Nový Zéland – Nizozemsko 0:1 (kon.) | Chile – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Thajsko 13:0 (kon.)
konec
Nový Zéland
0:1 (0:0)
Nizozemsko
Úterý 11.06.2019, 15:00 • Stade Océane (Le Havre) • Mistrovství světa - ženy • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:8. (16:54:30)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nizozemska, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity mnohem více ofenzivnější, Nizozemsko mělo velkou převahu, přičemž se konečně dostávalo do šancí. Už to vypadalo, že tento zápas skončí nerozhodným výsledkem, avšak ve druhé minutě nastaveného času se prosadila Roordová, která svému celku připisuje tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tohle bude pro Nový Zéland už hodně složité, na vyrovnávací branku totiž nemá moc času.
    90+2. Jill Roord (NED) - 0:1
     
    90+2
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku tohoto zápasu! Z levé strany přiletěl do pokutového území nadýchaný bochánek, na který si na zadní tyči naskakovala Beerensteynová, která ještě přihrávala lépe postavené JILL ROORDOVÉ, jenž hlavičkou propálila brankářku.
     
    90+2
    Hráčky Nizozemska se chvíli nacházely na vlastní polovině, kde přišly o balón. Posléze se k němu dostala také van Veenendaalová.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Utkání nám spěje k remízovému konci, ještě se ale bude nastavovat.
     
    88
    Van de Donková se dostala do pokutového území, kde po souboji s Longovou spadla na zem. V žádném případě se penalta pískat nebude.
     
    87
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Shanice van de Sandenová, přichází Lineth Beerensteynová.
     
    83
    Následovalo autové vhazování z pravé strany, po kterém došlo k roztažení hry na opačnou stranu, kam se včas přesunula také Bottová.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na první branku stále čekáme. Skončí toto utkání bezbrankovou remízou?
     
    81
    Spitseová poté ještě vracela míč před pokutové území, tam se ale nenacházela žádná ze spoluhráček. Nový Zéland je stále pod tlakem.
     
    80
    Sledovali jsme rohový kop v podání Nizozemska. Spitseová ho kroutila směrem na přední tyč, kde se přeci jenom podařilo zakročit Ercegové.
     
    79
    Van Veenendaalová tak mohla rozehrávat od své branky. Po její rozehrávce se do zakončení tlačila Martensová, která byla včas zastavena.
     
    78
    Satchellová dokázala přechytračit protihráčku, ta navíc spadla v souboji. Satchellová se natlačila do zakončení, které směřovalo slabě do boční sítě.
     
    77
    Spitseová ještě dokázala udržet míč na hrací ploše, avšak poté se k němu dostal Chanceová, jejíž následná kolmice skončila pouze v zámezí.
     
    76
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Jackie Groenenová, přichází Jill Roord.
     
    75
    U středového kruhu si o přihrávku řekla Martensová, která poté chtěla roztáhnout hru na van Lunterenovou, jenž neudržela míč na hřišti.
     
    74
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Rossie Whiteová, přichází Hannah Wilkinsonová.
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Sarah Gregoriusová, přichází Paige Satchellová.
     
    73
    Rileyová to zkoušela přihrávkou podél autové čáry, avšak ta se moc nepovedla. Následně van de Sandenová málem našla Miedemaovou.
     
    72
    Na hranici malého vápna se podařilo zakročit Percivalové, avšak poté se do šestnáctky snášel další centr, při kterém se Martensová nacházela v ofsajdu.
     
    71
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Kika van Esová, přichází Merel van Dongen.
     
    70
    Stottová si nebrala servítky, naopak volný míč nekompromisně poslala do útrob stadionu. Nizozemsko tak bude moci vhazovat z levé strany.
     
    67
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Betsy Hassettová, přichází Annalie Longová.
     
    66
    Fantastická Naylerová! Na přední tyč si totiž na přízemní nabídku dokázala seběhnout Miedemaová, která trefila pouze levou nohu brankářky.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Stále čekáme na první branku, nicméně Nizozemsko je i nadále směrem dopředu celkem bezradné.
     
    63
    Naylerová tak mohla rozehrávat od své branky, přičemž míč posílala ke středovému kruhu, kde se v souboji nejlépe zorientovala Spitseová.
     
    62
    Percivalová se po zisku míče odhodlala pouze k odkopu na druhou stranu, kde se nenacházela žádná ze spoluhráček, míč má van de Donková.
     
    61
    Tady moc nescházelo! Za obranu si seběhla Miedemaová, která ještě přihrávala pod sebe, avšak van de Sandenová na míč nedosáhla.
     
    60
    Hrací předmět se po odrazu od Bottové dostal ven z hrací plochy. Van Esová tak mohla vhazovat, následný centr odvracela Stottová.
     
    59
    Martensová se dokázala prodrat kolem Bottové, posléze raději spolupracovala s van Esovou, která našla pouze hlavu pozorné Ercegové.
     
    58
    Nizozemsko nyní dokráčelo k pravé postranní lajně, kde ale číhala Rileyová. Proto van Lunterenová vyprodukovala zpětnou přihrávku.
     
    57
    Až nyní se do zakončení dokázala natlačit Martensová, která si navedla balón na levou nohu, avšak poté pohotově pálil kousek vedle branky.
     
    56
    Do zajímavé pozice na centr se dostala Groenenová, avšak její nabídka byla příliš nepřesná. Míč pouze proletěl kompletně celou šestnáctkou.
     
    55
    O rozehrávku volného kopu se postarala van der Gragtová, která konstruktivně rozehrávala na pravou stranu, kde se nacházela kolegyně.
     
    54
    Na opačné straně se do šance dostávala Miedemaová, avšak včas z branky vyběhla Naylerová, jenž tak zamezila výraznější příležitosti.
     
    53
    Bottová se neohroženě dostávala k hranici pokutového území, kde ještě předávala pod sebe. Tam se nacházela pouze pozorná van de Donková.
    52. Dvojšance Nového Zélandu.
     
    52
    Nový Zéland odmítl šanci na vedoucí branku! Nejprve se napříč malým vápnem snášel centr, na který Gregoriusová nedosáhla. Stejná hráčka poté pořádně protáhla brankářku.
     
    52
    Až nyní se nám hra začala kouskovat. Nedovoleným zákrokem si pomohla napadající Miedemaová, která místo míče trefila jednu z protihráček.
     
    51
    O provedení autového vhazování se tak postarala Rileyová, avšak její celek se nedostal ani ke středovému kruhu, před ním totiž číhala van Esová.
     
    50
    Bloodworthová přenášela hru na van Lunterenovou, která ještě oslovila vedle stojící van de Sandenovou, jenž utekl míč daleko za lajnu.
     
    49
    Spitseová se celkem pohodlným způsobem dostala na druhou stranu hrací plochy. Tam se vrátila také smečka protihráček, který odrazila atak.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se na vlastní polovinu vydala Whiteová, která krátce poté oslovila Stottová, jenž pro změnu raději uklidnila hru.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzalo na starost Nizozemsko, jenž bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám celkem překvapivě nepřinesl žádný přesný zásah. Územní převahu pochopitelně mělo Nizozemsko, avšak neustále naráželo na pozornou obranu soupeřek. I tak měla největší šanci prvního poločasu Chanceová, která orazítkovala horní konstrukci. Dost fanoušků by zřejmě očekávalo drtivější nápor Nizozemska, avšak Nový Zéland se snaží vycházet ze zajištěné obrany, což se mu zatím daří.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    To jsou věci! Po centrované nabídce míč propadl k Bloodworthové, která ho nedokázala zasunout do prázdné branky. Mezitím na zemi skončila Naylerová.
     
    45+1
    Míč nakonec propadl k van de Sandenové, která ještě chtěla spolupracovat s Miedemaovou, jenž jí ale nedokázala vrátit zpět na kopačku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    Na opačné straně to podobným pokusem zkoušel také van Esová, avšak její nabídka našla opět pouze jednu z hráček Nového Zélandu.
     
    42
    Rileyová udržela míč na hrací ploše, načež centrovala do pokutového území. Tam zasahovala van der Gragtová, která zažehnala nebezpečí.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Nizozemsko si rovněž vyzkoušelo rozehrávku rohového kopu. Míč se nebezpečně stáčel do malého vápna, avšak žádná z hráček se ho nedotkla.
     
    36
    Van Veenendaalová tak v poklidu rozehrávala od své svatyně, přičemž se jí na pravé straně podařilo najít van Esovou, která peláší kupředu.
     
    35
    Na pořadu dne byl další rohový kop. Z levé strany ho rozehrávala Percivalová, která rozehrávala nakrátko, avšak nic nebezpečného nevymyslela.
     
    34
    Přenesení hry směřovalo na kopačku Bloodworthové, která se dostala na druhou polovinu, kde van Esová přihrávala na Groenenovou.
     
    33
    Bowenová se ještě pokoušela zachytit míč na hrací ploše, avšak nakonec se jí to vůbec nepovedlo. Van Veenendaalová bude rozehrávat od branky.
     
    32
    Přihrávka za obranu směřovala na Martensovou, která trefila poslední protihráčku. Nizozemsko začíná tlačit, nyní bude opět vhazovat.
     
    31
    K oné rozehrávce rohového kopu se postavila Spitseová. Rozehrávka cvičeným signálem nakonec přinesla zajímavou šanci Martensové, jenž ze záklonu hlavičkovala vedle.
     
    30
    O přihrávku si řekla zatím nenápadná van de Sandová, jejíž nabídku zablokovala Rileyová. Nizozemsko má k dispozici rohový kop.
     
    29
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím Nový Zéland rozehrával z vlastní poloviny, o což se postarala Stottová, jenž mířila velice nepřesně.
     
    28
    Jenomže stále se nehraje. Gregoriusová je značně otřesena, avšak jedna z lékařek ukázala směrem ke střídačkám, že je vše v pořádku.
     
    27
    Až příliš agresivně šla do vzduchu Bloodworthová, která doslova zbourala jednu z protihráček. Vypadá to na Gregoriusovou, která leží na zemi.
     
    26
    Už to vypadalo, že se Whiteová dostane do zajímavé šance, avšak špičkou kopačky zasahovala Groenenová, jenž přihrála spoluhráčce.
     
    25
    Na jistotu se rozhodla zahrát Bloodworthová, která v tísni raději odkopávala míč ven z hrací plochy, avšak při tom trefila jednu z napadajících protihráček.
     
    24
    U středového kruhu si hodně důrazně počínala van de Donková, avšak dle sudí se jednalo o čistý zákrok. Miedemaová se ke střele nedostala.
     
    23
    Po chvilkovém váhání to Ercegová zkusila nákopem k opačné hranici pokutového území, míč ale proskákal pouze do moci van Veenendaalové.
     
    22
    Bottová vhazovala z pravé strany hrací plochy. Nový Zéland posléze přenášel hru na Rileyovou, která vyprodukovala zpětnou přihrávku.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Zatím je o něco aktivnější Nizozemsko, avšak největší šanci měla Chanceová.
     
    16
    Nákop za obranu v podání Hassettové skončil hned u první protihráčky. Nizozemsko se rozhodlo uklidnit hru, načež rozehrálo na levou stranu.
     
    15
    Na opačnou stranu si to mezi obranu namířila Miedemaová, která se daleko nedostala. Na jistotu se totiž rozhodla zahrát dobře hrající Ercegová.
     
    14
    Roztažení hry našlo na pravé straně van Lunterenovou, která velice dobře odcentrovala na hlavu Miedemaové, jenž ale hlavičkovala vysoko nad.
    13. Chanceová pálila do břevna.
     
    13
    Nový Zéland mohl jít do překvapivého vedení! K velice pohotovému se dostala Chanceová, která pálila z hranice šestnáctky pouze do břevna.
     
    12
    Hrací předmět nakonec proskákal až na kopačku Martensové, která vypálila pravou nohou. Přízemní projektil skončil v náruči Naylerové.
     
    11
    Nizozemsko chvíli kombinovalo na vlastní polovině, načež van der Gragtová zkoušela přenést hru, avšak našla pouze hlavu Stottové.
     
    10
    Rileyová si to namířila podél autové čáry, načež nákopem se pokusila najít Gregoriusovou, před kterou zasahovala brankářka van Veenendaalová.
     
    9
    První práci měla Naylerová, která si se vzdušnou nabídkou z levé strany dokázala poradit. Následovalo vyhození balónu do strany na Bottovou.
     
    8
    V hlavičkovém souboji se podařilo uspět Ercegové, která odehrála míč do bezpečnějšího prostoru, kde ho dokázala sebrat pozorná Spitseová.
     
    7
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstala ležet van de Donková. Na nic vážnějšího to nevypadá, první střídání by se tak konat nemělo.
     
    6
    Zajímavou nabídku posílala do pokutového území van Lunterenová, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískání kvůli útočnému faulu.
     
    5
    Jako poslední se dotkla míče napadající van de Sandenová, která ho odehrála ven z hrací plochy. Rileyová se tak postará o autové vhazování.
     
    4
    Hassettová se nakonec dokázala prodrat až k centru, který směřoval do malého vápna. Tam v hlavičkovém souboji uspěl pozorná Bloodworthová.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se o centr z levé strany postarala Martensová, která v pokutovém území našla pouze hlavu jedné z protihráček.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal Nový Zéland, jenž bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Nový Zéland: Naylerová – Bottová, Stottová, Ercegová, Rileyová (C) – Percivalová – Hassettová, Bowenová, Whiteová, Chanceová – Gregoriusová.
    Náhradníci: Essonová, Ollaová – Cleverley, Duncanová, Greenová, Keteová, Longová, Mortonová, Satchellová, Skiltonová, Wilkinsonová, Stratfordová.

    Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Esová – Groenenová, van de Donková, Spitseová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová, Geurtsová – Beerensteynová, Jansenová, R. Jansenová, Kerkdijková, Kaagmanová, Pelovaová, Roord, van Dongen, van der Mostová.

    Rozhodčí: Batistaová – Backová, Camargová (všichni Brazílie).
     
    Nizozemsko

    Na opačné straně stojí Nizozemsko, které bude chtít do tohoto turnaje vstoupit vítěznou nohou. Také Nizozemsko má za sebou přátelské zápasy, avšak před samotným šampionátem odehrálo pouze jeden jediný zápas, který navíc byl úspěšný. Nizozemsko totiž na vlastním stadionu přivítalo reprezentaci Austrálie, která svému soupeři nakonec podlehla poměrem 0:3. I tak se tato reprezentace nachází ve velice slušné formě, navíc bude jedním z aspirantů na celkové prvenství. Nizozemsku hrají do karet také vzájemné zápasy, proti Novému Zélandu zvládl všechny tři poslední utkání.
     
    Nový Zéland

    Fotbalistky Nového Zélandu nebudou v tomto utkání v roli favorita, avšak zápas začíná od nerozhodného stavu, klidně se tedy může stát menší zázrak. Nový Zéland si na začátku tohoto měsíce naplánoval dva přátelské zápasy, přičemž se mu dařilo tak trochu kolísavě. Nejprve naprosto šokoval reprezentaci Anglie, která v roli jasného favorita prohrála poměrem 0:1. Nový Zéland byl v následujícím utkání favoritem, avšak nakonec se mu to nepodařilo potvrdit. Duel proti Walesu rozhodla jediná branka, o kterou se v první minutě nastaveného času postarala Greenová.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa žen má na programu další zápasy, v tomto duelu se proti sobě představí Nový Zéland a Nizozemsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky: 90+2. Roord


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:8. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 4:8.
    Nový Zéland: Naylerová – Bottová, Stottová, Ercegová, Rileyová (C) – Percivalová – Hassettová (67. Longová), Bowenová, Whiteová (74. Wilkinsonová), Chanceová – Gregoriusová (74. Satchellová).
    Náhradníci: Essonová, Ollaová – Cleverley, Duncanová, Greenová, Keteová, Longová, Mortonová, Satchellová, Skiltonová, Wilkinsonová, Stratfordová.

    Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Esová (71. van Dongen) – Groenenová (76. Roord), van de Donková, Spitseová – van de Sandenová (87. Beerensteynová), Miedemaová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová, Geurtsová – Beerensteynová, Jansenová, R. Jansenová, Kerkdijková, Kaagmanová, Pelovaová, Roord, van Dongen, van der Mostová.

    Rozhodčí: Batistaová – Backová, Camargová (všichni Brazílie)
    thejrc.org