Kosovo – Turecko 3:1 (kon.) | Černá Hora – Kazachstán 1:2 (kon.)
konec
Černá Hora
1:2 (1:0)
Kazachstán
Úterý 11.06.2019, 20:30 • Gradski Stadion, Podgorica • Kvalifikace ME U21 • Skupina 6
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace ME do 21 let mezi Černou Horou a Kazachstánem. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    Pro Černou Horu dnes půjde o vstup do kvalifikačních bojů o postup na evropský šampionát. V konkurenci Španělska, Kazachstánu, Izraele, Severní Makedonie a Faerských ostrovů se může pobít o druhou pozici. Právě pro tu ale bude klíčový dnešní souboj s Kazachstánem. Hostující celek ve svém úvodním duelu ve skupině přehrál 3:1 Faerské ostrovy.
     
    Úvodní sestavy:

    Černá Hora: Carević – Vučičević, Banović, Drinčić, Rašo – Marković, Krnić, Vukotić, Skenderović – Krstović, Kordić
    Náhradníci: Popović, Ceklić, Osmajić, Stijepović, Miličković, Grubac, Merdović, Bubanja, Sekulić

    Kazachstán: Seisen – Najarjan, Orjnbassar, Alip, Tursynbaj – Sagnajev, Adachajev – Seidekhamet, Pajruz, Bachtjarov – Omirtajev
    Náhradníci: Šajdaza, Skvorcov, Astanov, Kan, Baček, Astanov, Karimov, Šušenačev, Prokopenko

    Rozhodčí: Kruašvilli – Varamišvili, Jelikašvili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Černá Hora obstarala výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Fotbalisté v červeném ihned rozjeli postupnou kombinaci na vlastní polovině.
     
    2
    Také Kazaši se poprvé v utkání vydali do útoku. Nákop na sprintujícího Omirtajeva byl příliš prudký a skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    3
    Krstović dostal prostor na pravé straně hrací plochy a okamžitě odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídku však odhlavičkoval obránce.
     
    4
    Černá Hora právě vstřelila branku!
    Černá Hora se dostává do vedení! Domácí celek zahrával přímý kop z blízkosti pokutového území. Do vápna nakonec přiletěl nadýchaný centr, na který si naskočil MERIS SKENDEROVIĆ a hlavou dopravil míč do sítě!
    4. Meris SKENDEROVIĆ - 1:0
     
    6
    Domácí fotbalisté po zdařilém vstupu do utkání kombinují s míčem na vlastní polovině a nechtějí balón půjčit fotbalistům Kazachstánu.
     
    7
    Kazachstán se snad poprvé v utkání usadil s míčem na kopačkách na polovině Černé Hory. Mladíci ve žlutém se snaží rychle přenášet těžiště hry.
     
    8
    Skenderović na opačné straně hřiště vyslal zajímavou přihrávku do pokutového území, ale brankář Seisen si pro jeho nepřesnou přihrávku bez problémů došel.
     
    9
    Pajruz se dostal do blízkosti pokutového území, kde ustál souboj s jedním z obránců, ale jeho zakončení pravačkou skončilo v rukavicích brankáře.
     
    10
    Tursynbaj si skvěle splnil své defenzivní povinnosti na levé straně hrací plochy. Krajní obránce Kazachstánu následným odkopem daroval míč soupeři.
     
    11
    Kazachstán se znovu usadil v blízkosti pokutového území, jenže nikdo ve žlutém dresu se nedostal k přihrávce z autového vhazování.
     
    12
    Vukotić přišel o míč na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista ale ihned zabral směrem dozadu a vybojoval míč zpátky.
     
    13
    Bachtjarov dostal krásnou přihrávku na hranici pokutového území a mířil dobře na zadní tyč! Domácí brankář Carevič jeho dělovku vyškrábl na roh!
     
    14
    Pajruz předvedl u rohového praporku nádhernou zasekávačku, jenže ta mu k ničemu nebyla. Hlavní rozhodčí totiž ještě předtím viděl nedovolený zákrok.
     
    15
    Skenderović si u pomezní čáry krásně pokryl míč tělem a dotírající soupeř jej nedovoleným zákrokem poslal za čáru. Černá Hora může pokračovat v kombinaci.
     
    16
    Tursynbaj si znovu pomohl nedovoleným zákrokem. Fotbalisté Kazachstánu zatím vypadají poněkud těžkopádně. Naopak domácí útočí hbitě.
     
    17
    Seisen musel znovu zasahovat. Brankář Kazachstánu si dal pozor na zakončení zpoza hranice pokutového území a ukryl balón do rukavic.
     
    18
    Vukotić byl hodně důrazný a obral soupeře o míč v blízkosti hranice pokutového území. Domácí fotbalisté v úvodu utkání zcela dominují.
     
    19
    Skenderovič dostal další krásnou přihrávku na levou stranu, navedl si míč do středu hrací plochy, jenže z hranice velkého vápna se mu nepovedlo zakončit.
     
    20
    Pairuz dostal krásnou přihrávku na polovinu hřiště, bleskově roztáhl hru na levé křídlo, jenže z těžké pozice už jeho spoluhráč nedokázal odcentrovat.
     
    21
    Hra je přerušena! Jeden z fotbalistů Kazachstánu zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    22
    Sagnajev získal odražený míč na hranici pokutového území a bez váhání jej odkopl daleko z vlastní poloviny. Fotbalisté Kazachstánu se musí nadále bránit.
     
    23
    Domácí mužstvo zahrávalo rohový kop. Jeho exekuce se ujal Raso, jehož centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný Sagnajev.
     
    24
    Pajruz v blízkosti pokutového území nedovoleným zákrokem zastavil jednoho ze soupeřů a může být rád, že nedostal kartu. Černá Hora však bude zahrávat přímý kop.
     
    25
    Exekuce přímého kopu se nakonec ujal Banovič, jehož centr se kroutil na zadní tyč, jenže nikdo v červeném dresu se k hlavičce neproklestil.
     
    26
    Kazaši uklidňují hru postupnou kombinací na polovině hřiště. Zadáci ve žlutém nikam nespěchají a spíše vyčkávají na skulinku v obraně soupeře.
     
    27
    Pairuz vybojoval pro Kazachstán přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal Sagnajev, jenže jeho vysoký centr skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    28
    Krnić sprintoval za prudkou přihrávkou na pravé křídlo. Černohorský rychlík ale neměl žádnou šanci prudkou pobídku dostihnout na hrací ploše.
     
    29
    Alip si skvělou poziční hrou tělem pohlídal náběh jednoho ze soupeřů, vytlačil jej k rohovému praporku a navíc vybojoval odkop od branky.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme zajímavý fotbal. Domácí celek je mnohem aktivnější, ale zatím se nemůže dostat do více šancí.
     
    31
    Černá Hora zahrávala další rohový kop. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde stál jeden z obránců ve žlutém, který míč pohotově odkopl ven ze šestnáctky.
     
    32
    Marković dostal přihrávku na polovinu hřiště, jenže jeho přihrávka z otočky skončila na noze pozorného obránce. Kazachstán může uklidnit hru.
     
    33
    Raso měl velké problémy se zpracováním míče na levé straně hřiště. Krajní obránce Černé Hory poté musel zabrat, ale míč už na hřišti nedohnal.
     
    34
    Marković si skvěle pohlídal postup svého protivníka a na polovině hřiště jej čistým způsobem obral o míč. Hráči v červeném stále obléhají velké vápno.
     
    35
    Krnič dostal prostor na pravém křídle, prošel do pokutového území, jenže utajenou přihrávkou na malé vápno překvapil i své spoluhráče.
     
    36
    Pairuz získal moře volného prostoru, prošel s míčem dobrých třicet metrů dopředu, jenže zbytečnou přihrávkou na pravou stranu zahnal spoluhráče do úzkých.
     
    37
    Vukotić zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude domácí mladík schopen nadále pokračovat.
     
    38
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Raso, přichází Merdovič.
     
    39
    Kordič se skvělým zpracováním na hranici pokutového území zbavil svého strážce, jenže ránou v pádu trefil jen prostor, kde stál pozorný brankář.
     
    40
    Ani další rozehrávka se Černé Hoře nepovedla. Vysoký nákop směřoval do běhu domácího útočníka, ale míč se po trávníku svezl do rukavic brankáře.
     
    41
    Pajruz si počkal na nadýchaný centr z pravé strany hrací plochy, jenže byl svou možností natolik překvapen, že hlavičkou poslal míč vysoko nad břevno.
     
    42
    Skenderovič poslal prudký nákop za obranu hostujícího celku, ale ani tentokrát se aktivní Kordić k balónu nedostal.
     
    43
    Domácí obránci si nyní vyměňují krátké přihrávky na polovině hřiště a nikam se neženou. Fotbalisté Kazachstánu jejich rozehrávku neatakují.
     
    44
    Krnić dostal přihrávku na pravou stranu a odcentroval na značku pokutového kopu. Nikdo v červeném dresu se k jeho střílenému centru nedostal.
     
    45
    Seidachmet bojoval o míč na pravé straně pokutového území, jenže jej zapomněl za sebou a důrazný obránce Vučičević jej bez váhání odkopl.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího celku. Černá Hora totiž vlétla do utkání jako velká voda a Skenderović hned ve čtvrté minutě otevřel skóre! Kazaši mohli rychle vyrovnat, ale domácí brankář předvedl parádní zákrok. Poté tempo hry poněkud opadlo a další šance jsme už neviděli. Do kabin se proto jde za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Kordić, přichází Miličković.
     
    47
    Černá Hora se hned v úvodu druhého poločasu vydala do útoku. Fotbalisté v červeném však nepřesnou kombinací přišli o míč a navíc faulovali.
     
    48
    Kazachstán zahrával rohový kop, po kterém se jeden z hostů dostal do zakončení, ale jeho hlavička prolétla vysoko nad břevnem.
     
    49
    Po dalším centru se jeden z Kazachů opět dostal k hlavičce, nicméně rozhodčí ještě předtím odpískal jeho spoluhráči útočný faul.
     
    50
    Seisen se musel zapojit do rozehrávky Kazachstánu. Brankář hostujícího celku nakopl míč na opačnou polovinu, kde balón získali domácí.
     
    51
    Černá Hora zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na vzdálenější tyč, jenže nikdo v červeném dresu se nakonec nedostal do zakončení.
     
    52
    Domácí fotbalisté si celou situaci ještě jednou zopakovali. Nadýchaný centr se tentokrát snesl na malé vápno, kam si pro něj došel brankář.
     
    53
    Marković prošel s míčem u nohy až na hranici velkého vápna, nicméně jeho centr skončil na kopačce pozorného obránce, který jej odkopl.
     
    54
    Krstović dohnal prudkou přihrávku k rohovému praporku, odkud se vytočil, jenže jeho centr vnějším nártem byl příliš krátký a slabý.
     
    55
    Krstović se probil do pokutového území, jenže musel zakončovat v krkolomné pozici a patičkou z voleje vůbec netrefil branku.
     
    56
    Marković se pustil do hlavičkového souboje na polovině hřiště, kde jej jeden ze soupeřů trefil loktem do brady. Zákrok se obešel bez karty.
     
    57
    Tempo hry po změně stran pořádně opadlo. Ani jeden z týmů se po návratu ze šaten nedokáže dostat do tlaku. Spíše přibývá důrazných soubojů.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Alip (Kazachstán).
     
    59
    Žlutou kartu dostává Vučičević (Černá Hora).
     
    60
    Kazaši zahrávali přímý kop z hranice velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujal Pairuz, jehož technická střela trefila jen jednoho z hráčů ve zdi.
     
    61
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Bachtjarov, přichází Baček.
     
    62
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Omirtajev, přichází Karimov.
     
    63
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Kazachstán nakonec dokázal udeřit! JERKEBULAN SEJDACHMET se po rohovém kopu dostal k propadnutému míči a hlavou jej uklidil do sítě!
    63. SEJDACHMET - 1:1
     
    65
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Krnič, přichází Stijepović.
     
    66
    Sejdachmet je po vstřelení vyrovnávací branky pořádně nabuzený. Hostující fotbalista si navedl míč na hranici šestnáctky, ale technickou střelou minul branku.
     
    67
    Hra je přerušena! Jeden z hostujícího fotbalistů zůstává po předchozím souboji ležet na trávníku a drží se za levačku. Podle všeho ale bude pokračovat.
     
    68
    Kazachstán se po vstřelení vyrovnávací branky tlačí do útoku. Naopak domácí reprezentace působí zaskočeným dojmem a na kopačky hráčů v červeném se vkrádá nepřesnost.
     
    69
    Nyní mohla Černá Hora podniknout rychlý výpad, jenže Stijepović dostal přihrávku na paty a už se nedokázal posunout na hranici šestnáctky.
     
    70
    Centr z pravé strany hrací plochy přiletěl na malé vápno před branku Kazachstánu. Nikdo v červeném dresu na míč nedosáhl ani ve skluzu.
     
    71
    Karimov prošel po pravém křídle až na hranici pokutového území, odkud chtěl odcentrovat na malé vápno, jenže jeho pobídka byla nepřesná.
     
    72
    Kazachstán se usadil na polovině soupeře a fotbalisté ve žlutém se snaží kombinovat na hranici velkého vápna. Nikdo si však netroufl na zakončení.
     
    73
    Ani jeden z týmů se nyní nemůže dostat do zakončení. Fotbalisté Černé Hory sice získali míč, ale nepřesnou kombinací na levé straně se o něj připravili.
     
    74
    Vučičević skvěle přečetl rozehrávku Kazachstánu, vystoupil proti míči a odehrál balón daleko mimo nebezpečný prostor.
     
    75
    Krstović prošel až do velkého vápna, kde střílel z ostrého úhlu, jenže brankář Kazachstánu si prostor na přední tyči pohlídal a vykopl míč na roh.
     
    76
    Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Skenderović, přichází Sekulić.
     
    77
    Banovič si v těžké pozici pomohl malou domů. Domácímu brankáři však následný odkop zrovna nesedl a míč se stočil do zámezí. Vhazujou Kazaši.
     
    78
    Vučičević poslal dlouhý aut až na hranici pokutového území, ale tam opět kralovali jen pozorní obránci Černé Hory. Na šanci už čekáme hodně dlouho.
     
    79
    Vukotić odcentroval do pokutového území. Hostující obránce Alip si nabral domácího útočníka a v hlavičkovém souboji mu nedal šanci.
     
    80
    Markovič střílel z hranice pokutového území. Jeden ze zadáků Kazachstánu se mu obětavě položil pod nohy a srazil míč do zámezí.
     
    81
    Domácí zadáci si vyměňují krátké přihrávky na vlastní polovině. Zdá se, že ani jeden z týmů se už nikam nežene.
     
    83
    Domácí fotbalista upadl na hranici pokutového území a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    84
    Další útočnou akci Kazachstánu zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Své postavení si nepohlídal Pairuz. Ofsajd!
     
    85
    Vukotić byl faulován v blízkosti pokutového území a vybojoval svému týmů standardní situaci ze zajímavé pozice. Kazachstán musí vyhlásit pohotovost.
     
    86
    Jenže přímý kop se Černé Hoře vůbec nepovedl. Centrovaný míč nabral opačnou faleš, navíc vůbec neklesal a doletěl daleko do zámezí.
     
    87
    Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Seidekhamet, přichází Prokopenko.
     
    88
    Černá Hora kombinuje na polovině Kazachstánu a ještě si hledá cestičku do zakončení. Obrana hostujícího mužstva však brání skvěle.
     
    89
    Vukotić se po velkém závaru na hranici pokutového území opřel do odraženého míče, jenže jeho pokus levou nohou prolétl kolem branky.
     
    90
    Hostující brankář vyrazil ven z branky a došel si pro centr z levé strany hrací plochy. Uvidíme, kolik minut hlavní arbitr nastaví.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Kazachstán zahrával v nastaveném čase rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhl jeden z obránců v červeném dresu.
     
    90+3
    Domácí brankář ještě vyrazil na hranici velkého vápna, kam si došel pro nepřesnou přihrávku za obranu a bez problémů míč odkopl do bezpečí.
     
    90+4
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Kazachstán v samotném závěru otáčí skóre! RAMAZAN KARIMOV si v pokutovém území našel nádherný centr z levé strany a rybičkou zakončil nechytatelně mimo dosah brankáře!
    90+4. Ramazan KARIMOV - 1:2
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Černá Hora nakonec neudržela své vedení a prohrála s Kazachstánem 1:2! Domácí celek sice hned v úvodu poslal do vedení Skenderovič. Kazaši ale dokázali vyrovnat obraz hry a po změně stran vyrovnal Sejdachmet! V závěru byli hosté o něco nebezpečnější a nakonec se dočkali vítězné branky! V nastaveném čase totiž rozhodl Karimov!
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:27:48)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. Skenderović – 63. Sejdachmet, 90+4. Karimov

    Karty:   59. Vučičević (CHO) – 58. Alip (KAZ)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 8:1. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:10.
    Černá Hora: Carević – Vučičević, Banović, Drinčić, Raso (38. Merdovič) – Marković, Krnić (65. Stijepović), Vukotić, Skenderović (76. Sekulić) – Krstović, Kordić (46. Miličković)
    Náhradníci: Popović, Ceklić, Osmajić, Stijepović, Miličković, Grubac, Merdović, Bubanja, Sekulić

    Kazachstán: Seisen – Najarjan, Orjnbassar, Alip, Tursynbaj – Sagnajev, Adachajev – Seidekhamet (87. Prokopenko), Pajruz, Bachtjarov (61. Baček) – Omirtajev (62. Karimov)
    Náhradníci: Šajdaza, Skvorcov, Astanov, Kan, Baček, Astanov, Karimov, Šušenačev, Prokopenko

    Rozhodčí: Kruašvilli – Varamišvili, Jelikašvili
    thejrc.org