     
    77
    Paraguay právě vstřelila branku!
    A je to 2:0! K exekuci pokutového kopu se postavil DERLIS GONZALEZ, který zakončil mimo dosah brankáře a rozjásal domácí fanoušky!
    77. Derlis GONZALEZ - 2:0
     
    79
    Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Contreras, přichází Rosales.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Robles (Guatemala).
     
    83
    Domácí výběr zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde se do zakončení nedostal nikdo v modrém.
     
    85
    Cardozo dostal přihrávku na levou stranu, odkud odcentroval na přední tyč, jenže nikdo v modrém dresu se do zakončení ve skluzu nedostal.
     
    87
    Duel se pomalu chýlí ke konci. Domácí Paraguay zatím zcela bez problémů drží své vedení a nepouští Guatemalu do zakončení.
     
    88
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Rojas, přichází Valdez.
     
    90
    Právě střídající Valdez se ihned zapojil do útočné akce domácího celku. Jeho nákop však skončil na hlavě hostujícího stopera.
     
    90
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Cardozo, přichází Santander.
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Piris, přichází Ortiz.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Guatemala: ze hřiště odchází Robles, přichází Pineda.
     
    90+2
    Domácí celek ještě zahrával rohový kop. Do zakončení se dostal střídající Santander, jehož hlavička skončila v rukavicích brankáře.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Paraguay nakonec zvládla dnešní duel s Guatemalou a vítězí 2:0! Po slabém prvním poločase dokázal domácí celek ve druhé půli zlepšit svou hru a rozhodl o svém triumfu. Úvodní branku vstřelil po standardní situaci krátce po přestávce Gomez! Domácí navíc pokračovali v aktivitě. Pojistky se dočkali až v 77. minutě, kdy se z penalty prosadil Gonzalez! Guatemala byla směrem dopředu bezzubá a nedostala se do šancí.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 0:0.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (01:00:57)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 49. Gomez, 77. Gonzalez (pen.)

    Karty:   22. Gonzalez (PAR) – 81. Robles (GTM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 0:0.
    Paraguay: Fernandéz – Piris (90. Ortiz), Alonso, Gomez, Arzamendia – Almiron, Rojas (88. Valdez), Perez – Romero (70. Dominguez), Cardozo (90. Santander), González
    Náhradníci: Aguilar, Balbuena, Dominguez, Escobar, Iturbe, Ortiz, Rojas, Salcedo, Samudio, Sanchez, Santander, Silva, Torres, Valdez

    Guatemala: Hagen – Robles (90+1. Pineda), Gallardo, Lopez, Pinto, Morales – Santelis (59. Aguilar), Saravia (70. Aparacio), Contreras (79. Rosales), Vargas – Galindo (59. Guerra)
    Náhradníci: Aguilar, Aparicio, de Leon, Gonzalez, Gueirra, Jerez, Jimenez, Pineda, Rosales
    thejrc.org